Torte "Papardes zieds". Sastāvdaļas:
Mīklai:
230 g kviešu miltu
180 g cukura
2 olas
100 g margarīns
1 gl. rūgušpiena
1/2 tējk. dzeramās sodas
Krēmam:
500 g zemeņu
4 olu baltumi
2 gl. pūdercukura
Rotāšanai:
pļavas vai dārza ziedi
meža zemenes

Kā pagatavot:
Iepriekš sagatavo ziedus rotāšānai.
Nepieciešami svaigi ziedi, tos nomazgā un ļauj nožūt.
Nedaudz sakuļ olas baltumu ar mīkstu otiņu nosmērē ar olas baltumu ziedu no abām pusēm.
Tad iemērc pūdercukurā.

Pagatavo krēmu:
Zemenes ar pūdercukuru un olu baltumiem puto, līdz izveidojās viendabīga masa.

Pēc tam gatavo mīklu:
olas ar cukuru saputo, pievieno margarīnu, rūgušpienu, labi samaisa.
Iecilā miltus un sodu.
Mīklu liek tortes formā un izcep.
Atdzisušu torti pārgriež divās kārtās, starp tām ieziež zemeņu krēmu.
Ar to pārklāj arī tortes virsu.
Tortes vidū no ziediem veido "papardes ziedu", gar malām liek ogas. receptes
Svētku kliņģeris. Sastāvdaļas:
puslitrs 0,5 % piena
0,8 - 1 kg kviešu miltu
75 g raugu
250 g sviests
300 g cukura
2 olu dzeltenumi
100 g rozīņu
100 g marmelādes
50 g mandeļu
5 g kardamona
5 g sāls
garšvielas
ola - pārziešanai
25 g pūdercukura

Kā pagatavot:
Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.
Uzrūgušam ieraugām pievieno ar cukuru saputotu sviestu, olu dzeltenumus, kardamonu vai citronu miziņu, rozīnes, marmelādi, samīca un uzraudzē.
No uzrūgušās mīklas veido kliņģeri.
Liek uz plāts, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sasmalcinātām mandelēm vai riekstiem un cep gatavu 200 grādu temperatūrā.
Atdzesētu kliņģeri pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Saldējuma kūka. Sastāvdaļas:
2 olas
2 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. miltu
pac. vanilīna cukura
pustējk. cepamā pulvera
2 ēd.k. sarkanā džema
pa 250 - 300 g baltā, rozā un brūnā saldējuma

Kā pagatavot:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilīnu.
Pievieno miltus, cepamo pulveri un iecilā saputotus olu baltumus.
Mīklu izklāj  palātē uz cepamā papīra un izcep.
Atdzesētam biskvītam noņem cepamo papīru, plānā kārtā pārziež ar džemu un satin ruletē.
Ruleti sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs un cieši liekot citu pie citas, izklāj bļodu (apmēram 1-1,5 litru tilpumu).
Bļodā virs ieklātājām ruletēm citu virs cita pa kārtām liek visus trīs nedaudz atlaidinātus saldējumus.
Tad bļodu uz pāris stundām ieliek saldētavā.
  receptes
Ātrā torte. Sastāvdaļas:
3 olas
150 g cukura
1/2 tējk. vaniļas cukura
180 g milti
2 ēd.k. skāba krējuma
1/2 tējk. dzeramās sodas
1/2 l putukrējuma

Kā pagatavot:
Olas ar cukuru saputo.
Miltus izsijā, sajauc ar sodu, samīca ar sakultu olu un krējumu.
Liek ar taukvielām ieziestā formā un cep.
Atdzesētu garnē ar putukrējumu, āboliem, ogām. receptes
Kūka "Kartupelis" Sastāvdaļas:
1 glāze cukura,
1 glāze samaltas baltmaizes,
1 glāze piena,
150 g sviesta,
1 ēdamkarote kakao pulvera

Kā pagatavot:
Pienu, kurā izšķīdināts cukurs, uzvāra. Pievieno sviestu, kakao un rīvmaizi. Masu kārtīgi samaisa un veido bumbiņas. Katru no tām apviļā rīvmaizē, kam pievienots kakao un cukurs. receptes
Ābolu džema pīrāgs. Sastāvdaļas:
1 kg ābolu
1 dl ūdens
1/2 - 1 citronu sula
4 dl mendeļu
125 g sviests
3 dl cukurs
3 olas

Kā pagatavot:
Ābolus nomizo uz sagriež gabaliņos, izņem sēklas.
Ābolu gabaliņus ūdenī izvāra mīkstus un atdzesē, pievieno citronu sulu.
Mandeles nomizo, pusi samaļ, bet otru pusi sagriež gabaliņos.
Cukuru un sviestu saputo, pievieno vienu olu un divus olu dzeltenumus, spēcīgi saputo.
Pievieno mandeles.
Ābolu biezeni lej ar sviestu ieziestā veidnē.
Olu baltumus sakuļ saputo un samaisa ar mendeļu mīklu, kuru liek uz biezeņa.
Pīrāgu 1 stundu cep 175 grādu temperatūra.
Pēdējas 20 minūtes tā virsmu noklāj ar foliju. receptes
Zemeņu un šokolādes torte. Sastāvdaļas:
Pamatam:
350 g piparkūku vai auzu pārslu cepumu
100 g izkausētu margarīnu
Pildījumam:
1 pac. šokolādes krēms
Glazūrai:
25 g margarīns vai sviests
1 dl putukrējuma
150 g tumšās šokolādes

Kā pagatavot:
Sajauc salaustos cepumus ar taukvielām.
Pusi no maisījuma liek ar folliju izklātā veidnē un nolīdzina virsmu.
Šokolādes krēmu lej veidnē.
Otru pusi mīklas maisījuma vienmērīgi sadala pa visu kūku, viegli piespiežot un ieliek ledusskapī.
Putukrējumu sasilda, izkausē taukvielas kopā ar šokolādi.
Samaisa un atdzesē istabas temperatūrā.
Kūku no veidnes izgāž uz salvetītes un noņem foliju.
Kūku klāj ar glazūru un ieliek ledusskapī lai glazūra sacietē.
Rotā ar zemeņu pusītēm un citronmelisas lapiņām. receptes
Ābolu torte. Sastāvdaļas:
3 olas
2 gl. miltu
3/4 gl. cukurs
200 g sviests
vanilīns
500 g ābolu

Kā pagatavot:
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un sviestu, pievieno vanilīnu un miltus un samīca mīklu.
1/4 daļu mīklas sasaldē.
Pārējo mīklu izliek ar sviestu ieziestā formā.
Virsū liek sarīvētus ābolus.
Āboliem virsū liek saputotus olu baltumus.
Beigās uzrīvē sasladēto mīklu.
Cep gatavu, atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Citrona torte. Sastāvdaļas:
130 g sviests
1 gl. cukurs
3 olas
1 tējk. soda
1 gl. miltu
3 tējk. kakao
taukvielas
rīvmaize

Krēms:
    300 g sviests
    1,5 gl cukura (manna biezputra)
    2 gl. piena
    3 ēd.k. manna
    2 citroni

Krēms tortes virspusē:
    2 ēd.k. krējuma
    2 tējk. kakao
    3 ēd.k. cukura
    1 tējk. sviests

Kā pagatavot:
Izkausē sviestu, iemaisa cukuru, pievieno pa vienai olai, sodu, miltus.
Sadala mīklu 2 daļās.
1 daļai pieber kakao.
Pannu ieziež ar taukvielām, iekaisa rīvmaizi, cep.
Izceptās kārtas pārgriež uz pusēm.
Krēms:
Saputo sviestu ar cukuru.
Vāra manna biezputru. Atdzesē.
Uz smalkās rīves sarīvē citronus kopā ar mizu, pievieno biezputrai, pēc tam pa daļai saputo sviestu liek ledusskapī apmēram 20 minūtes.
Visās kārtās smērē krēmu, tortes virsu pārlej ar izkausēto šokolādi, vai pašu gatavotu šokolādes krēmu.
Karsē krējumu ar kakao, cukura samaisa un pielej sviestu.
Karsē līdz masa sabiezē. receptes
Klasiskā torte. Sastāvdaļas:
100 g sviests vai margarīns
2 olas
1 1/2 dl cukura
2 dl kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1/2 dl krējuma vai piena
Glazūrai:
100 g sviests vai margarīns
1 dl cukura
2 ēd.k. kviešu miltu
2 ēd.k. piena
70 g mandeļu pārslu (apt. 1 1/2 dl)

Kā pagatavot:
Ar taukvielu ieziestu izņemamu veidnes apakšu nokaisa ar rīvmaizi.
Izkausē un atdzesē taukvielu.
Saputo olas ar cukuru un taukvielām.
Piemaisa miltus un pievieno cepamo pulveri.
Kā pēdējo pievieno pienu vai krējumu un samaisa mīklu.
Mīklu lej veidnē un 25 minūtes cep 200 grādu temperatūrā  cepeškrāsnī apakšējā daļā.
Glazūras sastāvdaļas maisot karsē katliņā, kamēr tā kļūst bieza.
Gatavo glazūru uzlej tortei un izlīdzina.
Torti cep vēl 15-20 minūtes, lai tās virsma kļūtu skaisti brūna. receptes
Sudrabotā torte. Sastāvdaļas:
250 g sviests
200 g cukura
5 olu baltumi
140 g milti
1 tējk. cepamā pulvera
150 g riekstu
vaniļas
rīvmaize

Kā pagatavot:
Sviestu, cukuru, vaniļu saputo, pievieno riekstus, miltus un cepamo pulveri.
Masā iecilā saputotus olu baltumus.
Cep veidnē, iesmērētā ar sviestu, izkaisītā ar rīvmaizi, apmēram 35-40 minūtes.
Atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Ābolmaizītes. Sastāvdaļas:
4 1/2 -5 dl kviešu miltu
3/4 dl cukura
200 g sviests vai margarīns
1 olas dzeltenums
2-3 skābi āboli
kanēlis
200 g riekstu
Rotāšanai:
50 g tumšās šokolādes,
pūdercukurs
Pildījums:
ap 400 g šokolādes

Kā pagatavot:
Mitlus, cukuru un taukvielas sajauc, uz galda mīcpt ar rokām.
Pieliek olu dzeltenumu, samīca un liek leduskapī.
Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
Mīklas piciņās iespiež mazās formiņās, katrā ieliek 2-3 ābolu gabaliņus, apkaisa ar kanēli.
Katrā formiņā ieliek arī šokolādes pildījumu.
Riekstus izkarsē uz pannas.
Tad arī sasmalcinātus riekstus iekaisa formiņās.
Cep 20-30 minūtes 175 grādu temperatūras. Atdzesē.
Izšķīdina šokolādi, pārlej maizītēm.
Atdzisušas pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Rabarberu kūka. Sastāvdaļas:
400 g rabarberu
3 olas
1 gl. cukura
1 gl. kviešu miltu
vanilīns

Kā pagatavot:
Olas ar cukuru sakuļ, pieber sāli, miltus un vanīlīnu.
Ietaukotā veidnē pilda rabarberu gabaliņus.
Pārlej ar mīklu.
Cep 40 minūtes.
Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Vienkāršs ābolu pīrāgs. Sastāvdaļas:
Mīkla:
3 dl cukura
2 olas
9-10 dl kviešu miltu
Pildījums:
2 1/2 kg skābu ābolu
3 ēd.k. cukura
Rotāšanai:
pūdercukurs

Kā pagatavot:
Margarīnu un cukuru viegli puto, pa vienai pievieno olas.
Iejauc miltus.
Ieliek vimaz uz 3 stundām ledusskapī ( vislabāk būtu, ja varētu atstāt leduskapī uz nakti).
Pēc izņemšanas mīklu sadala divās daļās.
Vienu daļu izveltnē un liek uz plāts, kas izklāta ar pergamentu.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs, apkaisa ar cukuru, Kārto uz mīklas taisnās rindās.
Izveltnē arī otru mīklas daļu un pārklāj ar āboliem.
Malas saspiež kopā.
Cep 40 -50 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Sagriež čerkantīgajos gabalos un apkaisa ar pūdercukuru.
Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu. receptes
Rozīņu torte. Sastāvdaļas:
Mīklai:
1,5 gl. kefīra
3 gl. miltu
3 olas
2 gl. rozīņu
1 tējk. soda
Krēmam:
2 gl. rozīņu
pusgl. žāvētas aprikozes
2 gl. ūdens
400 g salds krējums
2 tējk. želantīna (ar kaudzi)

Kā pagatavot:
Mīklai paredzētos produktus samaisa.
Var pievienot kakao.
Ja kefīrs nav skābs , mīklai pieliek tējk. citronskābes.
Karstā cepeškrāsnī cep trīs tortes ripas.
No rozīnēm, žāvētām aprikozēm un ūdeni savāra kompotu.
Vēl karstam pievieno uzbriedinātu želantīnu.
Atdzesē un, pirms masa sarecējusi, pievieno bez cukura saputotu krējumu.
No šādi pagatavota krēma un izceptajām trotes ripām veido rozīņu torti. receptes
Augļu torte. Sastāvdaļas:
Biskvītam:
    200 g krējuma
    1 ola
    100 g cukura
    1 gl. (nepilna) milti
    2 ēd.k. kakao
    1/2 tējk. kanēlis
    1/2 ēd.k. šķīstošā kafija
    1/2 tējk. soda
    nažagals citronskābes
Pildījums:
    2/3 l persiku jogurtu
    1/2 kg dažādu augļu un ogu
    3-4 ēd.k. cukurs
    vanilīns
    3 ēd.k. želantīna (ar kaudzīti)
    augļi ogas garnēšanai

Kā pagatavot:
Olu sakuļ ar cukuru, pievieno kakao, kafiju, kanēli, krējumu, sodu, citronskābi un miltus.
Liek ar taukvielām ieziestā veidnē ar noņemamu malu.
Cep vidējā karstumā apmēram 20 minūtes.
Atdzisušu pārlej ar masu, kas pagatavota.
Sagrieztus augļus un ogas iecilājot jau recēt sākušā jogurtā, kuram pievienots cukurs, vanilīns un izšķīdināts želantīns.
Aukstumā sastindzina.
Garnē ar augļiem un ogām. receptes
Ķiršu torte. Sastāvdaļas:
Biskvīts:
    10 olas
    150 g cukura
    200 g miltu
Pildījums:
    750 g saldais krējums
    200 g ķiršu ievārījuma
Sīrups:
    200 g ūdens
    100 g cukurs
    1/2 citrona miziņa
Garnēšanai:
    250 g salds krējums
    augļi

Kā pagatavot:
Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno miltus un uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus.
Biskvītu izcep un atdzesē.
Sagriež trīs daļās.
Samitrina ar sīrupu.
Sīrupam uzkarsē ūdeni ar cukuru unpievieno citronu miziņu.
Krējumu saputo un samaisa ar ķiršu ievārījumu.
Biskvītu pārklāj ar putukrējumu.
Atkārto 3 reizes.
Garnē ar putukrējumu un augļiem. receptes