Kartuplu pankūkas pica Sastāvdaļas:

Milti,

kartupeļi,

desa,

siers,

sāls,

tomātu mērce,

olas,

tomāti.



Kā pagatavot:

Kartupeļus sarīvē un sajauc ar miltiem un olām un pieber sāli. Desu, tomātu sagriež un sieru sarīvē. Tad cep kartupeļu masu un uz vienas puses uzliek desu tomātus un sieru. receptes
Ātrās,saldās maizītes Sastāvdaļas:baltmaize,ola,ievārījums



Kā pagatavot:sakuļ olu,maizi sagriež šķēlēs.Uz vienas šķēles uzsmērē ievārījumu,otru šķēli liek virsū,to visu apmērcē olā un cep uz pannas. receptes
"aukstā zupa"(pohiņām un diētai arī noder) Sastāvdaļas:Marinētas bietes,kefīrs un krabju nūjiņas.



Kā pagatavot:Krabju nūjiņas sagriež un sajauc ar bietēm un kefīru.(asumiņam var piejaukt sinepes) receptes
Maza kūka peles izskatā Sastāvdaļas:

2 paciņas cepumu Selga

1 glāze piena (250 g)

100 g cukura

2 tēj.k. vanilīncukura

2 olas

3 ēdamkarotes miltu

puspaciņa sviesta (100 g)

1 mandarīns

kokosriekstu skaidiņas





Kā pagatavot:

Olas sajauc ar cukuru, vanilīncukuru, pievieno miltus, labi izmaisa. Maisījumam pievieno uzvārītu pienu un uz ļoti mazas liesmiņas, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesētu pievieno saputotam sviestam. Krēmā iemaisa sasmalcinātus cepumus. No pagatavotās masas izveido peles ķermeni. Acu vietās iespiež dzērvenes vai rozīnes, arī purna galiņā iespiež rozīni. Mandarīna pusei nogriež 2 šķēles un iesprauž ausu vietās, pirms tam ar nazi virs acīm izdarot iegriezumu un griezumu mazliet paplašinot. Ar nazīti nogriež mandarīna mizas spirālīti astītei. Kūku pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, purniņā sasprauž spageti gabaliņus - ūsas - un uz dažām stundām noliek ledusskapī sastingt. receptes
Saldās pankūkas Sastāvdaļas: 2-3 olas, milti, 3-4 ēd.karotes cukura, pus glāzes piena, sāls, augļi pēc izvēles (labāk der zememes, avenes...)



Kā pagatavot:Taisīt, kaa parastās pankūkas: Bļodā samaisīt olas, olas, pienu, cukuru, sāli (pēc garšas), un sasmalcinaatus augļus; Eļļu nevajag liet uz pannas, bet gan uz marlītes un ar to sasmērēt pannu, lai pankūkas nebūtu taukainas un cept!!! receptes
Kabači olā Sastāvdaļas: 1 kabacis, 2 olas, 1 ēd.karote piena, 1ēd.karote miltu, dilles, sāls, melnie pipari, ķiploki



Kā pagatavot: Kādā traukā samaisīt olas kopā ar 1ēd.karoti piena, 1ēd.karoti miltu. Sāli, piparus un dilles pievienot pēc garšas. Sagriezt kabaci plānās daļiņās. Uzlikt sildīties pannu. Kamēr panna sildīsies, paņem kabača šķēlīti un iemercē olā un liec uz pannas. Jāapcepj no abām pusēm... receptes
Grūbu zupa Sastāvdaļas:



Liels sīpols;

Milti ēdamk.;

Tauki;

Ūdens 2l;

Grūbas 200g;

Sāls;

Pipari;

Sausais buljons.



Kā pagatavot:



Sasmalcinātu sīpolu un miltus apgrauzdē taukos, pastāvīgi maisot pielej ūdeni, vāra 5-10 minūtes, tad izdzen caur sietu, paliek noskalotas, izmērcētas grūbas, sāli un piparus pēc garšas, nedaudz sausā buljona, vāra 10 minūtes. Galdā pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem, pievieno krējumu.



receptes
Zemnieku zupa Sastāvdaļas:



Ūdens 3 l;

Kartupeļi 20 gab.;

Loki;

Ģriķu vai auzu putraimi 60 g;

Sāls;

Speķis 100 g





Kā pagatavot:



Ūdenim pieber sasmalcinātus lokus un nomizotus, sasmalcinātus kartupeļus. Tikko ūdens ar kartupeļiem sāk vārīties, pieber griķu vai auzu putraimus, vāra uz lēnas uguns, kamēr gatava. Pirms likšanas galdā liek klāt sāli un ceptu, mazos gabaliņos sagrieztu speķi.



receptes
Mana rīta omlete Sastāvdaļas:

2 olas

2 ēdamk. piena

30 g kausētā siera

30 g konservēta tunča (var izmantot desu, šķiņķi, krabju nūjiņas u.c.)

sasmalcinātas dilles

malti baltie pipari

Kā pagatavot:

Traukā iesit olas un pievieno garšvielas. Uz pannas uzlej olu masu. Maisot no pannas malām uz vidu, cep gatavu. Uz omletes virsmas liek kausēto sieru, tunci, un dilles. Nedaudz sautē. Pārloka omleti uz pusēm un pasniedz uz šķīvja. receptes
Ja gribas šiki paspīdēt, bet laika nav daudz Sastāvdaļas:

lavašs,

kausētais siers(vislabāk "Dzintars"),

pārējais pēc izdomas un ledusskapja satura- žāvēta gaļa vai desa, saldie pipari vai tomāti vai sv.gurķi, zaļumi.



Kā pagatavot:

izklāj lavašu uz galda, pārziež ar kausēto sieru, virsū liek gaļu, piparus, tomātus, sagrieztas dilles utt. Saritina rullī. Ja ir laiks, var ielikt uz kādu stundu ledusskapī, ja nav- griež SLĪPĀS šķēlītēs un- AMM!



P.S. Ja lavašs ritinās vaļā, katrā gabaliņā var iedurt kociņu kanapē maizītēm.

BRĪDINĀJUMS! Pēc pieredzes iesaku pagatavot maximāli daudz rullīšu, jo tie ciemiņu mutēs pazūd rekordātrumā! receptes
kartupelju biezputra. Sastāvdaļas:Kartupeļi,piens,sāls.



Kā pagatavot:kartupeļus nomizo un liek vārīt(pieliek sali),pa to laiku uzvāra pienu.Kad kartupeļi gatavi jānolej ūdens un jāpielej piens,paņem mikseri un sakuļ biezās putās.Gatavs! receptes
Maizes desas karbonāde Sastāvdaļas:Maizes desa,milti,olas,eļļa...



Kā pagatavot:Maizes desu sagriež šķēlēs,apvīļā miltos,olās un cep uz pannas eļļā.

receptes
Ceptas olas - vēršacis Sastāvdaļas:olas,zaļie lociņi,sāls,pipari,tomāti.



Kā pagatavot:uzkarsē pannu,uz pannas jāuzsit olas(tik cik domā apēst)uzkaisa sāli un piparus-cep.Kad olas gatavas tās pārkaisa ar kapātiem lociņiem un dekorē ar tomātu šķēlītēm. receptes
Omlete Feldmaņa gaumē Sastāvdaļas:



3 olas,

3 ēdamkarotes miltu,

piens,

siers,

ķiploki,

majonēze,

kečups,

sāls.



Kā pagatavot:



Sakuļ olas mixerī,kulšanas laikā klāt pievienojot miltus un pienu (pēc gaumes un izjūtas),mazliet sāls. Sarīvē sieru, klāt pievienojot 1 daiviņu sasapiesta ķiploka,mazliet majonēzes un kečupa(krāsai).

Olas izlej uz uzkarsētas pannas,vidū uzreiz liekot siera masu, pagaida, kamēr apakša kļūst zeltaina, tad aizloca ciet un apmet uz otru pusi. Kad siers sāk tecēt ārā pa galiem ,tad omlete ir gatava. BON APETIT!!! receptes
Lētais kekss Sastāvdaļas:4olas,nepilna glāze cukura,glāze miltu,nedaudz vanilina.



Kā pagatavot:augstākminētās sastāvdaljas ar mikseri uzšūmē lidz biezām putām.Formiņju iesmērē ar margarinu un lej to masu iekšā.Cep cepeškrāsni kamēr gatavs(lai pārbauditu vai gatavs iebaksta ar sērkocinju-ja nelip klāt tad labais).Gatavam keksim nav slikti ja pa virsu uzlej izkausētu šokolādi vai uzkaisa pūdercukuru,bet ja nav tāpat ar tēju garšo labi. P.S.keksā pašā nelikt klāt ne rozines,ne ko citu-mikla saplaks un iznāks saķepusi bulka. receptes
Auzu pārslu karbonādes Sastāvdaļas:auzu pārslas, buljona kubiņš,1 ola, ūdens.



Kā pagatavot:Bļodā ieber 2 saujas auzu pārslu, iedrupina buljonu. Uzlej verdožu ūdeni un gaida lai pārslas uzbriest.Kad pārslas uzbriest. Tad pieliek olu, visu samaisa un cep.Iznāk ļoti garšīgas pankūciņas.aukstas garšo pēc karbonādes. receptes
Saldās maizītes tosterī Sastāvdaļas:

dažas baltmaizes šķēles,skābs krējums,cukurs,ja grib - rozīnes

Kā pagatavot:

ņem 1.baltmaizes šķēli,apsmērē ar kādām 2.tējkar. skābo krējumu,uzber pavairāk cukuru,ja mājās ir un ja garšo - arī rozīnes,2.baltmaizes šķēli virsū un tosterī iekšā!

Lēts saldais gatavs pie tējas vai kafē.

receptes