Rabarberu pankūkas Sastāvdaļas: 400 gr rabarberu, parastā pankūku mīkla

Kā pagatavot: rabarberiem noņem miziņu un smalki sakapā, iejauc pankūku mīklā(mīklu gatavoju uz " aci", atkarībā no ēdāju skaita) un cep zeltaini brūnas. Ēd ar zemeņu ievārījumu vai vienkārši ar cukuru. receptes
Apelsīna zefīra deserts Sastāvdaļas:
(2 personām)
1 paliels apelsīns
200 ml 35 % saldā krējuma
1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
1 ēd. k. pūdercukura
4 pusītes rozā zefīra
Nedaudz šokolādes rotāšanai

Kā pagatavot:
(laiks: 60 minūtes) Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pieliek krējuma stindzinātāju tā, kā rakstīts uz iepakojuma. Izņemto apelsīnu (bez daivu apvalkiem) un zefīru sagriež nelielos gabalos, sajauc ar putukrējumu. Pilda apelsīna mizu pusēs un liek ledusskapī uz dažām stundām. Nupat gatavots pildījums un šis pats pildījums pēc dažām stundām ir pilnīgi atšķirīgas garšas – kad tas pastāv, zefīrs it kā „izkūst” putukrējumā, arī apelsīna garša kļūst izteiktāka. Bez stindzinātāja pastāvot deserts var atsuloties un sakristies. Pasniedzot pārkaisa nedaudz rīvētas šokolādes. receptes
Adventes kekss Sastāvdaļas:
250g sviesta
3gl miltu
6 olas
200 žāvētu aprikožu
300g rozīņu

200g lazdu riekstu

1tējk. cep.pulv.
1 tējk. kanēļa
1 ēdk. rīv.citrona miziņas

Kā pagatavot:
(laiks: 50 minūtes) Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām.Pievieno pa vienam olu dzeltenumam.Masā iejauc miltus un cepamo pulveri.Iemaisa mīklā apvārtītus miltos augļus un riekstus.Olu baltumus saputo un iecilā mīklā.Lej ietaukotā veidnē. receptes
Biezpiena un ķiršu saldējums Sastāvdaļas:
225 g ķiršu 225 g cukura 450 g biezpiena 0,4 l trekna saldā krējuma 2 ēdamkarotes medus 2 ēdamkarotes rīvētu mandeļu
Kā pagatavot:
Ķiršus noskalo tekošā ūdenī. Nomazgātās ogas sakārto uz dvieļa. Pāris ķiršu var atstāt izdekorēšanai, pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež. Ķiršus sajauc ar pusi no cukura. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, līdz krēma konsistencei, pievieno samaltos ķiršus. Saldo krējumu sakuļ cietās putās, daļu atstāj dekorēšanai, pārējo jauc klāt biezpiena krēmam. Formu, kurā liksi krēmu, iesmērē ar medu un pārkaisa ar mandelēm. Formā liek sagatavoto krēmu un uz 4-5 stundām ievieto saldētavā. Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī un gatavo krēmu dekorē ar putukrējumu un ogām. receptes
Burvīgais augļu sapnis Sastāvdaļas:
5 banāni, 3 āboli, 2 apelsīni ,1 citrons ,2 olu dzeltenumi ,4 ēdamkarotes cukura, pus glāzi saldā krējuma(vēlams "saldo krējumu pērle") ,3 tāfelītes jeb 12 gabaliņus šokolādes(melnās vai brūnās), 2 ēdamkarotes auzu pārslu ,2 ēdamkarotes saberztu indijas riekstu.
Kā pagatavot:
Banānus,apelsīnus sagriež mazos gabaliņos un ieliek lielā bļodā.Sagriež ābolus daiviņās un sarīvē.Pievieno 2 ēdam karotes cukuraun samaisa.Tālāk paņem bļodiņu un ielej pus glāzi saldā krējuma,izspied no citrona visu sulu un pievieno 2 olu dzeltenumus un pieliek 2 ēdam karotes cukura,to visu uzmanīgi sakuļ. Paņem nelielus smukus 6.trauciņus,un katrā trauciņā pievieno 1 ēdam karoti mērces.Saliek trauciņos sagriestos augļus,augļus pārlej ar pārējo mērci.Paņem krūzīti ieber tur 2 ēdam karotes riekstu un 2 ēdam karotes auzu pārslu saspied tos sīkās smalkās drumstaliņās un beigās pārber pāri augļiem ar mērci.Sarīvē 6 gabaliņus šokolādes un saber trauciņos,un tad paliek 6 gabaliņi šokolādes kurus pašās beigās ,katrai porcijai vidū jāiesprauž 1 šokolādes gabaliņš!Labu apetīti!!! receptes
Bumbieri medū - kanēlī Sastāvdaļas:2 bumbieri
                        2 ēdamkarote medus
                         kanēlis
Kā pagatavot:
Bumbierus nomazgā, pārgriež uz pusēm. Medu liek uz pannas, izkausē, liek bumbierus un cep medū, llīdz bumbieri karamelizējas. Apkaisa ar kanēli. Pasniedz ar saldējuma bumbiņām.
receptes
Viltotais krēms Sastāvdaļas:
160g sviesta
260g pūdercukura
360ml vāroša ūdens 
 4.¼ tējk. vaniļas esences  
Kā pagatavot
 Mikserī puto sviestu un cukuru, pievieno vārošu ūdeni. Puto, līdz masa ir krēmveidīga, pievieno vaniļas esenci. Ja maisījums sabiezē, liek trauku ūdens peldē un tad putošanu turpina. receptes
Burvīgais augļu sapnis Sastāvdaļas:
5 banāni,
3 āboli,
2 apelsīni,
1 citrons,
2 olu dzeltenumi,
4 ēdam karotes cukura,
pus glāze saldā krējuma,(vēlams "saldo krējumu Pērle"),
3 tāfelītes jeb 12 gabaliņus šokolādes(melnās vai brūnās),
2 ēdam karotes auzu pārslu,
2 ēdam karotes saberztu indijas riekstu

Kā pagatavot:
(6.porcijas) Banānus, apelsīnus sagriež mazos gabaliņos un ieliek lielā bļodā. Sagriež ābolus daiviņās un sarīvē. Pievieno 2 ēdam karotes cukuraun samaisa. Tālāk paņem bļodiņu un ielej pus glāzi saldā krējuma, izspied no citrona visu sulu un pievieno 2 olu dzeltenumus un pieliek 2 ēdam karotes cukura, to visu uzmanīgi sakuļ. Paņem nelielus smukus 6.trauciņus un katrā trauciņā pievieno 1 ēdam karoti mērces. Saliek trauciņos sagriestos augļus, augļus pārlej ar pārējo mērci. Paņem krūzīti ieber tur 2 ēdam karotes riekstu un 2 ēdam karotes auzu pārslu saspied tos sīkās smalkās drumstaliņās un beigās pārber pāri augļiem ar mērci. Sarīvē 6 gabaliņus šokolādes un saber trauciņos un tad paliek 6 gabaliņi šokolādes kurus pašās beigās, katrai porcijai vidū jāiesprauž 1 šokolādes gabaliņš. receptes
Kakao bumbiņas Sastāvdaļas:Cepumus(apmēram vienu paciņu),
Kakao,
1/2 paciņas sviesta,
1/2 glāzes cukura,
2.ēd. karotes kakao pulvera,
Nedaudz piena vai saldā krējuma.


Kā pagatavot:
1.) Katliņā izkausē sviestu
2.)Cepumus saberz drumslās un samaisi ar cukuru, kakao un izkausētu sviestu.
3.)Pielej pienu vai saldo krējumu.   
4.)Masu ņem ar rokam, bet bumbiņas savel ar rokām.
5.)Tās apviļa saberztos cepumos, riekstos vai sarīvētā šokolādē.
6.)Noliec vēsumā lai sacietē!!
                            receptes
Ābolu medus (Mazākiem bērniem) Sastāvdaļas:   3 nelieli āboli
1 apelsīns
2 persiki
1 kivi
3 ĒK medus
Process:   Ābolus un kivi  nomizojam. Visu sagriež gabaliņos, pievieno medu un samaisa
receptes
Kraukšķīgā saldā desa Sastāvdaļas:  
60 g saldo kukurūzas nūjiņu
100 g sviesta
100 g baltās šokolādes

Kā pagatavot:  
Kukurūzas nūjiņas ieber traukā. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, pievieno sviestu. Iegūto masu sajauc ar kukurūzas nūjiņām. Masu ietin folijā un liek ledusskapī sastingt receptes
Diētiskie āboli folīja svara samazināšanai. Sastāvdaļas:
5 ne pārāk saldi, vidēji lieli āboli
kanēlis
1 ĒK rozīnes
1 ĒK žāvētas aprikozes
1 ĒK rieksti
3 ĒK Lakto
cukurs

Kā pagatavot:  
Rozīnes un aprikozes nomazgā. Aprikozes sagriež gabaliņos. Riekstus sakapā. Visu sajauc.
Āboliem izņem serdi, bet tā lai ābola apakšējā daļa paliek neskarta. Nedaudz ābola mīkstuma sasmalcina un pievieno sajauktajai augļu – riekstu masai. Pievieno lakto, cukuru. Ar iegūto masu pilda ābolus, tos pārkaisa ar kanēli. Katru ābolu ietin folijā.
Cepeškrāsni uzkarsē, liek ābolus un cep 20-40 minūtes. Āboli ir gatavi, tad, kad ābolu mīkstums ir mīksts un džema konsistencē.
Pasniedz ar saldējumu. receptes
Augļu biezpiens Sastāvdaļas:
1 kārba (250 g) persiku kompota bez cukura
400 g vājpiena biezpiena
1 ĒK cukura
1 neliela glāzīte apelsīnu liķiera (20 ml)
4 TK smalcinātu valriekstu

Kā pagatavot:  
Persikiem notecina sulu, sagriež kubiņos. Divas ēdamkarotes persiku atstāj dekorēšanai, pārējos sadala 4 saldēdiena traukos.
Biezpienu samaisa ar persiku sulu, cukuru un apelsīnu liķieri. Biezpiena krēmu uzliek uz persikiem un dekorē ar smalcinātiem riekstiem un persiku gabaliņiem.
Padoms: ļoti garšīgs saldais ēdiens sanāk, ja persikus aizstāj ar apelsīnu mīkstumiem.
receptes
Zemenes rumā vai degvīnā Sastāvdaļas:
0,5 l zemeņu
2 ēd.k. cukura,
glāze ruma vai degvīna.

Kā pagatavot:
Ogas pārkaisa ar cukuru un 2-3 stundas tur vēsā vietā, kad ogas iecukurojušās, tās pārlej ar rumu vai degvīnu. Burku noslēdz ar vāku un uzglabā ledusskapī. receptes
Deserts "Eksotiskā paradīze" Sastāvdaļas:Banāni apelsīni, kivi, bumbieri, vīnogas, saldais krējums.

Kā pagatavot:
Banānus apcep lielā eļļas daudzumā, pārējos augļus sagriež kubiņos. Visas satāvdaļas  kārtām ( pārklājot katru kārtu ar putukrējumu) liek deserta traukā. receptes
Ābolu laika pankūkas Sastāvdaļas:
500 gr mizotu un sagrieztu ābolu
3 glāzes kefīrs
3 olas
1 ēdamkarote cukurs
nedaudz sāls
milti "Hercogs"
1 tējkarote cepamais pulveris eļļa cepšanai 

Kā pagatavot:
Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. No pārējiem produktiem pagatavo biezo pankūku mīklu. Mīklā iecilā ābolus. Cep pankūkas. Pankūkas var ēst ar krējumu, brūkleņu ievārījumu, bet vislabāk tās garšo ar ābolu ievārījumu, kurš sajaukts ar krējumu un kanēli. receptes
Burvīgais augļu sapnis Sastāvdaļas:
5 banāni
3 āboli

2 apelsīni
1 citrons
2 olu dzeltenumi
4 ēdam karotes cukura

pus glāzi saldā krējuma(vēlams "saldo krējumu pērle")

3 tāfelītes jeb 12 gabaliņus šokolādes(melnās vai brūnās)
2 ēdam karotes auzu pārslu
2 ēdam karotes saberztu indijas riekstu!
 
Kā pagatavot:
Sākam gatavot!(6.porcijas) Banānus,apelsīnus sagriež mazos gabaliņos un ieliek lielā bļodā.Sagriež ābolus daiviņās un sarīvē.Pievieno 2 ēdam karotes cukuraun samaisa.Tālāk paņem bļodiņu un ielej pus glāzi saldā krējuma,izspied no citrona visu sulu un pievieno 2 olu dzeltenumus un pieliek 2 ēdam karotes cukura,to visu uzmanīgi sakuļ. Paņem nelielus smukus 6.trauciņus,un katrā trauciņā pievieno 1 ēdam karoti mērces.Saliek trauciņos sagriestos augļus,augļus pārlej ar pārējo mērci.Paņem krūzīti ieber tur 2 ēdam karotes riekstu un 2 ēdam karotes auzu pārslu saspied tos sīkās smalkās drumstaliņās un beigās pārber pāri augļiem ar mērci.Sarīvē 6 gabaliņus šokolādes un saber trauciņos,un tad paliek 6 gabaliņi šokolādes kurus pašās beigās ,katrai porcijai vidū jāiesprauž 1 šokolādes gabaliņš!Labu apetīti!!! receptes