Kalmārs rīvmaizē Sastāvdaļas:
Saldēts kalmārs (svaigu jau nez vai izdosies atrast),
piens,
rīvmaize,
ola,
sāls,
pipari.
 
Kā pagatavot:
Atkausētu kalmāru griežam gabaliņos, ar gaļas āmuriņu izdauzam pēc iespējas plānāku, bet, lai gluži caurumu nav. Liekam pienā uz 2 stundām, panējam olā un rīvmaizē, garšvielas kā normālai karbonādei. Cepam eļļā zeltaini brūnus. Pasniedzam ar visu veidu dārzeņiem. Lai garšo! receptes
Strugaņina Sastāvdaļas:
Saldēta pelamīda vai skumbrija,
sīpoli,
eļļa,
sāls,
pipari.

Kā pagatavot:
Saldētu zivi uz 1min. paliek zem krāna ar siltu ūdeni, tad novelk ādu un zivi sagriež apm. 5mm biezās šķēlēs.Tad nogriež visu lieko(tumšākos gabaliņus,asakas) Pēc tam visu labo, ko esat atstā- juši, sagriež kubiciņos, sajauc ar pārējām sastāv-daļām(tikai nepārsāliet!)un liekam uz svaigas baltmaizes šķēles, pārkaisam ar dillēm, gatavojam kafiju un labu apetīti! Jūsu viesi pratīs to novērtēt!
P.s.Griežot esat uzmanīgi ar nazi, jo zivs ir cieta un slidena. receptes
Lasis saldkrējuma mērcē Sastāvdaļas:
Laša fileja 400 gr
2 paciņas mazā iepakojuma saldais krējums
Saldēti brokoļi vai arī svaiga brokoļa galviņa
Makaroni
Parmesan siers

Kā pagatavot:
Laša fileju sagriež mazos gabaliņos, liek dziļā pannā, un sāk apcepšanu ar 2 ēd.karotēm olīveļļas, pēc 1 minūtes (vai arī reizē) pievieno brokoļus (arī mazākos gabaliņos), sautē, pievieno saldo krējumu, garšvielas. Zepter traukā ēdiens gatavs 7 minūtēs!! Parastā gatavojas ilgāk. Novāra makaronus (piemeklējiet smukākas formas). Pasniegšana – uzliek makaronus, uz makaroniem lej laša un brokoļu mērci, pārkaisa ar parmesan sieru. Pasniedz kopā ar Jacobs Creek Chardonay balto vīnu. Šī recepte ir arī pārbaudīta, ja nāk viesi uz pusdienām. Viss ir sagatavots. Kad atnāk viesi, pavadiet virtuve tikai 10 minūtes un celiet galdā gardu maltīti. Ja vēlaties pagatavojiet vēl otru mērci – apcepiet malto gaļu ar sīpoliem, pievienojiet labu daudzumu Uncle Bens mērci, un pasniedziet kopā ar makaroniem, servējiet ar labu sarkanvīnu! receptes
Jūras produktu lazanja Sastāvdaļas:
450 g saldētu zivju fileju
225g saldētu, nolobītu un no cīpslām atdalītu garneļu
1 ½ glāzes sausā baltvīna vai ūdens
6 paciņas sausu lazanjas nūdeļu
1 liela ola, sakulta
2 glāzes Rikotas (Maltas siers) siers vai krēmveidīgs biezpiena siers, nosusināts
1/2 glāzes svaigi rīvēta Parmazenas siera
4 tējkarotes sakapāta svaiga bazilika vai 1 tējkarote sadrupināta kaltēta bazilika
1 glāze šķēlītēs sagrieztu svaigu sēņu
2 šķēlītēs sagrieztu zaļo sīpolu
3 tējkarotes sviesta vai margarīna
3 tējkarotes parasto miltu
sāls
1/4 tējkarotes samaltu balto piparu
1 ½ glāzes piena
1/2 glāzes skābā krējuma
225 g sagriezta Mozarellas siera

Kā pagatavot:
Noskalo saldētās zivis un garneles. Lielākā katliņā uzkarsē vīnu vai ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno saldētās zivis, vāra 4 minūtes. Pievieno saldētās garneles, vāra vēl 2 līdz 4 minūtes, vai kamēr zivs viegli sadalās ar dakšu un garneles kļūst rožainas. Nokāš, nolejot vārīšanas šķidrumu. Sagriež zivis kumosa lieluma gabaliņos. Sakapā garneles lielos gabalos. Noliek malā.

Tikmēr vāra lazanjas nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma. Nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un atkal nokāš.

Pildījumam mazā traukā samaisa olu, Rikota vai biezpiena sieru, pusi no Parmazenas siera un baziliku. Noliek pildījumu malā. Mērcei vidēja lieluma katliņā sviestā vāra sēnes un zaļos sīpolus, kamēr paliek mīksti. Iemaisa miltus, sāli un piparus, pievieno visu pienu. Vāra un maisa, kamēr masa kļūst bieza un sāk mest burbuļus. Noņem no uguns. Iemaisa apmēram 1 glāzi karstā maisījuma skābā krējumā, ieliek atpakaļ visu skābā krējuma maisījumu katliņā. Iemaisa zivis un garneles mērcē.

Izklāj pusi no izvārītajām nūdelēm uz vidēja lieluma cepešpannas. Uzziež pusi no pildījuma. Pārklāj ar pusi no mērces un pusi no Mozarellas siera. Atkārto kārtas. Apkaisa ar atlikušo Parmazenas sieru. Cep 190ºC karstā cepeškrāsnī 30 līdz 35 minūtes, vai kamēr masa ir visnotaļ izkarsēta. Pirms pasniegšanas ļauj atdzist 10 minūtes. Paredzēts 8 līdz 10 porcijām.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Garneļu sacepums Sastāvdaļas:
1 glāze ceptu garneļu
1 glāze sasmalcināta Šveices siera
1/4 glāzes plānās šķēlēs sagrieztu zaļo sīpolu
1 necepta pīrāga pamatne
2 lielas olas
1/2 glāze majonēzes
1/3 glāzes piena
2 tējkarotes kapātu svaigo diļļu
1/2 tējkarotes sāls

Kā pagatavot:
Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Pīrāga pamatnē vienu virs otra kārto sieru un zaļos sīpolus. Mazā bļodā liek olas, majonēzi, pienu, dilles un sāli, maisa, kamēr kārtīgi sajaucas. Maisījumu ieliek pīrāga pamatnē un cep 20 līdz 30 minūtes, vai līdz pildījums ir sabiezējis.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Garneļu pica ar Pesto mērci Sastāvdaļas:
1 veikalā pirkta picas pamatne

Pesto mērce:
2 ēdamkarotes priežu riekstu (pingoli)
2 glāzes bazilika lapu
1 glāze svaigi sarīvēta Parmazenas vai Pecorino siera
1/4 glāzes ļoti tīras olīvu eļļas
1 līdz 2 ķiploku daiviņas

Garnējums:
225 g vārītu garneļu
2 glāzes sarīvēta Mozarellas siera
1/2 glāzes olīvu bez kauliņiem
1/3 glāzes šķēlēs sagrieztu sīpolu
1/3 glāzes svaigi sarīvēta Parmazenas siera


Kā pagatavot:
Pesto pagatavošanai, regulāri apmaisot sausā pannā uz vidēji lēnas uguns, viegli apgrauzdē priežu riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Virtuves kombainā vai mikserī liek baziliku, sieru, eļļu, priežu riekstus un ķiplokus, smalcina, līdz iegūst biezeni. Picas cepšanai uzsilda krāsni līdz 220°C. Uzliek picas pamatni vai mīklu uz pannas, pārklāj ar pesto. Virsū uzklāj Mozarellas sieru (1 glāzi), garneles, olīvas un zaļos sīpolus, apkaisa ar atlikušo Mozarella un Parmesanas sieru. Cep 10 līdz 15 minūtes, vai, kamēr pilnīgi uzsilst. Paredzēts 6 porcijām.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Pildīta omāra aste Sastāvdaļas:
8 omāru astes
2 glāzes sausas rīvmaizes
250 g sviesta
2 tējkarotes Vorčesteršīras mērces
1/8 tējkarotes sāls

Kā pagatavot:
Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Izņem gaļu no vārītām omāru astēm un sajauc ar sausu rīvmaizi, sviestu, Vorčesteršīras mērci un sāli. Astes piepilda ar pildījumu. Novieto uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju, un pārloka folijas malas pār pildītajām astēm. Cep 50 minūtes, pasniedz karstas.
Paredzēts 8 porcijām.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Krabju sacepums Sastāvdaļas:
2 lielas olas, viegli saputotas
1/2 glāze skāba krējuma
1/2 glāze piena
2 ēdamkarotes kausēta sviesta
2 ēdamkarotes parasto miltu
1 tējkarote sāls
1/4 tējkarote svaigi samaltu piparu
1 glāze krabju gaļas
1 glāze sarīvēta siera
1/2 glāze sakapāta zaļā sīpola
1 veikalā pirkta nelietota vienreizlietojamā kūkas forma

Kā pagatavot:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°C. Vidēja izmēra traukā saputo kopā olas, skābo krējumu, pienu, sviestu, miltus, sāli un piparus, kamēr sastāvdaļas pilnīgi sajaucas. Iemaisa krabjus, sieru un sīpolus, labi sajauc. Izklāj uz sagatavotās kūku formas. Cep 40 līdz 45 minūtes, vai kamēr sacepumā iedurts nazis, to izceļot, paliek tīrs. Paredzēts 4 līdz 6 porcijām.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Krabju kūkas Sastāvdaļas:
3 lielas olas, baltums atdalīts no dzeltenuma
1 ½ glāze krabja gaļas, sagriezta smalkās šķēlītēs
1 glāze sadrupinātu sāļo krekeru
1 glāze izkausēta sviesta
2 tējkarotes citronu sulas
1 tējkarote sakapātu zaļo saldo piparu
1 tējkarote sakapātu seleriju

Kā pagatavot:
Uzsilda krāsni līdz 200°F. Ietauko 8 kūku formiņas un noliek malā. Vidēja lieluma traukā saputo olu dzeltenumus. Pievieno krabjus, krekerus, sviestu, citrona sulu, saldos piparus un seleriju, rūpīgi sajauc. Citā traukā ar elektrisko mikseri ar vidēju ātrumu saputo olu baltumus, līdz tie paliek stingri. Iecilā krabju maisījumā. Ar karoti ieliek maisījumu kūku formiņās. Cepešpannā, kas piepildīta ar karstu ūdeni, cep 25 minūtes, vai, kamēr sacietē. Pasniedz kopā ar garšvielām aromatizētu majonēzi vai aïoli mērci.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Jūras produkti ar sieru Sastāvdaļas:
1 vidēja lieluma sīpols, sakapāts
1 zaļais saldais pipars, sakapāts
1 glāze sviesta vai margarīna
1 glāze parasto miltu
450 g krabja gaļas, atbrīvota no čaulas un skrimšļiem
4 glāzes ūdens
1 mārciņa vidēja izmēra garneļu, ar noņemtu čaulu un izņemtām cīpslām
225 g ķemmes gliemeņu
225 g baltās zivs filejas
3 glāzes piena
1 glāze sarīvēta asā Čedaras siera
1 tējkarote baltā etiķa
1 tējkarote Vorčesteršīras mērces
1/2 glāze svaigi sarīvēta Parmezānas siera

Kā pagatavot:
Viegli ieziež vidēja lieluma cepešpannu, noliek malā. Lielākā katliņā sautē sīpolu un piparus 1/2 glāzē sviesta vai margarīna, kamēr tie kļūst viegli mīksti. Iejauc 1/2 glāzi miltu un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes, bieži apmaisot. Pievieno krabju gaļu un labi samaisa. Uzklāj šo maisījumu uz sagatavotās cepešpannas un vienmērīgi sapresē, noliek malā. Lielā cepeškrāsnī uzvāra ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno garneles, ķemmes gliemenes un plekstes. Vāra uz lēnas uguns 3 minūtes. Nokāš, atstājot 1 glāzi novārījuma. Noliek jūras produktus malā.

Uzkarsē cepešpannu līdz 175°C. Lielākā katliņā uz lēnas uguns izkausē atlikušās 2 glāzes sviesta. Iemaisa atlikušo 1/2 glāzi miltu. Vāra 1 minūti, nepārtraukti maisot. Pakāpeniski pievieno miltus un glāzi iepriekš iegūtā novārījuma. Nedaudz palielina uguni un vāra, nepārtraukti maisot, kamēr masa paliek bieza un sāk mest burbuļus. Iemaisa sarīvētu Čedaras sieru, etiķi, Vorčesteršīras mērci, sāli, piparus un aso mērci. Pievieno vārītos jūras produktus un uzmanīgi samaisa. Ar karoti jūras produktu masu uzklāj uz krabju gaļas kārtas un apkaisa ar Parmazenas sieru. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 30 minūtes, kamēr cepamā masa kļūst viegli brūna. Pasniedz nekavējoties. Paredzēts 8 porcijām.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Krabju salāti ar biezpienu Sastāvdaļas:
2paciņas biezpiena;
1 gurķis;
2 lielas pakas krabju nūjiņas;
400 gr krējuma;
buntīte dilles;
sāls.

Kā pagatavot:
Blodiņā ieliek biezpienu, sagriestas daiviņās krabju nūjiņas un mazos gabaliņos sagriestus gurķīšus. Pieliek krējumu un sagrieztas dilles, to visu samaisa un pieliek sāli pēc garšas. receptes
Krabinieks Sastāvdaļas:
Krabju nūjiņas 2 lielās pakas (10 palkas),
Rīsi 125 gr.,
paprikas: 1 sarkana, 1 zaļa un 1 dzeltena,
1 garais gurķis,
Paciņa majonēzes.

Kā pagatavot:
Sadriež visus dārzeņus smalki un krabju nūjiņas arī vidēji smalki. Uzvāra rīsus, un pārlej ar aukstu ūdeni, lai nesalīp. Pievieno rīsus visai sasmalcinātai masai un uzgāž majonēzi. Samaisa un pievieno sāli pēc garšas. receptes
Krabju salāti Sastāvdaļas:
1 paciņa rīsu (175 g)
2 paprikas
2 svaigais gurķis (mazais)
400g krabju
250 g kukurūzas
1-2 paciņas majonēzes
sāls, pipari

Kā pagatavot:
Papriku, gurķus un krabjus smalki sagriež kubiņos. Novāra rīsus, atdzesē. Visu saliek bļodā, arī kukurūzu, samaisa, klāt piejaucot majonēzi, sāli un piparus (pēc garšas).
receptes
Krabju nūjiņu salāti Sastāvdaļas:
ķīnas kāposts,
krabju nūjiņas,
kukurūza,
krējums vai salātu mērce,
zaļumi,
sāls

Kā pagatavot:
Sagriež kāpostu, zaļumus(piem. dilles) un krabju nūjiņas, pievieno kukurūzu un krējumu vai salātu mērci, kā arī sāli vai citas garšvielas, samaisa. receptes
Garneļu - avokado salāti Sastāvdaļas:
2 avokado,
1 citrona sula,
garneles,
2 tomāti,
majonēze,
var arī bik kečupu.

Kā pagatavot:
1) Avokado pārgriež uz pusēm un izņem mīkstumu, to sasmalcina un pārlej ar citrona sulu
2) Garneles sajauc ar avokado
3) Divus tomātus nomizo (applaucē karstā udenī un novelk mizu), sagriež kubiņos, sajauc ar garnelēm un avokado
4) mērcei sajauc majonēzi ar kečupu, lai paliktu rozīgs.
5) Visu sajauc kopā un pilda avokado mizas pusītēs vai arī ienkaarši salātu trauciņos. receptes