Fiksās ābolmaizes Sastāvdaļas:
Tostermaize
4 olas
500 g skābais krējums
4 vidēji āboli
kanēlis
cukurs
vaniļas cukurs

Kā pagatavot:
Cepešpannu izklāj ar baltmaizi. Ābolus sarīvē pārklāj baltmaizi. Virsū uzkaisa cukuru. Olas ar krējumu kanēli un vaniļas cukuru labi samaisa un pārlej visam pāri. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 225 grādos līdz krējuma un olas maisījums ir sarecējis un virspusē izveidojusies zeltaini brūna garoziņa. receptes
Žuliki Sastāvdaļas:
2 glāzes piena,
1kg rupju kviešu miltu,
200g gramu rozīņu,
25g rauga,
pustējkarote sāls,
50g cukura,
2 karotes krējuma.

Kā pagatavot:
Pagatavo ieraugu, uzraudzē, pieliek cukuru, sāli, skābu krējumu, miltus, samīca, pieliekot rozīnes, un uzraudzē. Veido mazus, iegarenus kukulīšus, uzraudzē, apsmērē ar olu un cep vidējā siltumā 15-20 minūtes receptes
Cepumi"Kallas" Sastāvdaļas:
2 olas,
1/2gl pūdercukura,
1/2gl.miltu,
100gr marmelāde.

Kā pagatavot:
Olas ar pūdercukuru puto 15 min. Pievieno izsijātus miltus veidojot mīklu. Cep 180 grādu temp. 2-3min.liekot uz plāts mīklu veidojot apaļas pankūciņas. Gatavus ātri izņem un vidū liek gareniski sagrieztu marmelādi veidojot kallas ziedu formu. Pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Sīkie cepumi Sastāvdaļas:
200g margarīna,
100g cukura,
250g kviešu milti,
1 olas baltums,
sarīvēta citrona miziņa.

Kā pagatavot:
Margarīnu ar cukuru puto, līdz cukurs izšķīdis, pievieno neputotu olas baltumu, izsijātus miltus. Mīklu saveļ veltnī(2cm diametrā), sagriež 0,5-1cm biezās šķēlītēs, ar rokām saveļ apaļās bumbiņās,iespiež rozīni vai ogu (dzērveni,brūkleni) un cep vidējā siltumā. receptes
Bezglutēna cepumi Sastāvdaļas:
1 glāze(0,3l ) kukurūzas putraimu
2 olas
1/3 glāzes cukura
šķipsniņa sāls
mazliet ūdens

Kā pagatavot:
Kukurūzas putraimus kafijas dzirnaviņās samaļ līdz tie kļūst kā milti. Olu sakuļ ar cukuru un sāli, tad iejauc olā iegūtos kukurūzas miltus, ūdeni pievieno pēc vajadzības, masai jābūt tādai, lai to varētu ar karoti uzlikt uz plāts , un tā neizplūstu. Liek cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes. receptes
Medus piparkūkas Sastāvdaļas:
500 g medus,
500 g cukura,
100 g riekstu vai mandeļu,
200 g sviesta,
20 g ruma vai konjaka,
citrona vai apelsīna miziņas,
3...4 ēdamkarotes dedzinātā cukura,
1 ēdamkarote piparkūku garšvielu maisījuma,
2 tējkarotes sodas,
milti pēc vajadzības (apmēram 1 kg)

Kā pagatavot:
Medu ar cukuru uzvāra, pieliek sviestu, garšvielas, sīki sakapātus riekstus vai mandeles, citrona miziņas, rumu vai konjaku, dedzināto cukuru un kopā ar sodu izsijātus miltus. Miklu ātri samīca, ļauj nostāvēties. Veltnē plānā kārtā un cep spiestas figūriņas. Dezinātā cukura pagatavošana: ņem pāris ēdamkarotes cukura un mazliet ūdens, karsē uz tīras pannas, līdz cukurs izkusis un kļuvis tumši brūns. receptes
Auzu pārslu ar kama miltiem Sastāvdaļas:
250g auzu pārslas,
100g sviests,
2 ēd.kar. cukura,
2 olas,
2 ēd.kar. krējuma,
2 ēd.kar. kama miltu.

Kā pagatavot:
uz pannas izkausē sviestu un apcep auzu pārslas, tad pievieno cukuru un vēl apcep, tad pārber citā traukā un pievieno krējumu, pa vienai olai un visbeidzot "kama" miltus. Ar tējkaroti savieto cepumu masu uz cepešpannas un cep 200 grādu temp. 15min.

PS. "Kama" miltus var iegādāties lielveikalos, tie ir no dažādiem graudiem malti milti. receptes
Kartupeļu cepumi Sastāvdaļas:
kartupeļi 500g,
sviests 500g,
milti 500g,
sāls,
ķimenes,
2 olas

Kā pagatavot:
Izvāra kartupeļus, samaļ, vai smalki sarīvē. Liek klāt 1 olu,sviestu un miltus. Visu mīca kamēr mīkla kļūst līdzīga rauga mīklai. Tad ņem izrullē, pārziež ar olu, pārkaisa ar sāli un ķimenēm. Sagriež strēmelītēs un liek uz paplātes un cep 200grādos.
Ļoti garšīgi cepumi. receptes
Citrona cepumi Sastāvdaļas:
Sviests 100g,
cukurs 100g,
kviešu milti 150g,
2 olas,
1/2 citrona.

Kā pagatavot:
Sviestu ar cukuru, norīvētu citrona miziņu puto, pievieno pa vienai veselas olas un puto, līdz cukurs izkusis. Tad pielej citrona sulu, pievieno kviešu miltus, samaisa. Mīklu liek konditorejas caurulītē un uz ieziestas plāts izspiež apaļus cepumus. Cep vidējā siltumā 15-20 minūtes gaiši dzeltenus. receptes
"Mājas" maize Sastāvdaļas:
3- 4 novārīti kartupeļi,
0,5 l ūdens,
2 tējkarotes cukura,
2 tējkarotes eļļas,
50 gr presētā rauga,
2 tējk etiķis,
milti

Kā pagatavot:
kartupeļus sastampā ar ūdeni, pieliek eļļu ,cukuru un raugu. Samaisa un atstāj siltumā 30 min. Kad uzrūgs pievieno etiķi, miltus un samīa mīklu, pēc 40 min var cept maizi. receptes
Siera groziņi Sastāvdaļas:
Kviešu milti 200gr,
margarīns 100gr,
Cepamais pulveris ,
1 ola,
Holandes siers 100gr.

Kā pagatavot:
Uz smalkas rīves sarīvē sakaltušu sieru. Samaisa kopā ar miltiem margarīnu un olu un cep.pulv. Pievieno drucīt sāli un noliek uz pārs stundām ievilkties vēsā vietā. Piemēram ledusskapī. Liek formiņās, vai vienkārši iaveltnē un izgriež aplīšus. Liek krāsnī pie temperatūras 180 grādi uz 5-10 min. Var pasniegt kopā ar jebkādiem salātiem. vai jūrasveltēm. receptes
Medus riekstiņi Sastāvdaļas:
750 g kviešu miltu,
400 g medus,
200 g cukura,
½ glāze saldā krējuma,
¼ glāze spirta (Strohs ruma),
5 graudiņi saldo piparu,
1 tējk. koriandra
2 apelsīnu miziņas,
1 tējk cepamā pulvera.


Kā pagatavot:
Uzvāra medu ar cukuru, krējumu, ūdeni , piejauc daļu miltu, maisot atdzesē, pieliek garšvielas, spirtu, cepamo pulveri, pārējos miltus, labi samīca, izveido mazas bumbiņas un cep mērenā siltumā 10 – 15 minūtes. receptes
Angļu cietās piparkūkas Sastāvdaļas:
400 g kviešu miltu,
100 g sviesta,
100 g sīrupa,
2 karotes medus,
1 ola,
1 tējk. ingvera,
1 citrona miziņa,
1 tējk. cepamā pulvera.

Kā pagatavot:
Saputotam sviestam pieliek daļu miltu, sasmalcinātu citronmizu, ingveru, pieliek uzsildītu sīrupu un medu, piejauc pārējos miltus ar cepamo pulveri, labi samīca, izveltnē, pārziež ar sakultu olu un cep mērenā siltumā. receptes
Cietās piparkūkas Sastāvdaļas:
2,5 kg kviešu miltu,
0,5 kg sīrupa vai medus,
600 g cukura,
300 g margarīna,
300 g sviesta,
3 olas,
35 g koriandra,
15 graudiņi kardamona,
2 tējk. kanēļa,
15 krustnagliņas,
2 muskatrieksti,
6 apelsīnu miziņas,
1-2 tējk. Ingvera,
smaržīgie pipari,
2 paciņas cepamā pulvera.

Kā pagatavot:
Sīrupu, cukuru un taukvielas uzvāra, stipri kuļot piejauc apm. 1/3 miltu un maisot atdzesē (noteikti!). Piejauc sasmalcinātās garšvielas, olas, pārējos miltu, cepamo pulveri, liek uz dēļa mīca, kamēr mīkla gluda un spīdīga. Izveltnē, izspiež figūriņas, cep mērenā siltumā un pēc izņemšanas no plīts pārklāj ar sakultu olu baltumu. receptes