Biezpiena saldais Sastāvdaļas:Saldais krējums, biezpiens, cepumi(ieteicams "selgas"), sausais ķīselis



Kā pagatavot:Saldo krējumu saputo un sajauc ar biezpienu, cepumus salauž mazos gabaliņos un sajauc ar biezpiena masu. Kīseli izvāra un atdzesē. Ieliek trauciņa ķīseli un pa virsu saldo. receptes
Pankūku kūka Sastāvdaļas:Plāno pankūku mīkla, ievārijums, iebiezinātais piens



Kā pagatavot:Izcep plānās pankūkas, tad liek kārtās- vienā kārtā ievārijumu otrā iebiezināto pienu un tā visu laiju, pēc tam atstāj uz 1h-2h lai atdziest receptes
Šokolādes krēms Sastāvdaļas:
200 gr putukrējuma ,
2 ēdamk. piena,
2 ēdamk. cukura,
1 ēdamk. kakao,
1 tējk. želantīna.

Kā pagatavot:
Kakao samaisa ar cukuru,pielej uzvārītu pienu.Pievieno uzbriedinātu želantīnu.Uzputo krējumu,pievieno vanilīnu un pievieno kakao masu.Atdzesē un pasniedz ar jāņogu ķīseli. receptes
Tiramisu deserts Sastāvdaļas:
4 olas,
12 karotes cukura,
maskarpone siers 2 pakas,
saldais krējums 1 litrs,
olu,
cepumi,
kafija,
amaretto,
kakao.

Kā pagatavot:
cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ mikserī,tad pievieno sieru,sakuļ līdz viendabīgai masai,atsevišķi saputo krējumu.Tad visu sajauc kopā.Liek vienā kārtā cepumus mērcētus kafijā,tad pārklāj ar krēmu,tad atkal cepumus un krēmu.Pārkaisa ar kakao.Sanāk vienkārši super. receptes
Maizes zupa Sastāvdaļas:40gr rudzu maizes,15gr žāvēti augļi,15gr cukura,5 gr ciete,kanēlis



Kā pagatavot:Sakaltušu rudzu maizi aplej ar ūdeni un uzvāra.Masu atdzesē un izberž caur sietu.Pievieno cukuru,žāvētus augļusun vāralīdz tie kļūst mīksti,pieliek kanēli un cieti.Atdzesētu pasniedz ar putukrējumu. receptes
Rīsu krēms Sastāvdaļas:100gr rīsu,100gr cukura,250gr putukrējuma,2tējk želantīna,vanilīns.



Kā pagatavot:Rīsus izvāra.Uzputo krējumu,cukuru,vanilīnu.Pievieno uzbriedinātu želantīnu.Putukrējumā iemaisa rīsus.Pasniedz ar dzērveņu ķīseli. receptes
Cepti āboli ar vaniļas mērci (mikroviļņos) Sastāvdaļas: āboli, cukurs, kanēlis, vaniļas mērcei: 0,5l piena, 2 olu dzeltenumi, cukurs, vaniļas cukurs, 1 ēd. k. miltu



Kā pagatavot: Āboliem izdobj vidu, ieber cukuru un kanēli. Liek stikla bļodā ar vāku un liek mikroviļņu krāsnī 3-4 min (uz pilnu jaudu). Atdzesē.

Pasniedz ar ātro vaniļas mērci:

0,5l piena uzvāra, pakāpeniski iemaisa 2 olu dzeltenumus saputotus ar cukuru, vaniļu un 1 ēd.k. miltu. To arī var darīt mikrenē, tad nepiedeg piens. Karsē līdzsabiezē.

Pasniedz aukstu ar āboliem.

receptes
Saldējums ar balzāmu Sastāvdaļas:Latvijas melnais balzāms 25ml Vaniļas saldējums 200 gr.



Kā pagatavot:Ieliek vai nu krūzītē vai bļodiņā saldējumu un tad uzlej balzamu pa virsu. receptes
Ābolu deserts ar kanēli un putukrējumu Sastāvdaļas: 4 olu dzeltenumi, 100 g cukura , piens, 2 tējk. kanēļa,želantīns, 200 ml saldā krējuma,āboli, 2 ēd.k. sviesta, 2 ēd.karotes rozīņu.







Kā pagatavot: Ņem olu dzeltenumus, cukura un uzputo iepriekš uzvārītā pienā, kurā iejauktas kanēļa. Maisot uzkarsē, bet nevāra. Karstajā piena maisījumā izšķīdina iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Noliek vēsumā. Stingrās putās saputo saldo krējumu un iejauc atdzesētajā piena maisījumā. Nomizo ābolus un sagriež daiviņās. Uz pannas izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un sautē ābolus, pievienojot tiem 2 ēdamkarotes rozīņu. Ābolus neapcep brūnus! Pēc brīža āboliem pievieno glāzi nedaudz saldinātas ābolu sulas un turpina sautēt. Kad āboli gatavi, tos atdzesē un liek deserta traukos, pievienojot sagatavoto putukrējuma masu. receptes
Kafijas pīrāgs ar plūmēm Sastāvdaļas:

Mīklai

250 g miltu;

75 g maltu mandeļu riekstu (var arī iztikt);

3 piles mandeļu esences (garšviela);

Uz naža gala cepamā pūlvera;

125 g sviesta;

65 g cukura;

1.šķipsniņa sāls;

2 olas;



Pildījumam

5 ēd.k. kapučīno pulvera;

600 g plūmju (var arī citus augļu)

150 g saldā krējuma (putošnai);

3 olas;

600 g trekna biezpiena;

50 g cukura (bet ja garšo saldāks, tad var pievienot līdz 70 g – 80g)



Kā pagatavot:1. no visām sastāvdaļām, kuras domātas mīklai, izveidot elastīgu, viendabīgu masu.

Ietīt plēvē vai maisiņā un ielikt ledusskapī uz 30 min.

2. kapučīno pulveri izšķaidīt 3-4 ēd. karotēs karstā vārītā ūdenī, un ļaut atdzist. Plūmes nomazgāt un sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus. Saldo krējumu saputot biezā masā. Olas samaisīt ar cukuru un pievienot biezpienu + pievienot atdzesēto kapūčino. Samaisīt masu ar saputoto saldo krējumu. Cepeškrāsni uzsildīt līdz 200 grādiem.

3. vidēji lielu cepešpannu noziest ar sviestu vai cepšanas taukiem. Mīklu izveltnēt un ielikt veidnē uztaisot aukstas maliņas. Tad izlikt biezpiena masu un nolīdzināt. Augšā izlikt pusītes plūmju.

4. pīrāgu cept apmēram 30 min. Pēc tam pīrāgu atstāt izslēgtā cepeškrāsnī apmēram 10min. Gatavo pīrāgu apkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti:)



receptes
Cepti āboli Sastāvdaļas:Āboli, kanēlis, cukurs , putukrējums.



Kā pagatavot:No āboliem izgriež serdes, ābolus liek cepties cepeš krāsnī 180 grādos, cepšanas ilgums, kā pats vēlas, ja grib cietākus tad mazāk, ja mīkstākus ilgāk! Kad izcepti āboli liek dzesēties, tikmēr sakuļ putukrējumu kopā ar cukuru.Pilda ābolus ar putukrējumu un virsū uzber kanēli, var arī dekorēt ar ko grib!Var putukrējuma vietā likt ko vēlas!:) receptes
Našķītis Sastāvdaļas:skābais krējums, kakao(pēc garšas), cukurs



Kā pagatavot:skābo krējumu ieliek kādā nelielā trauciņā, uzber kakao un cukuru, tad kārtīgi samaisa un ļauj lai 3 min pastāv, daudz kaloriju, toties gardi... receptes
Putukrējums ar biezpienu Sastāvdaļas:saldais krējums 1 paciņa, biezpiens 200gr, augļi (vīnogas, banāni) vai ogas, vanilīna cukurs.



Kā pagatavot:

Saputo saldo krējumu samaisa ar biezpienu. Pieber vaniļas cukuru un piegriež vīnogas un banānus. Var arī citus augļus, pēc pašas vēlēšanās. Ātri un ērti.

receptes
Augļu saldējums Sastāvdaļas: 500 g bumbieru, 500 g persiku, 300 g mandarīnu, 1 l baltā saldējuma

Pagatavošana:



Persikus un bumbierus nomazgā, nomizo un sagriež vidēji lielos gabalos. Augļus sasmalcina blenderī. Pievieno kubos sagrieztu saldējumu un visu sakuļ viendabīgā masā. Salej nelielos trauciņos un uz 1 stundu ieliek saldētavā. Pasniedz rotātus ar mandarīnu daiviņām. receptes
Krutie āboli Sastāvdaļas: 5 gab lieli antonovkas āboli, cukurs,olu baltums *3*



Pagatavošana:



nomizo ābolus un sagiriež smalkās šķēlītēs, vara katlā ( plikus) kamēr izjūk, beigas saputo ar cukuru un olu baltumu ( sanāk debesmanna)



gardi servē ar pienu;) receptes
Jautrais banāns Sastāvdaļas:banāns, cukurs, sviests,kanēls ,saldējums.



Pagatavošana:



pagriež banānu uz pusēm, apcep sakarsētā sviestā, pārber ar cukuru un kanēli, cep. Garnē ar saldējuma bumbām un fantāziju:) receptes
Zemeņu zupa Sastāvdaļas:
1 kg zemenes,
1 kg plombīra saldējums,
200 gr cukura,
500 saldais krējums,
1 pac. vaniļas cukura,
piparmētru lapiņas

Kā pagatavot:
Blenderī sakuļ zemenes, 100 gr cukuru, saldējumu. Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un 100 gr cukura. Zemeņu masu lej lēzenos trauciņos, rotā ar putukrējumu un piparmētru lapiņām. Pasniedz atdzesētu. receptes