Garšīgie kāpostu salātiņi Sastāvdaļas:1 vidēji liela jaunkāpostu galvinja; 1 bundžinja 200 - 300g (kā kuram patīk )zaļo zirnīšu; 1 - 2 stilbi žāvēti vistas stilbiņi; 1 paciņa Provansas majonēzes (salātu vai arī cita majonēze, kurai Jūs dodiet priekšroku); sāls, garšvielas



Kā pagatavot: sagriež smalki kāpostu, pievieno smalki grieztu vistiņu (visu var griezt kā rosolam - kubiņos), v pievieno zaļos zirnīšus. Visu sajauc un samaisa ar majonēzi, sāli, garšvielas.

receptes
Augļu salāti Sastāvdaļas:
vārīta vistas gaļa
vārītas sēnes
sālīti gurķi
selerijas sakne
majonēze
sinepes
sāls

Kā pagatavot:
Vistas gaļu, sēnes un gurķus sagriež gabaliņos. Selerijas sakni nomizo un sagriež salmiņos vai sarīvē uz rupjas rīves. Visus produktus samaisa ar majonēzi, pievieno sāli un sinepes. receptes
Tomātu salāti Sastāvdaļas: tomāti, puravs, siers, majonēze



Kā pagatavot: sagriež vienādos gabaliņos tomātu un sieru, pievieno smalki sagrieztus puravus, pārlej ar majonēzi. receptes
Pupiņu salāti Sastāvdaļas:

Pupiņas, selerijas sakne, sīpols, krējums vai majonēze.



Kā pagatavot: Izvāra pupiņas (var izmantot arī konservētās, nolejot sālsūdens šķidrumu), izvāra un sarīvē seleriju, sasmalcina sīpolu, tad visu samaisa un pievieno krējumu vai majonēzi. receptes
Avokado salāti Sastāvdaļas:
1 avokado (gatavs)
1/2 sarkanā sīpola
2 ķiršu tomātiņi
100 g svaigu lauku zaļumu
2 paipalu olas
estragons
baziliks
3 ēdamk. olīveļļas
1/2 citrona miziņa
1/2 citrona sula 1 ēdamk. balzametiķa

Kā pagatavot:
Uz šķīvja liek lauku zaļumus, avokado šķēlītes, ķiršu tomātiņus un vārītas paipalu olas. Kad viss ir skaisti sakārtots, pārlej ar mērci. Mērce: citrona sula, olīveļļa, balzametiķis, citrona miziņa, kapāts estragons un baziliks, sāls, pipari, sarkanais sīpols (sagriezts kubiņos). Visu samaisa kopā un pārlej pāri salātiem. receptes
Ātrie salāti Sastāvdaļas:
ķīnas kāposts (tagad ap 0.60Ls)
konservēta kukurūza ( ap 0.40Ls)
saldais pipars( sarkans@zaļš)0.70Ls
desa servelāde (0.80Ls.)
avokado( ja naudiņas pavairāk)
rosola majonēze ( 0.40Ls)

Kā pagatavot:
Ķīnas kāpostu, piparus, desu un avokado smalki sagriež. Sajauc ar majonēzi. Tā ir pietiekami pikanta, bet, ja gribas asumu, pieliek nedaudz sāli.Gatavs.
Rezultāts- liels trauks garšīgu salātu.
Ātrums- vienatnē ap 15 min, divatā var iekļauties 5 min. receptes
Alus grauzdiņu salāti Sastāvdaļas:
Alus grauzdiņi,
kukurūza,
majonēze

Kā pagatavot:
alus grauzdiņus salauž mazākos gabaliņos, pieliek majonēzi,pastāv stundas 5, tad pieliek kukurūzu un ja vajaga tad vēl majonēzi. receptes
Pupiņu salāti horoskopa Zivīm Sastāvdaļas:

75 g pupiņas, 20 g burkānu, 15 g pētersīļu sakņu, 10 g augu eļļa, 4 g etiķa, 25 g olīvu, 3 g zaļumu, sāls



Kā pagatavot:

Baltās pupiņas uz pāris stundām iemērc siltā ūdenī, tad ūdeni nolej, uzlej aukstu ūdeni un uz lēnas uguns vāra. Kad pupiņas pavārījušās, pieliek sīpolus, pētersīļus, burkānus un vāra, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas. Ātri nokāš lieko šķidrumu, pieliek sāli, pielej ar augu eļļu sajauktu etiķi. Beigās pievieno sasmalcinātas olīvas.

Kārto salātu traukā un rotā ar sīpolu gredzeniem. receptes
Rosols ar desu Sastāvdaļas:

kartupeļi,

zirņi,

olas,

majonēze,

krējums,

desa



Kā pagatavot:

Visu sagriež, izņemot zirnīšus kubiciņos, tad ieliek bļodā un samaisa ar majonēzi + krējums!!! receptes
Ziemeļnieku olu salāti Sastāvdaļas:

200g kūpināts lasis

6-8 olas

dažas karotes majonēzes

Kā pagatavot:

Cieti vārītās olas sagriež ripās. Lasi sagriež 0.5 cm platās strēmelēs. Bļodā samaisa majonēzi ar olām un lasi. Sāli liek tikai tad, kad salāti kādu brīdi ir pastāvējuši. receptes
Salāti "Barona" Sastāvdaļas:

8-10 olas

1kg jogurts bez piedevām

2-3 ķiploka daiviņas

garšvielas, sāls, paprikas pulveris



Kā pagatavot:

Ķiploku saspiež ar ķiplokspiedi, samaisa ar jogurtu, pēc garšas pieliek sāli. Olas sagriež "mutes lieluma" gabaliņos un iemaisa jogurtā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar paprikas pulveri. receptes
Siltie kartupeļu salāti Sastāvdaļas:Vārīti kartupeļi,sarkanā paprika,mar.gurķi,cūkgaļas fileja,sāls, pipari.

Mērcei:saldais krējums,majonēze,soja,bbq



Kā pagatavot:Vok pannā cep cuk.fileju sagriestu kubiņus iepriekš iemarinētu,tad pievieno sagriestus kartupeļus,papriku,mar.gurķus sāli,piparus un cep kamēr gatavs,beigās pievieno mērci pagaida kamēr uzkarst un salāti gatavi. receptes
Vistas salāti Sastāvdaļas:kūpināta vista,pupiņas konservētas, marinēti šampinjoni, siers,kartupļi, majonēze, tomātu mērce, garšvielas



Kā pagatavot: Sagriež vistu kubiciņos, pievieno šampinjonus, pupiņas un siera, kartupeļu kubiņus, majonēzi, tomātu mērci un garšvielas ( izmantoju anniņas sausās bez sāls. Pēc vēlēšanās var papildināt ar burkāniem vai papriku. receptes
Gurķu un tomātu salāti Sastāvdaļas:Krējums, gurķis, 2 tomāti garšvielas pēc paša vēlēšanās.



Kā pagatavot:Sagriez gurķi, sagriez tomātus pieliec garšvielas samaisi , tad pieliec krējumu un samaisi. Salāti gatavi. receptes
Salāti itāļu gaumē Sastāvdaļas:



4 olas;

5-6 selerijas kāti;

1 sīpols;

1 burkāns;

1-2 ed.k.eļļas;

1-2 ed.k. balzāma vīna etiķa;

0.5 tējk. sāls;

0.5 tējk. melno piparu;

1 saisķītis pētersīļu.



Kā pagatavot:



1. Olas vāra apmēram 8 min.

2. Seleriju noskalo un sagriež gabaliņos. Nomizo un sagriež sīpolu. Notīra burkānu un sagriež mazos kubiņos.

3. Pannā uzkarsē eļļu. Visus dārzeņus nedaudz apcep, bet neapbrūnina.

4. Salātus noskalo un kārto uz sķīvjiem. Pārlej ar karsto dārzeņu maisījumu.

6. Rotā ar vārīu olu pusītēm un sasmalcinātiem pētersīļiem.

7. Pasniedz ar grauzdētām baltmaizes vai rupjmaizes šķēlītēm. receptes
Burkānu un apelsīnu salāti Sastāvdaļas:



svaigi burkāni,

apelsīni,

eļļa,

sāls,

pipari



Kā pagatavot:



Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, pievieno nomizotus, sagriestus apelsīnus.Pievieno eļļu un sāli ar pipariem pēc garšas, kārtīgi samaisa. receptes
Puravu salāti Sastāvdaļas:



puravi,

āboli,

krējums,

sāls,

pipari



Kā pagatavot:



Puravus sagriež plāni, ābolus nomizo un sagriež kubiņos, pievieno krējumu,garšvielas un samaisa. receptes