Kūka "Ezītis" Sastāvdaļas:

2 paciņas cepumu "Selga" ar šokolādes garšu

2 kārbas vārīta iebiezināta piena ar cukuru

25g rozīņu

25g valriekstu vai citu riekstu

Saldie salmiņi eža adatām

Dažādas krāsainas konfektes eža deguntiņam, actiņām, austiņām





Kā pagatavot:

  1. Cepumus sadrupina gabaliņos, nedaudz piepalīdzot saberzt sīkāk ar stampu. Nevajag censties cepumus saberzt pavisma sīkus, vismaz daļai cepumu vajadzētu palikt gabaliņos.

2. Saberztos cepumus, rozīnes un drupinātus riekstus sajauc ar 1 kārbu vārīta iebiezināta piena, veidojot stingru masu.

3. No masas veido eža ķermenīti, vispirms ar rokām, pēctam nolīdzina ar platu nazi vai lāpstiņu.

4. Izveidotā eža ķermenīti vienmērīgi noklāj ar iebiezināto pienu. Pilnīgi pietieks ar pusi kārbas.

5. Salmiņus salauž gabalos un, atstājot brīvu eža galvu, sasprauž tos kā eža adatiņas.

6. Eža galvā iespiež krāsainas konfektītes vai cukura pērlītes - actiņas, austiņas un deguntiņu. Ezīti liek ledusskapī līdz nākamajai dienai receptes
Rabarberu kūka Mīklai:
100g. sviests vai margarīns 1olas dzeltenums 60g. cukurs 200g. milti 1 ēdamkarote piens

Virsai
400g. rabarberi 2 olu baltumi 100g. cukurs 1 tējkarote vanilīncukurs


Visus mīklas komponentus sajauc un irdinot samīca. Uz pusstundu noliek vēsumā. Tad izrullē plānā kārtā, ieklāj cepamā pannā, liek sakarsētā krāsnī 175 grādu temperatūrā un cep 20 – 25 minūtes. Nedaudz padzesē. Olu baltumus, šķipsniņu sāls saputo. Pa daļām pieputo klāt cukuru un vanilīncukuru. Puto līdz izveidojas stingras putas. Tad masā iecilā sagrieztus rabarberus. Masu klāj pannā uz pusceptās mīklas, liek atpakaļ krāsnī un cep 175 grādos 30 minūtes receptes
Valentīna dienas kūka Sastāvdaļas:
2 paciņas saldētas kārtainās mīklas (400-500 g)
1 olas baltums
50 g mandeļu pārslu
100 ml (100 g) cukura

Pildījums
3 grami želatīna
2 ēd-k. (15 ml) ūdens
1 l (500 g) zemeņu
100 ml (100 g) biezpiena
300 ml (300 ml) bieza krējuma
50 ml (30 g) dekoratīvā cukura ar zemeņu garšu

Garnējums
50 g baltās šokolādes
sarkanais un zaļais marcipāns

Sasildīt cepeškrāsni līdz 200°C.

Kā pagatavot:
Atsevišķi izrullē abus kārtainās mīklas gabalus un no katra gabala izgriež divas sirdis. Noziež ar olas baltumu un pārkaisa ar mandeļu pārslām un cukuru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes. Novieto uz paliktņa atdzist.

Uzbriedina želatīnu lielā daudzumā ūdens. Saspaida zemenes (var izmantot arī mikseri). Pievieno biezpienu un dekoratīvo cukuru ar zemeņu garšu. Katliņā izkausē želatīnu ar ūdeni. Pirms želatīna pieliešanas pildījumam tam pievieno pāris ēdamkarotes zemeņu maisījuma. Sakuļ krējumu stingrās putās un pievieno zemeņu maisījumam. Uzziež vai uzsmidzina pildījumu divām sirdīm un tām virsū uzliek abas pārējās sirdis. Sirdis dekorē ar sarīvētu balto šokolādi un marcipāna ziediem. receptes
Rozā Valentīndienas torte Sastāvdaļas:
Cukura kūkas pamatrecepte
50 g sviesta vai margarīna, 2 olas
300 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes vai zemeņu garšu
300 g kviešu miltu
2 ēdamkarotes cepamā pulvera
100 ml ūdens
sviests vai margarīns - formai
rīvmaize vai mannas putraimi - formai

Glazūra
200 g Dansukker pūdercukura ar zemeņu garšu
2-3 tējkarotes ūdens
1 tējkarote eļļas vai kausēta margarīna

Kā pagatavot:
Cepiet cukura kūku sirds formā. Sagrieziet to trīs kārtās un apsmērējiet apakšējo kārtu ar ievārījumu, marmelādi, vai trifeli. Pārklājiet ar zemeņu glazūru.

Varat veidot arī kā cepumus. Izgrieziet sirdi no cukura kūkas gabaliņiem ar formiņu palīdzību

Cukura kūkas pamatrecepte
Ieziediet ar sviestu un apkaisiet ar rīvmaizi formu apm. 1 1/2 l. Lieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 175°.

Izkausējiet taukvielas un ļaujiet tām atdzist.

Saputojiet olas un pūdercukuru (garša pēc izvēles). Sajauciet miltus un cepamo pulveri un pievienojiet olu masai.

Pievienojiet taukvielas un ūdeni. Ielejiet formā.

Cepiet kūku krāsns apakšējā daļā 40 -50 minūtes. receptes
Valentīndienas torte ar šokolādi Sastāvdaļas:
Pamatne
100 g mandeļu
150 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar īstu vaniļu
1–2 olu baltumi

Garnējums
100 ml piena
150 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote kartupeļu cietes
200 g sviesta

25 g rozā marcipāna

Kā pagatavot:

Sirdsveida cepamo formu ar noņemamām malām ieziediet ar sviestu un izkaisiet ar miltiem. Samaliet mandeles un sajauciet tās ar smalko cukuru un vaniļas cukuru. Ieputojiet olu baltumus, līdz masa kļūst stingra. Iepildiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsnī aptuveni 175° temperatūrā 10 minūtes. Izņemiet no formas un ļaujiet atdzist.

Sajauciet pildījuma sastāvdaļas: pienu, cukuru ar šokolādes garšu, olu dzeltenumus un kartupeļu cieti un karsējiet, līdz krēms sabiezē. Kad krēms ir atdzisis, pārklājiet ar to torti. Vispirms uzklājiet krēma kārtu uz pamatnes. Pēc tam garnējiet visu torti.

Rotājiet ar marcipāna sirsniņām. receptes
Šokolādes zebra Sastāvdaļas: 200 g margarīna "Eve" ,2dl cukura ,3 olas, 3 dl kviešu miltu, 2 tējk. cepamā pulvera, 2 tējk. kanēļa ,Svītru iekrāsošanai: 2 ēd. k. kakao pulvera, 2 ēd. k. piena. Rotājumam: 150 g tumšās šokolādes konfektes vai marcipāns.
 Pagatavošana: Saputo taukvielu ar cukuru. Pa vienai ieputo olas. Pievieno ar cepamo pulveri un kanēli samaisītus miltus. Trešdaļai mīklas piemaisa kakao un pienu. Apaļu cepešveidni ietauko un izkaisa ar rīvmaizi. Apakšā liek pusi gaišās mīklas, uz tās-Tumšo mīklu un virsū atlikušo gaišo mīklu. Torti 50-60 minūtes cep 175 grādos. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Tievā strūkliņā uzlej pilnīgi atdzisušai tortei. Rotā ar konfektēm vai no marcipāna izgrieztām figūriņām. receptes
Kekss Sastāvdaļas:
Sviests 200g,
4 olas,
cukurs 130g,
milti 300g,

Kā pagatavot:
Pagatavošana visai vienkārša.Pašā sākumā paņem sviestu un 2 olas, tad ar blenderi saputo kamēr ir vienveidīga masa tad pievieno miltus un vēl 2 olas, tad atkal ar blenderi saputo līdz vienmērigai masai. Pilda keksu cepampapira veidnēs un liek cepeškrasnī cepties 200°C grādos. receptes
Slinkais skudrupūznis Sastāvdaļas:
Saldie cepumu salmiņi, Iebiezināts piens ar cukuru ,Sviests, Magones
Kā pagatavot:Salmiņus salauž sīkāk, pienu savāra brūnu un atjauc ar sviestu. Uz 1 bundžu piena vajag 100 gramus sviesta. Visas sastāvdaļas sajauc, pieber arī magones. Kārto traukā skudru pūžņa formā un pārkaisa vēl ar magoņu "skudrām". Tortei kadu laiku vēlams ievilkties. receptes
Biezpiena torte Sastāvdaļas:
apm.1.kg biezpiena
1 pac. želatīna
apm.400ml saldā krējuma
2-3 saujas zemesriekstu (vairāk vai mazāk-pēc savām vēlmēm un ieskatiem)
apm.150-200g marmelādes (arī pēc saviem ieskatiem)
2-3 saujas rozīņu
2 pac. Selga cepumu

Kā pagatavot:
zemesriekstus smalki sagriež (var malt ar kafijas dzirnavinjām, bet ne līdz pūderim - tā, lai ir mazi gabaliņi), marmelādi sagriež apmēram 0.5x0.5cm kubiciņos, biezpienu izberž caur sietu vai saberž kārtīgi ar karoti - lai nebūtu kunkuļu,tad biezpienam pievieno riekstus, marmelādi un rozīnes (ja negaršo, rozīnes var nelikt, taču ar tām ir garšīgāk), sakuļ putukrējumu un pievieno arī to, visu labi samaisa un pievieno mēreni atdzesētu želatīnu. ņem Selgas cepumus un izkārto vienā klārtā (no sākuma var nedaudz apmērkt pienā), tad liek kārtu biezpiena masas, tā liek trīs slāņos nobeidzot ar biezpiena masu. liek ledusskapī sastingt vismaz uz piecām h (vislabāk gatavot iepriekšējā dienā). kad sastingusi, var dekorēt,klāt glazūru un ko nu vēlas likt virsū receptes
Pankūkas Pompeja syle! Sastāvdaļas:
Ūdens,
nedaudz piens,
milti,
sāls,
cukurs,
3 - 4 olas,
ievārījums.

Kā pagatavot:
Katliņā ielej ūdeni, nedaudz pievienojam pienu, miltus, 3 -4 olas, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura! Visu masu ar mikseri sakuļ vienveidīgā, šķidrā masā (šķidrāku par medu, nedaudz cietāku par ūdeni)! Plānā kārtaa mīlku lej uz pannas, cepot apgriež otru pusi.Protams, pankūkas ēdam ar ievārījumu un piedzeram pienu! receptes
Mandeļu kūka Toska ar pildījumu Sastāvdaļas (4 personām):
100 g margarīna vai sviesta
125 g cukura
2 olas
500 g kviešu miltu
3 tējk. cepamā pulvera
400 g piena

MANDEļU GLAZūRAI:
100 g margarīna vai sviesta
1 paciņa asmalcinātu mandeļu (40g)
70 g auzu pārslu
170 g cukura
2 ēd.k. piena
1 ēd.k. vaniļas cukura

PILDīJUMAM:
200 g vaniļas krēma pulvera
200 g saldā krējuma
1 citrons

Kā pagatavot:
1.Sviestu un cukuru saputo.Pievieno olas.Pakāpeniski pielej pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus.
2.Uzklāj uz plāts cepamo papīru,tad vienmērīgā kārtā uzliek sagatavoto mīklu.
3.Izkausē sviestu un sajauc ar pārējām glazūras sastāvdaļām.Iegūto masu uzklāj uz mīklas.
4.Cep sakarsētā cepeškrāsnī 225*C apm. 20 minūtes.
5.Sagatavo vaniļas krēmu,kā norādīts uz iepakojuma.
6.Krēmu atdzesē.Stingri saputo saldo krējumu un sajauc ar vaniļas krēmu.Pierīvē citrona miziņu.
7.Izcepto kūku sadala divās daļās.Starp abām kārtām ieziež vaniļas krēmu.Sagriež gabaliņos un pasniedz. receptes
Tīringas Ziemassvētku torte Sastāvdaļas:
4olas
1tējk. vaniļas cukura
100g cukura
200g mandeļu
50g miltu
1tējk. cepamā pulvera
1tējk. kanēļa
2tējk. smalki samaltas kafijas
200g šokolādes glazūras
marcipāna masa, pūdercukurs

Kā pagatavot:
Saputo olas dzeltenumu, 4 ēdamkarotes karsta ūdens, vaniļas cukuru, cukuru un uzliek stingri saputotus olbaltumus. Pievieno samaltas mandeles, miltus, cepamo pulveri, kanēli, kafiju un visu viegli samaisa. Cep tortes veidnē 40min 180\'C temperatūrā. Vēl siltu izgāž. Atdzisušu torti pārklāj ar šokolādes glazūru. Samīca marcipānu un pūdercukuru, izveltnē un rotā torti ar figūriņām. receptes
Saldā Sirds Sastāvdaļas:
3 gatavas biskvīta ripas(protams,vari cept biskvītu arī pati)
1 citronu,
1 apelsīnu,
2 kivi
dažas zemenes
150 g biezpiena
4 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru
500 g saldā krējuma
1 paciņu mandeļu skaidiņu
Dekoratīvās cukura bumbiņas

Kā pagatavot:
1.No biskvīta ripām izgriez trīs sirds pēc iepriekš sagatavota papīra šablona sirds formā.
2.Saldo krējumu ar mikseri saputo.Pusei putukrējuma pievieno caur sietu izberztu biezpienu un piespied dabīgo citrona sulu.Iegūto masu kārtīgi samaisi.Saldās masas garšu labi papildinās arī rīvēta citrona miziņa.
3.Pagatavoto biezpiena krēmu liec starp biskvīta kārtām.
4.Kūkas virsmu un maliņas apzied ar saputotā putukrējuma atlikušo daļu.
5.Kūkas malu rotā ar putukrējuma rozīnītēm.Lai tādas izveidotu,vislabāk izmantot speciālo konditorejas maisiņu.Tavas mammas virtuves piederumu skapītī tāds visticamāk atradīsies.
6.Sagriez augļus glītās šķēlītēs un ar tiem dekorē tortes viducīti.Izvēlies tādus augļus,kas tuvi tavai sirdij.Labāk ir izmantot apelsīnu,kivi un zemenes.
7.Tortes maliņas apkaisi ar grauzdētām mandeļu skaidiņām.Mandeļu skaidiņas iepriekš ieliec cepeškrāsnī un uz cepešpannas pagrauzdē dažas minūtes,kamēr tās kļūst viegli brūnas.
8.Kūkas putukrējuma ziedu vidū iesēdina pa vienai cukura bumbiņai.Svinīgi izskatīsies bumbiņas sudraba krāsā,bet vari izvēlēties arī citas.Cukura bumbiņas vari iegādāties garšvielu veikalos.Un kūka gatava! receptes
Banānu putukrējuma torte. Sastāvdaļas:
Biskvīta  četrām kārtām:
16 olas
12 ēd.k. cukura
16 ēd.k. miltu
Pildījumam:
dzērveņu vai brūkleņu ievārījums
1,1 kg saldā krējuma
150-200 g cukura
700 g banānu
Šokolādes glazūra:
gl. cukura
2 ēd.k. miltu
100 g sviests
2 ēd.k. kakao
1,3 gl. piena

Kā pagatavot:
Katru biskvīta kārtu (tās netaisa biezas) cep atsevišķi līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Kad tās atdzist, sagriež pēc vajadzības apaļa vai četrstūra formā.
Pārziež trīs biskvīta kārtas ar ievārījumu.
Saldo krējumu saputo ar cukuru.
Aptuveni 200 g gatavā putukrējuma atliek malā - tortes noformēšanai.
Pārējā putukrējumā iemaisa apmēram 700 g gabaliņos sagrieztu banānu.
Sagatavoto masu liek uz visām trijām kārtām.
Kārtas savieno, virsū liek neapziesto ceturto kārtu.
Piespiež.
Apziež ar putukrējumu maliņas.
Pagatavo šokolādes glazūru.
Atsevišķi uzkarsē pienu un sviestu.
Miltus izsijā, pievieno tiem izsijātu kakao un cukuru.
Visu kārtīgi samaisa.
Pielej izkausēto sviestu, apmaisa.
Pielej pienu.
Visu kārtīgi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
Ar iegūto glazūru apziež tortes virsmu, nedaudz pārlejot pāri maliņām.
Maliņu spraugas nedaudz "nospricē" ar putukrējuma maisiņu (tūtiņu), kuram ir zvaigžņu formas uzgalītis.
Uz tortes virsmas no gatavā putukrējuma uzspiež bumbulīšus, tajos liek uz pusēm pārgrieztas zemenes vai ķirsi ar kātiņu un zaļo marmelādi.
Augļus noziež ar lielveikalos nopērkamu augļu želejām - tā tortei piešķir akurātu izskatu. receptes
Kandavas kūka. Sastāvdaļas:
200 g margarīna
gl. cukura
2 gl. miltu
rozīnes
rieksti
1 ola
tējk. kanēļa
nepilna tējk. krustnagliņu (iepriekš samaltu)
tējk. ar kaudzīti sodas
gl. tomātu sulas

Kā pagatavot:
Taukvielas sajauc ar cukuru, pievieno izsijātus miltus.
Pusglāzi iegūtā maisījuma liek saldētavā, atlikušajai daļai pievieno olu, kanēli, krustnagliņas un tomātu sulu, kas iepriekš sajaukta ar sodu.
Visu sajauc, pievieno rozīnes un riekstus.
Masu liek ietaukotā formā.
Virsū uzberž vai uzrīvē (ar rupjo rīvi) sasaldētu mīklu un cep aptuveni 20-30 minūtes. receptes
Auzu pārslu kūka. Sastāvdaļas:
Kūkas pamatnei:
50 g kviešu miltu
tējk. cepamā pulvera
150 g auzu pārslu
1 ola
2 ēd.k. ūdens
75 g sviests
100 g halvas
sāls
Biezpiena krēms:
100 g cukurs
250 g biezpiens
150 g saldā krējuma
1 ola
3 ēd.k. ruma
10-15 g želantīna

Kā pagatavot:
Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri.
Pievieno sāli un auzu pārslas.
Olu sajauc ar ūdeni un miltiem, pieliek saplucinātu sviestu un sasmalcinātu halvu.
Mīklu labi samīca, izveltnē un liek formā.
Cep gaiši brūnu.
Pagatavo biezpiena krēmu:
Olas dzeltenumu saberž ar cukuru, pievieno biezpienu, saldo krējumu, citronu sulu, sarīvētu citronu miziņu, rumu.
Visu samaisa.
Masai pievieno saputotu olu baltumu un izkausētu želantīnu.
Krēmu liek formā uz izceptās kūkas pamatnes.
Lai krēms sastingstu, kūku liek ledusskapī.
Rotā , pārkaisot ar apgrauzdētām auzu pārslām. receptes
Augļu groziņi. Sastāvdaļas:
140 g miltu
180 g cukura
5 olas
150 g sviests
augļu esence
2 g kakao
15 g jāņogu vai dzērveņu ievārījumu
40 g kokosriekstu skaidiņas

Kā pagatavot:
Sajauc 3 olas ar 3 ēd.k. cukura un 3 ēd.k. miltu.
Mīklu izklāj uz plātes un cep cepeškrāsnī.
Izceptu, sadrupina, sajauc ar ievārījumu, kakao, nedaudz krēma un ja vēlas masai pievieno esenci.
Masu saviļā bumbiņās.
Krēmu pagatavo:
saputojot 60 g sviesta, kam pievienots biezs cukura sīrups un pilīte konjaka vai esences.
Kūkas veido:
Smilšu mīklas ripiņai uzspiež krēmu, tad uzliek otru smilšu mīklas ripīņu, pēc tam atkal mazliet krēmu un no biskvīta masas izveido bumbiņu, kas apviļāta kokosriekstu skaidiņās. receptes