Biezpiena-gurķu salāti Sastāvdaļas:
Biezpiens- 2 paciņas,

2 lieli marinēti gurķi,

dilles,

baziliks,

sāls,

1 glāzi krējuma



Kā pagatavot:
Biezpienu ieliekam traukā,kuram pievienojam sagrieztus gurķus,dilles,baziliku,tad pārkaisam ar sāli-pēc garšas.Pievienojam krējumu un izmaisam!Labu apetīti! receptes
Kabaču salāti ziemai 2 Sastāvdaļas:
3 kg kabači
4 gab saldie pipari
1 litrs tomātu saldā mērce (kečups)
100 gr ķiploki
1 glāze cukura
2 ēd.k. sāls
1 glāze eļļa
2 ēd.k. etiķis vai 1 ēd.k. esence

Kā pagatavot:
Visas garšvielas saliek tomātu mērcē, izņemot etiķi (to liek pie beigām), pieliek kabačus sagrieztus kubiņos, papriku un sautē 30-40 min. Liek burciņās un aizvāko. Nav jāsterilizē. No šīs devas sanāk 6-7 puslitra burciņas. receptes
Gurķu,tomātu,sīpolu salāti bez pasterizēšanas Sastāvdaļas:
1kg.gurķu plānās šķēlītēs
500gr.tomātu sagrieztu
200gr.sīpolu smalki sagrieztu
100gr.burkānu rupjās rīvēs
150gr.eļļa
pustējk.citronskābe
sāls,
cukurs,
pipari pēc garšas
zaļumi(dilles,pētersīļu lapas)

Kā pagatavot:
sīpolus eļļā apcep caurspīdīgi,pievieno burkānus un ar mazu ūdens piedevu sautē pusmīkstus.pievieno atlikušo eļļu,garšvielu,sagatavotos gurķus un turpina sautēt,kamēr gurķi kļūst caurspīdīgi(cieti),beigās pievieno tomātus,sīki sagrieztus zaļumus,vēlreiz visu uzvāra.salātus nogaršo,ja vajag papildina ar garšvielām.karstus verdošus pilda tīrās burkās un aizvāko.ar vāciņu uz leju apm.30min. receptes
Gurķu-burkānu salāti Sastāvdaļas:
4kg gurķi,
0,5 kg burkāni,
1 galviņa ķiploki,
1 glāze eļļas,
1 glāze 9% etiķa,
3,5 ēdamkarotes sāls,
8 ēdamkarotes cukura.

Kā pagatavot:
Gurķus sagriež, burkānus sarīvē un pievieno smalki sagrieztu ķiploku.Tad pielej eļļu un etiķi,kā arī pieliek sāli un cukuru.Visu samaisa un ļauj nostāvēties 1 stundu.Pilda burkās un pasterizē,kamēr gurķi maina krāsu. receptes
Katru reizi citi salāti Sastāvdaļas:
1 kg kāpostu
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
1 kg gurķu
1 kg tomātu
1 kg paprikas
1 l eļļas
sāls cukurs etiķis zaļumi pēc izvēles
 
Kā pagatavot:
Dārzeņus sasmalcina, tomātus applaucē, novelk miziņu un sasmalcina. Visu liek katlā, pielej eļļu un pasautē minūtes 15. Pievieno cukuru un sāli pēc garšas, ņemot vērā, ka atdzisuši salāti liksies mazāk sāļi. Pievieno sīki sagrieztas dilles, pētersīļus, u.c. zaļumuus pēc izvēles, uzvāra, pielej pēc garšas etiķi, liek burkās un aizvāko. Šiem salātiem var neievērot proporcijas, bet likt salātos tādus dārzeņus, kādi ir pa rokai, var likt arī citus, piemēram kabačus, ziedkāpostus, vārdu sakot, visu, kas ir. Ja nav svaigu tomātu, to vietā var pieliet tomātu mērci vai ketčupu. Salāti sanāk ļoti garšīgi visās variācijās. Ēdami gan pie otrajiem ēdieniem, gan iespējams vārīt no tiem soļanku. receptes
Vīriešu salāti Sastāvdaļas:
3 kg tomāti
0,150 sīpoli
0,200 selerija
0,160 cukurs
0,090 sāls
½ tējk.sarkanie pipari
1/3 melno piparu
75 gr 70% etiķa seleriju+pētersiļu saknites

Kā pagatavot:
vāra 1 st.un ilgāk,beigās etiķi receptes
Svaigi salāti ziemai Sastāvdaļas:
5 kg kāpostu
1 kg sīpolu
1 kg burkānu
350 gr cukura
4 ēd.k.sāls
5 ēd.k.esences
1 litrs eļļas

Kā pagatavot:
Sagatavotus,notīrītus dārzeņus sarīvē uz rupjas rīves,sajauc ar pārējām sastāvdaļām.2-3 stundas atstāj vēsumā,lai atsulojas. Pilda burkās,sablīvējot un izspiežot gaisa burbulīšus,vāko ciet un nes pagrabā. Jāsver jau notīrīti dārzeņi,var likt klāt papriku.Loti vienkārši sagatavot un glabājas ideāli. receptes
Latgales salāti Sastāvdaļas:
gurķi 2,5 kg ķiploki 8 daiviņas sīpoli 800 g mārrutki rīvēti drusku dilles kapātas 2-3 buntītes etiķis 1,5 glāzes 9% eļļa 1,5 glāzes sāls 2-3 ēd.kar. cukurs 2-3 tējkar.

Kā pagatavot:
Gurķus,ķiplokus ,dilles sagriež.Pieliek mārrutkus(var no burciņas jau gatavos),uzber sāli un cukuru,visu samaisa ,uzlej kārtīgi uzkarsētu eļļu,izmaisa ,tikai tad lej etiķi.Vēlreiz visu sajauc ,liek izkarsētās burkās un sterilizē-½ l burkas 5-10 min., 0.8 l burkas 10-12 min. no ūdens vārīšanās sākuma. Eļļa ir jāuzkarsē lai gurķi būtu kraukšķīgi. receptes
"Čili pica" salāti Sastāvdaļas:
(1 porcijai)
30 gr dažādu veidu salāti
20 gr paprika
20 gr kons. gurķi
20 gr tomāti
30 gr auksti kūpināts cūkgaļas šķiņķis
10 gr baltmaizes grauzdiņi
dekorēšanai – melnās olīvas, kons. sīpoliņi un peperoni
Mērcei – majonēze, kečups, skābs krējums (vienādās daļās) un nedaudz „Pimento” mērce

Kā pagatavot:
Uz šķīvja liek saplucinātas salātu lapas, salmiņos sagrieztu papriku, pus ripiņās sagrieztus konservētus gurķus, šķēlītēs sagrieztus tomātus. Pārlej ar mērci, kas pagatavota no majonēzes, kečupa, skāba krējuma un „Pimento” mērces. Uzber kubiņos sagrieztu auksti kūpinātu cūkgaļas šķiņķi un baltmaizes grauzdiņus. Salātus dekorē ar melnām olīvām, konservētiem sīpoliņiem un peperoni. receptes
Vistu akniņu salāti Sastāvdaļas:
(1 porcija)
50 gr dažādu veidu salāti
40 gr medus-sinepju mērce
20 gr mizoti apelsīni
20 gr vīnogas bez kauliņiem
40 gr ceptas vistu akniņas
Dekorēšanai – divas apelsīnu daiviņas

Kā pagatavot:
Akniņas apcep eļļā, pārkaisa ar sāli, drupinātiem melniem pipariem un kaltētu baziliku. Uz šķīvja liek saplucinātas salātu lapas, sagrieztus apelsīnus, vīnogas, ceptas akniņas un pārlej ar mērci, kuru gatavo no eļļas, medus, graudu sinepēm un etiķa. Salātus dekorē ar apelsīna daiviņām receptes
Svaigu ķirbju salāti. Sastāvdaļas:
svaigs ķirbis,
mārrutki,
krējums,
majonēze,
citrona sula,
sāls
Kā pagatavot:
Ķirbi sarīvē rupjās skaidiņās, sajauc kopā ar galda mārrutkiem(ir labs Spilves ražojums) , citrona sulu, vienādās daļās krējuma-majonēzes mērci un sāli. Visu gatavo pēc garšas sajūtas, kā kuram labāk patīk. Var pievienot saspiestu ķiploka daiviņu, tad salāti garšos kā burkāni. receptes
Krāsainie dārzeņu salāti. Sastāvdaļas:
2 saišķīši redīsu. 2 tomāti,1 neliels cukini. 2 sarkanās paprikas pākstis. 1 neliels kolrābis. 1/4 saišķītis lociņu. 1/2 saišķītis diļļu. kressalāti\' MĒRCEI. 3 ēd,k.skāba krējuma. 1 ēd.k.etiķa. 1 ēd.k.vidēji asu sinepju. sāls un pipari. 5 ēd.k.eļļas. VĒL NEPIECIEŠAMS dažādi lapu salāti.
Kā pagatavot:1)Dārzeņus nomazgājiet,redīsus sagrieziet plānās ripiņās,tomātus-daiviņās.Nogrieziet cukini zieda aizmetni un kātiņu.Zagrieziet cukini tievos salmiņos.Papriku sagrieziet četrās daļās,izņemiet sēklas un starpsienas,nomazgājiet un sagrieziet plānās strēmelītēs.Kolrābi nomizojiet  un sarīvējiet uz rupjās rīves. 2)Lociņus un dilles nomazgājiet un labi nosusiniet.Lociņus smalki sagriezt,diļļu galotnītes sadaliet atsevišķos zariņos,kātus sasmalciniet pavisam sīki.Ar virtuves šķērēm sagrieziet kressalātus.Garšaugus un dārzeņus lieciet lielā bļodā un labi sajauciet. 3)Mērcei ņemiet skābo krējumu,etiķi un sinepes,pievienojiet nedaudz sāls un piparus,un samaisiet.pakāpeniski pievienojiet eļļu un ar putotāju visu sakuliet līdz krēmveida mērcei. 4)Pievienojiet mērci salātiem,visas sastāvdaļas labi samaisiet un ļaujiet apm.10 min.ievilkties.Uz šķīvjiem izvietojiet salātu lapas,dārzeņu salātu porcijas lieciet uz tām.
receptes
Lapu salāti ar siltu vistas fileju. Sastāvdaļas:1 neliela galviņa Lollo rossa salātu. 2 mangolda lapas(apm.100g.) 1/3 kārbiņas kressalātu. 250 g.vistas krūtiņas filejas. sāls un pipari,2 ēd.k.eļļas. SALĀTU MĒRCEI: 2 ēd.k.etiķa. 1 tējk.medus. 2 ēd.k.Crēme fraiche. 1 tējk.graudu sinepju,4 ēd.k.eļļas.

Kā pagatavot:1)Salātus un mangoldu nomazgājiet un labi noteciniet.Salātu lapas sapluciniet,mangoldu sagrieziet tievās sloksnītēs.Kressalātus sagrieziet ar virtuves šķērēm. 2)Vistas krūtiņas fileju nomazgājiet,nosusiniet,apkaisiet ar sāli un pipariem.Pannā uzkarsējiet eļļu un filejas no katras puses cepiet apm.4 min.kraukšķīgi brūnas.Lieciet uz virtuves dvieļa.lai atdziest. 3)Salātu mērces pagatavošanai labi sakuliet etiķi,medu Crēme fraiche,sinepes,sāli un piparus,līdz izšķīst sāls.Visbeidzot pievienojiet atlikušo eļļu. 4)Sagatavotos salātus samaisiet,sadaliet četros šķīvjos un apslaciet ar salātu mērci.Atdzisušo vistas krūtiņu sagrieziet šķēlēs un izkārtojiet uz salātiem.Tūdaļ pasniedziet galdā kopā ar rupjmaizi.
receptes
Piknik krabju salāti Sastāvdaļas:
viens iepakojums krabju nūjiņu -400gr,
viens iepakojums Piknik siera,
divi romāti,
trīs ķiploka daivas,
dilles,
sāls,
krējums un majonēze

Kā pagatavot:
krabju nūjiņas sagriež palielos gabaliņos,Piknik sieru ar rokām saplūkā strēmelītēs. Klāt pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, sakapātas dilles( der arī kaltētas).Piespiež klāt trīs ķiploku daivas un samaisa ar krējumu un majonēzi. Sāli liek pēc vajadzības. receptes
Ķīnas kāpostu salāti ar kūpinātu vistu Sastāvdaļas:
Ķīnas kāposts,
vistas giross,
svaigs gurķis,
tomāti,
majonēze,
garšvielas.

Kā pagatavot:
Visas sastāvdaļas sagriež, pievieno majonēzi un garšvielas pēc patikas! receptes
Vistas salāti ar ananāsiem un šampinjoniem. Sastāvdaļas:
   Žāvēta vistas fileja , marinētie šampinjoni, vārīti makaroni, konservētie ananāsi, majonēze.

Kā pagatavot:
   Žāvētajai vistai izmanto tikai balto gaļu,kuru smalki sagriež, piegriežot marinētos šampinjonus,ananāsus un vārītus makaronus,un samaisa ar Brokastu majonēzi (var arī citu). Galvenais visu smalki sagriezt! receptes
Čipsu salāti 4 Sastāvdaļas:Būs vajadzīgas olas, čipsi, nedaudz ķiploku, kukurūza un majonēze.

Kā pagatavot:Ņem vārītas olas, notīra un smalki sagriež tās. Olām pievieno kukurūzu. Čipsus sasmalcina un pievieno pie kukurūzas un olām, pievieno sasmalcinātus ķiplokus. Pēc tam pievieno majonēzi un kārtīgi samaisi to. Salātus rotā ar čipšiem. receptes