Šašliks marinēts ar maizi un alu 2 kg cūkkgaļas

1,5 kg sīpolu

sāls, pipari

2/3 rupjmaizes ķieģelītis

0,5l gaišā alus



Kā pagatavot:Gaļu sagriež un bļodā kādu brīdi kārtīgi mīca un klapē,pievieno sāli,piparus un sadrupinātu maizi ,atkal pamīca.Tad pievieno sagrieztus sīpolus un atkal pamīca un noliek marinēties uz 8 stundām. 1 stundu pirms cepšanas pievieno alu. Cepot arī vēlams aplaistīt ar alu. receptes
Vistu šašliks citrona sulā Sastāvdaļas:

Vistu šķiņķiši- 3 kg;

Citroni- 2-3 gb.;

Sīpoli- 1 kg;

Garšvielas šašlikiem- 1-2 paciņas.





Kā pagatavot:Vistas šķiņķišus sagriež nelielos gabalinjos un liek kārtās katlā - kārta vista- tad sīpolu šķēlītes,garšvielas un citronsula.

Pēc tam visu ņem un ar rokām samaisa.

Tad to visu noliek iestāvēties un pēc 2 stundām var cept!

receptes
Ātrais šasliks Sastāvdaļas:gaļa, majonēze, sāls, pipari sīpoli, ķiploki.



Kā pagatavot:Visu to saliek kārtās, liek pastāvēt 1 h un tadcep receptes
Šašliks Sastāvdaļas:cūkgaļa 2kg,vegeta,kefīrs,ketčups,sīpoli,pipari,cukurs



Kā pagatavot:sagriež gaļu kubiņos,pievieno 1l kefīra,250g ketčupa,vagetu pēc vajadzības apm.150g,divus sīpolus-ripiņās,piparus,ēdamkaroti cukura.Visu sajauc,lai nostāvas apm.5st receptes
Vistas stilbiņi persiku jogurta mērcē Sastāvdaļas:Vistas stilbiņi, Persiku jogurts, Santa Maria piedevas vistas gaļai



Kā pagatavot: Ieliek bļodā vistas stilbiņus, tad apber ar 1 paciņu garšas piedevām un pārlej ar jogurtu. Atstāj uz 2-2,5 stundām. Pēc tam liek uz grilla cepties. Vista paliek sulīga un ar maigu persiku garshu! receptes
Jāņogās un citronos marinēta vistas gaļa Sastāvdaļas: Vista, SantaMarija garšvielas šašlikam, citroni un/vai jāņogas, sīpoli, vegeta.



Kā pagatavot: Sadala vistu nelielos gabaliņos, liek traukā, pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, garšvielas (uz 1 vistu jāņem 1 paciņa), pievieno nomizotu un sagrieztu gabaliņos citronu, ja pievieno jāņogas, tad tās pirms pievienošanas samīca ar stampu. Pēc tam visu kārtīgi ar rokām samaisa un saspaida. Droši var pagaršot marinādi, kas uz rokām, ja garša apmierina, (patīkami skāba un sāļa) tad liek slogu. Pēc 1 stundas droši var cept, bet ja cepsi otrā dienā - garša fantastiska! Labu apetīti! receptes
Šašliks ar kefīru Btch gaumē Sastāvdaļas:Cūkgaļa,kefīrs 1 paka, sīpoli, garšvielas(piem.vegeta)



Kā pagatavot:Gaļu sagriež gabalos pēc saviem ieskatiem( var lielos-tās ir šīs receptes priešrocības)Ieliek traukā. Pievieno klāt garšvielas. Pievieno klāt sīpolus.Es parasti lieku klāt kādus 5 gab. uz 3 kg. gaļas.Atstāj uz stundiņu.Tad piegāž klāt kefīru.Kefīra efekts uz gaļu ir līdzīgs kā etiķim, tas to saēd padarot mīkstu.Vajadzētu nostāvēties vismaz stundām 3., jo lielāki gaļas gabali sagriezti, jo ilgāk jānostāvas. Rezultāts maiga un mīksta gaļa, bez etiķa piegaršas. receptes
Šašliks Poļu Pana gaumē. Sastāvdaļas:

Cūkgaļa 5kg(lāpstiņa),

sauss sarkanvīns 700ml,

2 citroni,

dilles 100gr,

sīpoli 500gr,

10 daiviņas ķiploka,

garšviela šašlikam,

gaļas kopējā garšviela,

pipari,

sāls,

1/2 tējkarote sinepju.





Kā pagatavot:

Sagriež gaļu lieliem gabaliem(vidējas dūres lielumā) ieliek traukā. Pieliek ķiplokus un sīpolus(samaltus putrā), piliek citronu sulu, dilles sasmalcinātas un visas garšvielas, kuru nekad nav pardaudz. Arī sinepes. To visu samīca ar rokām, kamēr visi gabali ir apviļāti. Tad liek uz 12 stundām vēsā vietā. kad paies 12 stundas pilej vīnu un atstāj uz 12 stundām, var ilgāk. Cep kā parastu šašliku. receptes
Šašliks Zivtinjas gaumē Sastāvdaļas:

cūkgaļa 3kg,

katls - ar ietilpību 5l,

ketčups,

majonēze,

alus pudele (0.5),

dilles,

pētersīļi,

sīpols,

citrons,

garšvielas (pēc pašu izvēles).





Kā pagatavot:

Sagriež cūkgaļu un liek kārtās katlā - kārta cūkgaļas- tad sīpolu dažas šķēlītes, zaļumus un tā kamēr viss salikts. Pievieno ketchupu, majonēzi, alu, garšvielas - pēcāk visu ņem un ar rokām samaisa. Paņem pārgriež citronu uz pusēm - vienu daļu izspiež katlā otru sagriezh šķēlītēs un iemaisa šašlikā. Tad to visu noliek iestāvēties un nakošajā dienā var cept!

Šašliks sanāk ar maigu un patīkamu garšu. receptes
Parastais šašliks Sastāvdaļas:

cūkgaļas liesums (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa 3-3,5kg;

sīpoli 2kg;

sāls,

sarkanie un melnie pipari pēc garšas;

eļļa 100gr;

vīna etiķis 100ml

vai 3 citroni





Kā pagatavot:

Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5cm ragos gabalos un tad pa šķiedrai 3cm garos gabalos. Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā). Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmais un noslogotu atstāj uz nakti.

Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.

receptes
Šašliks - Vista majonēzē Sastāvdaļas:

Vistas gaļa (fileja vai šķiņķīši)

Dilles,

ķiploki,

majonēze (pēc izvēles),gatavo bez sāls!!!





Kā pagatavot:

Ņem trauku (spaini)kuraa saliek vistas gaļu, ieber smalki spiestu (rīvētu) ķiploku, smalki kapātas dilles. Centīgi to visu maisam un mīcam (vēlams to darīt vīriešiem), kamēr pilna mute siekalu, bet tas jāizdara kārtīgi. Saliek gatavo maisijumu traukā un pārlej ar majonēzi, līdz gaļa pilnībā tiek nosegta. Samaisam un liekam gatavoties 12 stundas. Slogot nevajag!

Tad cep uz oglēm, pannā, izmantojot iesmus, restes... kā vēlās un pēc gadalaika! receptes
Šašliks brendijā Sastāvdaļas:

Jaunlopa gaļa,(jēra gaļa),

labas kvalitātes brendijs ( konjaks),

sāls,

malti pipari,

smaržīgie pipari,

garšvielu maisijums šašlikam,

sīpoli,

lauru lapas.





Kā pagatavot:

Jaunlopa vai jēra gaļu griež gabalos, lielums pēc paredzamās cepšanas metodes (iesmi vai restes). Trauku iemarinēšanai izvēlās tādu, lai būtu iespējams slogot gaļu. Liek kārtās gaļas gabaliņus, ierīvētus ar garšvielām (sk.augstāk), tad sīpolu kārtu ar pāris lauru lapām. Iegūto kārtojumu pārlej ar kvalitatīvo alkoholu, pēc aprēķina 1kg gaļas - 100gr dzēriena, var arī mazāk (~50gr). Brendijs tiek lietots etiķa vietā, pēc marinēšanas, kas ilgst 2-3 dienas, neesi taupīgs, nedzer marinādi. Prieks nav lēts, toties gaļa ir sulīga un ar perfektu garšu! receptes
Bila īpašais vistas filejas šašliks Sastāvdaļas:
Vistas fileja ,
Worcesteras mērce(obligāti),
Sojas mērce,
Galda etiķis,
Garšvielas vistas gaļai pēc izvēles,
Asumam tobasco vai tmldz.
Nedaudz timiana un majorana
Polietilēna maisiņš,kur marinēsiet vistu

Kā pagatavot:
Ņemam vistas fileju un griežam vienādos, palielos gabalos, to sametam maisiņā, pieliekam garšvielas uz "aci", piemeeram 1kg filejai, vesela paciņa minēto garšvielu, dažas ēdamkarotes 3-4 Worchesteras mērci (var iztikt ar citronu vai vēl ļaunāk-citronskābi), pielej etiķi! Ar etiķi prātīgi, labāk mazāk, nekā par daudz .Nu un sojas mērci tikai tā- krāsai un smaržai.Ja nav žēl var piešaut kādu karoti medus. Tad pieberam pa naža galam timiāna un majorāna vai oregano, un droši maisam galu ciet.
Tagad galvenais, maigi lai nepaarplēstu kulīti, mēģinam to visu samaisīt un saspaidīt, to daram regulāri ik pa ~15-30 min, jau pēc 1h var droši grilēt vai cept uz pannas. receptes
Hasaja šašliks Sastāvdaļas:

gaļa (cūkas vai liellopa),

sīpols,

pipari maltie,

sāls,



Ņemam gaļu griežam palielos gabalos, bļodā iekšā, sīpols pa virsu (cik nav žēl, par daudz nebūs) pipari, sāls, izmaisam un lai pastāv vismaz 3 stundas, bet labāk uz nakti vai visu dienu, slogu nevajag, un uz iesmiem virsū (tikai ne sīpolus, tie dod rūgtumu) šitā man iemācīja Hasajs, laikam azeirbajdžānis jamais bij receptes