Saldais ēdiens "Baltā Dāma". Sastāvdaļas:
1 banāns
50 g putukrējums
2 gab. cepumi
2 šķēles citroni
rieksti
šokolāde

Kā pagatavot:
Banānu notīra, sagriež šķēlēs, sajauc ar putukrējumu.
Dekorē ar pāri palikušo putukrējumu, citronu šķēlītēm, cepumiem.
Pārkaisa ar riekstiem un šokolādi. receptes
Biezpiena krems ar zemenēm Sastāvdaļas:
200g biezpiens,
600g saldais krējums,
1olas dzeltenums,
tējkarote želantīna,
cukurs,
vaniļas cukurs,
zemenes

Kā pagatavot:
Želantīnu ieber trauciņā un uzlej remdenu ūdeni, atstāj lai izkūst, ik pa laikam apmaisot. Biezpienu ieliek traukā un ar dakšu saspaida, pievieno olu dzeltenumu un samaisa. Saldo krēmu ielej traukā, pievino 5 ēdamkarotes cukura un nedaudz vaniļas cukuru, tad sakuļ. Kad putukrējums gatavs, pievieno biezpienu un lēnām maisot lej klāt želantīnu. Patur pāris stundas ledusskapī.
Pasniedzot, pa virsu pārkaisa sagrieztas zemenes. receptes
Zemeņu ķiselis. Sastāvdaļas:
1 l zemeņu
5 dl ūdens
1 dl cukura
2 1/2 ēd.k kartupeļu miltu
cukurs

Kā pagatavot:
Ogas notīra un pārgriež uz pusēm.
Ceturto daļu no tām liek bļodā, pārkaisa ar cukuru.
Pārējās ogas ar dakšīņu saspaida un katliņā sajauc ar ūdeni, cukuru un kartupeļu miltiem.
Maisījumu lēni maisot karsē uz nelielas uguns, līdz sāk vārīties.
Noņem no plīts.
Ķīseli uzlej ogām bļodā un uzkaisa cukuru.
Ķīseli atdzesē un pasniedz ar putukrējumu, kam pielikts šķipsniņa vanilīns. receptes
Krējuma saldējums. Sastāvdaļas:
5 olas
0,5 l salds krējums
1 gl. cukura

Kā pagatavot:
Olas dzeltenumus atdala no baltumiem.
Dzeltenumus sakuļ ar pusi cukura, pievieno garšvielas vai sulu.
Saldo krējumu sakuļ ar pusi no cukura, pievieno olu dzeltenumu masai.
Sakuļ olu baltumus, tad pieber atlikušo cukuru un sakuļ.
Pievieno olu un putukrējuma masai, uzmanīgi sajauc un liek saldētavā (-18 grādiem).
Gatavs apmēram pēc 6 stundām.
No šādi pagatavota saldējuma, izmantojot rozīnes, riekstus, ievārījumu un šokolādi,var izmantot arī saldējumu tortes. receptes
Apelsīnu šokolāde. Sastāvdaļas:
220 g tumšās šokolādes
2 1/2 ēd.k. eļļas
1 apelsīna sarīvēta miziņa
3 dl. auzu pārslas

Kā pagatavot:
Sadrupina šokolādi un ieliek mikroviļu krāsnī uz 1 1/2 minūti pie pilnas jaudas, lai izkūst ( protams šokolāde jāieliek kādā trauciņā)..
Pievieno eļļu, apelsīnu miziņu, kafijas dzirnaviņās samaltas auzu pārslas.
Visu labi samaisa un mazās porcijās liek uz plāts žāvēties. receptes
Krējuma karameles. Sastāvdaļas:
3 dl. cukura
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 ēd.k. kakao pulvera
2 dl. putukrējuma
50 g sviests (margarīns)
rieksti - rotāšanai

Kā pagatavot:
Uz paplātes liek 15 X15 cm lielu formu, ko pati esat pagatavojusi no folijas.
Saliek katliņā visu, izņemot riekstus.
Maisījumu vāra apmēram 30 minūtes, kamēr sāk sabiezēt.
Gatavību var pārbaudīt, iepilinot masas lāsīti aukstā ūdens, vai arī viļājot starp pirkstiem.
Noņem katliņu no plīts un lēnam maisot ļauj atdzist un vēl vairāk sabiezēt.
Izlej visu folijas formiņā, kad sāk  sacietēt, rotā ar riekstiem.
Gatavo masu sagriež gabaliņos, iesaiņo celefānā vai folijā.
Uzglabā ledusskapī. receptes
Pasha. Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumu
2dl cukura
2 dl. putukrējuma
500 g biezpiena
1 dl. kausēta sviesta
2 tējk. vaniļas cukura
1/2 dl. sasmalcinātu mandeļu
1/2 dl. sasmalcinātu rozīņu
1/2 dl cukādes
1/2 dl sasmalcinātu ķiršu
1/2 dl. citronu sulas

Kā pagatavot:
Saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
Samaisa biezpienu ar saputoto olu dzeltenumiem.
Maisījumam pievieno atdzesētu kausēto sviestu, mandeles, augļus, citronu sulu un vaniļas cukuru.
Piemaisa putukrējumu.
Masu lej lielā, ar marli noslegtā sietā.
Sietu uzliek katliņām, bet pashas masai uzliek šķīvi ar slogu.
Vēsumā pasha sacietē aptuveni diennakts laikā.
Pashu liek uz šķīvja un izrotā. receptes
Magoņu parfē. Sastāvdaļas:
4 olu dzeltenumi
2 olas
1 l saldais krējums
50 g magones
50 g Cointreau liķieris
50 g cukurs

Kā pagatavot:
Karstā ūdens peldē saputo olas.
Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, cukuru, magones, liķieri.
Beigās pievieno putoto olu masu, sajaucot kopā ar putukrējumu un sasaldē receptes
Šokolādes desa Sastāvdaļas:
2 paciņas selgas cepumu
150 g sviesta
1 glāze cukura
50 g kakao

200 g marmelādes konfektes


Kā pagatavot:
Marmelādes konfektes sagriež gabaliņos. Cepumus sadrupina. Bļodā izkausē sviestu ar cukuru. Noņem no uuns un pievieno kakao. Pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādes konfektes. Visu labi samaisa. Izveido desiņu. Ietin celofāna maisiņā un liek ledusskapī. Izņem no ledusskapja un sagriež sķēlītēs. receptes
Burvīgā svēdiena Sastāvdaļas:
2 kausiņi šokolādes saldējuma
2 kausiņi plombīra saldējuma
4 banānu šķēlītes
1 ēdam karote šokolādes mērci
1 ēdamkaroti rīvētu šokolādes skaidiņu

Kā pagatavot:
Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas, tad liec tās kārtām glītos trauciņos. Saldums izskatīsies efektīgāk, ja kārtas saskaņosi pēc kārtas un sastāvdaļām. Virsējā kārtā liec saldējumu un kārtīgi izdekorē. Pasniedz! receptes
Augļu salātiņi Sastāvdaļas:
8 lielas zemenes
1 banāns
3 ēdamkarotes pilnpiena jogurta
1 ēdamkaroti medus
6 mazi gabaliņi sagriezta ananāsa
Auzu pārslas

Kā pagatavot:
visus augļus sagriez ar asu nazi. Jogurtu samaisi ar medu, maisijumu ielej glāzē un virsū uzliec augļus. Pa virsu var uzbērt auzu pārslas. receptes
Zemenes šokolādē Sastāvdaļas:
Svaigas zemenes (vēlams ar visiem ziedkausiņiem)
Melnā šokolāde
Baltā šokolāde
Kokosriekstu skaidiņas
Lazdu rieksti

Kā pagatavot:
Šokolādi izkausē un zemenes līdz pusogai iemērc izkausētajā šokolādē, var pusi iemērkt tumšajā, pusi baltajā. Ja ir vēlēšanās tad pēc iemērkšana var šokolādaino vietu apkaisīt ar kokosriekstu skaidiņām vai sasmalcinātiem lazdu riekstiem. receptes
Auzu pārslas ar biezpiena putām Sastāvdaļas:auzu pārslas - 2 glāzes;

margarīns - 100g;

cukurs - 3-4 ēdamkarotes;

biezpiens - 300g;

piens - 4-5 ēdamkarotes;

salds krējums - 250g;

rīvēta citrona vai apelsīna miziņa.



Kā pagatavot: Auzu pārslas apcep uz karstas pannas margarīnā, līdz kļūst gaiši brūnas un kraukšķīgas. Pievieno cukuru un vēl nedaudz apcep. Atdzesē.

Biezpienu samaisa ar sarīvētu citrona vai apelsīna miziņu, pienu un cukuru. Beigās iecilā putukrējumu.

Saldēdiena trauciņos liek kārtām auzu pārslas ar biezpiena putām. Virsējā kārtā liek auzu pārslas. Grezno ar konservētiem augļiem, šokolādi vai apelsīna šķēlītēm. receptes
Pankūkas ar zemeņu pildījumu Pankūkas

Pamatmīkla



Sastāvdaļas:

piens - 0,5L

olas - 3gab.

milti - 220g

cukurs - 10g

šķipsniņa sāls



Zemenes - 200g

cukurs - 1,5 ēdamk.

saldais krējums - 150g

želatīns - 5g



Kā pagatavot:



Mīkla: apmēram pusē piena iemaisa sāli, cukuru, olas un miltus. Kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu, tad mīklai pievieno atlikušo pienu, samaisa. Gatavo mīklu lej pannā sakarsētos taukos un cep plānās pankūkas.

Ogas saspaida, samaisa ar cukuru, pievieno uzbriedinātu želatīnu un lēnām iemaisa saputotu saldo krējumu.

Pankūkas satin tūtiņās un piepilda ar gatavo zemeņu masu. Rotā ar vesalām ogām. receptes
Brūnais mikslis Sastāvdaļas:400g iebiezinātā piena,2 pac Selgas cepumu,30g kakao pulvera,Kellogs šokolādes bumbiņas.



Kā pagatavot:Sadrupina cepumus smalki,tad pievieno iebiezināto pienu un kakao,visu samaisa un ieliek ledusskapī uz stundu.Pēc tam veido ar karoti bumbiņas,kuras pārber ar Kellogs...Var pievienot arī putukrējumam ar biezo ķīseli... receptes
Fajita wrap Sastāvdaļas: saldais krējums,zefīrs,marmelāde,sasmalcinātas mandeles,konservēti persiki,bumbieri(augļi pēc izvēles,kas nu kuram garšo)

Kā pagatavot:

Saputo saldo krējumu,sagriež marmelādi,zefīru,augļus un pievieno mandeles.Visu labi samaisīt un gatavs!Ātri un garšīgi!!! receptes
Ķirbju ķīselis ar persiku ābolu mērci Sastāvdaļas:

Ķirbji 1700

Cukurs 250

Kartupeļu ciete 300

Piens 1000

Rieksti 100

Ūdens 1000

Ābolu – persiku sula 500

Vanilīns





Kā pagatavot:Ķirbjus notīra , sīki sagriež, sautē mīkstus, izberž caur sietu un masu pievieno verdošam pienam, pieliek ½ cukura, ūdenī atšķaidītu 1/3 cietes. Uzvāra un iecilā sakapātus riekstu kodolus. Persiku ābolu sulu atšķaida ar ūdeni, pievieno cukuru, vanilīnu uzvāra un uztumē ar atlikušo kartupeļu cieti. Atdzesē līdz 14* un pasniedz. Lai izskatītos skaistāks, var pārkaisīt ar rīvētu šokolādi. receptes