Šokolādes zupa ar sniedziņu Sastāvdaļas:
500 ml piena,
2 tējk. kakao,
½ tējk. kanēļa,
1 ēd. k. cukura,
50 g šokolādes,
1 ēd. k. kartupeļu cietes.

Kā pagatavot:
Nelielā piena daudzumā izšķīdina kakao, cukuru, kartupeļu cieti un kanēli. Ielej verdošā pienā sadrupinātu šokolādi. Saputo olu baltumu, ko tur katliņā ar vāku un karstu ūdeni tur 3 minūtes. Ar putu karoti uzmanīgi noceļ un liek uz šokolādes zupas. receptes
Biezpiena sacepums Sastāvdaļas:

1 kg biezpiena,

4 olas,

cukurs,

soda,

vanilīncukurs,

var rozīnes

manna



Kā pagatavot:

Noteikti miltu vietā mannu, var uz pusi milti/manna. Liek, lai tāds biezāks. Masa līdzīga kā biezpiena pankūkām, tikai drusku šķidrāka. Lej pannā un liek cepeškrāsnī. receptes
Kafijas un biezpiena krēms Sastāvdaļas:



1 ēd. karote želantīna,

1 tēj.k šķīstošās kafijas,

200 gr. saldā krējuma putošanai,

bik verdoša ūdens,

2 ēdamkarotes cukura,

vai kafijas vietā liekat biezpienu.





Kā pagatavot:



Vienu ēdamkaroti želatīna aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Saputo saldo krējumu (vienu paciņu) ar kādām 2 ēdamkarotēm cukura. Vienu tējkaroti šķīstošās kafijas (pulvera) aplej ar vienu tējkaroti (vai 1,5) verdoša ūdens(sanāk tāda stipra stipra kafija). To ieputo iekšā putukrējumā. Tad ūdens peldē izkausē želatīnu, pielej klāt, kārtīgi atkal samaisa vai saputo, tad lej trauciņos un ledusskapī iekšā.

Biezpiena krēms ir gatavojams līdzīgi, tikai tad pie saputotā krējuma liek biezpienu.

receptes
Viegls ogu deserts Sastāvdaļas:
250 g biezpiena vai liesa maajas siera,
200 g zemeņu (aveņu, melleņu utt.),
100 ml piens,
80 g medus,
Sarīvēta 1/2 citrona miziņa.

Kā pagatavot:
Visu augstāk minēto sakuļ ar mikseri un - gatavs. Tad saliek pa trauciņiem - var nedaudz paturēt ledusskapī, lai tas vēsāks un nedaudz stingrāks (stingrumam tajā masā var vēl iekult nedaudz zefīra). Kā mērce noder attiecīgās garšas jogurts, bet pavisam, pavisam maz. receptes
Pankūkas ar kļavu sīrupu Sastāvdaļas:

100 g milti

5 g sāls

125 ml ūdens

15 g pūdersukura

3 olas

60 g sviesta

120 g gabaliņos sagrieztas zemenes

120 g kļavu sīrupa





Kā pagatavot:

Sajauciet miltus, sāli un cukuru lielākā traukā. Sajauciet olas, sviestu, ūdeni atsevišķā traukā un saputojiet tos. Pievienojiet sajauktos miltus iegūtai masai un maisiet, līdz masa kļūst viendabīga. Iegūto masu ar karoti uzlej uz iepriekš uzkarsētas pannas. Apcepiet pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļūst dzelteni brūnas. Pasniedzot pankūkas, aplejiet ar kļavu sīrupu un pārklājiet ar sagrieztām zemenēm un pa virsu aplejiet ar skābu krējumu.





receptes
Mango plācenis ar vaniļas saldējumu/2 pers. Sastāvs:

Gatavs mango 1 gab.

Sviests, ļoti mīksts 80 g

Cukurs 80 g

Ola, saputota 1 gab.

Mandeļu pulveris 50 g

(mandeles var samalt kafijas dzirnaviņās)

Milti 30 g

Piens 1 ēd. kar.

Kalvadoss (ābolu degvīns) 25 g

Kārtainā mīkla, izrullēta 10 cm diametrā

Izkausēts sviests 25 g

Pūdercukurs (pārkaisīšanai)







Kā pagatavot:

3 Mango sagriez plānās vienāda biezuma šķēlēs.

3 Mīksto sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, mandeļu pulveri, miltus, pienu, kalvadosu un mīca, līdz iegūst viendabīgu mīklu.

3 Uz pannas ar pergamentu uzklāj kārtainās mīklas ripu, ko pārsmērē ar mandeļu maisījumu. Noformē ar mango šķēlēm. Tās pārsmērē ar sviestu.

3 Cep krāsnī, kamēr brūns.

3 Pasniedz ar saldējumu, ko pārkaisi ar pūdercukuru. receptes
Šokolādes riekstu kūka/1 pers. Sastāvs:
5 tējk. sviesta
1 krūze kukurūzas sīrupa
1/3 krūzes brūnā cukura
1/8 tējk. sāls
11/4 tējk. vaniļas esences
3 olas
50 g mandeļu
50 g pekanriekstu
50 g pistāciju
100 g melnās šokolādes

Kā pagatavot:
- Izkausē sviestu līdz brīdim, kad tas sāk burbuļot.
- Maigi vāra 1-2 min., līdz tas kļūst gaiši brūns.
- Noņem no uguns.
- Nolej pusi no sviesta daudzuma krūzē un noliek malā.
- Iejauc sīrupu, cukuru, sāli un vanilīnu. Maisa, kamēr masa labi samaisīta un gluda.
- Pievieno olas.
- Mīklas formā ieliek šokolādi un riekstus.
- Pārlej ar maisījuma masu.
- Pāri pārkaisa šokolādi un cep krāsnī 1500C. receptes
Šokolādes krēma un ķirbju kārtojums ar putukrējumu/4 pers. Sastāvs:
Šokolādes krēmam:
Salds krējums 150 g
Kakao vai šokolāde 15 g
Piens 50 g
Cukurs 30 g
Želatīns 5 g
Ūdens 30 g


Ķirbju masai:
Ķirbji 400 g
Cukurs 80 g
Kanēlis, malts tējk. gals
Citrons 1 gb.


Auzu pārslas 100 g
Saulespuķu sēkliņas, lobītas 50 g
Lazdu rieksti, tīrīti 50 g
Sviests 30 g


Salds krējums 150 g
Vaniļas cukurs 3 g
Cukurs 15 g


Dzērvenes 100 g



Kā pagatavot:
Gatavo šokolādes krēmu
3 Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
3 Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sajauktu ar kakao pulveri vai šokolādi, un izmaisa.
3 Karstam kakao pienam pievieno uzbriedinātu želatīnu, izkausē un atdzesē līdz 200 C.
3 Putukrējumu saputo.
3 Saputotam putukrējumam pievieno kakao pienu, ātri samaisa un salej platās stikla glāzēs vai saldēdiena trauciņos, sarecina aukstumā.


Pagatavo ķirbju masu
3 Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru, citrona sulu, kanēli un lēni sautē līdz gatavībai, tā, lai ķirbju gabaliņi ir mīksti, bet nav pilnīgi izjukuši. Atdzesē.
3 Atdzesēto ķirbju masu kārto saldēdiena trauciņā virs šokolādes krēma.


3 Virs ķirbju masas liek vaniļas putukrējuma kārtiņu, ko pārkaisa ar apcepinātām, atdzesētām auzu pārslām ar riekstiem un sēkliņām.
3 Šokolādes krēma un ķirbju kārtojumam virsū liek putukrējumu un dzērvenes. receptes
Cepts saldējums ar armanjaka plūmēm plānā lapu mīklā/1 pers. Sastāvs:

Lapu mīkla 1 loksne

Vaniļas saldējums

Armanjaka plūmēm

Žāvētas plūmes bez kauliņiem 1 sauja

Melnā tēja maisiņos 2 gab.

Cukurs 70 g

Kanēļa standziņa 1 gab.

Miziņas no 1 apelsīna un 2 citroniem

Armanjaks (vai brendijs vai konjaks) 75 g







Kā pagatavot:

3 Uzvāri 2 glāzes ūdens, ieliec maisiņus ar melno tēju, paturi 5 min., izņem ārā.

3 Pieliec plūmes, cukuru, kanēļa standziņu un citrusaugļu miziņas. Uzvāri, tad uz lēnas uguns maigi vāri 5 min. Kad atdziest, pielej armanjaku.

3 Izklāj lapu mīklu, vidū liec armanjaka plūmes un virsū saldējumu, apsmērē malas ar sviestu un ietin saldējumu mīklā, izveidojot "paciņu".

3 Cep dziļā eļļas peldē 160 grādu temperatūrā 2 minūtes. receptes
Ātrie siera cepumi - kliņģerīši/10 pers. Sastāvs:

Produkti 1000 g mīklas ~ 700 g cepumu



Siers "Holandes" 300 g

Sviests 300 g

"Vegeta" 1 tējk.

Ķimenes 1 tējk.

vai

Sarkanā paprika, malta tējk. gals

Ūdens 1 ēdk.

Olas dzeltenums 1 gb.

Milti 400 g + 100 g

Ola 1 gb.







Kā pagatavot:

Sviestu saputo, tad tam pievieno ūdeni, olas dzeltenumu, "Vegetu" un, ja vēlas, ķimenes vai maltu sarkano papriku.

Saputotam sviestam pievieno miltus un smalki sarīvētu sieru, mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.

Tad siera mīklu sadala lodītēs ~ 50 g svarā, no katras izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.

Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 1600-1800 C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai. Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas, buljona.

receptes
Cepti banāni Sastāvs:

3-4 banāni,

sarīvēta šokolāde,

saldējums.





Kā pagatavot:

Sagriež banānus uz pusēm gareniski, liek uz folijas un pēc tam cepeškraasni pannā.Pacepina, karstu izņem ārā uzpurina sariivētu šokolādi pēc tam, kad atdzisis, liek virsū saldējumu. receptes