Garšīgās tostermaizes Sastāvdaļas:2 šķēles Druvas tostermaizes,nedaudz margarīna,2 šķēlītes sīpola,kečups



Kā pagatavot:apsmērēt tostermaizes no abām pusēm ar margarīnu,uzlikt sīpolus,kečupu un likt sviešmaižu tosterī cept gaiši brūnu. receptes
Pankūkas tēta gaumē Sastāvdaļas:

Pankūku mīkla,

saldētie dārzeņi,

desa vai šķiņķis,

siers,

zaļumi un garšvielas



Kā pagatavot:

Vispirms sacep pankūkas, tad uzcep sasaldētos dārzeņus kopā ar desu vai šķiņķi, garšvielām un zaļumiem. Kamēr tie vēl karsti, samaisa ar sariivētu sieru un liek uz pankūkām, tad tās loca uz pusēm. Var ēst kopā ar kečupu vai majonēzi. receptes
Cīsiņi uz irbulīša Sastāvdaļas:

cīsiņi,

sviests,

rīvēts siers (tāds, kas labi kūst).



Kā pagatavot:

Cīsiņus sagriež 1,5cm biezā ripiņās, iemērc izkausētā sviestā un apviļā rīvētajā sierā. Cep cepeškrāsnī uz pannas 5 minūtes. receptes
Labomlete Sastāvdaļas:

olas (cik nu kuram lien),

piens,

desa vai jebkura gaļa(ar pēc pašu ieskatiem),

siers,

majonēze,

kečups,

nedaudz eļļas,

garšvielas





Kā pagatavot:

Ņemam gaļu vai desu un sagriežam. (šķēlēs vai kubiņos vai stienīšos kā kurš grib)sagriezto gaļu(desu) apcepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā, tad ņemam olas un sakuļam ar nedaudz piena un garšvielām. Garšvielas var likt kādas pašam garšo.Sakulto olu lejam uz desas(gaļas) un uz mazas uguns cepam. Uzliekam vāku, lai nebūtu mocības ar olas apgriešanu,kad arī augšpuse izskatās apcepusies kā kurš mak apgriežam omleti otrādi uz pannas un pārkaisam ar sarīvētu sieru un uz mazas uguns un ar vāku vēl nedaudz pacepam lai siers izkūst.

pasniedzam šķīvī kuram var uzliet nedaudz majonēzes un kečupa.



receptes
Ābolbaltmaizītes Sastāvdaļas:

6 baltmaizes škēles, 2 nelieli āboli ( 1 liela Antonovka), 3 ēd. karotes skābā krējuma, 2 tējk. cukura, kanēlis.

Kā pagatavot:

Uz baltmaizes šķēlēm saliek sagrieztas ābolu šķēlītes (kā plātsmaizei), virsū uzklāj skāba krējuma+cukura+kanēļa maisiijumu. Cepeškrāsnī iekšā un nedaudz apcep. receptes
Viltotā melone Sastāvdaļas:Gurķis, medus



Kā pagatavot:Nomizo gurķi, sadala gareniski 4 šķēlēš, iemērc medū (tam gan jābūt šķidram), un - aiziet!!! Tada melone, ka tik nu. receptes
Cepti pelmeņi Sastāvdaļas: jebkuras firmas pelmeņu paka, krējums, eļļa.



Kā pagatavot: Ielej pannā diezgan daudz eļļas un cep kamēr paliek kraukšķīgi, brūni. Tad liek šķīvī, uzliej krējumu . receptes
Rudens sautējums Sastāvdaļas:

kartupeļi,

burkāni,

brokoļi,

kāposts,

tomāti,

kabacis,

zirņi(svaigi un ja ir)

1 vai 2as paciņas "Dzintara" kauseetā siera ar salami



Kā pagatavot:ielej katliņā apmēram trešdaļu ūdens, un vāra kartupeļus un burkānus, sagrieztus apmēram 2x2 cm... kad tie kļuvuši mīksti pievieno gabalos sagrieztus brokoļus, kāpostus, un tad zirņus... labums tāds, ka nekas nav smalki jaagriež. Pēc tam apmēram 1cm biezās šķēlēs sagrieztu kabaci. Kad tas kļuvis caurspīdīgs ,tad uzgriež pa virsu tomātus. Jāatceras, ka nevajag maisīt. Atkarībā no katla lieluma liek klāt 1u vai 2as paciņas "Dzintariņa". Proporcijām nav īpašas nozīmes... liek tik cik ir un cik gribas... receptes
Burkānu pankūkas Sastāvdaļas:

400 g burkānu

4 olas

1 glāze piena

150 g kviešu miltu

2 tējk. cukura

sāls, eļļa

Kā pagatavot:Notīrītus, nomizotus burkānus sarīvē uz smalkās rīves, pievieno olu dzeltenumus sakultus ar cukuru, sāli, pienu, miltus un 30 min. mīklu briedina. Tad pievieno saputotus olu baltumus, izmaisa. Ar karoti mīklu liek pannā sakarsētā eļļā un cep brūnu no abām pusēm. Pasniedz ar skābu krējumu.





receptes
Zacīte Sastāvdaļas:

1 bundža konservēto pupiņu (sarkanās);

1 paciņa Priekules zacītes (ķiploku grauzdiņi);

marinēti gurķi, var arī skābētus;

daudz zaļumu;

majonēze.



Kā pagatavot:

Visu sajauc ar majonēzi.

Ļauj, lai ievelkas, lai tā zacīte uzbriest!

Ēd ar baudu. receptes
Biezeņa suflē Sastāvdaļas:

1 olas baltums,

4ēdamkarotes ābolu,

ērkšķogu,

rabarberu vai citu augļu biezeņa,

1ēdamkarote cukura.





Kā pagatavot:

Saputo olas baltumu, līdz izveidojas biezas putas,tad pievieno biezeni un cukuru. puto visu kopā, līdz putas kļūst vienmērīgi gaišas un cukurs ir izkusis.

Jāēd nekavējoties ar pienu vai saldo krējumu. receptes
Loki mīl maizi Sastāvdaļas:

Sīpolloki,

sviests (vai margarīnu),

rupmaize,

sāls.





Kā pagatavot:

Ņemam rupmaizi, nogriežam vienu šķēli apmēram 1cm biezu. Uzsmērējam sviestu, nevisai biezā kārtā, bet tā lai nespīd cauri. Tad sagriežam sīpollokus pa 0.3cm gredzentiņos un uzkaisam maizei. Un tiem pa virsu druscīt sāls. UZMANĪBU: loki un sāls jāber uz tās puses maizei, kura ir apsmērēta ar sviestu. Labu apetīti. receptes
Makaroni ar olu un sieru Sastāvdaļas:

makaroni,

ola un siers (Krievijas)

ja gatavo uz divām personām būs nepieciešamas divas olas - siera daudzums pēc pašu vēlmēm.



Kā pagatavot:

novārītus makaronus liek apcepties, tad pievieno olu, apmaisa, sacep un kad gandrīz gatavs uzber pa virsu smalki sarīvētu sieru. Cep uz mazas uguns līdz siers izkūst. receptes
Pildītas pankūkas ar krabjiem Sastāvdaļas:

plāno pankuuku mīkla,

3 paciņas rīveeto krabju nūjiņu(nopērkamas veikalos jau sarīvētas),

1 tējk.mārrutku,

2 ēdamkar.majonēzes,

krējums,

sāls pēc vajadzības.





Kā pagatavot:

krabju nūjiņas sajauc ar mārrutkiem,majonēzi un krējumu tā, lai sanāk vienveidīga massa, ko var ielikt pankūkās.Cep plānās pankūkas izlejot mīklu pa visu pannu.Apcep tikai vienu pusi, uz kuras liek vienu ēdamkaroti krabju masas.Tad satin pankūku, kā tādu spilventiņu un liek uz pannas apcept, lai neizceptā pankūkas puse paliek brūna.

Garšīgas gan siltas, gan atdzesētas. receptes
Baltmaizes pudiņš Sastāvdaļas:

Baltmaizes kukulītis (labāk saziedējis),2 olas, 200 gr cukurs,vaniļas cukura paciņa, 1 l piena, 2 - 3 šķēlītēs sagriezti āboli vai arī banāni, Sviests vai margarīns veidnes ieziešanai, manna, lai izkaisītu veidni( nu lai nepiedeg).

Pasniedz ar vaniļas pienu





Kā pagatavot:Nu tas tāds vienkārš saldais ēdiens ja mājās nekā nav un nāk ciemiņi. Ātri pagatavojams - ap 45 min kopā ar darbu un cepšanu:)

Nu ko ķeramies klāt:

1)Saplosam baltmaizes kukulīti pa gabaliņiem un sametam to visu lielā bļodā un uzlejam virsū litru piena( parastā) un noliekam lai mirkst.

2)Atdalam olām baltumus no dzeltenumiem, abas sastāvdaļas sakuļam. Baltumam kuļot jāpaliek kā zefīram biezam .Dzeltenumam pieliekam cukuru un vaniļas cukuru pēc garšas ( nu lai būtu samērā salds) un putojam kāmēr paliek gaiši dzeltenā krāsā.

3)Uzsildam cepeškrāsni, nu tā ap 600-700 grādiem pēc Celzija :P:

4)Ieziežam cepamo veidni ( nu var izmantot cepešpannu, bez kāta, bet labāk veidni, no kuras netek nekas laukā)ar sviesta vai margarīna pikucīti, nu tā no sirds :) Pēc tam visu veidni nokaisāma ar mannā.

5)Ar karoti, bet labāk ar pirkstiem izskjīdinām balmmaizi pienā.Pievienojam sagrieztās ābola vai banāna sķēļītes. Pievienojam sakulto olas dzeltenumu, iecilājam to kopējā masā, tad olas baltumu un arī iecilā.

6) Visu iegūto masu ņemam un lejam veidnē un cepjam apmēram 30-40 min. Šī brīnuma gatavību var noteikt iedurot tajā saceptajā masā ar sērkočiņu- ja būs vēl jēls tad redzam uz serkociņa, ja nekā vairs nelīp klāt tad ceļam laukā.

7)Nu tad notiek pats labākais moments- ēšana, vai kā citi saka degustēšana. Āaa, neaizmirstam izņemt to visu kas sanācis no veidnes :P:

8)Ielejam šķivitī vaniļas pienu ( nu tas nav obligāti jābūt vaniļas, var būt arī zemeņu, šokolādes un tādā garā) nogriežam gabaliņu no tā kas sacepies liekam šķīvī un labi apetīti :P: receptes
Saldā olu maizīte Sastāvdaļas:

Baltmaize(var būt ne īpaši svaiga),

ola,

cukurs,

mazliet eļļa





Kā pagatavot:

Olu sakuļ kopā ar cukuru (uz 1 olu apm.1ēd.kar. cukurs), sakultajā olā apmērcē maizes šķēli un liek uz karstas pannas. Apcep no abām pusēm brūnu. Ēd kamēr silta, nav smādējama arī auksta, var piedzert pienu, tēju vai kafiju.

Ļoti ātri pagatavojams našķis. receptes
Picca "zOndEs maize" Sastāvdaļas:
Baltmaize - var būt drusku sakaltusi,
2 olas - vai vairākas (vistu),
piens - pietiek ar pusglāzi.
15gr dilles,
kečups,
desa - jebkāda, kaut vai studentu lētā :)
sieru - garšai un dekoram.
garšvielas - var arī bez.

Kā pagatavot:
Ņemam baltmaizi un sagriežam kubiciņos. Liekam maizi uz pannas un apcepam maisot, lai drusku brūnāki paliek, bet ne kraukšķīgi un cieti. Neaizmirstam arī desu apcept un kopā ar maizi samaisam uz pannas. Ķeram olas, sitam bļodā un maisam kopā ar pienu. Kad maize un desa ir apcepta, lejam olas maisijumu virsū un sieru kaisam virsū. Uz mazas uguns cepam taalāk lai maize turētos kopā. Pēc 3-5 minūtēm gan jau būs apcepies maisijums ar maizi. Neaizmirstam kečupu, dilles un garšvielas pēc vēlmes. Pasniedzama picca dziļajos šķīvjos, jo iespējams ka drups. Labu apetīti :) receptes