Rabarberkūka Sastāvdaļas:

Rabarberi, 2 glāzes miltu, 1 glāze kefīra, 3 olas, 1 glāze cukura, vaniļas cukurs, pustējkarote sodas. Virsiņai - tasīte skābā krējuma samaisīta ar 3 ēdamkarotēm cukura.



Kā pagatavot:

Samaisa visas sastāvdaļas, vēl var pievienot 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta. To visu ielej formā. Virsū uzber rabarberus tā, lai mīkla nespīd cauri. Liek cepties cepeškrāsnī. Kad nāk jau gatavs, pa virsu uzlej skābā krējuma maisījumu un liek vēl nedaudz cepties. receptes
Ātrā siera kūka (6-8 pers) pamatam:

75 g cepumu (piemeeram Selga, bez pildijuma un piedevam)

40 g sviesta

25 g Demeraras cukura



virskartai:

400 kreejumsiera ar zemu tuaku saturu

200 gr kondenseetaa piena ar cukuru

150 ml saldaa krejuma

1 citrona sariiveeta mizinja un sula



1. saac ar pamatu.

cepumus sastraadaa ar blenderi liidz riivmaizes konsistencei vai ieliec tos polietileena maisinjaa un sadauzi smalkaas drumstalaas, piemeeram, ar miiklas rulli. izkausee sviestu un pielej klaat sasmacinaatajiem cepumiem. pieber cukuru un visu labi samaisi. masu liec iekshaa biskvita veidnee (ar nonjemajaam malaam 23 cm diametraa). izliidizni un ar karoti piespied. liec ledusskapii, kameer gatavo siera masu.



2. gatavo siera masu.

liec kreejumsieru bljodaa un izmaisi lai tas kljuust miixtaax. iemaisi tajaa citronu mizinju un sulu. peec tam iekul sieraa kondenseeto pienu, liidz masa ir viendabiiga un iecilaa uzputotu saldo kreejumu. uzlej uz sagatavotaa cepumu pamata, izliidizni un liec ledusskapii un atdzesee, kameer kuuka ir kljuvusi stingra (vislabaak atstaaj uz nakti).



3. pasniedz.

ar nazi atbriivo kukas malas no veidnes. tad, uzmanigi attaisot veidnes malas, nonjem taas nost. uzliec uz plakana trauka vai paliktnja. dekoree ar augljiem un nedaudz puudercukura.



receptes
Biskvita torte 1.paciņa biezpiena, 200 - 250 ml saldais krējums, saldeetas bet atkauseetas svaigas avenes (zemenes) (kādi 100 - 200 g), želatīns, cukurs, vanilīns. Vienīgais pirms smērēšanas starp biskvītiem atdzesēju vispirms masu vienu pašu, jo savaadāk masa ir ļoti šķidra un viss iztek ārā. Visērtāk - ja uz kādu laiciņu ieliek saldētavā - tikai nedrīkst aizmirst!

Biskvītu liek 3 kārtās - bet virsū uzlēj šokolādes glazūru. receptes
Zefīra sapnis Sastāvdaļas:

zefīrs,

saldais krējums,

augļi (vislabāk saldskābi — apelsīni, kivi, vīnogas utt.)



Stikla traukā vai bļodā kārto zefīra pusītes. Tās pārklāj ar putukrējuma kārtu. Puto bez cukura, jo saldums jau ir zefīram. Veido augļu kārtu — rūpīgi notīrītas (nelielas) apelsīnu šķēlītes, kivi šķēlītes. Var būt arī zemenes. Augļus var miksēt, saskaņojot garšas, bet neaizrauties! Kārtas atkal atkārto tik, cik dziļš ir trauks, cik daudz izejvielu un — cik ēdāju būs.

Liek ledusskapī. Putukrējums iesūksies zefīrā, un pamats kūkai veidosies kā stingra želejveida masa. receptes