Vistu kroketes Sastāvdaļas:600g malta vistas gaļa , 100g rīvmaize , 2 olas, 1 buljona kubiņš, sakapāti svaigi zaļumi, eļļa cepšanai.



Kā pagatavot:Sakuļ 2 olas ar buljona kubiņu. Olu kulteni labi sajauc ar 600g maltas vistas gaļas un zaļumiem. Veido no šīs masas vienādas lodītes. Panē tās rīvmaizē un cep lielā daudzumā sakarsētas eļļas 3 min. Pasniedz ar mērci vai krējumu. receptes
Vistas kotletes Sastāvdaļas:
500g vistas gaļas;
150g baltmaizes;
65g margarīna;
1 vai 2 olas;
sāls;
paprika;
muskatrieksts;
milti;
tauki cepšanai

Kā pagatavot:
ūdenī vai pienā izmērcē baltmaizi bez garozas. Gaļu atbrīvo no cīpslām, izmaļ, pievieno izmērcētu baltmaizi, izmaļ otru reizi, pierīvē muskatriekstu, pievieno sāli, papriku, olas, izkausēto margarīnu. Masu labi sajauc vai saputo, veido kotletes, apviļā miltos un cep. receptes
Sautēta vista ar sēnēm Sastāvdaļas:
1 vista (2 kg);
200-300g svaigu sēņu;
1/2 gl svaiga krējuma;
sāls;
pipari;
zaļumi;
sviests cepšanai

Kā pagatavot:
Gabaliņos sadalītu vistu sviestā apcep, liek sautējamā traukā, pārkaisa ar pipariem, zaļumiem, pārlej mazliet verdoša ūdens un sautē, līdz gaļa mīksta. Tad pievieno atsevišķi apceptas sagrieztas sēnes, sāli. Beidzot pievieno krējumu. Uzkarsē, bet nevāra.
Pasniedz ar vārītiem rīsiem un mērci, kurā sautējās gaļa, vai ar apceptām maizītēm. receptes
Garda vistiņa Sastāvdaļas:
vistas fileja 1,
salds krējums,
sāls,
baltie pipari,
Krievijas siers rīvēts

Kā pagatavot:
Vistu sagriež kubiņos nelielos un uz pannas sacep, pievieno saldo krējumu, pievieno garšvielas, tad to visu liek karstumizturīgā traukā, pārber ar sieru un liek cepeškrāsnī vai salamandrā (lai siers izkūst un nedaudz paliek brūns) receptes
Cāļa salāti ar šampinjoniem Sastāvdaļas:
200g ceptas vai vārītas cāļa vai citas putnu gaļas;
100g konservētu zirnīšu;
100g vārītu šampinjonu;
50g sarkanās saldās paprikas pākšu;
1 sīpols;
2 ēdamk. eļļas;
1 ēdamk. citronu sulas;
1 ēdamk. salda vīna;
nedaudz degvīna;
1 tējk. sinepju;
malziet Vorčesteras mērces;
sāls

Kā pagatavot:
Cāļa gaļu (bez ādas) sagriež. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, papriku un sīpolus - sīkos gabaliņos. Sajauc visu kopā ar zirnīšiem. No pārējiem produktiem sajauc mērci un pārlej salātiem. Labi atdzesē un ļauj ievilties. receptes
Ātrais ēdiens Sastāvdaļas:
Vistas fileja,
saldēti dārzeņi.

Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriež strēmelēs, apcep, tad pievieno saldētus dārzeņus( viss labāk tos, kur ir dažādāki), nedaudz apcep un ir gatavs.
Klāt var ēst kartupeļus. receptes
Vista uz sāls Sastāvdaļas:
vista,
sāls 1 kg,
pipari,
ķiploki,
vistas garšviela,
1.tējkarote eļļa

Kā pagatavot:
Uz pannas uzber sāli - tā lai tas būtu aptuveni 1 cm kārtā. Vistu ierīvē ar sāli , garšvielām, ķiplokiem un liek uz sāls cepties. Cep kamēr brūna - 200 grādu temperatūrā. receptes
Vista siera kažociņā Sastāvdaļas:
vistas fileja,
sāls,
pipari,
milti,
ola,
eļļa un siers

Kā pagatavot:
Izklapē vistas fileju, apber ar sāli un pipariem (pēc saviem ieskatiem pievieno arī citas) apviļā miltos, tad olā un pēc tam ieliek sarīvētā sierā, tā lai no abām pusēm tas apņemtu vistu. Cep sakarsētā! pannā (nedrīkst būt silta vai vēsa panna)! Vienkārši, bet ļoti garšīgi. receptes
Vistas fileja ar kariju un čilii Sastāvdaļas:
Vistas fileja ap 500gr
Kukurūza ap 250gr
Zaļie zirnīši ap 250gr
Čilī
Karijs
Saldais krējums

Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un uzliek uz pannas cepties, kad fileja ir gandriz gatava pievieno kukurūzu un zaļos zirnīšus. Garšvielas ,lai katrs liek pēc saviem ieskatiem, man garšo ass tamdēļ es čilī nežēloju. Pievieno saldo krējumu, lai veidotos minimāls šķidrumiņš, nu kādus 150/200 ml, var protams arī vairāk.
Šeit apraktītie daudzumi ir paredzēti aptuveni uz 4 cilvēkiem, viss atkarīgs no tā, cik katrs taisās apēst:)
Ēdiens ir satīgs, satīgs ne tāda ziņā, ka uzbaros lielāku riepu, bet tādā ziņā, ka daudz nemaz nevar apēst, lai gan gribas ēst vēl un vēl .........:) receptes
Saldā vistiņa Sastāvdaļas:
1 kg. vistas fileja var būt arī ar kauliņiem,
5 buljona kubiņi,
5 ēdamkarotes cukura,
5 ēdamkarotes sviesta vai medus,
3-4 daiviņas ķiploka.
Citas sastāvdaļas klāt nelikt!

Kā pagatavot:
Vistas gaļu sagriež sērkociņa kastītes lielumā un kārto pannā vai pīlē. Atsevišķā traukā sakausē buljonu, sviestu un cukuru, "konfekti" pārlej pāri gaļai, apber ar smalki sagrieztiem ķiplokiem un slēgtā traukā sautē (vēlams cepeškrāsnī) apmēram 20.min.
Ļoti ātri un garšīgi! receptes
Vistu spārniņi/2 pers. Sastāvdaļas:
14 vistu spārniņi,
tomātu mērce,
krievu sinepes,
sojas mērce.

Kā pagatavot:
Glāzē sajauc vienādās daļās: 1/3 tomātu mērces, 1/3 sinepju, 1/3 sojas mērces. Saliek bļodā v/spārnus, aplej ar iegūto mērci, apmaisa.
Izklāj cepešpannu ar folliju, izliek vienmērīgi v/spaarnus, aplej ar mērces atlikumu.
Cep uz mērenas uguns 30-40 min.
Ļoti garšīgi ar Spilvas Chilli mērci. receptes
Vista saldskābajā mērcē Sastāvdaļas:
vistas fileja,
ķīnas saldskābā mērce,
garšvielas

Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apcep un klāt pievieno ķīnas saldskābo mērci, kura ir nopērkama veikalos. Ja nepieciešams, pievieno arī garšvielas pēc savas izvēles. Var ēst gan karstu, gan arī aukstu. receptes
Vistas fileja medus un sinepju glazūrā/1 pers. Sastāvdaļas:
Vistas fileja 1 gab.
"Basmati" rīsi 100 g
Franču pupiņas 50 g
Ola 1 gab.
Milti (filejas panēšanai)

Mērcei
Franču sinepes "Dijon" 2 ēd. kar.
Medus 2 ēd. kar.
Sojas mērce 2 ēd. kar.
Olīveļļa 4 ēd. kar.

Kā pagatavot:
- Izvāri rīsus.
- Kamēr rīsi vārās, pagatavo medus un sinepju glazūru. Ieliec bļodā medu, sinepes, pielej sojas mērci un olīveļļu. Visu sajauc viendabīgā masā. Tai jābūt tekošai kā medum.
- Vistas fileju sagriez trīs strēmelēs, pārkaisi ar sāli un pipariem, apviļā miltos, tad sakultā olā un cep uz sakarsētas pannas, kamēr gatava. Pāri pārlej sagatavoto glazūru.
- Noblanšē franču pupiņas un apcep tās sviestā.
- Liec uz šķīvja rīsus, virsū pupiņas un vistas filejas strēmelītes. Pārlej ar atlikušo glazūru. receptes
Vistas fileja ar ananāsu Sastāvdaļas:
Vistas fileja,
Konservēta ananāsa ripiņa,
siera šķēle

Kā pagatavot:
Ņem vistas fileju, sagriež šķēlēs, var arī izklapēt, apcep no vienas puses. Tad apgriež, uzliek virsū ananasa šķēli (ripiņas no bundžas), siera šķēli un cep, kamēr apcepas arī otrā puse un siers pakūst. receptes
Ar vistas gaļu pildīti tomāti Sastāvdaļas:
8 pastingri vidēja lieluma tomāti,
1 glāze sasmalcinātas vārītas vistas gaļas,
2 cieti novārītas olas,
4 ēdamkarotes majonēzes,
zaļumi,
pipari,
sāls.

Kā pagatavot:
Sasmalcināto vistas gaļu sajauc ar kapātām olām, majonēzi, sakapātām dillēm vai citiem garšaugiem. Tīriem tomātiem ar asu nazi nogriež cepurītes, izgrebj sēklotni, iekaisa sāli, piparus un piepilda ar sagatavotajiem salātiem.
Ja vēlas, tomātus var pildīt ar krabju nūjiņu, rīsu, svaigu gurķu un paprikas salātiem. Šādus pildītus tomātus rotā ar izlobītu garneli un diļļu zariņu. receptes
Dārzeņi ar vistas gaļu Sastāvdaļas:
Paprika,
burkāni,
sīpoli,
brokoļi,
vistas gaļas gabaliņi,
makaroni.

Kā pagatavot:
Sutina dziļākā pannā papriku, burkānus, sīpolus, brokoļus. Vistas gabaliņus arī apcepina. Izvāra makaronus. Tad visu samaisa kopā. receptes
Vistas fileja apelsīna mērcē Sastāvdaļas:
Vistas fileja,
Garsvielas vistas gaļai,
1 apelsīns.

Kā pagatavot:
Vistas fileju sagriezh nelielos gabalinjos, apviljaa garshvielaas (peec savas gaumes) .Liek apcepties uz pannas no abaam puseem bruunganus, tad panjem apelsiinu -izspiezh sulinju paari vistai, vaaku virsuu, 5 min sutina. Galjinja miiksta, suliiga un garshiiga. Process aiznjem maximums 20 min. receptes