Pavāra raķete Sastāvdaļas:
600 g cūkas gaļas,
sāls,
pipari,
120 g zaļā sviesta,
1 ēdamkarote kviešu miltu.

Panēšanai:
2 ēdamkarotes kviešu miltu,
½ klaipa baltmaizes,
2 olas,
2 ēdamkarotes piena,
tauki cepšanai


Kā pagatavot:
Lisu cūkas gaļu sagriež 4 vai 5 šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli, pipariem un kviešu miltiem, vidū liek zaļā sviesta stienīti. Katru gaļas šķēli saritina iegarenā veltnītī, iemērc olu piena maisījumā, miltos, tad vēlreiz olu un piena maisījumā, apviļā mazos kubiciņos sagrieztā baltmaizē, atstāj 1 stundu ledusskapī. Pēc tam liek sakarsētos taukos un cep brūnas (apmēram 8-10 minūtes). Ja nevēlas lai apceptie baltmaizes kubiņi būtu kraukšķīgi, „raķetes” karsē 10-15 minūtes cepeškrāsnī.„Raķetes” pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un tvaikotiem burkāniem. Atsevišķi pasniedz ābolu sulas želeju.Cepešbļodas malā noliek nomizotu, izdobtu kāli, ielej tajā spirtu, ko, pasniedzot galdā aizdedzina. „Pavāra raķeti” var pagatavot no tītara, broilera un vistas filejām, truša un medījumu gaļas (to vispirms marinē). receptes
Cūkgaļa medus mērcē Sastāvdaļas: 500 g cūkgaļas (vēlams kakla karbonāde), 3 sīpoli ,Sojas mērce (2-3 ēdamkarotes), Medus (4 ēdamkarotes), pēc vēlēšanās var pievienot papriku vai kādu citu dārzeni un indijas riekstus

Kā pagatavot:
Sagriež sīpolus(bet ne sasmalcina) un papriku, liek uz pannas cepties, kad sīpoli sāk apbrūnināties pievieno klāt nelielās strēmelītēs sagrieztu cūkgaļu. Cep kamēr cūkgaļa vairs nav jēla. Pievieno klāt sojas mērci un sautē kādas 10 minūtes, tad pievieno medu un turpina sautēšanas procesu, kamēr cūkgaļa sāk mazliet "piedegt". Tad nogriež ļoti lēnu liesmu un ik pa laikam apmaisot sutina kādas 10 min. Pannas vāku cepšanas procesā var nelietot. Pasniedz kopā ar rīsiem. receptes
Cūka baltvīna, ingvera mērcē Sastāvdaļas:
Cukas kakla karbanade 200.g Baltvins 0,200 Ingvers 0,050 Sojas merce(kikomons) 0.030 Worcestershire merce 0,030 Manna 0,120 Galas kopejas garsvielas 0,025

Kā pagatavot:
Cuku mes izsklopejam,uzskaisam gajas kopejas gasvielas un salokam divas dajas nostiprinam ar kako,liekam cept uz grila(ja nav grils tad var uz panas ari) cep kadas 10.min kamer skasti zeltaini abruninats tikmer nomizojam ingveru,sagreizam,pieliekam merces klat un baltvinu pielejam. Kad cukata nobruninata tad liekam sagatavota merce pamarinejam kadas 10.min Tad apvijajam manna un liekam atkal uz panas kamer ir gatava. Tad liekam cepeskrasni uz kadiem 220 gradiem un paturam tur vel kadas 10-15.min piedevas.... novaritu kartupeli sagriezam ieliekam uguns izturiga traucinau un olu pielej klat liek cepeskrasni kamer ola pacejas uz auksu Panemam vesalu tomatu izgreiz no auksas serdi lidz busie iepilda kiploku sipolu un paramas sieru,lieks cepes krasnu kamer nedzudz sak mizina atdaliteis. No atlikusas merces marinades mes vinu uzlildam uz panas nedaudz tad kartupeja miltu drusku un gatavs Labu Estgribu receptes
Karbonāde želejā Sastāvdaļas:
cūkgaļas karbonāde

garšvielas
eļļa cepšanai

Panēšanai:

olas,
milti 

Marinādei:
ūdens
,
cukurs,
sīpoli,
etiķis,
želantīns,
smaržīgie pipari,
sāls

Kā pagatavot:
Gaļas šķēles panē olā un miltos un cep gatavas. Kārto traukā un pārlej ar siltu marinādi. Atstāj saželēt. receptes
Silēzijas karbonāde Sastāvdaļas:
2. siļķes atkaulotas,
1kg kakla karbonādes,
2.olas,
1.kartupelis,
baziliks,
cukurs,
sīpols,
rīvmaize,
olīveļļa.

Kā pagatavot:
Silķes, gaļu, kartupeli, sīpolu samaļ. Pievieno olas ,cukuru, baziliku. Ja vajag, sāli. Izmīca viendabīgu massu, veidu 1cm biezus medaljonus, panē rīvmaizē un cep no abām pusēm. Gards ēdiens alus cienītājiem un ne tikai. receptes
Cūkgaļa franču gaumē Sastāvdaļas:
1kg cūkgaļas karbonādes
5 - 6 vidēji tomāti

3 -4 nelielas paprikas
2-3 sīpoli

300gr rīvēta siera

aptuveni 1 paciņa majonēzes

sāls

pipari


Kā pagatavot:
Karbonādi nomazgā sagriež porciju gabalos (1-1.5cm biezas šķēles), izdauza, apsāla, appiparo un apcep uz pannas (aptuveni 2-3 minūtes no katras puses). Tālāk apceptas karbonādes šķēles saliek cepešplātī un virsū uz katra gabaliņa liek jau iepriekš sagrieztus pāris ripiņas sīpolu, divas tomātu šķēles un divas ripiņas paprikas. Virsū kā jumtiņu kārto siera-majonēzes maisījumu (rīvētu sieru sajauc ar majonēzi; jāskatās, lai konsistence ir pabieza) un cep cepeškrāsnī uz vidējās uguns 15-20 minūtes. receptes
Cūkgaļas siteņi pienā Sastāvdaļas:
800 g cūkas filejas
50 g sviesta
1 glāze piena
malts koriandrs
malti melnie pipari
sāls

Kā pagatavot:
Gaļu sagriež porcijās, izklapē, apkaisa ar sāli, pipariem un ierīvē ar koriandru. Cepešpannā izkausē sviestu un apcep gaļu no abām pusēm brūnu. Pēc tam ielej pienu, uzliek vāku un sautē uz vājas uguns apmēram 1,5 h. Pasniedzot pārlej ar radušos mērci. receptes
Aknu plācenīši. Sastāvdaļas:
600 g aknu
1 sīpols
2 olas
1/3 gl. rīvmaizes (kviešu miltus)
nedaudz sviestu
tauki cepšanai
pipari
sāls

Kā pagatavot:
Aknām noņem plēves un samaļ gaļas mašīnā.
(Var pievienot nedaudz žāvēta speķa).
Masai pieliek smalki sagrieztu, sviestā saceptu sīpolu, olas un rīvmaizi vai kviešu miltus, samīca.
Veido plācenīšus un apcep brūnus.
Pasniedz ar kartupeļiem un skābu krējuma mērci vai citām piedevām. receptes
Sinepju karbonāde Sastāvdaļas:
Cūkgaļas karbonāde,
Angļu sinepes (der arī Krievu sinepes),
Milti,
Olas

Kā pagatavot:
Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē un, tad apsmērē vienu pusi ar sinepēm. Apmēram kādas 15 - 20 minūtes ļauj pastāvēt. Pēc tam apviļā miltos, sakultā olā un cep sakarsētā eļļā. receptes
Cūkgaļa ar āboliem. Sastāvdaļas:
6 šķēles cūkgaļas
sāls
melnie pipari
3 sarkani āboli (nemizoti)
ēd.k. sviesta
2-3 ēd.k. medus

Kā pagatavot:
Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem un no abām pusēm apcep.
Sviestā izsautē ābolus pusmīkstus.
Uz katras gaļas šķēles uzliek ābolu pusīti, trauku aizvāko un uz lēnas uguns sautē 30 minūtes.
Tad pārlej medu, atkal aizvāko un sautēšanu turpina, kamēr gaļa gatava. receptes
Cūkas fileja gardēžu gaumē Gatavošanas laiks: apm.50min, no kura 35-40 min cepeškrāsnī
4personām

Sastāvdaļas:
1 cūkas filejas gabals (400-600 g)
2 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu
1 tējk. piparmētru
1 tējk. salvijas
1 tējk. sāls
1/4 tējk. piparu
1-2 ēd.k. sviesta vai margarīna
100 g gaļas buljona (no kubika)

Kā pagatavot:
1. Cūkas fileju pārgriež gareniski, lai izveidotos viens tainsnstūra formas gabals.
2. Tad to izklāj un pārkaisa ar garšvielām.
3. Pēc tam fileju satin veltnī, nosien ar kokvilnas diegu un apkaisa ar sāli un pipariem.
4. Izkausē taukus cepeškrāsns izturīgā traukā. Tad tajā ieceļ gaļas veltni.
5. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175*C 35-40 min. Apmēram pēc 15 min pielej gaļas buljonu.
6. Tad gaļas veltni sagriež šķēlēs. Pasniedz ar rīsiem un salātiem. Pāri palikušo cepeša buljonu izmanto kā mērci. receptes
Viltotais zaķis Sastāvdaļas:
maltā gaļa no 500gr līdz 1kg,
2 olas,
pārējais pēc garšas .

Kā pagatatavot:
Baigi vienkārši. Sataisi normālu kotlešu mīklu, vari tur iejaukt kādu vārītu olu, vārītu burkānu, zaļo zirnīti no burciņas - kas nu garšo.
Saveļ no mīklas tādu kā kukulīti, sabaksti vai iegriez virsiņu, ja patīk, un šauj cepeškrāsnī. Cep kamēr gatavs, parasti ir tad, kad zaķis ir tapis jauki brūns. Ņem viņu laukā un pārzied ar sakultu olu, būs drusku spīdīgs un labāk izskatīsies. receptes
Cūkas cepetis Sastāvdaļas:
Cūkas gaļa (no šķiņķa gabala) - 1 kg;
sāls;
sīpols - 1 gab.;
burkāns - 1 gab.

Kā pagatavot:
Gaļas gabalu noslauka, ieberž ar sāli un ar ādu uz leju liek cepešpannā. Gaļai apakšā paliek tīrus lapukoka skaliņus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un lielās šķēlēs sagrieztu burkānu, ielej nedaudz ūdens un liek karstā krāsnī. Kad gaļa apcepusies brūna, to pārlaista ar karstu ūdeni vai buljonu un cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot. Pusizceptu gabalu apgriež otrādi, ādu ar asu nazi sagriež nelielos kvadrātiņos un cep, kamēr cepetis gatavs. Lai āda būtu mīkstāka, to cepot dažas reizes pārziež ar sviestu. Gatavu cepeti mazliet atdzesē, tad sagriež glītās šķēlēs un sakārto cepešbļodā.

Pannas šķidrumam pielej karstu ūdeni, uzvāra, ļauj nostāties nosmeļ liekos taukus, pievieno aukstā ūdenī iejauktus miltus, uzkarsē, izkāš un pasniedz pie cepeša kopā ar vārītiem kartupeļiem un skābiem kāpostiem. receptes
Pilditās kotletes Sastāvdaļas:
Cūkgaļas maltā gaļa,
tomāti,
siers,
garšvielas (jebkādas),
eļļa,
siers,
sīpols,
ūdens

Kā pagatavot:
maltās gaļas masu sagatavo cepšanai, kā pašam labāk patīk, kā parastu kotlešu masu ar sīpolu sulu, ūdeni un sāli sajauc maltās gaļas masu.
Pildījums - sagriež tomātu, sarīvē sieru, un pieber garšvielas, pildījumu ievieto maltās gaļas vidū un apcep no abām pusēm, kā kotlešu bumbiņas. receptes
Pienā sautēta cūkgaļa Sastāvdaļas:
400g cūkas filejas,
4 ķiploka daiviņas,
1 tējk. žāvēts rozmarīns,
pipari,
1 sarīvēta citrona miziņa,
500 gr piena,
šampinjonu krēmzupa ( 1paciņa)

Kā pagatavot:
Sagriez nelielos kubiņos cūkas filejas
Apcep gaļu cepeša traukā kopā ar sakapātām ķiploka daiviņām, tējkaroti žāvēta rozmarīna, pipariem, sarīvētu citrona miziņu.
Pievieno piena un Spāņu šampinjonu zupu, uzliec vāku un sautē 20 minūtes.
Piens ar citronu piešķirs gaļai brīnišķīgu garšu.

Sagatavošana 5 min, gatavošana 20 min receptes
Pildīta cūkas fileja Sastāvdaļas:
1 cūkas filejas gabals
1 ābols
50 g žāvētu melno plūmju
2 ēd. k. sviests vai margarīna
1 glāze ūdens vai buljona
ciete, sāls

Kā pagatavot:
Fileju izdauza, uzliek izmērcētas melnās plūmes un plānās daiviņās sagrieztus ābolus. saritina ruletē un nostiprina. Ruleti apcep stipri sakarsētā sviestā, uzbet sāli, pielej ūdeni vai buljonu un sautē, līdz gaļa mīksta.
Saldajā krējumā izšķīdina cieti un pielej mērcei. Ruletei noņem sastiprinājumu, sagriež šķēlēs, pārlej ar mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem. receptes
Pikantās cūkas ribiņas Sastāvdaļas:
cūkas ribiņas,
sīpoli,
kartupeļi,
bbq mērce.

Kā pagatavot:
cūkas ribiņas sagriež pa porcijām liek katlā vārīties pievienojot buljonu un sāli un piparus,kad ribiņas mīkstas ņem ārā un liek cepeškrāsnī cept brūnas.
Mērce:sagriež sīpolus un cep uz panas kad sīpoli sacepti uzlej virsū bbq mērci uzkarsē un gatavs.
Piedevās vārīti kartupeļi. receptes