Biezpiena pasha Sastāvdaļas:
1 kg laba un sausa biezpiena,
200 gr sviesta,
200 gr smalkā cukura,
100 gr žāvētas rozīnes vai korintes,
3 olas,
mazdrusciņ vaniļas
salds krējums, vai svaigs piens mīcīšanai.

Kā pagatavot:
Piejaucot biezpienam visa augšminētās piedevas to labi krietni izmīca. Pēc tam visu šo masu ieliek kastrolī, labi sakarsē, ielej tad attiecīgi formā un ļauj sastingt. receptes
Auzu pārslu saldais Sastāvdaļas:
auzu pārslas,
putukrējums,
ķīselis.


Kā pagatavot:
sagrauzdē auzu pārslas ar cukuru,samaisa ar putukrējumu.tad ieliek uz 15 min ledusskapī.
Pasniedz ar ķīseli. receptes
Mikslis Sastāvdaļas: auzu paarslas (viens iepakojums), 3 ēdamkarotes cukurs, rieksti, rozīnes, ananasu gabaliņi (žāvēti)



Kā pagatavot: auzu pārslas ar cukuru apgrauzdē uz pannas, kad tās kļūst zeltaini brūnas ieber traukā, atdzesē, pievienos riekstus, rozīnes, ananasus. Pasniedz ar pienu vai jogurtu. receptes
Pankūku torte Sastāvdaļas: 4 iepakojumi Lango Plānās & gatavās klasiskās pankūkas, 1kg Lango vaniļas krēma, 0.4 kg dzērveņu ievārījuma.

Dekorēšanai: zemenes, melisa, fizālis.



Kā pagatavot: Pankūkas kārtām pārziež ar vaniļas krēmu un dzērveņu ievārījumu, virsūi dekorē ar melisas lapiņām un augļiem. receptes
Citronu sorbe Sastāvdaļas:4 citroni, 6 banāni, 1l citronu sulas, 1kg pūdercukurs



Kā pagatavot: Citronus sagriež 4 daļās un liek blenderī, pievieno nomizotus banānus, visu pūdercukuru. Sablenderē, pievieno citronu sulu, samaisa un liek saldētavā. Pēc 30 min apmaisa un saldē vēl 30 min.

Labs deserts, lai atspirdzinātos! receptes
Marmorizētas vafeles ar uzpūteni Sastāvdaļas:



Vaniļas mērcei:

* Saldais krējums 200 g

* Piens 200 g

* Olas dzeltenums 3 gab.

* Cukurs 3 ēdamkarotes

* Vaniļas cukurs 1 tējkarote

Šokolādes vafelēm:

* Sarīvēta baltā šokolāde 100 g

* Sarīvēta melnā rūgtā šokolāde 100

Uzpūtenim:

* Melnā šokolāde 200 g

* Saldais krējums 400 g

* Samalts kanēlis 1/2 tējkarote

* Nesaldināts kakao pulveris 15 g

Kā pagatavot:



Gatavo vafeles: izklāj folijas loksni. Ūdens peldē atsevišķi izkausē balto un melno šokolādi, tad uz folijas ar karoti pilina pamīšus balto un melno izkausēto šokolādi. Šokolādes slāni izlīdzina un ļauj visam sastingt. No šokolādes plāksnes izgriež vēlamās formas vafeles.

# Gatavo kanēļa — šokolādes uzputeni: izkausē melno šokolādi, pielej pusi no saldā krējuma, karsē, kamēr masa kļūst viendabīga. Otru pusi saldā krējuma saputo. Kopā samaisa kanēli, kakao, kanēļa — šokolādes masu un liek ledusskapī.

# Gatavo vaniļas mērci: katliņā lej pienu, saldo krējumu, pieliek cukuru, vaniļas cukuru, saputotus olu dzeltenumus. Visu karsē ūdens peldē, kamēr mērce sabiezē.

# Uz šokolādes vafeles klāj uzputeni, pa virsu liek vafeli un atkal uzputeni. Noslēdz ar šokolādes vafeli.

# Pasniedz ar vaniļas mērci, rotā ar svaigām ogām un piparmētru lapiņu.

4 personām, vienai porcijai — 1330 kcal receptes
Skudru puuznja kuuka Sastāvdaļas:cepumi selga, iebiezinaatais piens ar cukuru 2 gb., milti



Kā pagatavot: jums ir jaasadrupina cepumi siikaas daljinjaas, iebiezinaatie pieni jasakulj un jaapieber klaat sadrupinaatie cepumi. kad esiet sakuulushi abus kopaa tad jaapieber klaat 2 karotes milti un atkal jaasakulj. peec tam jums tas vis buus jaaieliek maisinjaa un jaaieliek saldeetavaa. peec 4 h. njemiet laukaa no saldeetavas un maisinja un torte gatava ;) receptes
Āboli mīklas apvalkā Sastāvdaļas:
250g miltu;
125g cukura;
100g sviesta;
1 glāze ūdens;
šķipsniņa sāls;
4 nomizoti āboli;
1 ola;
kanēlis


Kā pagatavot:
Miltus, sāli un sviestu puto, pievieno ūdeni un pagatavo sviesta mīklu. Izveltnē apmēram 0,5 cm biezā plāksnē un sagriež 4 tik lielos kvadrātos, lai katrā varētu ietīt ābolu. Ābolus nomizo, izdobj sēklotni, dobumā ieber cukuru un kanēli. Ābolu liek mīklas kvadrātā un mīklas malas visrpusē aspiež, virsū uzliek nelielu piciņu mīklas. Šādas 4 "aploksnes" ar āboliem pārziež ar sakultu olu, cep cepeškrāsnī 30 minūtes. receptes
Pildīti āboli Sastāvdaļas:



āboli;

cukura sīrups;

jebkuri augļi;

1 vai 2 ēdamk. ruma, liķiera vai vermuta;

cukurs;

sviests





Kā pagatavot:



Ābolus nomizo, izdobj, izgriež serdi un daļu mīkstuma, cenšoties atstāt veselu augļa apakšējo daļu. Tad mīkstumu atdala no sēklām un zvīņām, smalki sakapā un sajauc ar jebkuriem citiem sīki sasmalcinātiem, iepriekš cukurā sīrupā izvārītiem augļiem. Pievieno rumu, liķieri vai vermutu. Šo masu pilda izdobtajos ābolos, virsū uzliek nelielu gabaliņu sviesta, pārkaisa cukuru, apslaka ar ūdeni un liek karstā cepeškrāsnī. Cepšanās laikā ik pa brīdim pārlej sīrupu. receptes
Olu krēms Sastāvdaļas:



8-10 olu dzeltenumi;

400g cukura;

50g spirta;

1/2 l degvīna;

1 tējk. vaniļas cukura;

50g konjaka;

20g melnā balzāma



Kā pagatavot:



Saputo 200g cukura ar olu olu dzeltenumiem. 200g cukura izkausē cukura sīrupā. Spirtu, konjaku; balzāmu, degvīnu sajauc kopā. Sajauktajiem dzērieniem pieliek vaniļas cukuru un saskalo. Pievieno cukura sīrupam un samaisa, to visu lej klāt ar cukuru saputotiem olu dzeltenumiem un atkal samaisa. Pēc 12 h izkās un liek galdā. receptes
Maizes uzpūtenis Sastāvdaļas:



250g saziedējušas rudzu maizes;

150g cukura;

30g želatīna;

120g ogu sīrupa;

600g ūdens;

kanēlis pēc garšas



Kā pagatavot:



Maizi aplej ar ūdeni, pieliek cukuru, ogu sīrupu, labi samaisa. Iepriekš uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu (1:8) sasilda ūdens peldē un liek klāt maizes masai. Puto līdz veidojas čaugana masa. Lej formās, atdzesē. receptes
Ievārījuma uzpūtenis Sastāvdaļas:



3 olu baltumi;

1/2 glāzes bieza ievārījuma;

1 tējk želatīna



Kā pagatavot:



Ja ēdienu pasniedz tūlīt pēc sagatavošanas, želatīns nav nepieciešams. Olu baltumus puto, pievienojot pa karotei ievārījuma, kamēr masa kļūst stingra un nekrīt nost no putojamās slotiņas. Js ēdien par saldu, pielej citronu sulu.

Ja uzpūteni vēlas sagatavot jau laiku, tam putojot pievieno aukstā ūdenī uzbriedinātu, pēc tam karsējot izšķīdinātu želatīnu. receptes
Šokolādes riekstiņi Sastāvdaļas:
250g cepumu;
100g riekstu;
1 ēdamk kakao;
50g sviesta;
1 ēdamk ruma;
1/2 gl piena;
cukurs

Kā pagatavot:
Cepumus un riekstus samaļ. Uzvāra pienu. Samaisa cukuru ar kakao un atšķaida ar karsto pienu, tad visu kopā samaisa ar sviestu. Šajā masā ieber sasmalcinātus cepumus, riekstus un ielej rumu. Masu atdzesē. Veido apaļas bumbiņas, apviļā sasmalcinātos cepumos.
receptes
Tītais riekstu biskvīts Sastāvdaļas:
Uz 1kg izstrādājuma jāņem:
400g milti;
175g krējums;
100g sviests;
200g rieksti;
1 glāze pūdercukurs;
1 ēdamk medus;
1 olas dzeltenums;
1/2 tējk kanēlis;
sāls pēc garšas

Kā pagatavot:
Traukā ievieto sviestu un puto 15 min. Pievieno krējumu, miltus, sāli, samaisa. Riekstus viegli apcep un izmaļ caur gaļas mašīnu. Samaisa ar pūdercukuru, medu un kanēli. Mīklu izveltnē 5 mm biezu, mazliet apkaisot ar miltiem, lai nepielīp. Pēc tam vienmērīgi pārziež ar pildījumu un satin ruletes formā. Pēc tam pārziež ar sakultu olas dzeltenumu un cep cepeškrāsnī (190 - 200 grādu temperatūrā) 30 - 35 min. receptes
Kefīra krēms Sastāvdaļas:



2l kefīra;

200g krējuma;

cukurs pēc garšas (~1 glāze);

vanilīns pēc garšas;

1 ēdamk želatīna



Kā pagatavot:



Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi ūdens un ļauj 30-40 min. uzbriest. Pēc tam intensīvi maisot, uzkarsē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Kefīru, krējumu, cukuru un vanilīnu sajauc un puto 5-6 min. Putošanu turpinot lēni tievā strūkliņā ielej želatīnu. Puto vēl 5 minūtes. Salej saldēdiena trauciņos un liek ledusskapī uz 2-3 stundām. Visu var rotāt ar riekstiem, ogām.

Krēmuvar ieliet arī lielā traukā un atdzesēt tajā, pēc tam ar karoti salikt porciju trauciņos. Tikai tad jāņem vairāk želatīnu (1,5 - 2 ēdamk) receptes
Saldās vafeles Sastāvs:



200g sviesta vai margarīna,

1 glāze cukura,

1 glāze miltu,

4 vai 5 olas,

500ml ūdens



Kā pagatavot:





Izkausē margarīnu(vai sviestu). Pievieno tam

cukuru, pēc tam miltus. Vēlāk iemaisa olas(pa vienai).Tad pielej ūdeni, lai mīkla būtu šķidra. Vafeles jācep kamēr paliek gaiši brūnas. Var likt iekšā pildījumu vai taisīt no vafelēm tortīti. Vislabākais pildījums ir zemeņu saldējums. Labu apetīti! :))) receptes
Reibinošais jūlija vakars ;) Sastāvdaļas:



Zemenes,

banāni,

persiki (vai nektarīni vai plūmes), martini (vai cits vermuts),

citronu sula,

var mazliet medu



Kā pagatavot:



Augļus sagriež paprāvos gabalos (ģeometrija - kada vien ienāk prātā :)), saber nemetāla traukā, ik pēc kārtas aplaistot ar martīni un citrona sulu. Ja grib likt medu, to izšķīdina citrona sulā. Liek ledusskapī vai cita vēsā vietā, ļauj nostāvēties vismaz 2 stundas (optimāli - 4 līdz 6). Nostāvēšanās laikā ik pēc pusstundas griež uz riņķi, lai vienmerīgi sasūcas :) Traukam tātad jābūt blīvi noslēgtam ;) receptes