Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem Sastāvdaļas:
3 bumbiņas vaniļas saldējuma 30gr karameļu mērces žāvētas plūmes žāvētas aprikozes rozīnes Karameļu mērcei (apmēram 5 porcijām): 115g karameles (55g cukura 15g sviesta, 55g saldā krējuma, ūdens) 40g saldā krējuma  

Kā pagatavot:
Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo krējumu. Saldējuma traukā liek saldējuma bumbiņas, uzlej mērci un rotā ar žāvētiem augļiem.   receptes
Ziemas salati Sastāvs:
500 gr sīpolu
500 gr burkānu
500 gr tomātu vai 1 kabacis,
2-3 saldie pipari(paprika)
tomātu pasta

Sagatavošana:
Sīpolus sagriež sīki un eļļā apcep, pēc tam burkānus sarivē un eļļā apcep, tad sagriež papriku un eļļā apcep.
Tad tomātus sagriež (ja liek kabaci, tad kabaci sarīvē) un eļļā apcep, tad visu sajauc kopā liek sutināties.

Pieliek tomātu pastu un sutina apmēram 30 min.ik pa reizēm maisot. Kad viss gatavs var likt burciņās ziemai, kā arī var atdzesēt un uzreiz var ēst.

Protams var pasniegt ar visādām garnelēm. receptes
Vistas filejas kiš-miš Sastāvdaļas:1.porcija
500g Vistas fileja,
1.pac cepamie dārzeņi,
1/2 sīpols,
1 daiviņa ķiploks,
sojas melnā mērce,
1 pac saldais krējums,
siers "Dzintars Klasiskais" un garšvielas vistai, vai arī vienkārši universālās garšvielas

Kā pagatavot:
Vīstas fileju sagriež gabaliņos, uzmet uz pannas,uzlej nedaudz sojas mērci, pievieno sagrieztu sīpolu un daiviņu ķiploku, lai pastāv 5.min, pievieno garšvielas vistai un apcep, tad kad apcepusies tad pārliek katliņā, tad uz pannas cep cepjamos dārzeņus, kad tie gatavi, pievieno vistai. Tad Katliņā pielej klāt saldo krējumu un sieru,  mazliet jāpasutinās un gatavs. receptes
Dārzeņu sautējums ar sēnēm Sastāvdaļas: kabači,sīpoli,burkāni,dažādas meža sēnes, garšvielas pēc vēlmes,sviests, cauraugusi žāvēta gaļa

Kā pagatavot: Kubiņos sagrieztu gaļu apcep kopā ar sēnēm un sīpoliem.Atsevišķi cep burkānus un kabačus.Visu kopā sajauc ar garšvielām un nedaudz pasautē uz lēnas uguns. Ēd ar krējumu un skābiem gurķiem. receptes
Sparģeļi ar holandes mērci. Sastāvdaļas:
2kg.balto sparģeļu; sāls; 1 šķipsniņa cukura; Holandes mērcei: 125 g.sviesta; 2 olu dzeltenumi; 2 ēd.k.remdena ūdens; 1 tējk.citronu sulas; sāls; Kajēnas pipari; 50 g.saldā krējuma.
Kā pagatavot:1)Ar asu nazi nomizojiet sparģeļus virzienā no smailā gala uz leju,šķiedrainos galus nogrieziet. 2)Lielu katlu piepildiet ar ūdeni,pielieciet šķipsnu sāls,cukuru un sviestu,un uzvāriet.Sparģeļus sasieniet katrā galā,un vāriet katlā,uzliekot vāku,uz mērenas uguns,līdz tie kļūst mīksti.Apm.10-15 min. 3)Uz vidējas uguns izkausējiet sviestu.Tas nedrīkst sabrūnēt!Nosmeliet putas,atdzesējiet,līdz sviests kļūst remdens,un uz brīdi to atstājiet. 4)Apaļā bļodiņā,ko ērti var ielikt katlā,bet nesniedzas līdz katla dibenam,lieciet olu dzeltenumus un pielejiet katlā ūdeni.Katlā karsējiet tikai tik daudz ūdens,lai ūdenī atrastos tikai bļodiņas dibens.Olu dzeltenumus ūdens peldē putojiet,līdz veidojas biezs,putains krēms. 5)Sviestu no sākuma piemaisiet klāt tikai pa pilienam.Kad olu masa sāk biezēt,atlikušo sviestu lejiet klāt tievā strūkliņā.Nepārtrauciet maisīšanu,lai krēms nesaiet kunkuļos. 6)Garšai pievienojiet citronu sulu,sāli un piparus un nedaudz atdzesējiet.Iecilājiet viegli sakultu krējumu.Sparģeļus noteciniet un pasniedziet ar atdzesētu mērci un jaunajiem kartupeļiem.
receptes
Marinētu gurķu un kartupeļu salāti Sastāvdaļas:
300g  kartupeļu
300g  Spilvas „Marinētu gurķu”
200g  burkānu
1 neliels puravs

Spilvas „Provansas majonēzes”


Kā pagatavot:
Vārītus kartupeļus un burkānus sagriež kubiņos. Sasmalcina marinētus gurķus un puravus. Visam pievieno „Provansas majonēzi” un rūpīgi samaisa. receptes
Dārzeņu kombinācija Sastāvdaļas:
Baklažāni,
sīpoli,
paprika,
asā paprika,
tomāti,
dilles,
puravi,
kindza,
sāls,
vīnogu etiķis.

Kā pagatavot:
Nomizo un sagriež baklažānus nelielos gabaliņos. To pašu dara ar sīpoliem. Uzlej uz pannas olīveļļu (var arī citas). Liek
baklažānus un sīpolus lai cepas. Kad sāk parādīties sula no baklažāniem un sīpoliem, pielik papriku, arī aso papriku (var arī
nelikt aso) un lai drusku pacepas šis sajaukums. Pēc 15 min. pievieno tomātus, zaļumus, sāli, ja vēlas, tad arī
vīnogu etiķi. receptes
Pildīts ziedkāposts. Sastāvdaļas:
Liels ziedkāposts
400 g maltās gaļas ( pēc vēlēšanas)
1 liels sīpols
1 nobriedusi baltmaizes bulciņa
1 ola
1 ķipolku daiviņa
sāls
pipari
muskatrieksts
50 g rīvēta siera
15 g sviests
Mērcei:
1 sīpols
tējk. miltu
15 g sviests
gl. piena
4 ēd.k. saldā krējuma
100 g siera

Kā pagatavot:
Ziedkāpostus sālsūdenī vāra 10 minūtes, tad notecina.
Malto gaļu sajauc ar sakapātu sīpolu un ķiploku, olu, izmērcētu bulciņu, garšvielām.
Starp ziedkāposta rozetēm pilda sagatavoto gaļu.
Ja ziedkāposta galviņa ir pārāk blīva, mazākās rozetes izgriež, tā paplašinot spraugas starp lielākajām rozetēm.
Kāpostu liek ietaukotā formā, pārlej ar mērci.
Lai to pagatavotu, sviestā apcep sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar miltiem, nedaudz pasautē, tad pārlej ar pienu un krējumu un uzvāra.
Daļu piena var aizstāt ar ziedkāpostu novārījumu.
Pievieno gabaliņos sagrieztu sieru, pārliek ar sviesta piciņām un 180-200 grādu temperatūrā cep aptuveni stundu.
Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus. receptes
Kāposti un baklažāni siera mērcē. Sastāvdaļas:
1 kg svaigu kāpostu
sīpoli
puskg baklažānu
200 g sviests
1/4 tasītes miltu
puskg Čedaras siera
500 ml alus
1/4 tasītes Worcestershire mērces
tējk. sāls
tējk. sinepju pulvera
Tobasco
baltie pipari
tasīte rīvmaize
pustējk. paprikas pulvera

Kā pagatavot:
Kāpostu galviņai izgriež serdi, sarīvē un vāra sālsūdenī aptuveni 5 minūtes.
Nokāš un liek lielā bļodā.
Uz pannas nelielā sviestas daudzumā apcep sakapātus sīpolus.
Pievieno kubiciņos sagrieztu baklažānu, cep, bieži apmaisot, līdz mīksts.
Sīpolus un baklažānus pievieno kāpostiem.
Katliņā izkausē atlikušo sviestu, iemaisa miltus.
Karsē uz lēnas uguns aptuveni 3 minūtes.
Pakāpeniski iemaisa rīvētu sieru, alu un uzkarsē (nevāra!).
Pievieno Worcestershire mērci, sāli, sinepju pulveri, Tobasco, baltois piprus pēc garšas un karsē 5 minūtes.
Gatavo masu iemaisa kāpostos.
Liek ugunsdrošā traukā un pārkaisaar rīvmaizi, kas sajaukta ar paprikas pulveri.
Cep 15 minūtes līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. receptes
Neīstā melone Sastāvdaļas:
Mandeļķirbis
citrons
cukurs

Kā pagatavot:
Dzelteno mandeļķirbi sagriež plānās šķēlītēs, pierīvē citrona miziņu, uzspiež citrona sulu un ļauj līdz otrai dienai izmirkt. Galdā pasniedzot šķēlītēs glīti sakārto un pārkaisa ar cukuru.
Arī svaigi parastie gurķi, pārkaisīti ar cukuru, piepilinot drusciņ citrona vai svaiga dzērveņu sulu. Garšo ļoti labi! receptes
Selerijas karbonāde Sastāvdaļas:
sakņu selerija("ābolu" selerija),
2 olas ,
1 ķiploka daivinja,
gašvielas pēc pašu izvēles,
milti panēšanai.

Kā pagatavot:
Seleriju sagriež šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuru no abām pusēm. Sakuļ olas ar garšvielām un saspiestu ķiploka daiviņu.
Panē seleriju līdzīgi kā parasto karbonādi- miltos un olā. Cep līdz zeltainam brūnumam.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un skābiem gurķiem. receptes
Kāpostu karbonāde "Tūkstots salu" Sastāvdaļas:
800 g svaigu kāpostu;
80 g kviešu miltu;
2 olas;
80 g rīvmaizes;
80 g sezama sēkliņu;
120 g olīveļļas;
1 pudelīte Spilvas “Mērce Tūkstoš salas”.

Kā pagatavot:
Izvēlas vidēja lieluma kāpostgalviņu, notīra, pārgriež uz pusēm un liek vārīties sālsūdenī. Vāra līdz tā kļūst mīksta. Kāpostgalviņas pusītes labi notecina, sagriež biezās šķēlēs, pārkaisa ar garšvielām (“Vegeta”, maltiem melnajiem pipariem), apviļā miltos, sakultā olā un rīvmaizē, kas sajaukta ar sezama sēkliņām. Sagatavotu karbonādi liek uz sakarsētas ietaukotas pannas un cep no abām pusēm, līdz tā kļūst dzeltenbrūna. Cepšanas noslēgumā plīts temperatūru pazemina, pannai uzliek vāku un pasautē vēl 3-5 minūtes. Kāpostu karbonādi pasniedz pārlietu ar “Tūkstoš salu” mērci. receptes
Dārzeņu sacepums Sastāvdaļas:
1kartupelis,
1burkāns,
1paprika,
200gr.ķirbja,
1tomāts,
2olas

Kā pagatavot:
sagriež dārzeņus,cep uz pannas, vai cepeškrāstnī zem vāka, kad dārzeņi gatavi, iemaisa sakultas olas, pievieno :) un pasniedz ar krējumu, vai asāku izjūtu cienītājiem:ar majonēzi, vai ketčupu receptes
Sautēti zirnīši Sastāvdaļas:
600g zirņu;
80g sviesta;
20g kviešu miltu;
60g skāba krējuma;
2 olu dzeltenumi;
sāls;
cukurs;
ūdens vai buljons

Kā pagatavot:
Izlobītus zirņus liek katliņā, pārlej ar ūdeni vai buljonu, lai būtu tik tikko pārsegti, pieliek sviestu un sautē gandrīz mīkstus, laiku pa laikam apmaisot. Tad pievieno aukstā ūdenī iejauktus kviešu miltus un uzvāra. Olas dzeltenumus sakuļ ar skābu krējumu un sāli, pieliek zirnīšiem un uzkarsē (bet nevāra). receptes
Baklažāni ar sieru Sastāvdaļas:
800g baklažānu;
2 olas;
1 glāze rīvēta siera;
3 ēdamk. kausēta sviesta;
ķiploki

Kā pagatavot:
Baklažānus pārgriež gareniski, izņem sēklas, pavāra sālsūdenī un notecina sausus.
Novārītas olas sasmalcina, pievieno rīvēto sieru, kausētu sviestu, ķiploku un samaisa. Šādu maisījumu pilda baklažānu pusītēs. Cep ietaukotā pannā cepeškrāsnī. receptes
Ķirbji ar biezpienu Sastāvdaļas:
500g ķirbju;
100g mannas biezputras;
300g biezpiena;
2 olas;
500g cukura;
sāls;
ķimmenes;
sviests;
piens

Kā pagatavot:
Ķirbi sagriež gabaliņos un nelielā sviesta daudzumā izsautē mīkstu. Pievieno pienā vārītu mannas biezputru un biezpienu, olas, cukuru, sāli, ķimenes. Sagatavoto masu liek ietaukotā veidnē un cep gatavu. receptes