Vieglās maizītes Sastāvdaļas:
rupjmaize,
sviests,
tomāti,
desa,
siers.

Kā pagatavot:
uzcepam maizi(pannā likt sviestu eļļas vietā),kad noņem maizītes uzliek sieru un pagaida kamēr tas nedaudz izskūst!Tad apcep nedaudz desas un to ar uzliek virsū sieram..un pašā galā divi tomāti!Ja vēlas papildināt ta uzliekt dilles pa virsu..un saali! receptes
Tomātu ripiņas Sastāvdaļas:
2-3 tomāti
150g Holandes siera
2-3 daiviņas ķiploka
majonēze
zaļie zirnīši

Kā pagatavot:
Tomātus sagriež apmēram puscentimetra biezās ripiņās, ķiplokus sasmalcina un uzkaisa uz tomātu ripiņām.
Uz smalkās rīves sarīvē sieru, pārkaisa tomātu ripiņām, un uz katras tomātu ripiņas uzspiež nedaudz majonēzes, rotā ar zaļajiem zirnīšiem vai zaļumiem. receptes
Pildītie gurķīši Sastāvdaļas:
1 garš svaigais gurķis
100g rīsu
50g krabju nūjiņu
1 ola
Dilles
Krējums
Majonēze
Sāls, pipari
4 redīsi

Kā pagatavot:
Gurķi sagriež biezās šķēlēs, izdobj vidu tā, lai veidotos mazi trauciņi.
Rīsus izvāra, pievieno sagrieztu (varītu) olu un krabju nūjiņas.
No krējuma un majonēzes pagatavo mērci, pievieno sagrieztas dilles, visu sajauc.
Pilda gurķu trauciņos, grezno ar dillēm un redīsu šķēlītēm.
P.S. gurķīšus var pildīt ar jebkuriem citiem salātiem!:) receptes
Pikantās karstmaizītes Sastāvdaļas:
baltmaize,
siers 300.gr,
1 ola (jēla:)),
paprika 1 gab,
zāvēta gaļa 100 gr,
ķiploki 2 daiviņas,
mazliet svaigi vai marin. šampinjoni,
2 ēd.k. majonēze,
pipari.

Kā pagatavot:
Maizi liek uz cepešpannas, kurā vēlams ieklāts cepampapīrs, pārējos produktus sarīvē vai samaļ kombainā vai ļoti smalki sagriež. Visu samaisa (sanāk kā ļoti smalki siera salāti)un liek uz maizītēm - cep aptuveni 5 min cepeškrāsnī - kamēr siera massa izkususi. receptes
Laša salāti uz maizītes Sastāvdaļas:
burkāni,
ķiploks,
tomāts,
gurķis,
majonēze,
laša gabaliņi,
baltmaize.

Kā pagatavot:
visu, izņemot maizi un lasi , sagriež gabaliņos, uzlej majonēzi.Izveidoto masu liek uz maizes un garnē ar laša gabaliņiem. receptes
"Asais" burgers/ 2 pers. Sastāvdaļas:
Franču maizītes 2.gab.;
salātu lapas 2.gab.;
šķiņķa šķēles 2.gab.;
paprika 1/6 daļa.;
svaigs gurķīts;
mazs sīpols;
majonēze 2.tējkarotes;
krējums 2.tējkarotes;
melnie pipari - nu pēc gaumes, miiliishi!

Kā pagatavot:
1) Ķermaies pie maizes, izgriežam maizītes viducītī mīkstumu (nepārgriezt maizītes apakšiņu!!);
2) iekājam maizītes viducītī šķiņķi;
3) uz šķiņķa (kurš joprojām ir maizītes viducītī) uzberam splaunītu salātlapiņu;
4) pār salātlapiņu pārlejam mērci;
5) pār mērci pārkaisam paprikas gabaliņus, aidā....iekožam!

Mērcei:
sajaucam majonēzi, krējumu, sakapātu sīpoliņu un smalki sagrieztu gurķīti+piparus pēc garšas.

receptes
Bila karstā uzkoda kā pamatēdiens Sastāvdaļas:
Salskābā maize,
majonēze,
ķiploki,
siers.

Kā pagatavot:
Visu ņem tikai sev zināmās proporcijās, tik cik apēdīs;) Saldskābo maizi sagriež šķēlēs, nogriež garozu un sagriež šķēles kubinjos, apcep uz pannas nelielā eļļas vai sviesta daudzumā, iebr karstumizturīgā zupas šķīvī, pārlej ar izspiestu ķiploku un majonēzes maisījumu un pārkaisa ar rīvētu sieru. Liek mikrenē un cep 3 min grila/mikro režīmā kamēr izkūst siers. Protams var izmantot cepeškrāsni. UZMANĪBU! Pasniedz zupas šķīvi novietojot uz cita šķīvja, jo dikti karsts pasākums. receptes
Garšīgās sviestmaizītes bilan gaumē Sastāvdaļas:

siers,

vārīta ola,

franču maize,

margarīns,

majonēze,

zaļumi,

var pielikt arī ķiploku.



Kā pagatavot:

Sarīvē sieru, olas, pievieno sasmalcinātus zaļumus, ķiploku (sīki sagrieztu), majonēzi un uztaisa viendabīgu massu.

Sagriež franču maizi, uzsmērē margarīnu un tad to massu pa virsu. Sviestmaizīti noformē ar pētersīļu lapiņu - lai smuki.

receptes
Siera vafeles Sastāvdaļas:
5 ēd. k. saldā krējuma
2 olu dzeltenumi
125g sviesta
1/8l piena
1 šķipsniņa cukura
75g edamera
200g miltu
1ēd.k. eļļas
1 sīpols
melnie pipari
sāls
75g Edamera - apkaisīšanai

Kā pagatavot:
Olas dzeltenumu un sviestu saputo, pielej saldo krējumu un pienu un izmaisa, pieber sāli, piparus un cukuru. Sarīvē sieru un sajauc ar saputoto masu, pievieno smalki sarīvētus sīpolus, tikai tad pieber miltus un visu samīca viendabīgā mīklā. 30 minūtes ļauj pastāvēt. Mīklu pa porcijām ielej iepriekš sakarsētā un ar eļļu ieziestā vafeļu pannā, un katru vafeli cep 4-5 minūtes, līdz tā gatava, liek iepriekš sasildītā traukā. Vafeles pasniedz karstas, pārkaisītas ar sarīvētu vai saēvelētu Edamas sieru, lai katrs varētu panašķēties pēc sirds patikas. Klāt pasniedz bļodu ar dažādiem salātiem. receptes
Uzkoda "Zivtiņa" Sastāvdaļas:
200gr. novārītas zivju filejas,
10 gr sviesta,
100 gr cietā siera,
2 tējk galda sinepju,
zaļumi,
sāls pēc garšas.

Kā pagatavot:
Novārītu zivs fileju samaļ gaļasmašīnā, pievieno rīvēto sieru, mīkstu sviestu, sinepes , sāli, samaisa. Sakuļ kuplā masā. Atdzesē. Kārto uz salātu lapām, veido zivs formu un rotā ar vārītiem burkāniem, veidojot no tiem "astīti", "mutīti", "spuras". receptes
Pildīti tomāti Sastāvdaļas:
1 kviešu maizes kukulis,
1/2 sīpola,
1 - 2 olas,
1,5 ēdk majonēzes,
5 tomāti,
1 ēdk. cietā siera,
sāls,
malti melnie pipari - pēc garšas.

Kā pagatavot:
sakaltušu maizi sagriež sīkos gabaliņos un apgrauzdē cepeškrāsnī zeltainas. Pievieno sasmalcinātus un bik apceptus sīpolus, cieti novārītas un sasmalcinātas olas, sāli, piparus un majonēzi, masu samaisa. No svaigiem, vidēji lieliem tomātiem, nogriežo virspusi, ar karotīti izgrebj mīkstumu. Sagatavotos tomātus pilda ar šo maizes masu. Uzliek "vāciņus" , un kārto uz plāts vai pannas un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 15 - 20 min. Pasniedz karstus. receptes
Pikantās dateles Sastāvdaļas:
400 gr tīrītās dateles,
70 gr. pikanta,
kūpināta siera ( vēlams sāļa).

Kā pagatavot:
Ņem dateles un to kauliņa vietā, tādā pašā izmērā kā kauliņš liek vidū siera gabaliņu un saspiež ciet. Liek cepeškrāsnī un bik pasilda kāmēr vidū siers pakusis. Pasniedz siltas, kā uzkodu pie aperatīva. receptes
Pikantās maizītes Sastāvdaļas:
rudzu rupjmaize,
siers,
ķiploki,
majonēze vai krējums,
sāls,
eļļa

Kā pagatavot:
vispirms sarīvē sieru, pierīvē ķiplokus- pēc saviem ieskatiem, cik pikantas katrs vēlas, sajauc ar majonēzi vai krējumu, sāli, tad sagriež rupjmaizi šķēlēs (ekstra sliņķi kā es mēdz pirkt jau sagrieztu maizi :P), eļļā apcepj, uzziež virsū siera masu. receptes
Baklažānu uzkoda Sastāvdaļas:
Baklažāni,
olas,
siers,
majonēze,
tomāts,
šampinjoni,
olīveļļa,
garšvielas.

Kā pagatavot:
Baklažānus sagriež gareniskās plānās šķēlēs apcepj olīveļļā un uzkaisa sāli.
Sagriež smalki tomātus, olas šampinjonus. Samaisa kopā ar majonēzi un garšvielām. Sarīvē smalki sieru. No baklažāniem sataisa tūtiņas un ieliek pildījumu. Virsū uzkaisa sieru un liek cepeškrāsnī un 5 minūtes apcepj, kamēr izkūst siers. Ēd siltu. receptes
Pica Sastāvdaļas:

Mīklai:
270 g miltu
100 g auzu pārslu
15 g rauga
40 g eļļas
½ tējk. cukura
1/8 l remdena piena
1 tējk. sāls
Margarīns veidnes ieziešanai

Pārklājumam:
1 kārba (530 g) mizotu konservētu tomātu
1 puravs
200 g Mozzarella’s siera
200 g vārīta šķiņķa
10 – 15 ar papriku pildītu olīvu
Garšaugu maisījums (rozmarīns, timiāns, majorāns, baziliks)


Kā pagatavot:
Raugu samaisa ar cukuru un 4 ēdamk. remdena piena un atstāj uz 10 min. uzrūgt. Bļodā ber miltus un auzu pārslas, vidū veido iedobi un tajā lej rauga maisījumu. Tad pievieno taukvielas, sāls, atlikušo pienu un visu samīca mīklā. Raudzēt 15 min, tad izveltnē un liek ieziestā apaļā veidnē, veidojot ap. 2-3 cm augstas malas.

Tomātus notecina un sagriež mazos gabaliņos. Nomazgātu puravu sagriež plānās šķēlēs, sieru sagriež stienīšos, šķiņķi – kubiņos. Uz picas kārto dārzeņus, šķiņķi, sieru un uz pusēm pārgrieztas olīvas. Visu pārkaisa ar garšaugu maisījumu. Cep 225 °C temperatūrā 30 minūtes. Rotā ar olas šķēlītēm. receptes
Gardās brokastu maizītes. Sastāvdaļas:
1/2 “Franču” baltmaizes;
Spilvas “Zemeņu džems”;
3 olas;
1/2 gl. piena;
1 ēd.kar. cukura;
augu eļļa cepšanai.

Kā pagatavot:
Olas saputo ar cukuru un pienu. Baltmaizi sagriež šķēlītēs. Uz vienas baltmaizes šķēlītes uzklāj “Zemeņu džemu” un nosedz ar otru šķēlīti. Sagataves iemērc saputotajā olā un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnas. receptes
Pildīti tomāti Eiropiešu gaumē Sastāvdaļas:
4 lieli tomāti
1 sīpols
1 ēdamkarote sviesta
200 g liesa kūpināta šķiņķa
1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
3 ēdamkarotes baltvīna
3 ēdamkarotes gaļas buljona
1 ēdamkarote želatīna
150 g saldā krējuma

Kā pagatavot:
Tomātus nomazgā, nogriež vāciņus un ar karoti izņem mīkstumu, tad apgāž, lai iztek šķidrums. Pildījumam sasmalcina sīpolu, apcep to sviestā un ar sasmalcinātu šķiņķi sakuļ viendabīgā masā. Buljonā iemaisa izkausētu želatīnu, sasmalcinātu baziliku, vīnu un iecilā saputotu krējumu. Tomātiem aptin apkārt foliju un pilda šķiņķa masu ar kaudzīti. Liek uz stundu ledusskapī. Pirms pasniegšanas noņem foliju un uzliek tomātam nogriezto vāciņu. receptes