Persiku desetrs Sastāvdaļas:





2 lieli persiki,

1/2 glāzes baltvīna,

1/2 glāzes ūdens,

2 tējk. citronu sulas,

rīvēts citrona miza,

1/2 tēj.k. ingvera,

50 g cukura,

kanēlis,

1 tēj.k kartupeļu miltu





Kā pagatavot:





Persikus blanšē, noņem mizu, pārgriež un izņem kauliņu. Vīnam pievieno ūdeni, citrona sulu, rīvētu citrona mizu, sagrieztu ingveru, cukuru, kanēli un uzkarsē. Pieliek persikus un uz lēnas uguns sautē 10 min. Izņem un atdzesē. Sīrupu iebiezina ar kartupeļu miltiem. Persikus ieliek trauciņos, pārlej ar sīrupu un atdzesē..:) receptes
Ķiršu deserts Sastāvdaļas:



500g ķiršu,

1/2 glaaze baltvīna,

1/2 glāze ūdens,

100g cukura,

1 tēj.k. kartupeļu miltu,

20g ķiršu liķiera,

1/2 glāzs saldā krējuma,

2 tēj.k. kapatu pistāciju riekstu.



Kā pagatavot:



Ogām izņem kauliņus, pieber cukuru, uzlēj ūdeni un vīnu. Karsē 8 min, nokāš, šķidrumu salēj katliņā un pievieno ūdenī izšķīdinātus kartupeļu miltus. Uzkarsē, pievieno ķiršu liķieri un ogas. Atdzesē, rotā ar saputotu krējumu un riekstiem..:) receptes
Plūmes sarkanvīnā Sastāvdaļas:



500g plūmju,

1/2 glāzes sarkanvīna,

100 g cukura,

kanēlis,

2 krustnagliņas,

1/2 glāzes saldā krējuma,

1 ēdmk. mandeļu skaidiņas.



Kā pagatavot:



Plūmēm izņem kauliņus. Sarkanvīnu ar cukuru, kanēli, krustnagliņām uzlej uz plūmēm un 10 min. karsē. Atdzesē, liek trauciņos, rotā ar saputotu krējumu un mandeļu skaidiņām. receptes
Maizes zupa Sastāvdaļas:



2 l ūdens;

150-200g kaltētas maizes garozas;

1 ēdamk iesala ekstrakta;

cukurs pēc garšas



Kā pagatavot:



Brūnu, apkaltušu maizi vai garozas pārlej ar ūdeni un vāra. Kad maize izšķīdusi, izrīvē caur sietiņu, liek atpakaļ katliņā, uzvāra un pieliek iesala ekstraktu. receptes
Medus saldējums Sastāvdaļas:

saldais krējums,

šķidrs medus.



Kā pagatavot:

Saldo krējumu (daudzumu nosaka pēc tā cik saldējuma vajadzēs) un pēc garšas ajauc ar medu, viegli uzputo un ieliek ledusskapī. Kad masa sāk sastingt to vēlreiz uzputo, klāt pēc vēlēšanās var pielikt citrona vai apelsīna miziņas. Masu liek saldētavā. receptes
Īstais marcipāns Sastāvdaļas:

125 g mandeļu

3 lidz 5 rugtās mandeles

125 g pūdercukura

1 ēd.k. citrona sulas

Kā pagatavot:

Mandeles noplaucē ar karstu ūdeni, noloba un labi nosusina. Kad mandeles pilnīgi atdzisušas, tās divas reizes samaļ kafijas dzirnaviņās.Pievieno izsijātu pūdercukuru un samaļ vēl divas reizes. Pec tam rūpigi iestrādā citronu sulu. receptes
Vienkāršais marcipāns Sastāvdaļas:
300 g nolobītu mandeļu
150 g cukura
1 ēd. kar. citrona sulas

Kā pagatavot:
Mandeles samaļ gaļas maļamā mašīnā, sajauc ar cukuru un samaļ vēlreiz. Massu samīca ar citrona sulu. receptes
Viltotais marcipāns Sastāvdaļas:

3/4 glāzes piena

1 glāze cukura

1 glāze mannas putraimu

1/2 glāzes pudercukura

2 pilieni rūgto mandeļu esences

Kā pagatavot:

Pienu, cukuru un mannas putraimus maisot 5 minūtes savāra biezā putrā un maisot atdzesē. Masā iejauc pūdercukuru un pāris pilienus mandeļu esences.

receptes
Sultānu maize jeb rahats Sastāvdaļas:
4/10 litra rīsu
2 litri ūdens
1,5 kg cukurs
250 g nolobītu un sakapātu mandeļu
2 pilieni rožu eļļas
pūdercukurs apkaisīšanai un apviļļāšanai

Kā pagatavot:
Rīsus ar ūdeni savāra putrā. Tad no cukura un nedaudz ūdens izvāra staipīgu sīrupu. Rīsus izberž caur sietu, sajauc ar sīrupu un vāra, līdz masa atlec no katliņa malām. Tad to sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno rožu eļļu, bet otrai daļai sīki sakapātas mandeles. Rožu eļļas masu ar nazi uzziež 2 cm biezumā uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar izsijātu pūdercukuru. Virsū uzklāj mandeļu masu un atstāj uz diennakti. Pēc tam masu sagriež gabaliņos, kurus apviļā izsijātā pūdercukurā. receptes
Dzērveņu uzpūtenis Sastāvdaļas:

150 g dzērveņu

400 g ūdens

100 g cukurs

60 g mannas

Kā pagatavot: Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, izspiež sulu. Čagām (masa, kas paliek pāri izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļūst gaiša, pavairojusies apjomā 2-3 reizes. Uzpūteni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu. Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu uzpūteņus. Ziemā, kad svaigu ogu nav, to vietā var izmantot ievārījumu. receptes
Brunete Sastāvdaļas:

400g cepumi (Selgas)

200g margarīns

1 ola

2 ēdamkarotes Kakao

1 ēdamkarote ūdens

pēc garšas cukurs



Kā pagatavot:

Margarīnu, olu, kakao, ūdeni un cukuru sajauc metāla bļodā uz plīts.

Cepumus sadrupina mazos gabaliņos un pievieno masai, kas izveidojusies bļodā.

Iegūto karsto masu saspiež desā, ierullē folijā, kad jau nedaudz atdzisis, ieliek ledusskapī, lai sastingst!

labāk būtu, ja atstātu uz nakti ledusskapī!

Izņemot ārā jau atdzesētu un sastingušu, sagriež šķēlītēs!!!



Lai izdodas!!! :)

receptes
Cepts saldējums ar armanjaka plūmēm plānā lapu mīklā/1 pers Sastāvdaļas:Lapu mīkla 1 loksne

Vaniļas saldējums



Armanjaka plūmēm

Žāvētas plūmes bez kauliņiem 1 sauja

Melnā tēja maisiņos 2 gab.

Cukurs 70 g

Kanēļa standziņa 1 gab.

Miziņas no 1 apelsīna un 2 citroniem

Armanjaks (vai brendijs vai konjaks) 75 g





Kā pagatavot:3 Uzvāri 2 glāzes ūdens, ieliec maisiņus ar melno tēju, paturi 5 min., izņem ārā.

3 Pieliec plūmes, cukuru, kanēļa standziņu un citrusaugļu miziņas. Uzvāri, tad uz lēnas uguns maigi vāri 5 min. Kad atdziest, pielej armanjaku.

3 Izklāj lapu mīklu, vidū liec armanjaka plūmes un virsū saldējumu, apsmērē malas ar sviestu un ietin saldējumu mīklā, izveidojot "paciņu".

3 Cep dziļā eļļas peldē 160 grādu temperatūrā 2 minūtes. receptes
Jogurta saldējums Sastāvdaļas:Campina fruttis (jogurts),ledus,šokolāde.



Kā pagatavot:Sakuļ jogurtu,pielej šokolādi,pa virsu ledu!Saldēt 6 stundas! receptes
Augļu salāti ar putukrējumu. Sastāvdaļas: Dažādi augļi (kādi vien garšo) un putukrējums, deserta traucņi.



Kā pagatavot: Sagriež augļus nelielos gabaliņos un saliek uz deserta šķīvja uz augļiem uzliek putukrējumu. Pasniedz nekavējoties kamēr putukrējums nav izkusis. receptes
Mokas krēms (4 pers.) Sastāvdaļas:



6 olu dzeltenumi

70g cukura

100g kafijas

50g kafijas liķiera





Kā pagatavot:



Dzeltenumus ar cukuru saputo. Pielej kafijas liķieri un kafiju. Maisījumu lej katlā. Visu laiku maisot karsē, līdz krēms sabiezējis. Katlu noņem no plīts un krēmu kuļ, līdz tas nedaudz atdzisis. Liek deserta trauciņos. Pasniedz ar cepumiem. receptes
Vaniļas saldējums ar ogām Sastāvdaļas:
Ēdamkarote vaniļas pūdercukura
125 ml saldā krējuma
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
100g cukura
100g zemeņu un ķiršu
Piparmētru lapiņas
4 ēdamkarotes karameļu mērces


Kā pagatavot:
Katliņā ielej saldo krējumu, pienu, pieber vaniļas pūdercukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz šķidrums uzvārās. Olu dzeltenumiem bļodiņā pievieno cukuru un puto, līdz veidojas vienmērīgi gaiša masa. Uzvārīto karsto šķidrumu lej olu krēmā un ar putojamo slotiņu vai karoti sajauc. Lej atpakaļ katliņā un maisot atdzesē. Izberž caur sietu. Atdzisušo saldējuma masu lej lēzenās formās un liek ledusskapī saldētavā stingt uz 5 stundām. Pirmo 3 stundu laikā masu ik pēc pusstundas apmaisa. No sastingušās masas ar saldējuma karoti veido bumbiņas un liek deserta trauciņā. Pārlej ar karameļu mērci, pievieno zemenes un ķiršus. Rotā ar piparmētru lapiņām. receptes
Rullētais dzērveņu krēms/8 porc. Sastāvdaļas:

Salds krējums 400 g

Svaigas dzērvenes 350 g

Cukurs 300 g

Citrona miziņa

Vanilīns

Želatīns 40 g



Kā pagatavot:

Krējumu saputo, pievieno dzērvenes, cukuru, nedaudz vanilīna un uzbriedinātu želatīnu. Gatavo krēmu izlej uz paplātes plānā kārtiņā. No pārējām dzērvenēm un želatīna gatavo dzērveņu želeju, kuru pārlej pāri krēmam. Kad masa sastingusi, krēmu kopā ar želeju sarullē. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

receptes