Makaroni adžikas mērcē Sastāvdaļas:
1 paka makaroni,
1burciņa adžikas mērce,
250g doktora desas,
100 g. cepamā margarīna 
sāls un čilli pipari

Kā pagatavot:
Izvāram makaronus, nokāšam, ieliek 50 gramus cepamā margarīna, pa to laiku, kad vāras makaroni, uz pannas izkausē atlikušo margarīnu,cep kubiņos sagrieztu desu, kad desas brūnas, tai pievieno adžikas mērci, sāli, un nedaudz čilli piparus un turpina sildī uz pannas. Makaronus saliek porcijās un pa virsu pārlej mēci ēd karstu! Labu apetīti! receptes
Klasiskā lazanja Sastāvdaļas:
1 paciņa lazanjas plāksnes Gaļas mērcei:
0,5 kg liellopa maltās gaļas

1 vidēja lieluma burkāns
1 neliels sīpols

2 seleriju kāti
2 ēdamk. tomātu pastas
2 ēdamk. olīveļļas
1 l ūdens sāls,
pipari

Bešamela mērcei:
30 g sviesta vai olīveļļas
3 ēdamk. miltu

½ - 1 l piena
90 g rīvēta Parmas siera
pēc garšas sāls un pipari
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
 
Kā pagatavot:
Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min. Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai. Bešamela mērce — katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt). Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 gr. rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu. Ņem cepešpannu 26 cm x 36 cm ar augstām malām. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes. Šo procesu atkārto vēl divas reizes. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru. Cep līdz 180o sakarsētā krāsnī 20-30 min. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt. receptes
Makaronu sacepums Sastāvdaļas:
300g makaronu (nūdeļu),
150g žāvēta speķa,
2 olas,
2-3 ēdamkarotes krējuma,
2 ēdamkarotes tomātu biezeņa,
sāls,
garšsaknes,
zaļumi,
1 ēdamkarote sviesta,
rīvmaize.

Kā pagatavot:
Sālsūdenī vārītiem un atdzesētiem makaroniem pievieno sakultas olas, apceptus speķa gabaliņus, tomātu biezeni, krejumu, sāli, sasmalcinātas garšsaknes, zaļumus. Sajauc, liek ietaukotā veidnē, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī, līdz virsa kļūst brūna. Pasniedz ar tomātu mērci un salātiem.
receptes
Veģetārie makaroni. Sastāvdaļas:
Vārīti makaroni, 
1 sarkana paprika,
tomātu mērce,
gašvielas pēc izvēles,
eļļa.

Kā pagatavot:
Uzvāra makaronus, sagrieziet papriku strēmelītēs un lieciet uz sakarsētas pannas, kad paprika ir viegli apcepta pievienojiet tomātu mērci un mazliet pasautējiet. Pēc tam pievienojiet makaronus un visu apcepiet, garšvielas peivienojiet pēc izveeles. Labu apetīti! receptes
MAKARONI PA FLOTSKI, pareizā recepte Sastāvdaļas:
Makaroni ,der jebkuri, klasiski ir radziņi,
100g, sviests,
sāls,
cukurs,
2 sīpoli uz 500g.makaronu
500g, liellopu maltās gaļas,
tuč,tuč oliveļļa cepšanai.

Kā pagatavot:
1 fāze: uz pannas cep malto gaļu līdz ūdens iztvaikojis, gaļa irdena un sāk brūnēt pievieno smalki sakapātus sīpolus ,sāli,cukuru cep līdz sāk brūnēt.
2 fāze: sālsūdenī vāra makaronus līdz mīksti,nokāš ūdeni, sajauc ar sviestu un ar malto gaļu, :) ēd kā patīkās. Ja abas fāzes veic vienlaicīgi tad pagatavošanai nepieciešamais laiks ir minūtes 20. receptes
Makaronu zupa ar vistas gaļu. Sastāvdaļas:
Makaroni
kartupeļi
burkāni
vistas gaļa(aukstā kas nav grillēta)
vistas kubiņi(maggi...u.tt)
lauru lapas
pipari(melnie)
mazliet sīpolu

Kā pagatavot:
Vāra ūdeni ar vistu 60.min,tad pievieno sagriestus burkānus un kartupeļus,dažas lauru lapas,piparus un pāris šķēlītes sīpolu.pavāra 20.min,liek klāt makaronus,un  divus vistas kubiņus!vāra kamēr kartupeļi ir mīksti!(pārbaudia iedurot kartupeļos nazi,vai ko citu!)
  receptes
Nūdeles ar vistas gaļu un garnelēm Sastāvdaļas:
Rīsu nūdeles
300 gr vistas fileja
Sauja garneles
Ķīnas kāposts
sīpols
cukīni
paprika
mauruloki
Saldā čilli mērce

Kā pagatavot:
Vok pannā apcep vistas filejas gabaliņus, sīpolu, cukini, pievieno garneles, tad pievieno arī ķīnas kāpostu, visu apcep, tad pievieno saldo čilli mērci (ļoti nedaudz). Rīsu nūdeles novāra gatavas, tad piejauc vok pannā un visu nedaudz samaisa. Parkaisa ar lociņiem un gatavs ēšanai! receptes
Gardie makaroni Sastāvdaļas:
Makaroni (caurulītes)apm. 300 g
Saldais krējums 250ml
5 olas
6 šķēlītes bekona
Parmezānas siers 125 g
Sāls,
pipari.


Kā pagatavot:
Mērce:
Bekona šķēlītes sagriež strēmelītēs, liek cepties, līdz paliek caurspīdīgas, noņem no pannas un uz salvetes notecina liekos taukus. Saputo saldo krējumu (nedaudz līdz sāk biezēt), atsevišķā traukā saputo olas.Sajauc visu kopā lēnā, iecilā sarīvētu sieru, iemaisa sāli un rupji maltus piparus.

Makaronus vāra sālsūdenī, kam pievienota ē/k eļļas.

Gatavus makaronus nokāš ieber bļodā un vēl karstus pārlej ar mērci, visu samaisa, liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar nedaudz siera. receptes
Makaroni ilzona gaumē Sastāvdaļas:
Makaroni ar nosaukumu "Mecixo"
1 tējkarote sāls
sarīvēts siers

Kā pagatavot:
uzvāra ūdeni katlā (ūdens daudzums jāskatās no taa cik makaronus gribēsi bērt katlā)
Kad ūdens sāk burbuļot, tad ieliec katlā makaronus un pievieno sāli (pustējkaroti)
gaidi 10 min un nolej ūdeni. Kad noliets ūdens, tad apmaisi makaronus un pieber klāt atlikušo sāli. Kad tas izdarīts tad uz makaroniem uzlieciet sarīvēto sieru un pagaidiet gad tas izkūst.

Ilzona makaroni jāpasniedz ar zaļajiem salātiem un ābolu sulu. receptes
Krabīšu makaroni Sastāvdaļas:
Makaroni (vēlams gliemežvāciņi), apm. 200-250g,
1 paciņa krabju nūjiņas,
1 mazā paciņa saldais krējums,
1 paciņa skābais krējums,
sula no 1/4 citrona,
sāls, pipari,nedaudz cukurs (pavisam drusciņ)
svaigas dilles

Kā pagatavot:
Izvāra makaronus, nokāš. Katlā pie makaroniem lej abus krējumus, pievieno garšvielas, piespiež citrona sulu, pieliek svaigās dilles. Visu uzvāra un ļauj pastāvēt 10 minūtes.

Labu apetīti!
P.S. Var ēst arī aukstu. receptes
Lazanja ar malto gaļu. Sastāvdaļas:
250 g zaļo lazanjas plākšņu
700 g maltas liellopu gaļas
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
2 ēdamk. eļļas
sāls
maltie pipari
2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu
100 g rīvēta siera
½ l gaļas buljona

Kā pagatavot:
Lazanjas plāksnes novāra. Maltajai gaļai pievieno sāli piparus, ķiplokus, samīca. Sīpolus sasmalcina, apcep uz pannas caurspīdīgus, pievieno malto gaļu un maisot turpina cepšanu 5 minūtes, pašās beigās pievieno pētersīļus. Cepamajā formā kārtās liek lazanjas plāksnes un maltās gaļas pildījumu, tad visu uzmanīgi pārlej ar buljonu. Formu nosedz ar vāku vai foliju. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz ar vārītām pupiņām un sarkanajiem salātiem.
receptes
Spagetti la carbonara Sastāvdaļas:
Olīvu eļla.300gr bekona,
220 ml saldai krējums,
4 olas,
spagetti makaroni apmēram viens iepakojums.

Kā pagatavot:
Ēdamkaroti eļļas (olīvu) uzkarsē, klāt sīki sagrieztu ķiploku. Mazliet apcep (minūti). Tam klāt 300 gr sagriezta bekona (paliesa), atkal apcep.
Atsevišķi sakuļ 220 ml treknu saldo krējumu ar 4 olu dzeltenumiem. To lēnām iemaisa apceptajā bekonā, izkarsē uz lēnas uguns. Jāuzmanās, lai olas neizcepas, bet ir mērcveidīga masa.
Uz mērces gatavības brīdi būtu jābūt gataviem makaroniem (var kādus no garajiem). Mērci pārlej makaroniem, pārkaisa parmezānu. receptes
Makaroni Kaspara modē Sastāvdaļas:
Makaroni-kādi nu ir tādi nu ir 0,5kg;
malta gaļa ap 0,4kg;
tomāti-svaigi 3normāla lieluma;
gurķi-marinēti vai skābēti(mazie gurķīši) kādi 10;
krējums 0,5kg;
tomētu mērce-Spilvas pāris ēdamkarotes;
garšvielas-Santa marija maltai gaļai.

Kā pagatavot:
Protams ir jāsāk ar pašu galveno sastāvdaļu MAKARONIEM - liekam tos vārīties. Pa to laiku kamēr mums vārās makaroni. Darbosimies ar tā saucamo mērci - cepam malto gaļu ar visām garšvielām(garšvielas liekam pēc patikšanas). Pa to laiku sagriežam tomātus un gurķus gabaliņos, kā nu patīk - lielākiem vai mazākiem, tā ir gaumes lieta. Kad gaļa ir gatava, tad pieliekam klāt sagriestos tomātus un gurķus. Ļaujam tam visam kādu laiku pasutināties-pacepties līdz tomāti kļūst mīksti(sāk jukt ārā). Kad tas ir gatavs tad liekam klāt krējumu un tomātu mērci. Visu to samaisa kopā un gaida kad sāk burbuļot.
Pa to laiku kamēr taisījām "mērci" būs arī gatavi makaroni, tos protams nokāšam noskalojam ar aukstu ūdeni un pēc tam iemaisam margarīnu vai sviestu(druscītiņ, tikai lai nesaliptu makaroni).

Labu apetīti! receptes
Spagetti ar bekonu, sēnēm un olu Sastāvdaļas:
vārīti spagetti,
garšvielās sacepti šampinjoni,
bekons,
saldais krējums,
pētersīļi.

Kā pagatavot:
sagriež bekonu plānās strēmelītēs un cep vok pannā, tad pievieno ceptas sēnes un smalki sakapātus pētersīļus uzber virsū nedaudz vistas buljona un uzlej saldo krējumu, tad pievieno spagetti visu apmaisa un beigās pievieno sakultu olu. Spageti jābūt krēmīgam. receptes
Nūdeles amerikāņu gaumē Sastāvdaļas:
Smalkās nūdeles,
nedaudz eļļas apcepšanai,
garšvielas pēc garšas,
ūdens un pāri palikušie gaļas produktu gabaliņi

Kā pagatavot:
Smalkās nūdeles uz pannas ar vāku apcep eļļa līdz zeltainai krāsai, pievieno garšvielas (Vegeta, sasmalcināts buljona kubiņš u.t.t., uzlej verdošu ūdeni apmēram divus pirkstus virs nūdelēm, pievieno jebkurus gaļas produktus (desas, cīsiņu gabaliņus, konservus vai citu) un uzliek vāku. Pasautē kamēr viss ūdens iesūcies nūdelēs (apm. 10-12 min.). Ēd ar ketčupu, sieru vai krējumu. Ātri, viegli un var izmantot visus pāri palikušos gabaliņus. receptes
Makaroni ar šķiņķi un meloni Sastāvdaļas:
500g makaronu
Neliela melone
200g auksti kūpinātas cūkgaļas
2 ēd.k. sviesta
75g siera
Sāls
Malti melnie pipari

Kā pagatavot:
Makaronus atbilstoši informācijai uz iepakojuma novāra sālsūdenī, nolej uz sieta un noskalo ar aukstu ūdeni.
Melonei izņem sēklas, nomizo, sagriež gabaliņos.
Gaļu sagriež strēmelītēs. Pannā izkausē sviestu un apbrūnina gaļas strēmelītes. Gaļai pievieno vārītos makaronus un izkarsē. Pievieno meloni un iecilā makaronos, pannai uzliek vāku un visu izkarsē.
Sautējumu liek uz šķīvja, pārkaisa ar maltiem pipariem un sarīvēto sieru!

Labu apetīti! receptes
Sātīgie makaroni Sastāvdaļas:
3 sīpoli,
2 burkāni,
300.gr šampinjoni,
3 paprikas,
300.gr. vistas filejas,
saldais krējums 200 ml,
200 ml tomātu mērce,
sāls,
pipari,
Makaroni 1 paka 500 gr - vislabaak Italpasta vai Pasta Zara

Kā pagatavot:
Sagriež dārzeņus (Burkānus sarīvē) - apcep - vispirms sīpolus, papriku, tad liek klāt vistas fileju, pēc tam burkānus, šampinjonus - visu sacep. Tad pielej klāt saldo krējumu, tomātu mērci - vēl mazliet pacep (apm. 2 min.) Pa to laiku kamēr tas viss cepās uzliek vārīties makaronus - kad tie gatavi nokāš - pieliek klāt dārzeņu- gaļas miksli un samaisa - pēc garšas pievieno sāli, piparus.

Tiem, kam iet pie sirds karijs - iesaku nedaudz pievienot. receptes