Bebra gaļas kotletes Sastāvdaļas:
700 g bebra gaļas
200 g žāvēta speķa
3 sīpoli
2 olas
liels kartupelis
4 šķēles baltmaizes
glāze piena
sāls
pipari
garšvielas pēc vēlēšanās

Kā pagatavot:
Bebra gaļu maļ gaļas mašīnā divas trīs reizes, pieliek kubiņos sagrieztu vai samaltu žāvētu speķi un maltus sīpolus. Pievieno pienā izmērcētu baltmaizi, labākai konsistencei nedaudz piena un svaigi rīvētu kartupeli, kā arī sāli, piparus un garšvielas. Sastāvdaļas vēlreiz izmaļ gaļas mašīnā, pēc tam pievieno olas un, ja nepieciešams, nedaudz ūdeni. Var cept eļļā, panēt rīvmaizē vai pildīt ar žāvēta speķa strēmelītēm. receptes
Bebra astes našķis. Sastāvdaļas:
1 bebra aste,
sāls.

Kā pagatavot:
Sāls ūdenī vāra asti. Novelk ādu, uzkaisa sāli un sadala nelielos gabaliņos. Ēd karstu, uzdzerot alu.   receptes
Alū sautēta meža pīle Sastāvdaļas:
Meža pīle
200 g angļu speķa
2 skābi āboli
malti pipari
10 smaržīgo piparu graudiņi
pēc vajadzības gaišais alus
5 lauru lapas
zariņš rozmarīna
3 sīpoli

Kā pagatavot:
Pīli noliekam vismaz divas dienas nostāvēties. Pēc tam pīli noplūcam un skalojam vairākos ūdeņos. Iekšpusi nosusinām, ieliekam ābolus un veselu notīrītu sīpolu. Pēc tam pīli aizšujam un apsālām. Speķi sagriežam gabaliņos un liekam cepešpannā cepties līdz caurspīdīgam, pievienojam smalki sagrieztu sīpolu un cepam līdz zeltainumam, pieliekam garšvielas un uzliekam pīli. Pielejam mazliet alus, uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, cepam mīkstu. Pirms cepšanas beigām vāku noņemam, un pīli apcepam brūnu. Pēc vajadzības sadalām porcijās un pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem un sautētiem sarkanajiem kāpostiem, kurus aplaistām ar pannas taukiem. receptes
Meža cūkas kotletes Sastāvdaļas:
1 kg malta meža cūkas gaļa,
500 g malts cūkas gaļas speķis,
olas,
sīpols,
skābs krējums,
sāls,
pipari

Kā pagatavot:
maltai meža cūkas gaļai piejauc malto speķi attiecībā 2:1, pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus, sāli nepieciešams pievienot mazliet vairāk, kā mājlopu gaļai. Veido kotletes, kuras uz pannas apcep brūnas, saliek šmorpannā un pārlej ar vārītu ūdeni, pieliek skābo krējumu. Pēc uzvārīšanās sautē uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes. Labu apetīti :) receptes
Brieža gaļas cepetis Sastāvdaļas:
Brieža filejas gabals ~ 1,5 - 2 kg, ķiploki, pipari, sāls, speķis.

Kā pagatavot:
Filejā ar smailu nazi izdara iegriezumus, kuros ievieto speķa un ķiploka šķēlītes, pēc tam fileju ierīvē ar sāls un piparu maisījumu, sāli vajag mazliet vairāk kā mājdzīvnieku gaļai. Atstāj vēsā vietā aptuveni 30 - 60 min., pēc tam ietin folijā un liek cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 200 - 250 grādiem. Cep aptuveni 60 minūtes, gatavību pārbauda iedurot filejā koka irbulīti - ja dūruma vietā izdalās caurspīdīgs šķidrums, tad ir gatavs, ja sarkanīgs vai rozā - nav gatavs. Cepeti var lietot gan karstā, gan aukstā veidā. Labu apetīti :) receptes