Buberts Sastāvdaļas:
2 glāzes piena
2 ēdamkarotes miltu "Hercogs"

3 ēdamkarotes cukura
3 olas
1/4 tējkarotes sāls
1 tējkarote vaniļas cukura vai sasmalcinātu riekstu

Kā pagatavot:
Aukstu pienu sajauc ar miltiem, cukuru, olu dzeltenumiem un garšvielām. Katliņu izskalo ar ūdeni, lai piens nepiedegtu. Ielej piena maisījumu katliņā un uzvāra, visu laiku maisot ar koka karoti. Jāvāra uz mazas uguns, līdz maisījums sabiezē. Olu baltumus saputo, līdz izveidojas biezas putas, un iemaisa nedaudz atdzisušā biezputrā. Bubertu ēd ar kompotu vai sulas mērci. receptes
Ābolu deserts ar kanēli un putukrējumu Sastāvdaļas:
4 olu dzeltenumi,
100 g cukura,
piens,
2 tējk. kanēļa,

želantīns,
200 ml saldā krējuma,
āboli,
2 ēd.k. sviesta,
2 ēd.karotes rozīņu.

Kā pagatavot:
Ņem olu dzeltenumus, cukura un uzputo iepriekš uzvārītā pienā, kurā iejauktas kanēļa. Maisot uzkarsē, bet nevāra. Karstajā piena maisījumā izšķīdina iepriekš uzbriedinātu želatīnu. Noliek vēsumā. Stingrās putās saputo saldo krējumu un iejauc atdzesētajā piena maisījumā. Nomizo ābolus un sagriež daiviņās. Uz pannas izkausē 2 ēdamkarotes sviesta un sautē ābolus, pievienojot tiem 2 ēdamkarotes rozīņu. Ābolus neapcep brūnus! Pēc brīža āboliem pievieno glāzi nedaudz saldinātas ābolu sulas un turpina sautēt. Kad āboli gatavi, tos atdzesē un liek deserta traukos, pievienojot sagatavoto putukrējuma masu. receptes
Šokolādes desa Sastāvdaļas:
1.cepumi selga 200g
2.šokolāde 200g

3.2 olas baltumi

4.rozīnes,rieksti,marmalādes utt...

5.pūdercukurs


Kā pagatavot:
1.Sasmalcina cepumus(var caur gaļasmašīnu) 2.ūdens peldē izkausē šokoladi 3.šokolādi sajauc ar olas baltumiem 4.Cepumiem pieliek izmercētas rozīnes,riekstus... 5.Cepumiem parlej sokolādes masu 6.veido desas formu,apkaisa ar pūdercukuru 7.liek ledusskapī uz apm. 1 h LABU APETĪTI!!! receptes
Biezpiena sacepums ar citronu Sastāvdaļas:
Sacepumam:
1 kg biezpiens
250 gr cukurs
9 gb olas
200 gr sviests
4 ēd.karotes manna
1 lielāka citrona miziņa

100 gr rozīnes (bez kauliņiem)
100 gr žāvētas cidonijas vai citi augļi

Maisījumam:
1 glāze krējums

4 ēd.karotes cukurs
1 lielāka citrona miziņa
 

Kā pagatavot:
Biezpienu samaļ vai citādi sastrādā viendabīgā masā. Cukuru sakuļ kopā ar sviestu, pievieno mannu, olu dzeltenumus, žāvētos augļus, rīvētu citrona miziņu un biezpienu. Stingri saputo olas baltumus un uzmanīgi iecilā jau samaisītajā masā. Liek formā un cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu. Maisījums: Sajauc krējumu ar cukuru un rīvētu citrona miziņu. Kad sacepums gandrīz gatavs, maisījumu tam pārlej maisījumu un vēl 5-10 minūtes pacep cepeškrāsnī. receptes
Tiramisu Sastāvdaļas:
4 porcijām Gatavošanas laiks - 40 minūtes un vēl 7 stundas atdzesēšanai: 1 paciņa (250 g) maskarpones siera (istabas temperatūrā) ,4 olas, 4 krūzītes stipras kafijas vai espresso (atdzesēta), 200 cepumu Dāmu pirkstiņi (Lady finger) ,2 tējk. brendija, 1 tējk. amaretto ,1 tējk. gaišā ruma (piemēram, Bacardi), 2 ēdk. cukura, 1 tējk. citrona sulas , apkaisīšanai :1 ēdk. kakao pulvera vai rīvēta šokolāde  
Kā pagatavot:
1. Puto dzeltenumus. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaišai un krēmīgai masai. Liec klāt maskarponi un ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā to saputotajos dzeltenumos, kamēr siers sajaucies ar olu. Noliec malā. 2. Gatavo tiramisu. Kafijai nokās biezumus un samaisi ar brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus un pa vienam iemērc kafijā. Dāmu pirkstiņi ļoti ātri uzsūc mitrumu, tāpēc tie jāiemērc un uzreiz jāņem ārā. Liec mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantīgā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāks divas cepumu kārtas. Palielinot sastāvdaļu daudzumu, iegūsi vairākas kārtas, bet nav vēlams, lai būtu vairāk par četrām kārtām. Katrai cepumu kārtai liec virsū maskarpones krēmu, kārtojumu pabeidz ar krēma kārtu. Pārsedz ar foliju un liec ledusskapī uz 7 stundām vai uz nakti. Pirms pasniegšanas apkaisi ar kakao vai rīvētu šokolādi.
Tiramisu tulkojumā nozīmē paķer mani. Pēc tā nogaršošanas tā vien gribas turpināt šo frāzi ar “… uz debesīm”. Vecās pavārgrāmatās šā deserta receptes neatrast. Tiek pieņemts, ka tas nācis no Venēcijas reģiona. receptes
Rozā sapnis Sastāvdaļas:
500.g biezpiens, 1 litrs mežu ogu jogurts, 1/5 želantīns, ogu kompots (vienalga vai plūmju vai ķiršu..pēc izvēles) ,divas ēdamkarotes cukura, kartupeļu ciete
Kā pagatavot:
Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes) Biezpienu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura..visu to saputo,tad pievieno jogurtu,labi izmaisa un pievieno atšķaidīto želentīnu..tad liek dzesēties... uzvāra ķīseli,atdzesē. receptes
Greifrūtu šerberts Sastāvdaļas:
250 ml salda baltvīna, 60 ml sausa sarkanvīna, 200 ml ūdens, 3 sārti greipfrūti, 1 citrons, 2 olu baltumi ,180 g cukura ,svaigu mētru lapiņas
Kā pagatavot:
Ūdeni uzvāra,pieber cukuru un maisot karsē līdz cukurs pavisam izkusis.Tad noceliet no uguns un atdzesējiet.Nomazgājiet un izspiediet greipfrūtus un citronu.Stingri saputojiet olu baltumus. Atdzesētā cukura sīrupā ielejiet saldo un sauso vīnu,greipfrūtu un citrona sulu,pielieciet saputotos olu baltumus,samaisiet un atstājiet,lai sasalst saldētavā. Saldējot šerbertu pāris reizes labi samaisiet ar koka karoti. Pasniedziet ledus trauciņos,rotājiet ar svaigu mētru lapiņām. receptes
Saldējums kažokā Sastāvdaļas
1personai : 50g saldējums, 30g KELLOGS pārslu, 1 ola ,30g ananāsu vai citi augļi ,10g šok.sīrups vai ievārījums ,200g eļļa ,Piparmētru lapiņas dekorāc.
Kā pagatavot:
No saldējuma saveļ bumbiņu. Apviļā sakultā olā,tad sasmalcinātās pārslās. Noliek saldētvā uz 15min. Atdzesētu strauji vāra lielā eļļas daudzumā. Vārīšana notiek ļoti strauji tiko bumumba ir brūna tā ņem ārā. Pasniedz tūlīt. UZ šķīvja kārto augļus,blakus novieto karsto saldējuma bumbiņu,pārlej ar šok.sīrupu un dekorē ar piarmētru lapiņām. receptes
Banānu pankūkas (bez olām) Sastāvdaļas:
1 glāze miltu "Hercogs"
1 ēdk. brūnā cukura

1 tējk. cepamā pulvera
¼ tējk. sāls
šķipsna kanēļa
2/3 glāzes sojas piena
½ labi nogatavojušās banāna
1 tējk. vaniļas
*piliens* galda etiķa

Kā pagatavot:
 (laiks: 15 minūtes)
Sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Citā bļodiņā sajuc ar dakšu viendabīgi samīcītu banānu, sojas pienu un vaniļu. Pieliek sausajām sastāvdaļām un labi samaisa. Ja massa sanāk pārāk bieza, pievieno nedaudz sojas piena. Beigās piepilina etiķi, kas darbosies ar cepamo pulveri. Pankūkas cep uz vidējas uguns no abām pusēm brūnas. Sanāk apmēram 8 mazas pankūciņas. Pasniedz ar sīrupu, ievārījumu, banānu šķēlītēm, šokolādes mērci vai pūdercukuru. 2-4 porcijas receptes
Gaisīgā ābolkūka Sastāvdaļas:
150gr cukura,
90gr mīksta sviesta,
3 olas,
150gr kviešu miltu,

2 tējk.cepamā pulvera,
1 maza citrona sula un sarīvēta miziņa,
3 āboli sagriezti smalkos gabaliņos,
1 tējk.kanēļis sajaukts ar 2 ēd.kar.cukura,
50gr rupji samaltu lazdu riekstu vai mandeļu  

Pagatavošana:
(laiks: 30 minūtes)
1.Saputo cukuru ar sviestu.
2.Pamazām pievieno olas un turpina putot.
3.Tad iesijā miltus un cepampulveri. Pievieno citrona miziņu un sulu, visu samaisa.
4.Iemaisa mīklā sagrieztos ābolus.
5.Kūkas formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu tajā.
6.Pārkaisa ar kanēļa- cukura maisījumu un samaltajiem riekstiem.
7.Liek cepties uzkarsētā 180C cepeškrāsnī 25-30 minūtes.
8.Gatavību var parbaudīt ar pirkstu paspiežot ābolkūku, tai jābūt pastingrai. receptes
Deserts "Sapnis rozā" Sastāvdaļas:
500.g biezpiens
1 litrs mežu ogu jogurts

1/5 želantīns

ogu kompots(vienalga vai plūmju vai ķiršu..pēc izvēles)

divas ēdamkarotes cukura

kartupeļu ciete


Kā pagatavot:
(laiks: 30 minūtes) Biezpienu sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura..visu to saputo, tad pievieno jogurtu, labi izmaisa un pievieno atšķaidīto želentīnu.. tad liek dzesēties... uzvāra ķīseli, atdzesē. receptes
Ābolu saldais Sastāvdaļas:
āboli,
cukurs,
kanēlis

Kā pagatavot:
Ābolus sarīvē, taču ne pārāk smalki. Tad tai masai uzber virsū cukuru (es lieku uz vienu ābolu 2 ēdamkarotes cukura, ja vajag var arī vairāk) un mazliet, mazliet kanēļa. receptes
Bumbieri baltvīnā Sastāvdaļas:
2 bumbieri
1 citrona sula
2 ēdamk. cukura
8 ēdamk. baltvīna
naža gals kanēļa
1 krustnagliņa
naža gals ingvera
50 g rūgtās šokolādes
rieksti

Kā pagatavot:
Bumbierus nomizo un sagriež šķēlēs. uzkarsē baltvīnu ar cukuru, citrona sulu un garšvielām. Pārlej bumbieriem. Uzliek vāku un atstāj, kamēr atdziest. Kārto deserta trauciņos, pārlej ar ūdens peldē izkausētu šokolādi un pārkaisa riekstus. receptes
Bumbieru salāti ar kūpinātu sieru Sastāvdaļas:
3 bumbieri
200 g kūpināta siera
100 g vīnogu
100 g vārītas vistas filejas
glāze vārītu rīsu

Mērcei:
3 ēdamkarotes eļļas
3 ēdamkarotes dzērveņu sulas
1-2 kadiķogas

Kā pagatavot:
Bumbierus nomizo un sagriež kubiņos. Sieru sagriež stienīšos. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Vistas gaļu sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas savieno un sajauc. Mērcei: eļļu sajauc ar dzērveņu sulu un pievieno saberztas kadiķogas, ļauj ievilkties. Mērci pārlej salātiem. receptes
Žāvētu augļu gardums Sastāvdaļas:
karameļu-šokolādes mērce
"skudru pūznis" pūdercukurs fizālis 8 gb Mīklai: margarīns "Eve" - 80  g cukurs - 2 tējk. olas - 1gb. skābs krējums - 1/3 glāze kviešu milti "Hercogs" - 240 g rozīnes - 50 g žāvētas plūmes - 50 g Pildījumam: kondensēts piens ar cukuru - 120 g vārīts kondensēts piens - 120 g sviests - puspaciņa cepti, samalti valrieksti - 25 g Karameļu-šokolādes mērcei: piens - pusglāze kakao-neskvik pulveris - 50 g karamele - 80 g Karamelei: cukurs - 40 g sviests - 10 g salds krējums - 40 g ūdens - 5 g

Kā pagatavot: Mīklas pagatavošana. Margarīnu samaisa ar cukuru, pieliek olu, skābu krējumu un samaisa. Iesijā miltus un vēlreiz samaisa. Liek saldētavā un pasaldē ~2h  mīklu sarīvē un panā pacep ~10min. Visus pildījuma produktus samaisa kopā. Sarīvētai mīklai pieliek rozīnes, kubiņos sagrieztas plūmes un samaisa.pieliek pildījumu Un labi samaisa. Liek apaļā formā pa 100g. Liek saldētavā , lai sastingst. Karamele. Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Nedrīkst būt Cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu Masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa Un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts. Mērce. Traukā liek visus produktus. Kārtīgi samaisa un un vāra, līdz iegūst viendabīgu masu. Noformējums. Vienā šķīvja pusē strīpiņās uzlej karameļu- šokolādes mērci. Kūkas gabaliņu liek šķīvja vidū, uzber pūdrcukuru.  Rotā ar nomazgātu, nosusinātu fizāli. receptes
Biezpiena kūka Sastāvdaļas:
Biskvītam:
    soda - 50 g

    kviešu milti "Hercogs" - 50 g

    cukurs - 80 g

    olas - 2 gab.

    kakao pulveris - 40 g
    ūdens - 30 g

Pildījumam:
    ūdens - 200 g

    rīvēts biezpiens - 200 g

    putukrējums - 400g

    žāvētas aprikozes - 130 g

Ogu masai:
    saldētas avenes - 700 g

    cukurs - 120 g


Kā pagatavot:
Biskvīts.
Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200`c t`, 10min.
Pildījums.
Ūdeni, biezpienu,  miltus samaisa kopā.  Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes, putukrējumu un samaisa.
Ogu masa.
Saldētas avenes atlaidina 0....+6`c t` un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ līdz iegūst viendabīgas konsistences masu. Kūka. Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu.uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē. receptes
Auzu pārslu konfektes Sastāvdaļas:
1 glāze saldā krējuma
1 glāze cukura
1,5 glāze auzu pārslu

2 ēdamk. sviesta

Kā pagatavot:
Krējumu, 0,5 ēdamk. sviesta, cukuru, vanilīna cukuru, rīvētu citrona miziņu uzvāra. Auzu pārslas apgrauzdē 1 ēdamk. sviesta. Kad sīrups sabiezējis, pievieno auzu pārslas. Visu masu liek uz ietaukota šķīvja un siltu saveļ stienīšos. receptes