Gruzīnu plācenīši Sastāvdaļas:1.2kg zivs fileja ( līnis)
                        2.200.g. svaiga kāposta
                        3.100 g. rīsu
                        4. sīpols
                        5 .ola
                        6. sāls,sviets un milti cepšanai   
                        7. Saldais krējums 200g,,3 ēdamkarotes milti
                        8. 2 ēdamkarotes sviesta cepšanai,
                        9. 2 tomāti

Kā pagatavot:Fileju kopā ar sīpolu un kāpostu divreiz izmaļ gaļas mašīnā
                           masai pievieno olu un pusvārītus rīsus,sāli. Gatavo garenus
                          plācenīsus kurus apcep no abām pusēm. Liek katlā. Pārlej ar
                          mērci un sautē ap, 10 minūtes.

                          Mērcei: apbrūninātiem miltiem pielej saldo krējumu,pievieno                                                        nomizotus smalki sagriezstus tomātus,sāli.
receptes
Zivju kotletes japāņu gaumē Sastāvdaļas:
    1.Zivs - 1,5 kg.
    2. ēdamkarote sojas mērces
    3. 2.tējkarotes kukurūzas miltu
    4.Ēdamkarote olīveļās
    5.Ēdamkarote deserta vīna
    6.tējkarote cukura
    7.sāls 
    8.sviests cepšanai
    9.četras olas   

Kā pagatavot:
    Zivs fileju divreiz izmaļ gaļas mašīnā.
    Pievieno kukurūzas miltus,olu dzeltenumus,eļļu,vīnu
    sojas mērci. Iecilā un iejauc ar cukuru saputotus olu
    baltumus. pieber sāli visu sajauc. Cep sviestā no abām
    pusēm līdz zelatainam brūnumam. Pasniedz atdzesētu
    Ar zaļiem salātiem. receptes
Apburtā līdaka Sastāvdaļas:
līdaka,apmēram  2-3 kg,
neliela galviņa puķkāposta,
3 sarkanās paprikas,
3 dzeltenās paprikas,
3 lieli burkāni,
3 lieli sīpoli,
2 puravi,
neliela "ābolu" selerijas sakne,
200 gr sarīvēts siers,
paciņa sviesta,
dilles,
pētersīļi,
selerjas apmēram 200 gr,
pipari,
sāls un citas garšvielas pēc gaumes izjūtas.

Kā pagatavot:
līdakai atdala galvu, spuras,asti( var vārīt zupiņu) un nogriež fileju, apkaisa ar sāli,pipariem un citām sausajām garšvielām. Cepamā traukā ieklāj folija papīru ,uzloka maliņas uz augšu.Uz folijas liek kārtām kubiņos sagrieztus dārzeņus un zaļumus,kā arī nelielus sviesta gabaliņus. Virsū dārzeņiem liek  vienu filejas pusi un atkal visu pārklāj ar dārzeņiem, papildus kā pēdējo uzberot virsū daļu no  rīvētā siera. Tad atkal liek virsū otru filejas daļu un sakapātos dārzeņus, kā arī visu atlikušo sviestu un rīvēto sieru. Kad ir smuki izveidots šāds kārtojums, to cieši ietin folija papīrā un liek 180-200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī apmēram uz 40. minūtēm. Labi garšo kopā ar zaļo lapu salātiem, alus grauzdiņiem  alu. receptes
Lasis ar sparģeļiem un mērci. Sastāvdaļas:
Mērce:
2 olas dzeltenumi
110 g mīksta sviesta
10 g citronu sulas
20 g ūdens
estragona etiķis
sparģeļi
laša fileja

Kā pagatavot:
Mērce:
Olas dzeltenumiem pievieno ūdeni un estragona etiķi pēc garšas  (parasti 1:1 ar ūdeni).
Olas saputo.
Trauku ar iegūto masu liek virs vāroša ūdens peldes un putojot pa karotei pievieno sviestu.
Iegūtā mērce pēc konsistences atgādina biezu majonēzi.
Gatavai pievieno citronu sulu.
!!!!! Mērci nedrīkst vārīt tad sarec olu dzeltenumi.

Uz šķīvja liek tvaicētus sparģeļus (tos 30 sekundes patur verdošā ūdenī, pēc tam ieliek ledus ūdenī.), grillētu vai uz pannas apceptu laša gabaliņus, ko pārlej ar mērci, uzber piparus.

Estragona etiķi:
100 g baltvīna etiķim pievieno 2 sīki sagrieztus šarlotes sīpolus, melnos piparus, ēd.k. kapātus estragonu un mazliet pavāra, lai ievelkās garšas.
Izkāš caur sietiņu un atdzesē,. receptes
Makšķernieka sapnis. Sastāvdaļas:
0,5 kg svaigas zivis
sāls
pipari
3 ēd.k. etiķa un eļļas maisījums
Pildījums:
1 burkāns
1/2 paprika
1 tējk. cukurs
2 tējk. sāls
1 tējk. etiķis
2 sīpoli

Kā pagatavot:
Notīrītu zivi bez asakām ierīvē ar sāli un pipariem.
Sīpolu sagriež ripiņās.
Veidojot marinādi, sajauc cukuru ar sāli un etiķi.
Marinādi uzlej sīpolu ripiņām un tur 5 minūtes.
Burkānu, papriku un otru sīpolu sīki sasmalcina.
Zivi piepilda ar sasmalcināto pildījumu un novieto uz pergamenta papīra.
Tad pārlej ar etiķa un eļļas maisījuma un ietin.
Cepeškrāsnī cep 20-30 minūtes. receptes
Pica ar zivi un avokado Sastāvdaļas:



Mīklai:

Milti 250 gr.

Sviests 50 gr.

Raugs 25 gr.

Olas 2 gab.

Piens ½ glāze

Cukurs 2 tējkarotes



Pildījumam:

Mencas fileja 600 gr.

Reņģu fileja eļļā 30 gr.

Krabji 100 gr.

Sulīgi avokado 3 gab.

Lapu salāti 1 galviņa

Dārza krese 1 saišķis

Sīpols 1 gab.

Augu eļļa 2 ēdamkarotes

Etiķis 3 ēdamkarotes

Baltvīns ¼ glāze

Sāls

Lauru lapa

Pipari

Cukurs 1 tējkarote



Kā pagatavot:



Sagatavo rauga mīklu. Izrullē un izklāj ar taukiem ieziestā cepešplātī. Mencas fileju novāra 1 litrā ūdens, pievienojot sāli, piparus, lauru lapu un 1 ēdamkaroti etiķi. Atdzesē. Salātus un kreses nomazgā, lapas atdala un saplucina. Apslaka ar pāri palikušo etiķi. Sīpolu un reņģes fileju smalki sagriež.



Avokado nomizo, izņem kauliņus un sagriež šķēlītēs. Pārlej ar baltvīnu un atstāj uz 15 minūtēm. Uz mīklas liek salātus, tad zivis un krabjus. Pārkaisa sīpolus, rotā ar avokado šķēlītēm. Pārlej ar eļļu. Cep karstā krāsnī apmēram 20 minūtes.





RRecepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Cepts lasis ar ķiploku mērci un kartupeļu biezeni Sastāvdaļas:
Kartupeļi ½ kilograms
Piens 100 ml
Sviests 40 gr.
Nelieli sīpoli 4 gab.
Sasmalcinātas ķiploku daiviņas 2 gab.
Olīveļļa 1 ēdamkarote
Laša filejas 4 gab., katra 120 gr.
Krējums 200 ml
Sāls
Pipari

Kā pagatavot:
Kartupeļu biezenis: kartupeļus novāra sālsūdenī un sastampā. Pielej pienu un maisa (var arī blenderēt) līdz veidojas kartupeļu masa. Sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un iejauc tos kartupeļu masā un apmaisa.

Uz pannas atlikušajam sviestam pievieno olīveļļu uz uzkarsē. Lasim pievieno sāli un svaigi maltus piparus, un pāris minūtes apcep uz pannas no abām pusēm. Tad lasi noņem no pannas, taču glabā to siltu.

Mērce: krējumam pievieno sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus un liek uz pannas. Mērcei var pievienot arī nedaudz spinātus un pacept vēl dažas sekundes.


Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Zivs "Pie dabas krūts" Sastāvdaļas:

Zivis (vislabāk svaigi nomakšķerētas),

Svaigi zaļumi,

Sāls, pipari,

Vārītas olas,

Varianti: paprika, sīpoli, ķiploks (var izmantot vai nu olas vietā vai miksēt)

Follija

Ugunskurs

Restītes (var arī cept oglēs)



Kā pagatavot:

Zivis notīra, izķidā. Ierīvē ar sāli un pipariem gan no iekšpuses, gan no ārpuses.

Pilda ar maisījumu no olas un zaļumiem, vai citas variācijas. Ietin follijā un liek cepties vai nu uz restītēm vai oglēs. Cep apmēram 20-40 min. (gatavība jāskatās, dažādas zivis un dažādi pildījumi var cepties atšķirīgi). Garšīgi kopā ar varītiem vai ugunskurā ceptiem kartupeļiem un aliņu vai šņabīti. receptes
Sālī cepta karpa Sastāvdaļas: Karpa,sāls, eļļa



Kā pagatavot:notīrīt karpas zvinas,tad nogriež galvu,iztiri ieksas...izmazgā kārtīgi ūdenī.Tad karpu apsāli pēc garšas, tad liec tā,lai karpai būtu vietas ar lielu daudzumu sāls.Tā to jatur vismaz 2 h,bet ne vairak par 8 h.Cep vienu pusi kamēr paliek bruna,tad pagrieš uz otru pusi un beigas jaiznāk brūnai taukaini, grauzdainai karpai. receptes
Ceptas zivis Sastāvdaļas:Zandarts, līdaka vai 900g

gatava zivju fileja 680g

Sīpoli 200g

Margarīns 35g

Olas 21/2gab.

Sausiņi 25g(saberzti)

Pētersīļi 45g

Kviešu milti 35g





Kā pagatavot:Nogriež zivs fileju, var izmantot arī gatavu. Fileju izklapē 0,5 cm biezā slānī. Olas novāra, atdzesē, sagriež, tāpat sagriež pētersīļus un samaisa ar olu un iepriekš apceptiem sīpoliem. Ar karoti liek pildījumu izklapētās filejas malā un uzrullē tādu trubiņu, kurai ārējo maliņu nedaudz piespiež. Apvārta sausiņos un cep sakarsētā taukvielā no visām pusēm brūnus. Pasniedz ar dārzeņu piedevām, piena mērci. receptes
Zivs mikroviļņos (10min) Sastāvdaļas:0,5kg zivs filejas

2 vidēji sīpoli

majonēze

sāls

garšvielas



Kā pagatavot:zivs fileju apkaisa ar sāli un garšvielām (pēc katra gaumes)un izklāj vienā kārtā uz šķīvja vai seklas bļodas. Virsū liek sīpolu ripiņas. Visu pārlej biezā kārtā ar majonēzi. Liek mikroviļņu krāsnī max režīmā uz 5-7 min. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un zaļumiem. receptes
Jūras ķemmītes ar lociņiem Sastāvdaļas:

Jūras ķemmītes 200 g,

lociņi 50 g,

svaigs ingvers 10 g,

ķiploks 10 g,

1 ēdamkarote sojas mērces,

1 ēdamkarote austeru mērces,

baltie pipari,

eļļa cepšanai.



Kā pagatavot:

Viegli apcep smalki sagrieztu ķiploku un sloksnītēs sagrieztu ingveru, pievieno jūras ķemmītes. Cep apmēram 3 minūtes un tad pievieno ne pārāk smalki sagrieztus svaigos lociņus, piparus, sojas un austeru mērces receptes
Cepta menca Sastāvdaļas:



Nepieciešams cepšanas aerosols, kas novērš produktu pielipšanu pie pannas (vai teflona panna)



4 svaigas vai saldētas mencu vai citu zivju filejas

3 ēdamkarotes labas kvalitātes sausas rīvmaizes

3 ēdamkarotes kukurūzas miltu

1/4 ēdamkarotes citronu piparu

1 tējkarote cepamās eļļas

1 nedaudz saputots olas baltums

tomāta šķēles (pēc izvēles)

svaigi pētersīļi (pēc izvēles)



Kā pagatavot:



Atkausēt zivis, ja tās ir saldētas. Noskalojiet zivis un nolieciet apžūt uz papīra dvieļa. Izmēriet zivs biezumu. Apslakiet lēzenu cepamo pannu ar nelīpošu aerosola kārtu un nolieciet malā. Sajauciet kopā rīvmaizi, kukurūzas miltus un citronpiparus. Pievienojiet eļļu, viegli samaisiet, lai tie sajauktos. Ar otu nosmērējiet filejas vienu pusi ar olas baltumu, tad apmērcējiet rīvmaizes masā. Salieciet filejas uz sagatavotās pannas, tā, lai ar rīvmaizes masu apstrādātā puse būtu uz augšu. Cep bez vāka krāsnī 250°C temperatūrā, rēķinot 6 līdz 8 minūtes uz katriem 25mm filejas, vai kamēr zivs, pārbaudot ar dakšu, viegli sadalās. Ja ir vēlēšanās, pasniedz ar tomāta šķēlītēm un garnē ar pētersīļiem. Paredzēts 4 porcijām.



Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Lasis ar dārzeņiem Sastāvdaļas:



5 ēdamkarotes kausēta sviesta

2 ēdamkarotes sojas mērces

4 laša filejas

125 g izlobītu zirņu

2 zaļie sīpoli, sakapāti

1/4 tējkarotes maltu melno piparu



Kā pagatavot:



Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Sajauc izkausētu sviestu un sojas mērci. Novieto lielu laša fileju alumīnija folijas kvadrāta vidū. Sadala cukurzirņus un zaļos sīpolus uz katru laša porciju. Apkaisa ar melnajiem pipariem. Sadala un uzlej mērci uz filejām. Ietin filejas, salokot foliju un aizlokot abus galus, lai cieši noslēgtu katru filejas paketi. Novieto uz cepešpannas. Cep 15 minūtes, kamēr zivs sadalāma ar dakšu. Paredzēts 4 porcijām.



Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Zivju filejas ar dārzeņiem Sastāvdaļas:





3 kvalitatīvas balto zivju filejas

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

1 liela ķiploka daiviņa, izspiesta caur sietiņu

1/2 tējkarote sāls

1/2 tējkarote samaltu melno piparu

1 zaļais saldais pipars ar izņemtām sēklām, sagriezts aplīšos

2 tomāti, sagriezti aplīšos

1 citrons, izspiests





Kā pagatavot:





Uzkarsējiet pannu līdz 200*C. Ielieciet zivju filejas traukā ar ādu uz leju. Sajauciet sviestu ar ķiplokiem un ar otiņu uzklājiet to uz zivs. Pievienojiet sāli un piparus. Salieciet kārtām zaļos piparus, sīpolus un tomātus virsū zivij. Vienmērīgi apslaciet ar citrona sulu. Cepiet 20 minūtes. Pasniedziet siltu. Paredzēts 3 porcijām.





Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Zivs ar frī kartupeļiem un diļļu majonēzi Sastāvdaļas:





1/2 glāze sausas rīvmaizes

1/2 tējkarotes sāls

1/4 tējkarote svaigi samaltu melno piparu

2 lielas olas

2 ēdamkarotes piena vai ūdens

2 ēdamkarotes universālās garšvielas

1/4 tējkarotes maltu čillī piparu

Viena baltās zivs fileja, 25cm bieza, sadalīta četrās daļās

450g liela paciņa saldētu frī kartupeļu

1/2 glāzes beztauku majonēzes

1 tējkarote sakapātu diļļu





Kā pagatavot:





Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Apsmidzina lielu cepešpannu ar dārzeņu cepšanas aerosolu. Ieliek rīvmaizi, sāli un piparus vidēja lieluma traukā, noliek malā. Sakuļ olas un pienu vai ūdeni vidēja lieluma traukā, noliek malā. Ievieto miltus un maltus sarkanos piparus plastmasas maisiņā. Noskalo sīgas fileju aukstā ūdeni, nosusina. Ievieto zivi maisiņā, labi sakrata, lai pārklātu ar miltu un piparu maisījumu. Iemērcē katru fileju olu maisījumā, lai virsma tiktu pilnīgi pārklāta. Tūlīt ievieto zivi rīvmaizē, pagriež otru pusi, lai fileja ar to pārklātos no abām pusēm. Novieto zivi uz sagatavotās cepešpannas, apkārt izvieto kartupeļus. Cep, kamēr zivs paliek stingra un sulīga un kartupeļi kraukšķīgi un karsti (10-15 minūtes). Tikmēr mazā traukā samaisa majonēzi un svaigās dilles, pasniedz, nedaudz pievienojot katrai zivju porcijai. Paredzēts 4 porcijām.





Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes
Ceptas zivis ar sieru Sastāvdaļas:





1/4 glāze sviesta

1 mazs sakapāts sīpols

2 ēdamkarotes parasto miltu

1/2 tējkarote sāls

1/2 tējkarote piparu

2 glāzes piena

2 mārciņas zivju filejas (paltusi, pikšas vai mencas)

1 glāze sarīvēta Čedaras vai Ementāles siera





Kā pagatavot:





Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Iesmērē vidēja lieluma cepešpannu, noliek malā. Uz vidējas uguns vidēja izmēra pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolu un sutina, kamēr masa ir mīksta. Iemaisa miltus, sāli un piparus, un karsē 1 minūti. Pakāpeniski pievieno pienu. Karsē, bieži apmaisot, kamēr sabiezē. Noņem no uguns. Uzlej nedaudz mērces uz sagatavotās cepešpannas. Uzliek zivis uz cepešpannas un atlikušo mērci pārlej zivīm. Pārklāj ar sieru un cep 25 līdz 30 minūtes, vai kamēr zivs viegli sadalās. Paredzēts 4-6 porcijām.





Recepte pievienota sadarbībā ar: www.edzivis.lv receptes