Auzu pārslu cepumi.
Sastāvdaļas:
2 glāzes auzu pārslu
120g sviesta
1 ola
pusglāze miltu
pusglāze cukura
Kā pagatavot:
Sviestu izkausē un pievieno cukuru ar olu, miltus un apgrauzdētas auzu pārslas. Kārtīgi samaisa! Gatavo masu liek uz pannas un veido apaļas formas cepumus! Cep cepeškrāsnī, kamēr brūnīgi...
receptes
Biezpiena vafeles.
Sastāvdaļas:
150 g biezpiena
75 g margarīna
3 ēd.k. cukura
2 olas
pusgl. kondensētā piena
gl. kviešu miltu
sāls
citronu miziņa
Kā pagatavot:
Saputo margarīnu ar cukuru un olu dzeltenumiem.
Pievieno kondensēto pienu, miltus, sāli, citronu miziņu, samaltu biezpienu un saputotus olu baltumus.
Cep vafeļu pannā.
receptes
Kabatiņas
Sastāvdaļas:
120 g cukura
3 olu dzeltenumus
350 g miltu
220 g sviesta
1 ola
marmelāde
Kā pagatavot:
Pagatavo irdenu mīklu un ļauj stundu stāvēt vēsumā.
Tad izrulē, sagriež nelielos četrstūrīšos, pilda ar marmelādi, krustiski stūrīšus saliek, apsmērē ar olu un cep mērenā siltumā gaiši dzeltenus.
receptes
Pumpermiķeļi
Sastāvdaļas:
300 g rupju kviešu miltu
2 olas
50 g sviesta
100 g cukura
50 g riekstu
naža gals dzeramās sodas
kanēlis
Kā pagatavot:
Saputotam sviestam ar cukuru piejauc olas, kanēli, sakapātus riekstus, sodu un miltus.
Izveido tievas, pagaras sloksnītes, ar veltni rullē plakanas, liek uz plāts un cep gaiši brūnas.
Karstu sagriež sīkos gabaliņos.
receptes
Kukurūzas rullis.
Sastāvdaļas:
0,5 kg īriss (konfektes)
0,2 kg kukurūza nūjiņas
0,15 kg sviests
Kā pagatavot:
Īrisus kopā ar piciņu sviestu maisot izkausē uz lēnas liesmas.
Karsēšanu pārtrauc.
Karstajā masā kārtīgi iemaisa atlikušo sviestu, lai masa būtu viendabīga.
Iemaisa kukurūzas nūjiņas.
Veido rulli kad tas atdzisis, sagriež šķēlēs.
Ja vēlās masi var pievienot rozīnes, riekstus, kakao.
receptes
Zaķauši.
Sastāvdaļas:
3 olas
5 ēd.k. cukurs
garšvielas
piens
sarīvēta citronu miziņa
2 ēd.k. kausēts sviests
milti pēc vajadzības
Kā pagatavot:
Puto olas ar cukuru, pievieno garšvielas, pienu, sviestu, miltus.
Samīca, izrullē, sagriež.
Vāra brūnus karstos taukos vai eļļā.
Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
receptes
Trifeles.
Sastāvdaļas:
200 g krējuma cepumi
150 g sviests
4 ēd.k. cukura
4 ēd.k. kakao
rums vai balzāms
rieksti
Kā pagatavot:
Cepumus smalki saberž.
Sviestu ar cukuru un kakao puto.
Pievieno rumu, cepumus, riekstus.
No masas veido bumbiņas un apviļā kakao.
Novieto aukstumā.
receptes
Buljona pīrādziņi.
Sastāvdaļas:
400 g auksta sviesta vai margarīna
4 gl. kviešu miltu
1/2 pac. rauga - izšķīdina nepilna gl. ūdens
1/2 tējk. sāls
1 tējk. 3% etiķi
Pildījums:
400 g novārītas liellopu gaļas
sīpols
buljons
sāls
pipari
skābs krējums
Kā pagatavot:
Sviestam pieber miltus, pievieno raugu, sāli, etiķi.
Sastrādā mīklā.
Izveltnē, griež kvadrātos, pārziež ar sakultu olu piepilda ar pildījumu, aizloka.
Pārziež ar olu, cep gaiši brūnus.
Pildījums:
Novārītas liellopu gaļas, samaļ, pievieno sasmalcinātus sīpolus, buljonu, sāli, piparus un skābu krējumu.
receptes
Riekstu bumbiņas.
Sastāvdaļas:
3 olu baltumi
250 g cukura
250 g samaltu riekstu un 100 g veselu riekstu
vanilīns
Kā pagatavot:
Olu baltumus saputo, pieber cukuru, vaniļu, samaltos riekstus.
Izveido bumbiņas, katrā iespiež pa riekstām, liek uz ietaukotās plāts un cep gaiši dzeltenus.
receptes
Kanēļa kliņģerīši.
Sastāvdaļas:
250 g miltu
150 g sviests
3 olas
1olas dzeltenums
150 g pūdercukura
1,5 tējk. kanēļa
50 g sasmalcinātu riekstu
Kā pagatavot:
Sviestu saputo ar 3 olām, pievieno pūdercukuru, miltus, 1 tējk. kanēli, riekstus.
Samīca mīklu un veido kliņģerīšus.
Tos pārziež ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar cukuru, kas samaisīts ar atlikušo kanēli.
receptes
Cukurkliņģerīši.
Sastāvdaļas:
250 g miltu
1 gl. cukura
1 gl. skāba krējuma
3 olas + 1 olas dzeltenuma
50 g sviests.
Kā pagatavot:
3olas saputo ar cukuru, pievieno krējumu, izkausētu sviestu, visu labi samaisa, pieber miltus.
Samīca mīklu, veido mazus kliņģerīšus, tos pārziež ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar cukuru.
Cep gatavus cepeškrāsnī gaiši zeltītus.
receptes
Aplīši.
Sastāvdaļas:
200 g sviests
200 g pūdercukurs
4 olu dzeltenumi
vaniļa
300 g miltu
Kā pagatavot:
Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un olu dzeltenumiem, pieliek vaniļu, iemaisa miltus.
Mīklu pilda tūrziņā un uz miltiem pārkaisītās plāts izspiež aplīšus.
Karstā krāsnī izcep.
Ja mīklā vairāk miltu, mīklu var izmalt caur gaļas mašīnu.
receptes
Biezpiena bizītes
Sastāvdaļas:
120 g biezpiena
120 g miltu
120 g sviests
1gl. cukura
naža gals sāls
Kā pagatavot:
Biezpienu, miltus sviestu, cukuru, sāli liek uz mīklas dēļa un samīca mīklu.
Pusstundu tur vēsā vietā, pēc tam no mīklas izviļā tievas "bizītes", tās ritina pa 2 kopā vai pin pa 3 kopā apmēram 5-6 cm garumā.
Vāra eļļā.
Karstas pārkaisa ar pūdercukuru.
receptes
Riekstu gredzentiņi
Sastāvdaļas:
200 g cukura
7 olas
200 g miltu
60 grauzdētu riekstu
pustējk. cepamā pulvera
garšvielas
Kā pagatavot:
Olas dzeltenumus saputo ar 100 g cukura, arī olu baltumus saputo ar atlikušajiem 100 g cukura un samaisa ar olu dzeltenumiem, pieber miltus, cepamo pulveri, garšvielas, sasmalcinātus riekstus.
Samīca mīklu, no tās veido gredzentiņus, liek uz ietaukotās plāts un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.
Cep karstā cepeškrāsnī.
receptes
Cepumi "Sarma"
Sastāvdaļas:
700 g kviešu miltu
500 g sviests
250 g cukurs
4 olas
mandeļu esence
kokosriekstu skaidiņas
skābens ievārījums
šokolāde
Kā pagatavot:
Sviestu, cukuru un olas saputo, pievieno eseci un iecilā miltus.
Masu caur konditorejas maisiņu ar roboto uzgali izspiež uz plātes cepumus un cep gaiši brūnus cepumiņus.
Atdzesē un ar ievārījumu "salīmē" pa divi kopā.
Pēc tam vienu galiņu vai pusīti glāzē ar kausētu piena šokolādi un uzreiz uzber virsū kokosriekstu skaidiņas, kuras iepriekš var viegli iekrāsot ar kondiorejas krāsu.
receptes
Siera standziņas.
Sastāvdaļas:
120 g miltu
120 g sviests
120 g sarīvēta siera
sāls
ola
Kā pagatavot:
Visu labi samīca vijīgā mīklā, trīzreizes izrullē, sadala strēmelēs, apsmērē ar olu, apkaisa ar sieru un cep gaiši dzeltenas cepeškrāsnī.
receptes
Biezpiena cepumi.
Sastāvdaļas:
250 g biezpiena
250 g sviests vai margarīns
250 g kviešu miltu
1 tējk. sāls
ola
ķimenes
cukurs
Kā pagatavot:
Mazos gabaliņos sadalītu sviestu vai margarīnu ar nazi iekapā miltos un biezpienā, pievienojot sāli, līdz mīkla sāk velties kamolā. Samīca, noliek 1 stundu vēsumā.
Mīklu izveltnē apmēram 3 mm biezā plāksnē, Izspiež apaļas ripiņas, pārziež ar sakultu olu.
Daļu mīklu ripas pārkaisa ar ķimenēm.
Cep gaiši brūnus sāļos cepumus.
Atlikušās mīklas ripas, pārkaisa ar cukuru, pārloka uz pusēm, viegli piespiežot, apziež ar sakultu olu, uzkaisa cukuru un vēlreiz pārloka uz pusēm.
Cep gaiši brūnus saldos cepumus.
receptes