Paelja Sastāvdaļas:
500 g vistas filejas
400 g saldētu lobīto garne|u
350 g irdenu rīsu
200 g saldētu zaļo pupiņu
saujiņa gliemeņu gaļas (mīdijas)
1L vistas buljona
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 tējkarotes kari
1 paliels sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 sarkana čilli pāksts
1 sarkanā paprika
citrons

Kā pagatavot:
Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu. Notīra sīpolus un ķiplokus. Čilli pākstij izņem sēkliņas un pusi sagriež tievās sloksnītēs. Trīs ķiploka daiviņas un sīpolus sīki sagriež. Visu apcep eļļā, pievieno rīsus, kariju un buljona kubiņus. Pārlej ar buljonu un vāra aptuveni 15 minūtes. Tikmēr vistas fileju sagriež nelielos gabalos un apcep e||ā, pievieno otru čilli pipara pāksts pusīti un atlikušo ķiploka daiviņu. Sasmalcina papriku. Visu pievieno rīsiem un sutina aptuveni 5 minūtes. Pēdējās liek mīdijas un garneles. Pasautē vēl nedaudz. receptes
Pīlafu rīsi Sastāvdaļas:
4 ēd.k.sviesta,
1 smalki sagiezts sīpols,
ķiploka daiviņa,
1 krūze rīsu,
1,2 tējk. kanēļa,
6 krustnagliņas,
2 krūzes vistas buljona.

Kā pagatavot:
Izkausējiet sviestu un apcepiet tajā sīpolus un ķiploku. Pielieciet rīsus(nevārītus) un maisiet, kamēr sāk apbrūnoties, pievienojiet pārējās garšvielas. Pielejiet vārošu buljonu un apmaisiet. Uzlieciet vāku un cepiet uz vislēnākās uguns 20 min. receptes
Ošs palauo (uzbeku plovs) Sastāvdaļas:
400g. jēra gaļa( ribiņas),
2 veselu ķiploku daiviņas,
2 sīpoli,
50g. kindza,
zariņš bazilika,
1 paprika,
4 blanšēti nomizoti tomāti,
2 burkāni,
sāls,
cukurs,
100g. sviesta,
300g. gargraudu rīsu,
100.g žāvētas melnplūmes vai melnās rozīnes (gaumes lieta)

Kā pagatavot:
Nepieciešama dziļā VOX panna vai atbilstošs čuguna katls ar vāku, gaļu sadala mazos gabaliņos (ar visiem kauliem) sakarsētā pannā/katlā izkausē sviestu un cep gaļu diezgan brūnu ( jāatceras ka visam kas cepjams patiešām jācepjās ne jāvārās savā sulā vai jāsūt tādēļ jāuztur atbilstoša uguns), pievieno salmiņos sagriezstus burkānus, cep līdz sāk brūnēt, tad smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus cukuru un sāli cep līdz sāk brūnāt, tad sakapātu papriku cep līdz sāk brūnēt, tad pievieno sakapātus tomātus un zaļumus, visu labi samaisa, pārklāj ar vārītiem rīsiem. Pārklāj ar tīru dvieli un uzliek vāku. 30 minūtes sutina uz vismazākās uguns. Pasniedz uz lielā apaļā cepeššķivja apgāžot uz tā pannas saturu ( kā bērnībā smilšu kūkas). Parasti Vidusāzijā plovs tiek gatavots uz atklātas uguns kas piešķir ēdienam īpašu dūmu aromātu, ja ir iespēja iesaku to darīt. Ēd uzbeku praktiski ar rokām vienīgais rīks ko viņi lieto ir lavašam līdzīga maize. Es mēģināju ar lavašu, bija interesantāk un gardāk kā ar karoti. Lai izdodas. receptes
Rīsi ar vistas gaļu Sastāvdaļas:
4 paciņas rīsu
1/2 kg malta vistas gaļa
2 paprikas
burkāni
2 vidēji sīpoli
sojas mērce

Kā pagatavot:
Uz pannas atsevišķi apcep malto vistas gaļu ,pēc garšas pievieno sojas mērci.
Tad atsevišķi apcep sīpolus, saujiņu burkānus, papriku. Tad visas sastāvdaļas samaisa un vēl kādu minūti pasutina uz pannas.
Atsevišķā traukā sarīvē vairākus burkānus.

Rīsus uzber uz šķīvja un viduci atstāj tukšu. Vidū liek gatavo malto vistas gaļu. Apkārt rīsiem, šķivja ārmalā uz riņķi izliek svaigus, bez piedevām, rīvētos burkānus tā, lai  redzams paliktu baltais rīsu aplis. Un volā - visi ēd gardu muti :)) receptes
Sicīliešu rīsa kotletes. Sastāvdaļas:
1200 g maltās gaļas
350 g rīsu
3 ēd.k. sviests
700 g rīvēts siers
2 olas
50 g kubiņos sagriezts siers
grauzdēta maize
eļļa - cepšanai

Mērcei:
50 g olīveļļas
2 ēd.k. sviests
mazs sīpols
60 g teļa gaļas
60 g sasmalcināta vistas gaļa
4 ēd.k. tomātu pastas
1 gl. zaļie zirnīši
sāls
pipari

Kā pagatavot:
Pusi no maltās gaļas pavāra, iemaisa rīsos un vāra uz palielas uguns, līdz gaļa izsutinājusies.
Pakāpeniski pievieno rīsiem pārējo gaļu un turpina vārīt vēl 15 minūtes vai arī kamēr rīsi gatavi.
Pievieno sviestu, sieru un vienu olu.

Mērcei:
Uzvāra olīveļļu, pievieno sviestu un kad tas ir izkusis, eļļai pievieno smalki sakapātu sīpolu un turpina cep uz lēnas uguns, kamēr sīpols sāk mainīt krāsu.
Iemaisa to gaļā un cep minūti vai divas, tad pievieno vistas gaļu.
Jācep, kamēr vistas gaļa brūna.
Nedaudz atšķaida tomētu pastu ar ūdeni, tad pieliek zaļos zirnīšus, sāli un piparus un turpina pāris minūtes cept.
Noliek malā.
Ņem nelielas rīsu pikas un izveiddo mazas bumbiņas.
Vidū veido caurumu un pievieno mērci un sasmalcināto sieru.
Apviļā olā, rīvmaizē.
Tad vāra karstā eļļā līdz paliek zeltaini.
Pasniedz karstu. receptes
Rīsi ar vistiņu Sastāvdaļas:
rīsi-2 maisiņi,
karijs,
vegeta,
rīsu garšvielas,
vārītas vistas baltā gaļa(ar buljonu ieteicams)

Kā pagatavot:
Izvāra rīsus, pieber garšvielas, atdala vistas gaļu no kauliem, pielej buljonu rīsiem (ne jau visu protams), sajauc vistu ar rīsiem, var pasniegt ar pētersīļu lapām. receptes
Pupiņu plovs. Sastāvdaļas:
konservētās pupiņas,
rīsi,
konservēta kukurūza,
saldā paprika,
lečo,
sāls,
pipari.

Kā pagatavot:
Novāra rīsus,tad uz pannas apcep kubiņos sagriestu papriku,tad pievieno rīsus,kukurūzu un konzervētās pupiņas,uzber garšvielas un sildot labi izmaisa,beigās pielej lečo uzkarse un gatavs. receptes
Ātrais plovs Sastāvdaļas:
Rīsi, (3 paciņas)
paprika 1gab,
burkāni 4gab vidēji,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas,
cūkgaļas šķiņķis 0,500kg
Porcija paredzēta 4 cilvēkiem, kas ēd normāli.


Kā pagatavot:
Uz pannas apcep cūkgaļas šķiņķi un pasautē, kad gaļa kādu laiku ir sautējusies, tad pievieno burkānus un pēc laiciņa arī papriku, tad kad tas viss ir izcepies, tad to sajauc ar rīsiem, kas jau ir izvārījušies un pielej tomātu mērci un samaisa un tad jau gatavs... receptes
Cepti rīsi (fried rice) Sastāvdaļas:
1 ola,
1 glāze saldēto zaļo zirnīšu,
1/2 glāzi sīpolloku,
2 gl. rīsu,
2 ēd. karotes gaišās sojas mērces,


Kā pagatavot:
Sakuļ olu un viegli apcep, saspaidot maziņos kriksīšos, noliek malā
glāzi zaļo zirnīšu pāris minūtes apcep kopā ar pusglāzi sakapātu sīpolloku (noteikti lokus, parasts siipols neder!), noliek malā
apm. 2 glāzes rīsu - izvaara gandriiz miikstus un noskalo aukstā ūdenī.

Liek rīsus, olas krikšus, zirnīšus un sīpollokus pannā un uz mazas uguns maisot pacepina minūtes 5, pievienojot dažas karotes (pēc garšas) labas gaišās sojas meerces, iesaku Kikkoman. Sāli nekam nelikt, sojas mērce būs sāļa jau.

** pēc vēlēšanās: var maziņos kriksīšos sagrieztu žāvētu gaļu (bacon) apcept un pievienot šim pasākumam, tas to padara no piedevām par pamatēdienu receptes
Maltās gaļas risoto ar kariju Sastāvdaļas:
1 ēd.karote margarīna vai sviesta,
1 sīpols,
1 ēd.kar. karija,
500 g maltās gaļas,
apm. 170 g rīsu,
500 g dārzeņu buljona (no kubiņa),
apm. 125 g saldētu zirņu,
apm. 200 g konservētas kukurūzas,
1/4 tējkar. melno piparu,
1/2 tējk. sāls,
1/2 sarkanās paprikas.

Kā pagatavot:
Sasmalcinātu sīpolu apcep pannā ar augstām malām. Pievieno kariju un malto gaļu, dažas minūtes apbrūnina. Pievieno rīsus un dārzeņu buljonu. Uzliek vāku un vāra 25 minūtes. Kad līdz vārīšanās beigām palikušas 5 minūtes, pievieno zirņus, kukurūzu, sāli un piparus. Pārkaisa ar kubiņos sagrieztu papriku un pasniedz galdā! receptes
Ātrais plovs Sastāvdaļas:
300.gr. gaļas ,
2 nelieli burkāni,
var papriku,
sāls,
garšvielas,
rīsi 200 gr.

Kā pagatavot:
1) uz dziļās pannas apcep gaļu, pierīvē drusku burkānus,ja ir kādu saldo piparu,sasāla un pievieno dažādas garšvielas.
2) pievieno rīsus un visu apleju ar karstu ūdeni,lai tas būtu kādus 3-5cm virs rīsiem un atstāju uz lēnas uguns sautēties.
3) Peec 15 minutem apmaisa un paskataas vai nevajag vēl ūdeni un,ja vajag atstāj vēl drusku pasautēties. receptes