Salāti "slinķiem"/1 porc. Sastāvdaļas:

2 lieli kartupeļi,

majonēze,

krējums,

žavēta gaļa,

sāls(pēc garšas).





Kā pagatavot:

Nomizo un uzvāra kartupeļus. Sasmalcina tos mazos kubiciņos un ieber bļodā. Žāvēto gaļu sagriež īsās strēmelītēs un ber pie kartupeļiem. Pievieno krējumu un majonēzi. Pēc garšas arī šķipsniņu sāls. receptes
Zirneklītis. Sastāvdaļaas:

Jebkāda veida cīsiņus,

eļļa, nedaudz makaronus





Nepieciešama : panna, katliņš.





Kā pagatavot:

Paņem desiņu abos galos to ļoti uzmanīgi jāiegriež 4. daljās gandrīz līdz vidum, kad desiņa ir sagriezta to jāliek uz pannas cepties (protams vajadziiga ir eļļa) kamēr desiņas "kājiņas" ir izceptas un desiņa izkatās pēc zirneklīša. Vēl jāuzvāra makaroni nepārāk daudz un tie būs kā "zirneklīša tīkli"



Pasniedz:uz šķīvīša ar makaroniem ,kas izlikti pa visu šķīvīti kā "tīkli" var pielikt arī kādu dārzenīti. receptes
Gotiņkonfektes Sastāvdaļas:

1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru.





Nepieciešams:

katliņš ar ūdeni, kas pārņem piena bundžiņu.





Kā pagatavot:

Ņemam katliņu, ielejam ūdeni un ieliekam ūdenī neatvērtu iebiezinātā piena bundžiņu. Liekam katliņu uz gāzes plīts vai kāda nu kuram tā sildāmierīce ir, un pēc uzvārīšanās vāram 2 (labāk pat 3) stundas uz lēnas uguns, pa laikam uzmanot, vai nav iztvaikojis ūdens, nepieciešamības gadījumā papildinot tā, lai ūdens nosegtu bunžiņu. Pēc vārīšanas bundžiņu atdzesē (ieliekot aukstā ūdenī - neatvērtu) receptes
Karstā tomātu maize Sastāvdaļas:

tomāts,

ķiploks,

baltmaize,

majonēze





Kā pagatavot:

Sagriež tomātu mazos kubiņos, piespiež 1-2 ķiploka daiviņas, pievieno nedaudz sāli.

Baltmaizes šķēlītes apcep tosterī, karstām uzliek sagatavoto tomātu masu, nogarnē ar majonēzi. Ēd, kamēr vēl maize silta- mēli var norīt(tikai, ja tev nekur pēc tam nav paredzēts iet, jo ķiploki...) receptes
vaakjeetaaja special Sastāvdaļas:

3 olas, 200g piens, 200g miltu , 4šķēles baltmaizes,2 tomāti





Kā pagatavot:

Pienu ,olas un miltus sajauc mīklā tā, lai tajā varētu maizi izmērcēt un tad uzlej to visu uz pannas! cep 5-10 minuutes pievienojot sāli un citas garšvielas un uzgriež pa virsu tomātu shkjeeliites. Cepot nedrīkst atstāt bez uzraudzības un sastāvu maisīt-ieteicams cept pannā ar vāku:!:Pamēģini:!: receptes
Rauga pankūkas Sastāvdaļas:

300 g miltu

250 g piena

3 olas

100 g salda krējuma

20 g rauga

1 ēd. k. cukura

Naža gals sāls

50 g sviesta cepšanai





Kā pagatavot:

Raugu atšķaida remdenā pienā. Miltus iesijā bļodā, pievieno pienu ar raugu un olu dzeltenumus, pieliek sāli, cukuru visu labi sakuļ un raudzē 30 min.





Pēc tam pievieno saldo krējumu un saputotus olu baltumus. Pannā izkausē sviesta gabaliņu, ielej kausu mīklas un cep no abām pusēm pankūkas. Pasniedz ar sviestu, krējumu, ievārījumu. receptes