Lasis gurķa ligzdiņā Sastāvdaļas:
1 svaigs gurķis
125 g mājas siera vai biezpiena
50 g sviesta
3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
150 g auksti kūpināta laša

Kā pagatavot:
Ar asu nazi gurķi un kūpināto lasi sagriež garās, plānās šķēlēs. Mājas sieru un sviestu samaisa viendabīgā masā. Pievieno sasmalcinātas dilles.

Uz gurķa šķēlēm liek mājas siera un sviesta masu, pārklāj ar kūpinātā laša šķēlēm un satin rullītī. receptes
Tortilijas ar biezpiena masu Sastāvdaļas:
½ glāze kukurūzas miltu
4 ĒK ūdens
2 ĒK sviesta
sāls pēc garšas
500 g maltas vārītas vai ceptas gaļas pēc izvēles
rīvēts siers
1 sīpols
1 kārba aso čili pupiņu tomātu mērcē
200 g biezpiena ar tomātu pastu
2 čili pipari

Kā pagatavot:
Miltiem pievieno sāli, sviestu, ūdeni un sastrādā stingru mīklu, saveļ bumbu un novieto siltumā uz 15 minūtēm. No gatavās mīklas izveltnē apmēram 12-15 centimetrus diametrā lielus plāceņus un cep tos sakarsētā cepeškrāsnī uz neietaukotas plāts apmēram 3 minūtes no katras puses.
Gaļai pievieno sīki sagrieztus sīpolus, čili pupiņas, biezpiena masu, sieru un sīki sakapātus čili piparus. Gatavo pildījumu liek uz plāceņiem un ietin. Pasniedz karstus. receptes
Pildīti sīpoli Sastāvdaļas:
palieli sīpoli,
griķi,
buljona kubiciņi,
majonēze.

Kā pagatavot:
Nomizo sīpolus un liek vārīties -veselus, pievienojot ūdenim buljona kubiciņu. Kad ir pusmīksti ņem ārā un liek lai atdziest. tad tai pašā ūdenī var likt vārīties griķus, labāk paciņās. Izgrebj sīpolus, kurus pilda ar gurķiem, kas sajaukti ar majonēzi receptes
Tomāti ar maltās gaļas pildījumu. Sastāvdaļas:4 miltaini tomāti; 1 saišķītis pavasara sīpolu; 1 ēd.k.augu eļļas; 400 g.jauktās maltās gaļas; pa vienam saišķītim pētersīļu un bazilika; 1 tējk.aso sinepju; 1 ēd.k.rīvmaizes; 1 ola; sāls un baltie pipari; 2 ēd.k.skāba krējuma; 1 ēd.k.sviesta.

Kā pagatavot:1)Tomātus nomazgājiet un izgrieziet kātiņa pamatni.Izdobiet tomātu vidu ar mazu karotīti,izņemto tomātu mīkstumu sagrieziet sīkos gabaliņos.Nomazgājiet jaunos sīpolus,notīriet un sagrieziet plānos gredzenos.Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 200 grādiem. 2)Lielā pannā uzkarsējiet eļļu,pievienojiet malto gaļu un cepiet to eļļā uz straujas uguns tik ilgi,kamēr tā kļūst drupana.Pievienojiet pavasara sīpolus un pusi no sagrieztajiem tomātu gabaliņiem,turpiniet cepšanu vēl 5 min.Samaziniet uguni un karsējiet,līdz tomātu sula ir nedaudz novārījusies.Ļaujiet mazliet atdzist. 3)Garšaugus nomazgājiet,nosusiniet un smalki sagrieziet.Pievienojiet tos maltajai gaļai kopā ar sinepēm,rīvmaizi un olu.Visu labi sajauciet.Pievienojiet krietni daudz sāls un piparu. 4)Tomātus salieciet karstumizturīgā formā un piepildiet ar maisījumu.Atlikušos tomātu gabaliņus sajauciet ar krējumu,pievienojiet garšvielas un arī lieciet uz tomātiem.Katram tomātam virsū uzlieciet sviestu un apmēram 25 min.cepiet cepeškrāsnī(180 grādu karstumā). receptes
Pērpraki Sastāvdaļas:
200g margarīns
200g Holandes siera
200 g krējuma
1 olu
1/2 tējkarote sodas
500 g milti

Kā pagatavot:(laiks 30 minūtes)
Liek margarīnu bļodā un mikroviļņu krāsnī izkausē, karstam pievieno smalki  sarīvētu sieru. Iemaisa olu, krējumu, pievieno sodu. Beigas pieber miltus.
 
Mīklai jābūt tādai lai varētu savelt bumbiņas un nebūtu ne pārāk taukainas un ne pārāk cietas. Ja vajag vēl pievieno miltus, jo receptē grūti noteikt  miltu daudzumu precīzi, tas atkarīgs no siera. Bumbiņas cep vafeļu pannā. 
             
receptes
Holandes siera bumbiņas Sastāvdaļas: 300 g Limbažu Holandes siera, 50 g sviesta, 100 g svaigā siera, 1 tējk. sinepju, rieksti (dažādi) , paprika, zaļumi Kā pagatavot:Samaļ , smalki sarīvē vai blenderī sasmalcina sieru, pievieno sviestu, svaigo sieru, sinepes un visu sastrādā viendabīgā masā. Saveļ bumbiņas un apviļā sasmalcinātos zaļumos vai sakapātos riekstos, vai sasmalcinātā paprikā. Noliek vēsumā sastingt. Pasniedz ar sāļiem cepumiem, krekeriem, groziņiem. receptes
Netradicionālā pica Sastāvdaļas:   1 ola
260 g miltu 200 g piena vai kefīra
50 g olīveļļas
½ TK sodas
110 g sagrieztu tomātu
1 ĒK sāls
125 g sarīvēta mocarellas siera
2 ĒK sīki sagrieztu zaļumu
½ bulgāru piparu vai paprika
40 g sarīvēta Parmezan siera
½ sīki sagriezta sīpola
1 daiviņa ķiploka
Process:   Miltus, sodu, sāli, zaļumus un sieru Parmezan sajaukt, tad pievienot smalki sagrieztu piparu vai papriku, sīpolu, sieru Mocarella un izspiestu ķiploku. Sajaukt sakultas olas ar eļļu, pienu/kefīru un tomātiem, tad pievienot miltu masu un visu ļoti labi izmaisīt.
Mīklu izlikt uz formas un cept 180 C līdz zeltainai krāsai.
receptes
Pica pannā! Sastāvdaļas:   150 g miltu
1 šķipsna sāls
1.5 ēdamkarotes olīveļļas
½ mazā paciņa sausā rauga
70 ml remdena ūdens
Process:   1.Miltus izsijā bļodā, pievieno sāli un olīveļļu un ar dakšiņu iemaisa. Vidū ierīko padziļinājumu un ieber sauso raugu. Pakāpeniski lej klāt ūdeni, visu laiku maisot, kamēr izveidojas vijīga mīkla - mīksta, bet ne lipīga. Ļauj uzrūgt siltā vietā ~ 25 minūtes.
2. Mīklu sadala divās daļās, ar miltainām rokām izveido divas plakanas, palielas pankūkas. Divās lielās pannās sakarsē olīveļļu, katrā liek vienu pankūku un - vāku virsū (uz vidēji lielas uguns).
3. Atrod ledusskapī picas pildījumu - jebko, kas iet pie sirds, izņemot jēlus produktus.
Piemēri - šķiņķis, salami desa, tuncis s/s, krabju nūjas, paprika, tomāti, tomātu mērce, siers utt.
4. Pa to laiku pankūkas pieņēmušas zināmu krāsu (~ 7 minūtēs pildījums jāatrod :)). Pannās ielej vēl nedaudz eļļas un pankūkas uzmanīgi apgriež.
5. Krāmē pildījumu, sākot ar tomātu mērci un nobeidzot ar rīvētu sieru, neaizmirstot sāli un piparus, oregano, rozmarīnu, baziliku utt.
6. Liek atkal vāku un cepina vēl ~ 7 minūtes (siers izkusis - tas ir rādītājs)

receptes
Pikantais olu sviests Sastāvdaļas:   100 g sviesta , 1 cieti vārīta ola, 1 tējkarote smalki sagrieztu loku vai diļļu, galda mārrutki vai sinepes, malti sarkanie pipari, sāls
 Process:   Mīkstu sviestu sakuļ, pievieno olu dzeltenumu un saberž. Pievieno smalki sagrieztu vai sarīvētu olu baltumu, zaļumus un samaisa. Pievieno sipenes vai mārrutkus, piparus un sāli. Sviestu uzglabā ledusskapī . receptes
Ķiploku kanepē Sastāvdaļas:   Franču baltmaize, ķiploks, olīveļļa
Process:   Ņem baltmaizi, tā nedrīkst būt pārāk svaiga, citādi nebūs kraukšķīga. Ieliek cepeškrāsnī apgrauzdēt. Apgrauzdētas maizes šķēlītes ierīvē ar vertikāli pārgrieztu ķiploka daiviņu, pavisam nedaudz pārziež ar olīveļļu. receptes
Angļu maizītes ar lapzemes sieru Sastāvdaļas:  Graudu maize, margarīns, Lapzemes siers,
tomāti .
Process:   Uz maizes uzsmērē margarīnu. Sviestmaizes malās uzliek sieru un pa vidu tomāta šķēli. receptes
Siera - šprotu pastēte Sastāvdaļas: Siers ~300g; šprotu bundžiņa (vidējā izmēra); liels sīpols; majonēze.

Kā pagatavot: šprotes saspaida (sakapā) arī eļļu no bundžas var ieliet traukā, sieru sarīvē, sīpolu smalki sagriež. Tad visu šo kopā samaisa traukā, pievieno majonēzi, lai labāk kopā turas. Principā jau vairāk neko nelikām, bet izdomai vienmēr ir vaļa. Tad ieliek uz kādu ~ pusstundu ledusskapī, lai atdziest. Tad var smērēt pa virsu gan uz baltmaizes, gan rupjmaizes un maizītes gatavas. Noder ar kā zacene. Laika ziņā arī samērā ātri pagatavojams.
receptes
Gardie gabaliņi Sastāvdaļas:
Puķkāposts,
sāls,
ola,
milti,
eļļa cepšanai,
gaļas kopējā garšviela vai
citronpipari

Kā pagatavot:
Puķkāpostu sadala pa ziediņiem un vāra sālsūdenī, kamēr pusgatavi. Tad taisa mīklu no olas, miltiem un ūdens kefīra konsistencē, pievieno nedaudz sāli. Apvārītos gabaliņus mērcē mīklā, liek uz sakarsētas pannas eļļā cepties, pārkaisa ar gaļas kopējo garšvielu vai citronpipariem, cep zeltaini brūnus no visām pusēm. Var ēst gan siltus, gan aukstus. receptes
Pildītas maizītes Sastāvdaļas:
4 nelielas, garenas maizītes

150 g skābā krējuma

150 g majonēzes

½ - 1 sīpols

1 gurķis (apm. 10 cm)

sāls
pipari
1 salātu galviņa

200 g kūpinātas gaļas

1 sarkanā paprika


Kā pagatavot:
Maizīti iegriž, apakšējo malu atstājot ciet.  Krējumu sajauc ar majonēzi.  Pievieno sasmalcinātu sīpolu un gurķi. Mērci papildina ar sāli un pipariem.  Maizītes šķēlumā liel sīki sagrieztus salātus.  Pēc tam salātus pārklāj ar plānām kūpinātas gaļas šķēlēm, lai tās pārsegtu maizītes malas.  Tad maizīti piepilda ar krējuma-majonēzes mērci.  Pārkaisa ar sīki sagrieztu papriku un pasniedz. receptes
Cūku aknas majonēzē Sastāvdaļas:
Cūku aknas,
sāls,
majonēze,
svaigas dilles

Kā pagatavot:
Cūku aknas sagriež šķēlēs, izklapē un pēc tam sagriež mazākos gabaliņos. Liek uz pannas cepties, kad gatavas liek atdzist. Ņem majonēzi (provansas) sajauc ar svaigām dillēm. Pēc tam atdzisušās akniņas liek majonēzē un kādas 8 stundas notur. receptes
Šķiņķa rulīši ar aknu pastēti. Sastāvdaļas:
50 g šķiņķis
30 g aknu pastēti
10 g sviests
50 g apelsīni
30 g svaigi gurķi

Kā pagatavot:
No šķiņķi sagriež plānās šķēlītēs (apm. katru 15 g ).
Uz tām liek sagatavotu aknu pastēti, nedaudz uzsmērējot uz pretējās malas, satin rulītī.
Rulīšu galos liek burkānu šķēlītes.
Dekorē ar sviestu, tomātu un apelsīnu un zaļumiem. receptes
Olas kultenis. Sastāvdaļas:
5 olas
5 ēd.k. piena vai ūdens
2 ēd.k. sviests vai margarīns
sāls

Kā pagatavot:
Olas sakuļ, pievieno tām sāli un pienu vai ūdeni.
Pannā izkausē sviestu, ielej sakultas olas un lēni karsē, ar karoti vai lāpstiņu uzmanīgi atbīdot sarecējušo masu no pannas.
Kad olas savilkušās recekļos, karsēšanu pārtrauc.
P.S. olu kulteni var pagatavot kopā arī ar kādu piedevu.
Piemēram: zaļajiem zirnīšiem, cept\'m sēnēm,.,desa ripiņām vai gaļas šķēlītēm Utt. receptes