Medus torte Sastāvdaļas:

MĪKLA

1 glāze medus; 1 glāze cukura; 3 olas; 3 glāzes miltu; 3 tējkarotes sodas

PILDĪJUMS

1 litrs skāba krējuma; 1 glāze cukura



Kā pagatavot:

mīklai paredzētās sastāvdaļaslabi sajauc. Cep ar miltiem izkaisītā pannā sešas kārtas, katru atsevišķi. Katrai kārtai uzlej krējuma- cukura maisījumu un ļauj tortei pastāvēt, lai labi sasūcas. Rotā pēc iespējām...

receptes
Ziemassvētku žāvēto augļu kēkss Sastāvdaļas:



250 g sviesta

daži pilieni ruma esences

220 g pūdercukura

4 olas

250 g kviešu miltu

tējkarote cepamā pulvera

3 ēdamkarotes kartupeļu miltu

250 g tumšo rozīņu

250 g gaišo rozīņu

125 dažādu sukāžu

125 g mandeļu lapiņu

2 tējkarotes sarīvētas apelsīnu miziņas

ēdamkarote apelsīnu sulas

45 g lobītu mandeļu



Kā pagatavot:



Mīkstu sviestu saputo ar ruma esenci, pakāpeniski pievieno un pieputo pūdercukuru, līdz masa kļūst krēmveida.



Sviesta masai pa vienai pievieno un pieputo olas.



Miltus sajauc ar cepamo pulveri un izsijā caur sietu. Miltus iecilā sviesta olu masā.



Žāvētos augļus, mandeļu lapiņas, apelsīna miziņas sajauc un apviļā kartupeļu miltos, tad iecilā kēksa mīklā. Pielej un iemaisa apelsīnu sulu.



Apaļu vai taisnstūrveida cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Mīklu saliek formā, nolīdzina tās virsu, gar malu mīklai no augšpuses iespiež lobītās mandeles un pārsedz ar dubulti salocītu cepamo papīru, lai virsa neapdegtu.



Kēksu cep 150 grādu temperatūrā 2,5–3 stundas. Gatavību pārbauda, iedurot koka iesmiņu. Ja tas pēc izvilkšanas ir aplipis ar mīklu, tad kēksu vēl jāturpina cept. receptes
Piparkūku mīkla Sastāvdaļas:



500g iesala ekstrakta;

200g sviesta vai margarīna;

300g cukura;

2 olas;

1kg miltu;

nepilna tējk. sodas;

1 ēdamk. garšvielu (kanēlis, kardamons, koriandrs, krustnagliņas, sasmalcinātas virces)



Kā pagatavot:



Iesala ekstraktu, cukuru un sviestu (vai margarīnu), uz lēnas uguns uzvāra. Karstajam maisījumam pievieno garšvielas, iemaisa pusi miltu un atdzesē. Tad pievieno olas un piemīca pārējos miltus, kas samaisīti ar sodu (vai cepamo pulveri).

Pēc tam mīklai vajadzētu "nogatavoties" ledusskapī, ietītai pergamentā, folijā vai politilēna maisiņā. receptes
Kakao kēkss Sastāvdaļas:



150g sviests;

1/2 gl pūdercukurs;

3 olas;

2/3 gl piens;

1 1/2 gl milti;

50g kakao un vaniļas;



Kā pagatavot:



Sviestu saputo ar pūdercukuru un pakāpeniski pievieno olas, pienu, miltus, kam pievienoti kakao un vaniļa. Masu vēlreiz puto un liek ar sviestu ieziestā keksa formā.

Keksu izcep, atdzesē, sagriež un uzber pūdercukuru. receptes
Cepumu torte Sastāvdaļas:



5-6 ēdamk cukura;

6 ēdamk kakao;

6 ēdamk piena;

250g sviesta;

700g cepumu;

ja vēlas - 20g šķistošās kafijas



Kā pagatavot:



Cukuru, kakao un pienu sajauc, pa piciņai liekot klāt sviestu, puto līdz masa kļūst viegla. Plati izklāj ar pergamentu, uz tā liek kārtu krēma, kārtu cepumu, atkal krēmu, atkal cepumus. Virsējai jābūt cepumu kārtai. Uz vienu stundu ievieto ledusskapī. Noņem no plātes, liek uz šķīvja tā, lai krēms būtu virspusē. Ar krēma pārpalikumu noziež malas. Rotā ar ievārījumu vai riekstiem. Krēmam var arī pievienot šķistošu kafiju. receptes
Kekss Sastāvdaļas:

6 olas,2 glāzes cukurs,sāls,vanilīns,2 glāzes miltu,āboli



Kā pagatavot:

Olas,cukuru saputo,piejauc miltus-iejauc-saputo,cep 45 minūtes. receptes
Olu plācenis Sastāvdaļas:



400g saziedējušas baltmaizes;

0.4l piena;

150g cukura;

20g rīvmaizes;

4 olas;

50 g pūdercukura;

citrona miziņa;

Vanilīns



Kā pagatavot:



Maizi sarīvē, aplej ar vārošu pienu un ļauj ievilkties 1 stundu. Pieliek sviestu, cukuru, olas. Visu labi samaisa. Liek ietaukotā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē. Cep cepeškrāsnī. Gatavu apkaisa ar pūdercukuru.



receptes
Šokolādes torte Sastāvdaļas:

100g kakao pulvera,

400g margarīna,

400g cukura,

4 olas,

aptveni 3 paciņas kantainu cepumu (piemēram "Selga").



Kā pagatavot:

Cukuru sakuļ ar olām, maisījumam pieber kakao pulveri, kārtīgi izmaisa. Formā liek vienu kārtu cepumu un otru kārtu sagatavoto brūno masu. Tas jādara ātri, lai masa neatdzistu. Torti un diennakti liek ledusskapī, vislabāk saldētavā. receptes
Apreibusī sirsniņa Sastāvdaļas:

2 olas, 2 ēdamkarotes miltu, 2 ēdamkarotes cukura, pustējkarote cepamā pulvera





Krēmam:

puspaciņas vaniļas pudiņa pulvera

pusglāze apelsīnu sulas

1/3 glāzes baltvīna

1 neliels ābols

tējkarote cukura

tējkarote vanilīna cukura

pusotra tējkarote želatīna





Kā pagatavot:

saputo olu dzeltenumus ar cukuru,pievieno miltus,cepamo pulveri un iecilā saputotos olu baltumus. Masu liek ar cepamo papīru izklātā veidnē 1cm biezā kārtā un mērenā karstumā izcep. Atdzesētu biezā kārtā pārklāj ar vīnu krēmu.



Krēmam:

pudiņa pulveri sajauc ar apelsīnu sulu, vīnu, cukuru, vanilīncukuru un maisot karsē, līdz masa sabiezē.

Karstajā masā iemaisa nomizotu, mazos gabaliņos sagrieztu ābolu un pievieno apelsīnu sulā uzbriedinātu želatīnu. Aukstumā sastindzina.

Tad ar sirdsveida veidnīti izspiež kūciņas.

Rotā ar jāņogu ķekariem vai citām ogām. receptes
Ābolu pudiņš Sastāvdaļas:
Baltmaize,
piens,
āboli,
cukurs,
kanēlis,
olas.

Kā pagatavot:
Cepamajā traukā liek:
1.kārtā- pienā iemērktu baltamizi
2.kārtā- sagrieztus ābolus, cukuru, kanēli
3.kārtā- pienā iemērktu baltamizi
4.kārtā- sagrieztus ābolus, cukuru, kanēli
Visu pārlej ar 4(5) sakultām olām ar cukuru.
Cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes. receptes
Valtera sāļā torte Sastāvdaļas: 1kg vistu aknas, 1kg sīpolu, 1pac.(250gr) majonēzes, 3-4 olas, 3-4 ēd.k. miltu, 3-4 ēd.k. eļļas, garšvielas.



Kā pagatavot: Samaļ aknas, pievieno miltus, olas, eļļu un gatavo mīklu kā pankūkām. Cep formā paplānas kārtas. Tad pannā sacep sīpolus, kamēr paliek zeltaini (nepiededzināt!).

Smērē starp kārtām pamīšus saceptos sīpolus un majonēzi. Pēc dienas (lai sasūcas sastāvdaļas) - labu apetīti! receptes
Lieldienu biezpiena maize Sastāvdaļas:

250g krējuma

200g sviesta

2,5kg biezpiena

250g cukura

šķipsniņa sāls





Kā pagatavot:

Sviestu un cukuru saputo, pievienojot krējumu.Saputotai masai pieliek caur sietu izberztu biezpienu un sāli, pilda formā, noslogo ar šķīvi, un uz 12 stundām novieto ledusskapī. receptes
Siera pīrāgs Sastāvdaļas:1-1/2 ēd.k. medus

4 paciņas siera “Philadelphia”

3 ēd.k. cukura

100 g margarīna

150 g cukura

1 ēd.k. vaniļas

Kā pagatavot:Samaisa 3 ēd k cukura ar margarīnu un liek uz ieziestas cepamās plāts. Samaisa sieru, 150g. cukuru un vaniļu ar elektrisko mikseri vidēja ātrumā. Ieliek olas un samaisa vēlreiz lēna ātrumā līdz mīkla gatava. Cep ap. 55 min. iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 C t. Atdzesēt 3 st. ledusskapī. Pirms servēšanas izrotāt ar augļiem. receptes
Netradicionālā kūka Sastāvdaļas:

auzu pārslas,

cukurs,

augļū biezenis,

burkāni,

kanēlis,

rozīnes,

putukrējums





Kā pagatavot:

1. kārtā apgrauzdētas auzu pārslas (pie cepināšanas beigām uzber nedaudz cukuru),

2. kārtā augļu biezenis

3. rīvēti burkāni ar kanēli un rozīnēm

4. atkal auzu pārslas

u.t.t.

beidz ar auzu pārslām, augšu dekorē ar putukrējumu.

Kārtas kārto formiņā un liek ledusskapī, lai savelkās un ir saturīgs. Gatavs varētu būt pēc 5-6 stundām. receptes
Brūnā cepumu kūka Sastāvdaļas:

cepumi(vislabāk smilšu mīklas),

kakao,

krējums,

cukurs(vai medus),

rieksti (vienalga kādi),

marmelāde(var arī nebūt),

žāvēti auļi,

rozīnes





Kā pagatavot:

sadrupina cepumus,pievieno cukuru vai medu(pēc garšas),kakao un krējumu,samaisa. Kad dabūta viendabīga masa pievieno gabaliņos sagriestos riekstus,marmelādi,rozīnes un žāvētos augļus(jo vairāk visa kā,jo labāk...). Samaisa un iegūto masu novieto uz kāda šķīvja,izveidojot vēlamo kūkas formu. Liek ledusskapī un pēc kādas stundas,kad kūka sastingusi var nobaudīt. Labu apetīti! receptes
Franču šokolādes kūka Sastāvdaļas:

200g tumšās šokolādes,

200g margarīna vai sviesta,

3 olas,

200g cukura,

200g kviešu miltu,

Glazūrai:

25g margarīna vai sviesta,

100g saldā krējuma,

150g tumšās šokolādes (ar apelsīnu garšu).





Kā pagatavot:

Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās. Iemaisa miltos. Pievieno izkausēto šokolādi, samaisa viendabīgu mīklu. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē. Kūku cep krāsnī apmēram 175°C 30 min. Tai jābūt nedaudz mitrai. Kūku mazliet atdzesē un izņem no veidnes. Atdzesē pavisam. Sagatavo glazūru. Uz lēnas uguns uzkarsē taukvielas, krējumu un šokolādi. Samaisa viendabīgā masā. Atdzesē. Masu lej uz kūkas,apziež virsu un malas. Kūku liek vēsumā. Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri. receptes
Maljorkas mandeļkūka Sastāvdaļas:

6 olas,

160g pūdercukura,

1/2 ēdamkarotes vaniļas cukura,

1 nomazgāta citrona rīvētas miziņas,

1 tējk. kanēļa,

200 g mandeļu.





Kā pagatavot:

Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumus un pūdercukuru saputo baltās putās. Pievieno vaniļas cukuru, rīvētās citrona miziņas un kanēli. Mandeles samaļ un pievieno saputotajiem olu dzeltenumiem. Saputo olu baltumus un iecilā mīklā (tikai nekult, lai masa ir tāda gaisīga). Mīklu ielej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē. Kūku cep 175°C apmēram 40 min. Atdzesē neizņemot no veidnes. Apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas saldējumu, kurš apbārstīts ar kanēli. receptes