Pica ar Mozzarella sieru Sastāvdaļas:
4 personām

200g ūdens
25g rauga
2 ēd.k. eļļas
1/2 tējk. sāls apm.
300g kviešu miltu

Tomātu mērcei:
1 sīpols,
1 ēd.k eļļas,
apm. 400g konservantu,
sasmalcinātu tomātu,
1/2 tējk. sāls,
1/4 tējk. melno piparu,
2 tējk bazilika.

Pildījumam:
150g kūpināta šķiņķa,
200g Mozzarella siera
svaiga bazilika lapiņas

Kā pagatavot:
1.Uzsilda ūdeni. Bļodā, nelielā ūdens daudzumā izšķīdina sasmalcinātu raugu.Pievieno atlikušo ūdeni, eļļu, sāli un miltus. Samīca mīklu. raudzē apmēram 40 minūtes.
2.Nomizo un sasmalcina sīpolu, un pannā sakarsētā eļļā nedaudz apcep. Pievieno konservētos tomātus un garšvielas. Mērci vāra 10-15 minūte.
3.Mīklu iespiež cepamajā traukā (diametrs apm 30cm).
4.Virsū liek sagatavoto tomātu mērci. Pārkais ar šķiņķa gabaliņiem un siera šķēlītēm. Cep cepeškrāsnī apakšējā daļā 250 grādos apmēram 15 minūtes.
5.Picu rotā ar svaiga bazilika lapiņām un pasnied ar svaigu dārzeņu salātiem.
Padoms: Picu var sagriezt mazos gabaliņos un pasniegt zviedru galdā. receptes
Brīnumainās sviestmaizītes Sastāvdaļas:
Rupjmaize,
5 cieti novārītas olas,
1 ķiploka daiviņa,
majonēze.

Kā pagatavot:
Rupjmaizes šķēlītes apcep augu eļļā, līdz rodas kraukšķīga garoziņa. 5 cieti novārītas olas sakapā, pievieno 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu un majonēzi, visu samaisa. Kārto uz maizītēm. Masa nedrīkst izplūst!:) receptes
Amerikāņu pica Sastāvdaļas:
Picas pamatnes (4 gab. - četrstūrainas, tās, kas ir pārdošanā saldētas)
majonēze ~ 6 ēd.karotes
kečups (labas kvalitātes) vai tomātu mērce
svaigs tomāts 1 gab.
svaiga paprika ½
svaigi šampinjoni ~150g.
šķiņķis un salami desa ~ 300g.
melās olīves
oregano
siers 2 veidu (vienam jābūt, kas labi kūst, bet otrajam, kuram ir stiprs aromāts) ~ 300g.
olīveļļa

Kā pagatavot:
Uz cepamās plāts, kas noziesta ar olīveļļu liek piccas pamatnes (vienu pie otras - pēc izmēra ja ir standarta plāts - 4 pamatnes kā reiz aizņem visu formu).

Nosmērē pamatnes ar majonēzi un tomātu mērci (kopā), tad kaisa virsū rīvētu sieru (!!! jā sieram jābūt apakšā).

Uz siera liek sagrieztus visus pārējos produktus (salami, šķiņki, šampinjonus, tomātus, papriku) - griež pēc patikas vai ripiņās vai salmiņos vai kubiņos.

Visu pārkaisa ar oregano un olīvām.

Liek cepeškrāsnī, cep ~ 180-200 grādos kādas 20 min. līdz piccas apakša kļuvusi zeltaina un siers smuki izkusis.

Labu apetīti!

*Amerikāņu variantā piedzer kolu :-) receptes
Pankūkpicas Sastāvdaļas:
3 porcijām.

125 g miltu
1/8 l piena
1/8 l krējuma
2 olu dzeltenumi
1 vesela ola
10 g sviesta
100 g vārīta šķiņķa
2 tomāti
pipari, sāls, oregano (raudene), ķiploks
½ sīpola
50 g Gouda siera
baziliks

Kā pagatavot:
Šīs pankūkpicu sastāvdaļas pietiek 9 plāni pildītām pankūkām. Ar domu, ka tā būs neliela maltīte, vienā porcijā šeit ierēķinātas 3 pankūkas.



Miltus sajauc ar pienu un krējumu gludā masā. Olu dzeltenumus un vienu veselu olu iejauc mīklā. Pievieno šķipsniņu sāls. Vārītu šķiņķi sagriež plānās strēmelītēs. Sagatavo garšvielas. Ķiploku un sīpolu nomizo, sagriež uz pusēm un sakapā plānās šķēlītēs. Smalki sarīvē Gouda sieru. Sagatavo baziliku garnēšanai.



Pankūku pannu uzsilda uz vidējas uguns un mazliet ietauko ar sviestu. Pannas vidū uzliek karoti mīklas un izsmērē to par plānu pankūku. Temperatūru uz brīdi paaugstina, ieslēdzot lielo uguni, lai pankūka apceptos viegli brūna. Taču mīklas izsmērēšanas brīdī pannai vienmēr jābūt uz vidējas uguns. Tādā veidā izcep visas plānās pankūkas.



Plāno pankūku pildījumam pannu uzliek uz vismazākās uguns. Ņem pa vienai pankūkai un liek uz pannas un piepilda ceturto daļu ar Gouda sieru un pārējām piedevām. Kad siers ir viegli izkusis, tam saloka pāri pankūkas pārējās malas. Pizza Crêpes pasniedz pēc iespējas karstas. receptes
Svaigā siera piciņas Sastāvdaļas:
1 litrs paniņas,
100 ml krējuma
dažādi zaļumi (zaļie lociņi, seleriji, dilles u.c)
sāls,un citas garšvielas.

Kā pagatavot:
PAGATAVOŠANA VIEGLA

1. Paniņu izliet kastorlī un uzsildīt līdz 50 grādiem. Pievienot krējumu, vēl!!!āk visu šo maisījumu atdzesēt. Kad massa ir atdzesēta, tad massu izgāzt uz smalka sietinņa.
2. kad liekā sula tika iztecinaata caur sietiņu, siera massu ielikt traukaa, pievienojot dažadas garšvielas un garšvielas.
piemēram, vienai sieru piciņai var pievienot sāli un zāļos lociņus, otrai smalcinātus valriekstus, trešam rupji smalcinaatus melnos piparus ar ķimenēm.
3. samaisot veidojiet piecinjas un ļaujiet ievilkties un atdzeseties ledusskapī.

sagatavotaas siera picinjas var pasniegt ar dažādiem dārzeņem un maizi. Uzdzerot ar balto sauso viinu!

LAbu apetiiti!!!! receptes
Pikantā uzkoda Sastāvdaļas:
1. 5 vārīti kartupeļi
2. 300 grami vārītas, liesas gaļas
3. 700 ml burciņa ar marinētiem gurķiem (jo vairāk, jo labāk)
4. 700 ml burciņa konservētu zaļo zirnīšu
5. 2-3 ēd karotes majonēzes

Kā pagatavot:
Kartupeļus, gurķus sagriež stienīšos. Gaļu vienkārši sasmalcina, palielos gabaliņos. Pievieno zaļos zirnīšus, bez šķidruma un majonēzi. receptes
Ātrās brokastis Sastāvdaļas:
olas,
baltmaize,
sāls,
garšvielas,
eļļa.

Kā pagatavot:
Saputo olu ,pievieno saali var arii citus labumus (piem. piparus, zaļumus) Baltmaizes šķēlei izņem viduci un liek sakarsētā pannā ,tad viducī ielej saputoto olu. Cep . receptes
Kartupeļu ziedes sviestmaizēm N2 Sastāvdaļas:
1/2 glāzes vāritu kartupeļu masas,
1/2 glāzes sarīvēta siera,
100 gr sviesta,sāls,zaļumi.

Kā pagatavot:
Visas sastāvdaļas ar mikseri saputo.(sviestam jābūt mīkstam). receptes
Kartupeļu ziede sviestmaizēm N 1 Sastāvdaļas:
1/2glazes vārītu kartupeļu masas,
1/2glāzes majonēzes,
1/2glāzes samaltu kūpinātu zivju.

Kā pagatavot:
Visas sastāvdaļas samaisa un smērē uz maizitēm. receptes
Pankūku rullīši ar mazsālītu lasi Sastāvdaļas:
Plānas pankūkas
Mazsālīts lasis
Majonēze
Dilles
Citrons

Kā pagatavot:
Pankūku pārsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu, uz tā vienu otram blakus kārto plānās šķēlēs sagrieztu mazsālītu lasi un no vienas malas stingri satin pankūku rulli, liek ledusskapi uz pusstundu sastingt. Tad griež ar asu nazi 1 lidz 1.5 cm biezās šķēlēs, kārto uz šķīvja, dekorē ar citronu šķēlīti un svaigām dillēm. Pasniedz kā auksto uzkodu gan svētku galdā, gan arī ikdienā. receptes
Kataloniešu tomātu maize ar ceptiem sarkaniem pipariem Sastāvdaļas:
Ciabata maize vai 4 šķēles San Francisko skābmaize
4 tomāti
2 daiva ķiploks
3 ēk laba olīveļļa
Jūras sāls un svaigi malts melnais pipars
150 gr cepta, mizota saldais sarkanais pipars
200 gr kazas siers
Bunte svaiga piparmētra

Kā pagatavot:
Ja izmanto čabatas maizi, sadala to gareniski un sagriež uz pusēm, lai sanāktu četri gabali. Viegli grilē no abām pusēm. Sagriež tomātus uz pusēm un nomizo ķiplokus. Viegli ierīvē apcepto maizīti ar ķiploku, bet stipri ierīvē ar tomātu, maigi to spiežot, līdz kamēr tev rokās palikusi tikai miziņa. Iemērc olīveļļā un apkaisa ar sāli. Tai virsū izkārto ‘pimiento’ gabaliņus, tad kazas sieru, uzkaisa piparus un sagrieztas piparmētru lapiņas. Pasniedz tūlīt. receptes
Pilditas olu pusītes Sastāvdaļas:
cieti vāritas olas,
siļķe,
majonēze,
zaļumi (dekorēšanai)

Kā pagatavot:
olas nomizo un pārgriež uz pusēm,izņem dzeltenumus-dzeltenumiem pieliek sīki sakapātu siļķi un majonēzi,kārtīgi samaisa un pilda atpakaļ olu pusītēs.Dekorē ar zaļumiem,ja nav var iztikt tāpat. receptes
Auzu pārslās panēts siers Sastāvdaļas:
4 šķēles siera
2 olas
1 sauja auzu pārslu
1 sauja miltu
sviests cepšanai

Kā pagatavot:
Siera panēšanai izmanto lēzenus šķīvjus, Vienā ieber miltus, otrā- auzu pārslas, bat trešajā sakul olu. Pannā izkausē sviestu. Siera šķēles sākumā pannē miltos, tad olā un auzu pārslās, liec pannā un cep no abām pusēm, līdz tās ir zeltainas. Pasniedz siltas ar svaigiem dārzeņiem, baltmaizes grauzdiņiem, ievārijumu un siltu kafiju vai tēju. receptes
Ceptie baklažāni Sastāvdaļas:
baklažāni,
ķiploki,
krējums,
garšvielas.

Kā pagatavot:
sagriežat šķelītēs baklažānu, uzziežat uz tā smalki sarīvētu ķiploku un apcepiet uz mazas uguns. Pasniedz ar krējumu. receptes
Baltmaize ar pienu Sastāvdaļas:
ola,
sagriezta baltmaize,
piens

Kā pagatavot:
Pienu sakuļ ar vienu olu, iemērc tur vienu šķēli baltmaizes, atstāj uz kādu pusminūti. Tad liek uz pannas un cep, kamēr paliek brūna. Ja mājās nav nelkā ēdama, tad ir vērts pamēģināt! receptes
Ceptās siermaizes Sastāvdaļas:
4 baltmaizes šķēles,
sarīvēts siers,
margarīns,
vegeta, vai citas garšvielas,
eļļa.

Kā pagatavot:
Uz maizes uzsmērē margarīnu, uzber sarīvētu sieru un vegetu. Liek pannā ar vāku. Cep, kamēr siers ir izkusis. receptes
Zivmaize Sastāvdaļas:
marinēta siļķe,
biezpiens,
krējums,
maize,
sīpoli

Kā pagatavot:
Sagriež siļķi gabaliņos, sagriež sīpolu, piejauc biezpienu un krējumu un liek uz maizes!!!! receptes