Kūkas un tortes : Kūka "Ezītis"
Sastāvdaļas:
2 paciņas cepumu "Selga" ar šokolādes garšu
2 kārbas vārīta iebiezināta piena ar cukuru
25g rozīņu
25g valriekstu vai citu riekstu
Saldie salmiņi eža adatām
Dažādas krāsainas konfektes eža deguntiņam, actiņām, austiņām
Kā pagatavot:
1. Cepumus sadrupina gabaliņos, nedaudz piepalīdzot saberzt sīkāk ar stampu. Nevajag censties cepumus saberzt pavisma sīkus, vismaz daļai cepumu vajadzētu palikt gabaliņos.
2. Saberztos cepumus, rozīnes un drupinātus riekstus sajauc ar 1 kārbu vārīta iebiezināta piena, veidojot stingru masu.
3. No masas veido eža ķermenīti, vispirms ar rokām, pēctam nolīdzina ar platu nazi vai lāpstiņu.
4. Izveidotā eža ķermenīti vienmērīgi noklāj ar iebiezināto pienu. Pilnīgi pietieks ar pusi kārbas.
5. Salmiņus salauž gabalos un, atstājot brīvu eža galvu, sasprauž tos kā eža adatiņas.
6. Eža galvā iespiež krāsainas konfektītes vai cukura pērlītes - actiņas, austiņas un deguntiņu. Ezīti liek ledusskapī līdz nākamajai dienai
receptes