„Nabaga bruņinieks”
Sastāvdaļas: 10 šķēles baltmaizes
150 gr ievārījums
1 ola
Piens pēc vajadzības
40 gr sviests
rīvmaize
cukurs pēc garšas
Process: Sagrieztai baltmaizei nogriež garozu. Vienu šķēli pārziež ar ievārījumu, otru uzliek virsū, apmērcē sakultā olā ar pienu, apviļā rīvmaizē, liek sakarsētā sviestā un cep no abām pusēm dzeltenbrūnas. Pasniedz ar augļu vai ogu mērci.
receptes
pupiņu salāti
Sastāvdaļas: pupiņas (pēc iespējas lielākā bundžiņā), 1-2 sīpoli(atkarībā no lieluma), svaigs gurķis, majonēze, 1-2 žāvēti vistas stilbiņi!
Kā pagatavot:
visu sargriež, samaisa, pievieno majonēzi! Sāli neliek!
receptes
Ziemassvētku omlete ar lasi
Sastāvdaļas:
4-5 olas,
pāris šķēlītes mazsālīta laša filejas,
150-200g siera,
krējumu,
sīpolloki,
maize,
garšvielas
Kā pagatavot:
Olas iesit trauciņā un sakuļ. Sīpollokus sagriež un sieru sarīvē.Maizi sagriež un apgrauzdē vai apcep.Uz pannas izkausē paciņu sviesta vai margarīna. Pie sakultajām olām pieliek sāli un visu uzlej uz pannas. Maisa ,līdz olu masa kļūst nedaudz biezāka.Pārkaisa ar sieru un lociņiem. Tālāk pievieno mazsālītu laša fileju, kas sagriezta mazos gabaliņos, un nedaudz krējuma.Kad omletejau sasniegusi tādu konsistenci, ka atdalās no pannas sieniņām, to saloka uz pusēm. Tas jādara diezgan ātri ,jo citādi omlete var ieplīst. Pārlocīto omleti vēlreizi pārkaisa ar sieru, laša gabaliņiem,lociņiem un krējumu.
receptes
Rupjmaizes un ābolu sacepums.
Sastāvdaļas:
500-600 g rupjmaizes
200 g cukura
500 g svaigu ābolu
100 g sviesta
1 gl. piena
Kā pagatavot:
Rupjmaizi sarīvē un piejauc pusi no cukura.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlēs.
Sagatacotā formmā kārtām liek maizi un ābolus, ābolu šķēlītēm pārkaisot cukuru, bet virs maizes kārtiņām kārtojot sviesta piciņas.
Pēdējo liek maizes kārtu, virs tās - sviesta piciņas un pārlej ar pienu.
receptes
Siera bumbiņas.
Sastāvdaļas:
200 g šveices siera
2 olas
100 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
2 ēd.k.krējuma
sāls
Kā pagatavot:
Sarīvēto sieru sajauc ar sakultiem olu dzeltenumiem, pieliek krējumu un miltus.
Iecilā saputotu olu baltumus.
Izveido bumbiņas, apviļā miltos, olā, rīvmaizē un vāra eļļā brūnas.
receptes
Olu biezenis ar pienu.
Sastāvdaļas:
3-4 olas
naža gals sāls
2 ēd.k. kviešu miltu
1 l piena
Kā pagatavot:
Olas sakuļ ar sāli, pievieno miltus.
Pienu uzvāra, maisot pievieno olām un karsē uz lēnas uguns, kamēr masa kļūst bieza.
Pasniedz ar kausētu sviestu, pārkaisa sasmalcinātiem lociņiem.
receptes
Olas ar kāpostiem
Sastāvdaļas:
500 g kāposti
5 olas
5-6 ēd.k. piena
3 tējk. milti
3 ēd.k. krējums
sāls
zaļumi
tomātu mērce
Kā pagatavot:
Kāpostus novāra sālsūdenī, atdzesē, sasmalcina.
Olas sakuļ ar pienu, krējumu, miltiem un sāli, pārlej pannā pār kāpostiem un cep , līdz olas sarecējušas.
Pasniedz ar zaļumiem un tomātu mērci.
receptes
Riekstu sviesta konfektes.
Sastāvdaļas:
2 pac. krējuma siera
4 tases pūdercukurs
2 ēd.k. saldā krējuma
1/2 tējk. vanilīns
1/8 tējk. sāls
1 tasīte riekstu sviesta
1 tasīte = 240 ml vai 16 ēd.k.
Kā pagatavot:
Bļodā kuļ krējuma siera, kamēr tas mīksts.
Pievieno pūdercukuru, kārtīgi sakuļ.
Pievieno saldo krējumu, vanilīnu, sāli, riekstu sviestu.
Rūpīgi samaisa, ieklāj ar sviestu iesmērētā lēzenā pannā.
Atdzesē ledusskapī vismaz 12 stundas.
Griež gabaliņos, pasniedz ar pienu vai kafiju.
receptes
Cīsiņi sierā.
Sastāvdaļas:
Cīsiņus
sviests
rīvēta siera
Kā pagatavot:
Cīsiņus sagriež 4 daļās, katru gabaliņu apviļā kausētā sviestā un rīvētā sierā.
Liek uz pannas un cep cepeškrāsnī 5 minūtes.
Sadur uz irbuļiem kurus iedur kālī.
receptes
Slāņaina maize.
Sastāvdaļas:
Sarīvēta rupjmaize,
cukurs,
svaigs krējums,
marmelāde vai džems.
Kā pagatavot:
Stikla traukā saliek kārtām sarīvētu rupjmaizi, ar cukuru saputotu svaigu krējumu, marmelādi vai džemu.
Atkal maizi un tā tālāk, kamēr trauks pilns. Pēdējai kārtai jābūt putukrējumam>
receptes
Maizes pīrāgs ar āboliem.
Sastāvdaļas:
Sacietējusi baltmaize,
olas,
piens,
cukurs,
sviests,
rīvmaize,
āboli.
Kā pagatavot:
Baltmaizes klaipam nogriež garozu, klaipu gareniski pārgriež uz pusēm, katru daļu sagriež 3-4 cm biezās šķēlēs.
Olas sakuļ ar pienu un cukuru, iemērc šai maisījumā maizes šķēlēs un saliek uz plāts, ko iepriekš noziež ar sviestu un nokaisa ar rīvmaizi.
Nomizo ābolus, izņem tām serdi, sagriež ābolus šķēlēs un 3-4 minūtes patur verdošā cukura sīrupā, tad izņem un ļauj atdzist.
Sagatavotus ābolus uzliek uz maizes kārtas un cep cepeškrāsnī.
Ja āboli nav skābi, tos var nevārīt, bet apkaisīt ar cukuru.
P.S. uz 1 baltmaizes klaipu ņem 3-4 ābolus, 2-3 olas, gl. piena, pusgl. cukura.
receptes
Salāti uz maizītes
Sastāvdaļas: 1.paciņa krabju nūjiņas
1 sīpols
2 olas varītas
majonēze
Kā pagatavot: sagriež mazos gabaliņos krabju nūjiņas, sīpolu un olu sajauc kopā un pievieno majonezi. Liek uz baltmaizes vai rupmaizes- garšīgi
receptes
Plāno pankūku mīkla studentu gaumē
Sastāvdaļas:
3 olas
18 ēdamkarotes milti
1/2 paka piens
3 ēdamkarotes eļļa
sāls
cukurs
Kā pagatavot:
olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno 9 ē/karotes miltu un labi samaisa, lai nepaliek kunkuļi, tad pa nelielām porcijām lej pienu un maisa, beigās pieber atlikušās 9 ē/karotes miltu, atkal visu labi samaisa un noliek uz 5-7 minūtēm lai milti uzbriest. Pirms cepšanas mīklā iemaisa eļļu. Lej uz pannas (kausiņā apmēram 3-5 ē/karotes mīklas)un cep pankūkas.
receptes
Alus sieriņi
Sastāvdaļas: Biezpiens, sāls, gaišais alus
Kā pagatavot:No labi sasālīta biezpiena veidojam konusiņus, tos, samitrinātus ar alu, saliekam māla podiņā nogatavināšanai. Sieriņi katru dienu jāaplaista ar alu un jāpārcilā.
receptes
olu: gogul mogul
Sastāvdaļas:Olas, cukurs, mixeris...
Kā pagatavot:Olu dzeltenumu ielej traukaa un ieber klaat cukuru, tad to sakulj liidz massa paliek biezaaka.... tad to wienkaarshi eed ar karoti... :)
receptes
Āboltostermaizes
Sastāvdaļas:
Tostermaize, āboli, cukurs, kanēlis
Kā pagatavot:
1.jāieslēdz tosteris;
2. Pa to laiku jāpaņem 4 tostermaizītes;
3.Jānovieto uz galda;
4.Jānomizo un jāsagriež sīkos gabaliņos ābols;
6.Jāuzliek uz 2 tostermaizes šķēlēm sasmalcinātais ābols ,jāuzber cukurs pa virsu un kanēlis, var arī kādu pustējkaroti jogurta(krējuma)-sulīgumam;
7. Pārklājam ar otru tostermaizi un liekam sendvičmeikerī cepties.
receptes
Desas buljons
Sastāvdaļas:Buljons,desa un krējums.
Kā pagatavot:Uzvāra buljonu.Sagriež desu un pieliek buljonam,tad pievieno dažas karotes krējumā.Labi lietot Ziemā..Pēc kalniņa apmeklējuma, vai puteņa..,Wai lietainā - drēgnā dienā.
receptes