Tortiļjas
Sastāvdaļas:
4 glāzes miltu
2 tējk. sāls
100-120 g margarīna
1-1 1/4 glāze silta ūdens
Kā pagatavot:
Miltus sajauc ar sāli, izsijā caur sietu. Pieliek taukus, pielej ūdeni, iejauc mīklu.
Izveido bumbiņas olas lielumā, pēc 15 min. katru bumbiņu izveltnē apakštasītes lielumā.
Tortiļjas cep uz neapziestas pannas 2 min. no vienas un 3 min. no otras puses.
Sevišķi garšīgas ir svaigas totiļjas.
receptes
Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni
4 gab.
Sastāvdaļas:
50 g šokolādes (pēc izvēles)
4 sirdsveida kūku formiņas
Pildījums
60 g After Eight*
1 ēdamkarote ūdens
15 g nesālīta sviesta
1 olas dzeltenums
1 olas baltums
2 ēdamkarotes Dansukker smalkā cukura
Garnējuma variants
Kūku garnējums
Kā pagatavot:
Ieklājiet formiņās foliju. Izkausējiet šokolādi tvaika peldē. Apsmidziniet formiņas ar šokolādi. Atdzesējiet, lai tā sacietē. Apgrieziet formiņas un noņemiet foliju.
Ielieciet traukā After Eight, ūdeni un sviestu, tad novietojiet trauku virs katla ar karstu ūdeni, lai sastāvdaļas izkūst. Iejauciet olas dzeltenumu. Saputojiet olas baltumu ar cukuru cietā masā un iemaisiet šokolādes sīrupā. Ielejiet uzputeni šokolādes formiņā. Pēc izvēles rotājiet ar kūku garnējumiem, piemēram, mazām cukura sirsniņām vai sudraba lodītēm.
*Iesakām izmantot balto After Eight šokolādi, ja šokolādes forma ir tumša, un tumšo After Eight šokolādi, ja tā ir gaiša.
receptes
Smilšu mīklas sirsniņas
Sastāvdaļas:
400 g kviešu miltu
200 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
Sarkanā pārtikas krāsviela
Divas dažādu lielumu sirdsveida formiņas
Kā pagatavot:
Sajauciet sastāvdaļas viendabīgā mīklā. Paņemiet trešdaļu mīklas un ar pārtikas krāsvielu iekrāsojiet rozā krāsā. Ļaujiet mīklai atdzist vismaz 30 minūtes.
Izrullējiet vispirms gaišo mīklu un, izmantojot formiņu, izveidojiet sirsniņas. Uzlieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pēc tam izrullējiet krāsaino mīklu un, izmantojot formiņu, izveidojiet nedaudz mazākas sirsniņas. Viegli iespiediet mazākās, krāsainās sirsniņas gaišajās sirsniņās. Cepiet cepeškrāsnī 175° temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
receptes
Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem
apm. 2 gabali
Sastāvdaļas:
1 saldētās kārtainās mīklas iepakojums
1 ābols
1 ēdamkarote kausēta margarīna
1 ēdamkarote Dansukker smalkā jēlcukura
½ tējkarote Dansukker vaniļas cukura
Kā pagatavot:
Sagatavojiet kārtaino mīklu, kā norādīts uz iepakojuma. Izmantojot formiņu vai nazi, izveidojiet no mīklas divas sirsniņas. Nomizojiet ābolu un izņemiet serdi. Sagrieziet ābolu plānās šķēlītēs – tās liksiet uz kārtainās mīklas. Apziediet ar margarīnu. Sajauciet kopā abas cukura šķirnes un pārkaisiet ābola šķēlītēm. Lieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet cepeškrāsnī 200° temperatūrā apmēram 15 minūtes Pasniedziet kopā ar nelielu daudzumu saldējuma, putukrējuma vai vaniļas mērces.
receptes
Dubultsirsniņas
aptuveni 15 gabali
Sastāvdaļas:
1 paciņa saldētas kārtainās mīklas (apm. 300 g)
Garnējums
1 olas baltums
100 ml (100 g) cukura
Kā pagatavot:
1 paciņa Philadelphia siera bez garšvielām
100 ml (60 g) dekoratīvā cukura ar zemeņu garšu
Izrullē kārtaino mīklu. Izgriež 30 sirsniņas. Pusi noziež ar olas baltumu un apkaisa ar cukuru. Liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep krāsns vidusdaļā 225°C temperatūrā apmēram 4 minūtes. Novieto uz paliktņa atdzist.
Sajauc pildījuma sastāvdaļas. Tieši pirms pasniegšanas salipina kopā vienu sirsniņu ar cukuru un vienu bez cukura.
receptes
Apelsīnu sirsniņas
apm 20 gabali
Sastāvdaļas:
150 g sviesta vai margarīna
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
Pildījums
2 olas
100 g Dansukker smalkā cukura
2 ½ ēdamkarotes kviešu miltu
1 ēdamkarote apelsīnu sulas koncentrāta
Garnējums:
pūdercukurs
Kā pagatavot:
Traukā sajauciet mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievienojiet taukvielas un olas dzeltenumu un uz 1 stundu ielieciet mīklu ledusskapī. Iespiediet mīklu ar taukvielām ieziestās sirdsveida formiņās. Cepiet cepeškrāsnī 200° temperatūrā aptuveni 6 minūtes. Šajā laikā sajauciet pildījuma sastāvdaļas. Iegūto masu sadaliet un iepildiet formiņās virsū apceptajai mīklai. Turpiniet cept cepeškrāsnī vēl 5–7 minūtes. Ļaujiet kūkām atdzist un tad izņemiet no formiņām. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
receptes
Valentīna smalkmaizītes
Sastāvdaļas:
100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker jēlcukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu
2 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
250 g kviešu miltu
Kā pagatavot:
Glazūra
200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu
pāris piles ūdens
Izkausējiet margarīnu un pievienojiet pienu. Ļaujiet uzkarst, bet neuzvāriet.
Viegli saputojiet olas, jēlcukuru un vaniļas cukuru.
Sajauciet kviešu miltus ar cepamo pulveri, kartupeļu cieti un, pārmaiņus ar piena maisījumu, pievienojiet olu masai.
Ielejiet silikona formā ar jauku zīmējumu, papīra formās cepešpannā vai smalkmaizīšu pannā. Cepiet vidējā līmenī 225° apm. 12 minūtes.
Sajauciet pūdercukuru ar nelielu daudzumu ūdens un pārklājiet smalkmaizītes.
receptes
Pikantie pīrādziņi
Sastāvdaļas:
150g Holandes vai Krievijas siera
svaigas vai kaltētas dilles
2 daiviņas ķiploku
50g valriekstu
1 ēdk. majonēzes
Kā pagatavot:
(laiks: 60 minūtes) Gatavo rauga mīklu.Veido tāpat kā speķa pīrādziņus.Tikai pildījumu liek kā receptē,sarīvē sieru un pievieno visu pārējo
receptes
Sviestmaize "asorti"
Sastāvdaļas: Rupjmaize: 1 kukulītis
Sviests: 100 g
Olīves bez kauliņiem: 5-6 gb.
Kečups: 20g.
Siers: 70 g
Zaļumi dekorēšanai
Kūpināts lasis: 90 g
Kā pagatavot: No rupjmaizes nogrieziet garozu. Nogrieziet 4 šķēlītes 0,5 cm biezumā. 2 šķēlītes izrullējiet, sasmērējiet ar sviestu, uzlieciet sagrieztu lasi, pa malām lieciet olīves un sarulējiet kā rulleti. Ietiniet pergamentā un lieciet ledusskapī. No pārējām šķēlītēm izgrieziet aplīšus 5-6 cm diametrā un apcepiet eļļā vai sviestā . Atdzesējiet un sasmērējiet ar sviestu. Atlikušo sviestu sakuliet ar kečupu. Uz katra grauzdiņa lieciet sieru, izgrieztu ar to pašu formiņu, ar kuru griezāt maizes aplīšus. Atlikušo sieru sarīvējiet. Grauzdiņa vidū lieciet sviesta un kečupa maisījumu un apberiet ar sieru. Atdzesējiet
receptes
Saldās maizītes
Sastāvdaļas:
maize,
eļļa,
cukurs
Kā pagatavot:
Pannā ielej un uzsilda (ne pārāk daudz) eļļas. Tad ieleik tur iekša mazes gabaliņu, kad maize piesūcas ar eļļu, tad\'liek maizi uz šķīvja un apkaisa ar cukuru!
receptes
Pastētes un siera maizītes
Sastāvdaļas:
maize(pēc izvēles)
sviests/margarīns
pastēte
sīpoli
siers
Kā pagatavot:
Uz maizes uzsmērē sviestu/margarīnu pēc tam pastēti.Tad uzliek sīpolu skēlītes un sieru. Labu apetīti!
receptes
Ātrais gaļas pīrāgs
Sastāvdaļas:
Mīkla:
3 olas,
1/2 gl.majonēzes,
1/2 gl. krējuma,
milti līdz rauga pankūku biezumam (apmēram 2/3 gl.) Nesālīt !
Pildījums:
500 gr. maltās gaļas,
sīpoli,
burkāni,
ķiploks
Kā pagatavot:
Malto gaļu apcep ar sīpoliem, burkāniem (var pievienot šampinjonus), sālam, piparojam, pievienojam mīļākās garšvielas. Pusi mīklas ielejam formā, virsū pa vidu liekam pildījumu, tad atkal mīklu tā lai pildījums būtu apklāts no visām pusēm. Liekam krāsnī uz 200 C 45-50 min. Var pildīt arī ar vārītiem kāpostiem un vārītām olām vai sēnēm.
receptes
Mājas pica
Sastāvdaļas:
baltamaize,
ola,
siers,
desa,
marinēts gurķis,
kečups
Kā pagatavot:
Sarīvē daudz siera, pievieno sagrieztu desu vai gaļu un marinētu gurķi, arī sagrieztu (kā rasolī) pievieno vienu jēlu olu un kečupu. Visu samaisa un liek uz maizītēm. Tad šauj krāsnī iekšā, mazliet pacietības un picca gatava.
receptes
Ābolu un siera maizītes
Sastāvdaļas:
Āboli
Siers
Maize
Kā pagatavot:
Uz maizes šķēles uzliek nelielās daiviņās sagrieztus ābolu gabaliņus. Sieru vai nu sarīvē un pārber pār āboliem, vai sagriež plānās šķēlītēs un uz liek uz āboliem. Kad sagatavotas pietiekoši daudz maizītes, tad saliek uz pannas un cepeškrāsnī iekšā. Cep kāmēr siers ir izkusis... Pasniedz siltas!
receptes
Olu maizītes
Sastāvdaļas 2 personām:
2 olas,
pāris ķiploka daiviņas (atkarībā,cik stipras grib),
baltmaize (var arii graudu maizi),
majonēze,
zaļumi;
Kā pagatavot:
Uzliek vārīties olas, vāra cietas. Tad apcep uz pannas vai satosterē maizes šķēlītes (kādas 8-10),tālāk caur ķiploku spiedi izspiež ķiploku daiviņas, kuras pēcāk smērē uz iztosterētajām maizītēm (var droši smeķēt- viss kopumā nebūs nemaz stipri), uz maizītēm ar ķiplokiem klāj sarīvētu olu (rīvēta uz parastās rupjās rīves), olu var tādā biezākā slānī. Atliek tikai ar sasmalcinātiem zaļumiem (lociņiem, dillēm,selerijām,pētersīļiem utt.) izrotāt.
receptes
Augļu maizītes
Sastāvdaļas:
MīKLAI
500g miltu
30g rauga
250g piena
250g margarīna
6 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
PILDīJUMAM
200g bieza ievārījuma
50g rozīņu
50g riekstu
Kā pagatavot:
Pagatavo kārtaino rauga mīklu, izveltnē un izspiež aptuveni 6cm diametra aplīšus. Pildījumam paredzētos produktus samaisa. Pildījumu liek uz aplīšiem, tos pārloka un veido pīrādziņus.
Apziež ar sakultu olu un cep 200°C līdz maizītes paliek gaiši brūnas.
receptes