Tunča salāti Sastāvdaļas:
Divas bundžiņas sasmalcināta tunča savā sulā 
10 olas 
2 sīpoli
majonēze
1/3 tējkarotes sāls

Kā pagatavot:
Traukā ieber tunci, pievieno sasmalcinātus sīpolus. Tad pievieno uzvārītas,sasmalcinātas olas un sāli.Beigās pievieno majonēzi un samaisa visu. Labu apetīti! receptes
Ātrie salāti Sastāvdaļas:Lētās zupiņas (10.sant.), tomāti, siers, olas, majonēze.

Kā pagatavot:Bļodā liek kārtām, sauso zupu, sadrupinātu, pārkaisa ar garšvielām , kas ir līdz zupiņai, tad sagriež tomātus, pārber pāri. Tad majonēzi, rīvētu sieru, tad rīvētas olas, tad atkal majonēzi un tad sāk atkal visu no sākuma. Salātiem jāļauj pāris stundas ievilkties. Ļoti garšīgi. receptes
Redīsu salāti Sastāvdaļas:
200 g redīsu
50 g salātu lapu
30 g loki
2 vārītas olas

Mērcei:
150 g kefīrs
avokado mīkstums
sāls
cukurs
pipari
1/2 citrona sula
citronu miziņa

Kā pagatavot:
Redīsus nomazgā, sagriež plānās ripiņās, salātus saplucina.
Lokus smalki sagriež un olas sasmalcina.
Visu kārto salātu traukā un pārlej ar mērci. receptes
Salāti "Manai gaumei" Sastāvdaļas:
500 g svaiga kāposta

400 g žāvēti vistu šķiņķi
250 g zaļie zirnīši(konservēti)

300 g svaigie gurķi
500 skābs krējums

50 g majonēze

sāls


Kā pagatavot:
Svaigo kāpostu sasmalcina, žāvētos vistas šķiņķus atdala no ādas un kauliem, arī sagriež, pieliek zaļos zirnīšus, sagriež smalki svaigo gurķi, sajauc ar skābā krējuma un majonēzes mērci, pievieno sāli pēc garšas. receptes
Fraņču seleriju salāti. Sastāvdaļas:
600 g seleriju saknes
Mērcei:
3 ēd.k. majonēzes
2 dl jogurta (1 dl = 1/10 l vai apmēram 100 g )
2 tējk. sinepju
sāls
pipari
2 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu

Kā pagatavot:
Mērces sastāvdaļas samaisa un uzlej pētersīļiem, ieliek ledusskapī.
Selerijas nomizo un ar rupjāku rīvi sarīvē , pievieno mērcei.
Garšvielas pievieno pēc vajadzības.
Rotā ar pētersīļiem. receptes
Kartupeļu salāti ar vīnetiķa mērci. Sastāvdaļas:
1 kg  ar mizu vārītu kartupeļu
1 ripiņās sagriezts sīpols
Mērcei:
2 ēd.k. vīnetiķa
5 ēd.k. eļļas
5 ēd.k. ūdens
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. melno piparu
2-3 tējk. sinepju

Kā pagatavot:
Samaisa sāli, vīnetiķi un sinepes.
Pievieno eļļu un ūdeni.
Nomizo un sagriež šķēlēs remdenus kartupeļus.
Bļodā pamīšus liek kārtām kartupeļus un sīpolu ripiņas.
Uzlej mērci un nosegto trauku liek ledusskapī.
Pasniedz nākamajā dienā. receptes
Ķirbju salāti. Sastāvdaļas:
ķirbis
sīpolloki
dilles
pētersīļi
krējums

Kā pagatavot:
Ķirbji uz sakņu rīves sarīvē.
Pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un krējumu. receptes
Sēņu salāti. Sastāvdaļas:
0,5 kg novārītu sēņu ( šampinjoni, baravikas, bekas, bērzlapes)
0,5 kg tomātu
dilles
pētersīļi vai selerijas
ķiploki
sīpoli
melnie maltie pipari
saulespuķu eļļa

Kā pagatavot:
Sēnes cep eļļā brūnas.
Pievieno smalki sagrieztus tomātus un sautē, līdz tomēti izdala sulu.
Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, dilles, pētersīļus vai selerijas, melnos piparus un brīdi pasautē.
Var ēst karstus ar kartupeļiem.
Var ēst aukstus kā sēņu salātus receptes
Dārzeņu salāti. Sastāvdaļas:
Dažādas salātu lapas
neliela ziedkāpostu galviņu
100 g siers
2 tomāti
1/2 gl. zaļie zirnīši
paprika
Mērcei:
3 ēd.k. eļļas
3 ēd.k. majonēzes
1 citronu sulas
cukurs
sāls
karija pulveris
1 kivi

Kā pagatavot:
Ziedkāpostu sadala rozetēs un sālsūdenī novāra.
Tomātus, papriku, sieru sagriež, pievieno zirnīšus.
Bļodā kārto salātu lapas, virs tām sagrieztus dārzeņus.
Pagatavo mērci no eļļas, majonēzes un citronu sulas, pēc garšas pievieno sāli, cukuru, kariju.
Mērcei jābūt paskābai.
Iejauc gabaliņos sagrieztu kivi.
Visu pārlej dārzeņiem. receptes
Burkānu - sēkliņu salāti Sastāvdaļas:Svaigi burkāni, lobītas saulespuķu sēklas, svaigi pētersīļi, majonēze "Provansas"

Kā pagatavot:Burkānus sarīvē skaidiņās, saulespuķu sēklas apcep, pētersīļus smalki sagriež. Visu sajauc kopā, pievieno majonēzi, b e z  g a r š v i e l ā m ! ! !  Daudzumi ir pēc izjūtas
receptes
biešu salāti Sastāvdaļas:
1 liela vārīta biete, 
1 cieti vārīta ola, 
200 g siera (kāds labāk garšo),
bundžiņa kukurūzas, 
2 daiviņas ķiploka, 
majonēze izmaisīšanai pēc vajadzības

Kā pagatavot:
Bieti un sieru sarīvē uz biešu rīves, pievieno sakapātu olu, standziņās saspiestu ķiploku, kukurūzu un visam cauri izmaisa majonēzi. Iet ātri. Protams, ķiploku var arī nelikt. receptes
Karstās vistas salāti ar grauzdiņiem Sastāvdaļas:
grilēta vistas fileja
tomāti
salātu lapas
grauzdiņi
soja
eļļa
garšvielas
citrons

Kā pagatavot:
Šķīvī izklāj salātlapas, daiviņās sagrieztu tomātu (var arī mazos dekoratīvos tomātiņus), grauzdiņus un karstas grilētas vistas filejas gabaliņus! Pārlej ar mērcīti, kas gatavota no sojas+eļļas+nedaudz citrona sulas+garšvielām! Salātus var variēt - vistas vietā likt tunci, pievienot gurķi, sarkano sīpolu, vārītu olu. Arī mērcīti var izvēlēties citu - nepievienot soju, tikai citrona sulu un eļļu. receptes
Spāņu salāti Sastāvdaļas:
1 liels sīpols
1 salātgalviņa
2 lieli tomāti
2 ēdamkarotes etiķa (labāk vīna etiķa)
5 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls

Kā pagatavot:
nomizo un sagriez plānos gredzentiņos sīpolu, liec salātu bļodā un apkaisi ar sāli. Nomazgātus un pārlasītus salātus saplucini nelielos gabaliņos. Nomazgātus tomātus sagriez šķēlēs. Liec salātu bļodā, pārslaki ar etiķi un rūpīgi samaisi. receptes
Raibie salati Sastāvdaļas:

500 g vārītas vistas gaļas

2 kārbas konservētas kukurūzas

800 g vārītu kartupeļu

1 kārba zaļo zirnīšu

300 g vārītu burkānu

1 paprika

250 g majonēze

500-600 g skābs krējums

100 g purava

300 g svaigais gurķis

sāls,pipari(malti)

mazliet sinepes

Kā pagatavot:

Kartupeļus,burkānus novāra.Atdzesē,nomizo,sagriež salmiņos.



Svaigo gurķi,papriku sagriež salmiņos.



Puravu sagriež ripiņās.



Visām šīm sastāvdaļām pieliek klāt kukurūzu,zaļos zirnīšus,sagrieztu strēmelītēs vārīto vistas gaļu.



Majonēzi sajauc ar skābo krējumu,pievieno sāli,piparus,sinepes.Šo mērci sajauc ar visām sastāvdaļām. receptes
Tomātu salāti Sastāvdaļas:tomāti,sīpolu galvina,krējums



Kā pagatavot:paņem un sagriez tomātu kaut kur 8-12 šķēlēs,sīpola galviņu sagriez 6 daļās un novāc .To visu pārlej ar krējumu un samaisi. receptes
Tomātu un siera salāti Sastāvdaļas:

* tomāti 250g

* siers 60g

* vārīta desa 250g

* majonēze 250g



Kā pagatavot:

1. sagatavo lēzenu šķīvi.

2. sagriež vid. smalki desu. kuru izklāj uz šķīvja.

3. sagriež rupji tomātus, kurus sakārto uz desas.

4. majonēzi izsmērē uz tomātiem.

5. uz smalkās rīves, sarīvē sieru. kuru izkaisa pa visu šķīvi. virs majonēzes.

salāts ir gatavs labu apetīti. vienkārši ātri. receptes
Salāti "Skonto" Sastāvdaļas:žāvēta gaļa,burkāni vārīti,sīpoli,zaļie zirnīši,marinēti gurķi,majonēze,krējums





Kā pagatavot:Burkānus novāra,nomizo un sagriež kubikos, tad pievieno sagrieztu žāvētu gaļu,marinētus gurķus,zirnīšus,smalki sagrieztus sīpolus.Visus šos produktus sajauc ar krējumu un majonēzi.

receptes