Rabarberu un banānu ievārījums. Sastāvdaļas:
400 g rabarberu
600 g banānu
800 g cukura

Kā pagatavot:
Rabarberus nomizo un sagriež 0,5-1 cm garos gabalos, uzber 400 g cukura un patur pāris stundu ievilkties.
Pievieno ripiņās sagrieztus banānus.
Maisot karsē, līdz uzvārās.
Vāra 10 minūtes.
Karstu ievārījumu lej izkarsētās burkās. receptes
Zemeņu sīrups. Sastāvdaļas:
350 g zemeņu sulas
650 g cukurs
2 citroni vai 10 g citronskābes

Kā pagatavot:
Zemeņu sulas 10 minūtes vāra ar cukuru un citronu sulu vai citronskābi.
Karstu lej pudelēs, taisa ciet un uzglabā vēsumā. receptes
Apelsīnu marmelāde. Sastāvdaļas:
3 apelsīni
1 citrons
1 dl. ūdens
5 dl cukura
1/2 tējk. citronskābes

Kā pagatavot:
Siltā ūdenī nomazgātus aplsīnus sagriež šķēlītēs un saliek traukā no tāda materiāla, kurš lietojams mikroviļņu krāsnī.
Pielejot tik daudz ūdens, lai kopā ar šķēlītēm būtu apmēram 1 1/2 l.
Uzliek vāku un karsē 5 minūtes mikroviļu krāsnī ar pilnu jaudu.
Izņem no krāsns, pieliek cukuru, ar pusjaudu karsē apmēram 12 minūtes jau bez vāka.
Citronskābi izšķīdina mazā ūdens daudzumā un pielej mamerlādei.
Gatavo masu salej izkarsētās burkās un uzreiz aizvāko.
Uzglabā vēsumā. receptes
Ziemu salāti. Sastāvdaļas:
400 g tomāti
300 g paprika
150 g svaigi kāposti
150 g burkāni
150 g svaigi gurķi
130 g sīpoli
25 g sāls
60 g etiķa 6%
80 g eļļas
melnie pipari
2 krustnagliņas
2 lauru lapas
dilles zaļas

Kā pagatavot:
Eļļu uzvāra un atdzesē.
Visas saknes sasmalcina un ieliek emaljetā traukā.
Pieliek etiķi, sāli, garšvielas, pārlej ar eļļu un samaisa, patur ar izdalījušos sulu un sterlizē burkas.
Pilda burkās un aizvāko.
tur vēsā vietā.
Dotie produkti domāti 1 l burkas piepildīšanai. receptes
Karaliskās zustrenes Sastāvdaļas:1 kg ērkšķogas(vēlams lielas),1 kg cukurs,glāze ūdens



Kā pagatavot:Ērkšķogām notīra kātiņus un ziedus, izņem sēklas.Iztīrītās ērkšķogas apber ar pusi cukura un ļauj sacukuroties līdz izdalās sīrups. Sīrupu nolej un vāra kopā ar atlikušo cukuru un glāzi ūdens.Kad viss cukurs ir izkusis,pievieno ērkšķogas un vāra apm.30 minūtes.Tad ogas atdzesē un vāra no jauna.Noputo un vāra kādu pusstundu, līdz sīrups ir sabiezējis un ogas kļuvušas dzintaraini zeltainas.Karstu ievārījumu pilda burciņās un aizvāko. receptes
Lečo Sastāvdaļas:2 kg. tomati, 1 kg. paprika(vairāk sarkana neka dzeltena vai zaļa),1 kg. sīpoli, 2 ed.kārotes sāls,1 ed. kārote cukurs, 2 ed.karotes esence(ja nepatīk stiprs-var likt 1 karote), pec garšas melni pipari smalki(garšigak ja paņem piparu graudus un saspiz ar kaut ko, un pieliek tadus, nevis jau gatavus malus),nedaudz eļļas.



Kā pagatavot:Eļļu uzkarse, pievieno salmiņiem sagrieztus sīpolus, ļauj viņim nedaudz apcepties. Nomizo tomatus(aplej ar verdošu udeni un drusciņ patur-ādiņa pati nolobas), izgriez cietus vidiņus, sagriez nelielos gabalus un liek katla. Kamer tomati vāras, notira papriku, sagriež,liek katla. Pievieno garšvielas un uz nelielas uguns vāra 30-40 min.kamer no tomatiem iztvaiko udens. Pašas beigas pieliek esence un karstu pilda burciņas,vako ciet.Pēc kadam 3-5 dienam var jau ēst, bet var pagaidit līdz drūmam, aukstam dienam un uzlikt uz galda rudens varaviksne. receptes
Marinēti sīpoli Sastāvdaļas:300g sīpolu, 200ml etiķa (3%), 100ml ūdens, 40g cukura, 30-40g sāls, smaržīgie pipari, melnie pipari, lauru lapas.



Kā pagatavot: Sīpolus notīra, sagriež plānās sķēlēs, liek traukā, pārlej ar verdošu marinādi (verdošam ūdenim pievieno minētās garšvielas un etiķi, uzvāra), trauku aizvāko. receptes
Kabaču ievārījums Sastāvdaļas:kabači, āboli,plūmes.



Kā pagatavot:visu sagriezt kubiņos, pieliet ūdeni un likt katlā 2h vārīt. Gatavu saliet burciņās un likt pagrabā. receptes
Mazsālīti gurķi Pana gaumē Sastāvdaļas:

5kg gurķu,

sāls 100gr,

mārrutki "omes" 2 ēd.k.,

dilles ar kātiem,

ūdens 3 l.,

medus.





Kā pagatavot:

Gurķiem nogriež galus un pārgriež uz pusēm. Sakārto dziļā traukā kopā ar dillēm. Pārlej ar ūdenī izškīdinātu sāli un sinepēm. Liek vēsā vietā zem sloga uz 2 diennaktīm.

Tag ņem ārā un pārgriež vēlreiz us pusēm. Ņem ar rokām, mērc medū un ēd. Ljoti patīkama saldskābena garša. To pašu var darīt arī ar svaigiem gurķiem. UZMANĪBU: rodas atkarība. receptes
Marinēti kāposti Sastāvdaļas:

kāpostgalva, 2 burkāni, 1 ķiploku galviņa, 2 l ūdens, 1 glāze cukura, 0,5 gl. eļļas, 2,5 ēd.karotes sāls, pipari, lauru lapas, glāze 9% etiķa (var būt arī mazaaki %).



Kā pagatavot:

Kāpostu sagriež, burkānus sarīvē, ķiplokus sagriež. To visu saber 3 l burkā. Uzvāra ūdeni, pievieno visu pārējo un lej burkā. Uzliek plastmasas vāciņu. Nākamajā dienā ĒD! receptes
Ātrie mazsālītie gurķīši. Sastāvdaļas:

Aptuveni 2kg gurķu uz 3L burku.

zaļumi (dažādi),

ķiploks,

sāls,

cukurs,

etiķis,

karsts udens.



Kā pagatavot:

- visu samet burkā (mix)

- ieber ēd. karoti rupjā sāls,

- ēd. karoti cukura

- ēd. karoti galda etiķa (bet ne esences)ja ir esence, tad kādu tējkaroti lej ne vairaak!.

- aplej ar karstu udeni, bet ne vārošu.

- pakrata burku, lai labāk samaisās. receptes
Zemeņu ievārījums Sastāvdaļas:

1kg zemeņu,

500 gr. cukura.



Kā pagatavot:

Tīras zemenes pārber ar cukuru, lai sacukurojas. Pēc 24 stundām liek vārīties, nosmeļ putas. Ja zemenes būs labi savilkušās ar cukuru, tad tik ātri nešķīdīs.Vāra apmēram 10-15 minūtes, lai paliek tumšāka krāsa. receptes