Biešu salāti Sastāvdaļas:

novārītas bietes,

siers Holandes,

ķiploki,

majonēze,

pētersīļu zaļumi.





Kā pagatavot:

bietes, sieru sarīvē skaidiņās,nedaudz pieliek caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus,sajauc ar majonēzi,sāls pēc garšas un beigās smalki sagriestu pētersīli. receptes
Vienkāršie salāti Sastāvdaļas:

puķjukāposts,

žāvētā vista(vislabāk gulbītis 3gab.), 3tomāti,

marinētie šampinjoni,

majonēze,

sāls,

maltos piparus,

dilles.





Kā pagatavot:

Sagriež visu gabalinjos pieliek sāli,majonēzi(Francis),mazliet smalkos piparus melnos,drusku dilles beigaas un visu samaisa. receptes
Gaļas - dārzeņu salāti Sastāvdaļas:

400g vārītas cūkgaļas

150g vārītu kartupeļu

100g vārītu burkānu

150g marinētu gurķu

100g tomātu

100g zaļo zirnīšu

sāls

paprika

citrons

300g asās dārzeņu majonēzes







Kā pagatavot:

Cūkgaļu izvāra.Sagriež gabaliņos izvārīto gaļu,kartupeļus,burkānus,gurķus,tomātus,papriku un visu samaisa pievienojot zirņus.Pieber sāli un izspiž citrona sulu,samaisa pievienojot majonēzi. receptes
Salāti "Uguntiņa" Sastāvdaļas:

vārītas olas,

tomāti,

majonēze,

siers.





Kā pagatavot:

Sarīvē olas, pa virsu viņām liek kubiņos sagriztus tomātus, pārlej ar majonēzi un pa virsu tam visam pārber sarīvētu sieru. Garšvielas var nekādas klāt nelikt, jo viss kopā tāpat ir garšIgs:) receptes
Kokteiļsalāti Sastāvdaļas:Rīsi,

marinēti šampinjoni,

kūpināta vista,

majonēze





Kā pagatavot:

Rīsus novāra,kad gatavi noskalo aukstā ūdenī,sagriež vistu un šampinjonus.Liek kārtām kokteiļa glāzēs Rīsus tad mar. šampinjonus un vistu,tad visu bagātīgi parlej ar majonēzi un rotā ar tomāta vai gurķa šķēlitēm.

receptes
Salāti - luksofors Sastāvdaļas:

zaļie zirnīši - bundža,

konservēta kukurūza - bundža,

sarkanā paprika 1 liela.

Citronpipari.





Kā pagatavot:

Sagriež papriku, visu sajauc un pievieno citronpiparus.

receptes
Siera salāti Sastāvdaļas:
    200 g siera (“Holandes” vai “Krievijas”);
    2 vārīti burkāni;
    2 vārītas olas;
    ķiploks pēc izvēles;
    4 ēd.kar. Spilvas “Brokastu majonēze”.

Kā pagatavot:
Burkānus un sieru sarīvē skaidiņās, olu sasmalcina. Ķiploku smalki sarīvē. Visu sajauc ar “Spilvas” “Brokastu majonēzi”. Rotā ar zaļumiem. receptes
Svaigu dārzeņu salāti ar mājas sieru/4 pers. Sastāvs:

Burkāni 70 g

Kāļi 80 g

Melnie rutki 60 g

Cukurs

Sarkanā paprika 100 g

Selerijas sakne 80 g

Pētersīļa sakne 40 g

Mājas siers 300 g





Mērcei

Ķiploki 2 - 4 daiviņas

Krējums vai "Bio-Lakto" 300 g

Dilles 20 g

Pētersīļu zaļumi 20 g

Medus 20 g

Sāls

Citrons 1 gb.







Kā pagatavot:

Sakņu dārzeņus nomazgā, notīra, sarīvē uz dārzeņu rīves skaidiņās.

Sarīvētus melnos rutkus ieliek bļodiņā, pārkaisa ar cukuru, bļodiņai uzliek vāku, sakrata un atstāj uz 30 min. - tā var mazināt rutku sīvumu.

Paprikai izņem sēklotni un sagriež sloksnītēs vai gredzenos.

Mērci gatavo no krējuma vai no kāda cita skābpiena produkta, pievienojot sīki sakapātus ķiplokus, zaļumus, citrona sulu, medu, nedaudz sāls, ja vajadzīgs.

Burkānus sajauc ar mājas sieru un liek lēzenā salātu traukā gar malām.

Salātu trauka vidū liek ar mērci sajauktus rutkus, pētersīļus, seleriju.

Beigās uzliek papriku, kāļus un zaļumus. receptes
Svaigie avokado salāti ar citronu vinegretu/2 pers. Sastāvs:

1 avokado (gatavs)

1/2 sarkanā sīpola

2 ķiršu tomātiņi

100 g svaigu lauku zaļumu

2 paipalu olas

estragons

baziliks

3 ēd.k. olīveļļas

1/2 citrona miziņa

1/2 citrona sula

1 ēd.k. balzametiķa







Kā pagatavot:

3 Uz šķīvja liek lauku zaļumus, avokado šķēlītes, ķiršu tomātiņus un vārītas paipalu olas.

3 Kad viss ir skaisti sakārtots, pārlej ar mērci.





Mērce

Citrona sula, olīveļļa, balzametiķis, citrona miziņa, kapāts estragons un baziliks, sāls, pipari, sarkanais sīpols (sagriezts kubiņos).

Visu samaisa kopā un pārlej pāri salātiem. receptes
Pupiņu salāti ar anšovu mērci/1 pers. Sastāvs:

Baltās pupiņas 100 g

Ķiploka daiviņa 1 gab.

Citrons 1/2 gab.

Selerijas kāts 1 gab.

Lauru lapa 1

"Proscuito" šķiņķa šķēle, cepta

"Parmesan" siers





Mērcei

Anšovu filejas, smalki sagrieztas 2 gab.

Ķiploka daiviņa, saspiesta 1 gab.

Olīveļļa 5 ēd. kar.

Citrona sula 1 ēd. kar.

Baziliks, sasmalcināts

Pētersīļi, sasmalcināti

Piparmētra, sasmalcināta







Kā pagatavot:

3 Iepriekšējā vakarā pupiņas iemērc. Nākamajā dienā liec tās katliņā, pievieno citronu, ķiploku, seleriju un lauru lapu. Pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāri un turpini karsēt uz lēnas uguns 30 min. Sāli pievieno īsi pirms vārīšanas beigām. Kad pupiņas gatavas, nolej ūdeni un tās vēl mazliet paturi uz uguns, lai iztvaiko liekais mitrums.

3 Bļodā liec anšovus, ķiploku un zaļumus, pielej olīveļļu un citrona sulu. -ajā mērcē iemaisi pupiņas. Tās pasniedz ar "Parmesan" sieru un "Proscuito" šķiņķi. receptes
Mocarellas siera, bazilika un tomātu salāti/1 pers. Sastāvs:

Itāļu mocarella 75 g

Tomāts, liels 1 gab.

Sarkanais sīpols 1 gab.

Olīveļļa 4 ēd. kar.

Rīvmaize (apviļāšanai)

Milti (panēšanai)

Ola 1 gab.

Sāls

Pipari

Baziliks 2 zariņi







Kā pagatavot:

3 Tomātu sagriez lielos kubos. Sīpolu sagriez smalki. Pievieno sāli, piparus un baziliku. Pielej olīveļļu. Visu labi samaisi.

-ķīvja centrā liec speciālu formiņu bez apakšas un tajā ievieto pagatavotos salātus. Formiņu atstāj.

3 Sieru sagriez puscentimetru biezās šķēlēs, panē miltos, olā un rīvmaizē. Cep uz karstas pannas zeltaini brūnu no abām pusēm.

3 No salātiem noņem formiņu un liec virsū ceptās siera šķēles. receptes
Seleriju salāti Sastāvdaļas:

1 puķkāposts,

burkāni,

selerijas sakne,

valrieksti,

majonēze.





Kā pagatavot:

Ņem svaigu ziedkāpostu,burkānus,selerijas sakni,sasmalcinātus valriekstus.Visu sagriež un samaisa ar majonēzi. receptes
Dārzeņi ar fetaki siera mērci. Sastāvdaļas:

Tomāti,

gurķi,

paprika,

sīpols,

lapu salāti,

valrieksti,

fetas siers šķidrais.



Kā pagatavot:

Ņem tomātus, gurķus, papriku, sīpolu, lapu salātus, valriekstus, fetas sieru šķidrā sulā ko izmanto kā salātu mērci. receptes