Vistas šķiņķīši krējuma-sīpolu mērcē Sastāvdaļas:Vistu šķiņķīši,sīpoli,skābais krējums,sinepes

Kā pagatavot:vistu šķiņķīšus iemarinē(sinepēs un garšvielās). Pēc tam  apcep cepeškrāsnī, liek noslēgtā traukā un liek virsū apceptus sīpolus,un pārlej ar skābo krējumu tā lai nosegtu šķiņķīšus.Tad liek virsū vāku un ļauj sutināties.Vēlams ik pa laikam apmaisīt lidz šķiņķīši mīksti.Labu apetīti.                                                   receptes
Grieķu karbonāde Sastāvdaļas:
Vistas kājas (stilbs ar gurnu),
karri,
baziliks,
ķiploki,
citronpipari,
sāls,
cukurs,
citrons,
olas,
milti

Kā pagatavot:
Produktus ņem nepieciešamā daudzumā,garšvielu koncentrācija katar paša gaumē.gaļai izgriež kaulus,nedaudz izdauza ar gaļas āmuriņu kā paras tas karbonādes, no garšvielām un citronu sulas pagatavo marinādi,iemarinētās karbonādes var tūdaļ arī cept parastā kārtībā panējot olā un miltos bet obligāti ar labu olīveļļu. :) Labu apetīti. receptes
Vista ķīniešu gaumē Sastāvdaļas:
vistas fileja,
medus,
ķiploki,
garšvielas pēc gaumes un izvēles,
Brūkleņu ievārījums vai citrons,
sāls,
kartupeļu milti.


Kā pagatavot:
Fileju sagriež stienīšos,iejauc medus,ievārījumaun garšvielu marinādē apviļā kartupeļu miltos un vāra eļļā. Rezultātā iegūst ko līdzīgu mīklā ceptiem gabaliņiem. Šādi var izrīkoties da jeb ar ko, dārzeņiem sēnēm,zivīm, garnelēm u.c. arī marinādei ir iespējamas variācijas par tēmu.

receptes
Vistas fileja siera mērcē. Sastāvdaļas
Vistas fileja,
siers  "Dzintars",
saldais krējums,
garšvielas,
rīsi,
dārzeņi ( tomāti un gurķi) un zaļumi dekorēšanai.      
                 
Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriež stienīšos, apcep un pēc tam pasautē saldā krējuma un siera "Dzintars" mērcē, pievieno garšvielas.  Pasniedz ar vārītiem rīsiem, dekorē ar tomātu un gurķu šķēlītēm un zaļumiem. receptes
Ziemassvētku zoss cepetis Sastāvdaļas:
zoss,
svaigs kaaposts 1/2,
svaigi burkāni 4-5,
skābi āboli 2,
citrons 1,
garšvielas.

Kā pagatavot:
kāpostu, burkānus, ābolus samaļ virtuves kombainā, ja nav, tad sagriež ar nazi vai sarīvē, pievieno sāli pēc garšas, piespiež puscitrona sulu, samaisa. Piepilda zoss vēderinju, pirms tam to iztīrot, ja tas nav jau izdarīts. Aizšuj vēderu, lai labumi nekrīt ārā. Zosiapkaisa ar sāli, pipariem, uzspiež atlikušā puscitrona sulu un liek krāsnī uz 2-2,5 stundām krāsnī. Pa laikam aplej ar sulu, kura izdalījusies cepoties. Pasniedz kā nu kurš vēlas - sagrieztu, 1 gabalā, izdekorētu, u.tml. Var ēst arī no pannas pa taisno, laužot gabalus ar rokām :)) receptes
Vista ar kabačiem un makaroniem Sastāvdaļas:
4 gab. vistas filejas
neliels kabacis
1 burkāns
200 g makaroni
1 sīpols
4 mīksa siera šķēles
nedaudz kviešu miltu
timiāna pulveris
karijs
bazilika pulveris
eļļa cepšanai

Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un uz pannas apcep. Pievieno kubiņos sagrieztu kabaci. Pielej nedaudz ūdeni, pasutina. Burkānu sarīvē, sīpolu sagriež. Pieliek vistai ar kabačiem, turpina sutināt. Tikmēr vāra makaronus. Pieliek garšvielas, nedaudz kviešu miltus apmaisa. Makaronus vāra gandrīz gatavus. Pēc tam pievieno masai. Pa virsu uzliek siera šķēles, ļauj , lai pakūst un pēc tam iemaisa. receptes
Vistu kājiņas "sniegā". Sastāvdaļas:
5 vistu stilbiņi
200 g salds krējums
2 ēd.k. želantīns
sāls
garšvielas
buljons

Kā pagatavot:
Nelielā ūdens daudzumā novāra vistu stilbiņus.
Daļu gaļas parupji sagriež un liek traukā apakšā.
Kājiņas sakārto traukā, želantīnu izšķīdina buljonā, atdzesē un pievieno ar mikseri viegli saputotu saldo krējumu, garšvielas un pārlej pāri kājiņām tā lai kauliņi paliek virspusē.
Atdzesē ledusskapī, izrotā ar zaļumiem. receptes
Cāļa šnicele. Sastāvdaļas:
Broilera krūtiņa
1 sīpols
sāls
pipari
mazliet sviests

Kā pagatavot:
Ar asu nazi nogriež broilera krūts daļu, viegli izdauza, apsāla, apkaisa ar pipariem.
Šniceles un veselu sīpolu liek sakarsētā margarīna vai sviestā un apcep no abām pusēm.
Tad pielej pāris karotes ūdens un patur uz mazas uguns vēl 2 minūtes, piesedzot ar vāku. receptes
Tītara stilbiņš ar piedevām. Sastāvdaļas:
Tītara stilbiņš
sāls
pipari
ķiploka maisījums

Kā pagatavot:
Stilbiņu ierīvē ar sāli, pipariem un sasmalcināta ķiploku maisījumu, bet pēc tam strauji apce brūnus.
Tad ņem parastu katliņu, kurā ievieto palikni un ielej tik daudz ūdens, lai tas sniegtos tikai līdz paliknim.
Uz palikņa liek apceptos stilbiņus un sautē apmēram 45 minūtes. receptes
Sāļais baudījums gardēžiem Sastāvdaļas:
1kg vistu akniņu,
1sīpols,
8 olas,
milti pēc vajadzības, 
500 kg Spilvas Brokastu majonēzes,
1 šķīpsniņs majorāna un citas garšvielas.

Kā pagatavot:
Akniņas samaļ,  pievieno smalki sagriestu sīpolu, vienu olu, sāli, majorānu un samaisa. Tad pievieno miltus līdz masa no karotes nokrīt pa gabaliem (atgādina puņķus). Pēc tam cep kā pankūkas. Pārējās olas cieti novāra un sagriež šķēlītēs. Liek uz šķīvja saceptās pankūkas pavidu liekot majonēzi un olas. Mīklai var pielikt arī rozmarīnu un timiānu tas mīklu veido aromātiskāku. receptes
Vistas fileja saldajā krējumā ar riekstiem Sastāvdaļas:
vistas fileja
saldais krējums(vēlams 35%)
žāvēti augļi
valrieksti
garšvielas

Kā pagatavot:
Sagriezt vistas fileju nelielos gabaliņos un uz neliela uguns apcept uz pannas, pievienojot garšvielas pēc savas izvēles, tikmēr sagriezt žāvētus augļus sīkos gabaliņos un sasmalcināt riekstus. Kad fileja būs gandrīz apcepta pārlikt viņu nelielā kastrolītī, pievienot saldo krējumu, tā lai visi gabaliņi varētu tajā vārīties, kā arī jāpievienmo sasmalcinātie žāvējumi un rieksti un garšvielas pēc izvēles. Šo visu vārīt minūtes 10 un pavisam nelielas uguns. Vislabāk padot ar rīsiem, aplejot tos ar palikušo mērci no saldā krējuma! receptes
Vistas rulete maizes kvasa mērcē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem Sastāvdaļas:
1,2 kg vistas,
1,5 litri Kvasa,
500 gr saldā krējuma,
2 sīpoli,
8 lieli kartupeļi,
200 gr saldkrējuma sviesta,
sāls,
pipari pēc garšas.

Kā pagatavot:
Vistai izņem kaulus un nedaudz izklapē. Ieziežiem ar sāli un pipariem. Satin ruletes formā un apsien ar aukliņu. Liek cepties cepeškrāsnī 170 grādu tepperatūrā 45 minūtes. Katras 10 minūtes vistu pārlej ar glāzi kvasa. Kad vista gatava, noņem aukliņu un sagriež gabālos, nu apmēram 4 porcijās.
Mērcei: sīpolus sagriež smalkos kubiņos un apcep sviestā, pievieno saldo krējumu, uzvāra un pievieno kvasu, kur cepusies vista. Garšai pieliek sāli un piparus. Pēc vajadzības ietumē ar kartupeļu cieti.
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, ietin folijā un cep kopā ar vistu. Pasniedzot iztin no folijas, pārgriež un ieliek tajos sviestu, lai tas pamazām kustu. receptes
Vista tomātu - krējuma mērcē Sastāvdaļas:
3 vistas filejas,
1 buņdžiņa sasmalcinātu tomātu savā sulā,
250g saldā krējuma,
pipari un garšvielas,
baziliks

Kā pagatavot:
Filejas sagriež gabaliņos, dziļā pannā strauji apcep, pieliek piparus un garšvielas pēc savas gaumes, pievieno sasmalcinātos tomātus savā sulā, uzkarsē, sautē līdz gaļa gatava, pievieno sasmalcinātu baziliku, saldo krējumu un uzkarsē. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. receptes
Vista ar šerija un šampinjonu mērci Sastāvdaļas:
4 vistas filejas;
1 ēd. k. eļļas;
250 g šampinjonu;
20 g sviesta;
4 sīpoli;
1/3 glāzes sausa šerija;
1/3glāze ūdens;
1 vistas gaļas buļjona kubiņš;
1/3 glāzes saldā krējuma

Kā pagatavot:
Vistas filejas izcep sakarsētā eļļā un salvetē nosusina. Pannā izkausē sviestu, apcep gabaliņos sagriestus šampinjonus un sasmalcinātus sīplus. Pielej šeriju, ūdeni, krējumu un pievieno sadrupinātu buljona kubiņu. Tad pannā liek izcepto fileju un labi izkarsē.
Pasniedz ar rīsiem, salātiem vai makaroniem. receptes
Vista ar dārzeņiem piena mērcē Sastāvdaļas:
Vista,
250g burkānu,
250g kāļu,
20g selerijau zaļumu,
200g zaļo zirnīšu,
200g piena,
20g sviesta,
20g miltu

Kā pagatavot:
Iztīrītu un nomazgātu vistu tvaicē buljonā kopā ar glīti sagrieztiem dārzeņiem. No izkāstā buljona un piena gatavo mērci.
Gatavo vistu sadala gabalos, pārlej ar mērci, pievieno tvaicētos dārzeņus, uzvāra, pieleik sviestu un pasniedz, pārkaisītu ar sasmalcinātiem zaļumiem. receptes
Rīvmaizē cepti cāļi (vistas) Sastāvdaļas:
1 uz pusēm sadalīts cālis,
100g sviesta,
sāls,
pipari,
pētersīļi,
1 sīpols,
1 ķiploka daiviņa,
1 zariņš bazilika,
1/2 gl. rīvmaizes,
1/2 gl. svaiga krējuma,
olas

Kā pagatavot:
Sautējamā traukā liek sviestu, sadalīto cāli, garšvielas un lēni cep, bieži aplaistot ar radušos mērci, lai gaļa ar to piesātinātos. Gatavo cāli no mērces izņem, pārziež ar olu dzeltenumu, apviļā rīvmaizē. Tad cāli pārlej ar kausētu sviestu un vēlreiz pārziež ar olu dzeltenumu, apber ar rīvmaizi. Šādi sagatavotu cāli cepeškrāsnī apcep zeltainu. Apgroza cāli uzmanīgi, lai nesabojātu rīvmaizes garozu. Pasniedz ar mērci, kurā tas sautējas. Kā piedevu var dot ceptus kartupeļus (veselus), sautētus burkānus ar zaļajiem zirnīšiem, ziedkāpostus, apceptas maizītes. receptes
Vistas filejas medaljoni Sastāvdaļas:
1kg vistas fileja;
1 paciņa provansas majonēze;
5 olas;
3 ēdk. cietes;
4 ķiploku daiviņas;
garšvielas pēc izvēles

Kā pagatavot:
Sakuļ olas ar kartupeļu cieti, majonēzi, garšvielām un saspiestiem ķiplokiem.Gatavo maisījumu pārlej pāri mazos gabaliņos sagrieztai vistas filejai. Fileju patur maisījumā kādas 3 stundas. Cep pannā uz mazas liesmas. Pasniedz ar fri kartupeļiem un lapu salātiem. Labi garšo arī kā aukstā uzkoda. receptes