Šokolādes konfektes
Sastāvdaļas:
1 glāze salda krējuma
2 glāzes cukura
2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
1 tejkarote sviesta
Kā pagatavot:
Visu samaisa, vāra, līdz sabiezē (kad piliens ūdenī sabiezē).Šokolādes masu izliek uz dēļa, kas ieziesta ar sviestu, 2cm biezā kārtā. Atdzisušu sagriež gabaliņos. Šokolādes masai var pievienot glāzi sasmalcinātu riekstu.
receptes
Marcipāna lodītes
Sastāvdaļas:
Marcipāns
rozīnes
vīģes gabaliņi
sakapātas saldās mandeles
valrieksti
zemesrieksti vai mazi karameles gabaliņi
Kā pagatavot:
To visu labi samīca un izveido lodītes. Mērcē izkausētā šokolādē.
receptes
Rīta kārums
Sastāvdaļas:
Biezpiena sieriņi šokolādes glazūrā - 2 gab.
banāns - 1vidējs
jogurts pēc izvēles- vēlams persiku vai ķiršu
Kā pagatavot:
Biezpiena sieriņus sadala 4x2 gabaliņos, banānu sagriež šķelītēs, liek kārtās stikla trauciņā un pārlej ar jogurtu :) Var piedekorēt ar piparmētru lapiņām.
Un tas viss tikai 5 minūtēs. :)
receptes
Ābolu pankūkas
Sastāvdaļas:
Milti 600 g
Olas 3 gab
Cukurs 100 g
Piens vai ūdens 450 g
Sāls ½ tējkarotes
Raugs 20 g
Āboli 4-5 gab
Eļļa
Kā pagatavot:
Olas un cukuru saputo. Pievieno pienu, sāli un miltus. Krietni samaisa. Raugu izkausē siltā ūdenī un iemaisa mīklā. Pieber ābolus (āboli nomizoti, sagriezti šķēlītēs). Uzraudzē siltā vietā 30 – 40 min. Cep labas kvalitātes eļļā.
receptes
Šokolādes ķīselis
Sastāvdaļas:
8dl piena
50g šokolādes
1/2 glāze cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1tējkarote vaniļas cukura
Kā pagatavot:
Karstam pienam pievieno sarīvētu šokolādi, cukuru un uzvāra. Tad pievieno aukstā pienā izmaisītu kartupeļu cieti un maisot vēlreiz uzvāra. Pieber vaniļas cukuru un izmaisa. Karstu saliek porciju trauciņos. Pasniedz ar putukrējumu vai cepumiem. :)
receptes
Rupjmaizes krēms
Sastāvdaļas:
100 g cietas rupjmaizes
1 1/4 gl. salda krējuma
ievārījums
Kā pagatavot:
Rupjmaizi sarīvē.
Saldo krējumu ar nedaudz cukuru saputo.
Putukrējumā iemaisa rupjmaizi un ievārījumu.
Kārto traukā un rotā ar augļiem un putukrējuma.
receptes
Ātrais biezpiena krēms
Sastāvdaļas: 2 paciņas biezpiena, 2 pac.salda krējuma, 1 banāns, cukurs
Kā pagatavot:Biezpienu rūpīgi samaisa ar cukuru un sarīvētu banānu(uz rupjās rīves),pievieno saputotu putukrējumu,rūpīgi samaisa un liek ledusskapī.lai nedaudz pastāv(šajā gadījumā banāns darbojas kā želantīns).Pasniedz ar dzērveņu vai upeņu ķīseli.Ļoti labs,kad gribas ko garšīgu,bet negribas pavadīt daudz laika virtuvē.Labu apetīti!
receptes
Augļu torte
Sastāvdaļas:
olas
cukurs
milti
eļļa
putukrejums
vīnogas
mandarīni
Kā pagatavot:
jāatdala olas dzeltenums no baltuma
jāpieliek cukurs bie dzeltenuma
jasaputo dzeltenums
jasaputo olbaltums
olbaltums jasajauc ar dzeltenumu kad abi ir sajaukti
tad japievieno milti
cepamaja pannā jāielej eļļa
un masa jaliek cepties
kad masa gatava tad to pārklāj ar putukrējumu
kad tas ir darits tad torti izgrezno ar vīnogām un mandarīniem
receptes
Pikantais saldējums
Sastāvdaļas (4 personām):
500 g vaniļas saldējuma
1/2 tējk. smalkā kanēļa
1/2 tējk. samalta ingvera
1/2 tējk. samaltu krustnagliņu
Kā pagatavot:
1. Vaniļas saldējumu nadaudz atkausē un ar mikseri saputo.
2. Pievieno visas garšvielas.
3. Maisījumu iepilda traukā un liek saldētavā uz 1-2 st.
4. Pēc tam veido bumbiņas un liek saldā ēdiena traukos.
receptes
Ogu bezē
Sastāvdaļas (4 personām):
2 olu baltumi
65 g cukura
100 g saldā krējuma
150 g sarkano jāņogu
1 ēd.k. cukura ogu krēmam
60 g melleņu
Kā pagatavot:
1. Tīrā un sausā traukā saputo olu baltumus. Pievieno pusi no cukura daudzuma un puto, līdz iegūst stingras putas. Pēc tam uzmanīgi iecilā atlikušo cukuru.
2. Rūpīgi ieziež plāti vai arī izmanto cepamo papīru. No iegūtās masas veido 4 apaļas kūciņas.
3. Cep cepeškrāsnī 125*C apmēram 50 minūtes. Bezē kūciņām jābūt trauslām un sausām.
4. Stingri saputo saldo krējumu.
5. Vajadzības gadījumā ogas notīra un noskalo. Pusi no jāņogu daudzuma saspaida, tad sajauc ar putukrējumu.
6. Bezē kūciņas pārklāj ar sagatavotu jāņogu krēnu. Rotā ar atlikušajām jāņogām un mellenēm.
7. Pasniedz tūlīt.
receptes
Saldējuma "Eksotika".
Sastāvdaļas:
plūmes
aprikozes
karambola vai citi augļi
saldējums
Kā pagatavot:
Izvēles sezonā atbilstošus augļus un tos izdobj.
Izdobto masu sasmalcina un sajauc ar saldējumu.
Saldējumu pilda, izdobtajos augļos.
receptes
Deserta ābolu zupa.
Sastāvdaļas:
Āboli (labāk izvēlieties pēc iespējas skābākus)
piens
cukurs
vanilīns
ola
Kā pagatavot:
Ābolus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
Liek aukstā pienā un vāra uz mazas liesmiņas.
Ābolu skābuma iespaidā piens pārvēršās par biezpiena kunkulīšiem un suliņās.
Kad ābolu šķēlītēs ir mīkstas, pievieno cukuru pēc garšas un vanilīnu.
Atdzesētai zupai pievieno saputotu olu.
receptes
Manna buberts.
Sastāvdaļas:
60 g mannas
puslitrs piena
2 ēd.k. cukurs
3 olas
paciņa vanilīns
Kā pagatavot:
Uzvārītā pienā maisot ieber mannu un izvāra ne pārāk biezu biezputru.
Tūlīt pievieno ar daļu cukura un vanilīnu sajauktus olu dzeltenumus.
Pēc tam iecilā ar pērējo cukuru saputotus olu baltumus.
Pasniedz ar ogu vai augļu mērci, var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām vai drupinātiem riekstiem.
receptes
Aveņu krēms.
Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumi
3-4 ēd.k. cukura
paciņa vanilīns
ēd.k. karsta ūdens
tējk. citrona sulas
paciņa saldā krējuma
250 g aveņu
Kā pagatavot:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, vanilīnu, citronu sulu un karsto ūdeni.
Bļodu ar iegūto masu liek karstā ūdenī, (bet ne vārošā ) ūdens peldē un turpina putot, līdz izveidojās krēmam līdzīga masa.
Pēc tam bļodu liek aukstā ūdenī un kādu brīdi turpina putot.
Saldo krējumu saputo un iecilā olu krēmā.
Pievieno 2/3 aveņu, saspaidītas ar dakšiņu.
Krēmu liek trauciņos un rotā ar svaigām ogām.
receptes
Biezpiena un rudzu maizes kārtojums.
Sastāvdaļas:
100 g biezpiena
5-10 g sviests
20-30 g salda krējuma
15 g cukura
15 g medus
60 g saziedējušas rudz maizes
50 g savārītu ābolu
kanēlis
Kā pagatavot:
Maizi sarīvē un kopā ar sviestu izkarsē uz pannas.
Pievieno cukuru un kanēli.
Saberztam biezpienam pievieno medu un iecilā saputotu saldo krējumu.
Lēzenā traukā liek kārtām maizi, tad - ābolu masu, maizi un biezpienu masu.
Grezno ar saputotu saldo krējumu un svaigiem vai konservētiem augļiem.
receptes
Cepti āboli ar biezpienu.
Sastāvdaļas:
4 lieli āboli
200 g biezpiena
cukurs
rozīnes
vanilīns vai kanēlis
1 ola
ēd.k. mannas taukvielas
Kā pagatavot:
Ābolus pārgriež gareniski uz pusēm, uzmanīgi izņem sēklas, veidojot bļodiņas.
Biezpienu samaisa ar olu, cukuru, rozīnēm, vanilīnu un mannu.
Ar sagatavoto masu pildītus ābolu bļodiņas liek ietaukotā ugunsdrošā stikla veidnē un cep cepeškrāsnī.
Ēdienu pasniedz ar pienu vai saldo krējumu.
receptes
Peldošās bumbiņas.
Sastāvdaļas:
200 g biezpiens
150 g milti
1 ola
ēd.k. cukurs
Kā pagatavot:
No visām sastāvdaļām samīca pastingru mīklu.
Ar mitrām rokām veido apaļas bumbiņas un ber verdošā ūdenī.
Kad bumbiņas uzbriest un paceļās virspusē, tās ir gatavas.
Bumbiņas liek šķīvī un virsū uzlej ķišeli.
receptes