Kartupeļu un burkānu biskvīts. Sastāvdaļas:
2 gl. vārītu kartupeļu masas
1/2 - 1 gl. vārītu, smalki sagrieztu burkānu masas
4 olas
2ēd.k. sviesta
4 ēd.k. cukura
vaniļa
taukvielas
4 ēd.k. cepumu rīvmaizes
4 ēd.k. cietes

Kā pagatavot:
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.
Sviestu saputo ar cukuru, olu dzeltenumiem, iemaisa burkānus, garšviels un kartupeļu masu, rīvmaizi.
Olu baltumus saputo iecilā sagatavotajā masā.
Liek ar rīvmaizi izkaisītā ietaukotā veidnē un cep karstā krāsnī, līdz mīkla nelīp klāt koka irbulītim. receptes
Rīvētu kartupeļu cepumi Sastāvdaļas:
2 g. vārītu kartupeļu
1/2 gl. piena
20 g rauga
1 ola
milti
sāls
taukvielas cepšanai
pūdercukurs

Kā pagatavot:
Rīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, biezumiem pārlej verdošu pienu, iemaisa sakultu olu, sāli, nedaudz miltu un uzrūgušu raugu.
Mīklu novieto siltumā, uzraudzē, ar karoti sakarsētu tauku peldē liek cepumus, vāra spilgti dzeltenus, izņem ar putukaroti, novieto uz sieta .
Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru. receptes
Kartupeļu cepumi ar raugu. Sastāvdaļas:
2 gl. vārītu kartupeļu masas
2 gl. miltu
25 g rauga
100 g taukvielu
1 gl. piena
sāls
3 olas
taukvielas cepšanai

Kā pagatavot:
No miltiem, sasildītā pienā un raugā sagatavo mīklu un atstāj siltumā uzrūgšanai.
Uzraudzētā mīklā iemaisa izkausētas taukvielas, sāli, sakultas olas un kartupeļu masu.
Mīklu sakuļ ( Tā nedrīkst būt stingra, bet plūstoša).
Sakarsētā eļļā vai taukos ar karoti liek mīklu, apgrozot cep spilgti dzeltenus cepumus.
Pēc izcepšanas cepumus pārkaisa ar rīvmaizi. receptes
Kartupeļu nūdeles. Sastāvdaļas:
2 gl. vārītu kartupeļu masas
2 olas
2 ēd.k. sviests
kviešu miltu
sāls

Kā pagatavot:
Olas sakuļ, pieliek sāli, izkausētu sviestu, kartupeļu masu un iestrādā tik daudz miltu, lai mīkla būtu veltnējama.
Mīklu plāni izveltnē, plāksnei ļauj apkalst, tad sagriež sloksnēs.
Sloksnes liek citu uz citas, sagriež nūdeles.
Nūdeles vāra viegli sākļā ūdenī, novārītas nokāš un izmanto ielikšanai buljonā vai piena zupā.
Nūdeles var cept dziļā tauku peldē un izņemtas pārkaisa ar sāli vai cukuru.
Pasniedz kā sāļos vai saldos cepumus. receptes
Kartupeļu gredzeni. Sastāvdaļas:
2 gl. vārītu kartupeļu masas
1 ola
sāls
muskatrieksts
taukvielas


Kā pagatavot:
Kartupeļu masu un olu ar mikseri saputo vai ar koka karoti labi sakuļ, masā iemaisa naža galu sarīvētu muskatriekstu, samaltu piparu, parikas vai ķimeņu.
Sagatavo kartupeļu masu ar greznojamo turzu uzspiež uz pergamenta papīru, veidojot lielākus vai mazākus gredzenus.
Tos ar papīru ielaiž tauku peldē un karsē. līdz gredzeni gaiši dzelteni.
Izņem no taukiem, atbrīvo no papīra, liek vienā kārtā uz sieta vai papīra salvetēm.
Pasniedzot pārkaisa ar smalko sāli.
Gredzenus var pasniegt kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem svētku galdā.
Tos var pasniegt kā sāļos cepumus.
Gredzeni garšīgi tikai svaigi, silti. receptes
Kartupeļu bumbiņas. Sastāvdaļas:
2 gl.vārītu kartupeļu masas
1 olas dzeltenumu
sāls
pipari
sviests
milti

Kā pagatavot:
Kartupeļu masu samaisa ar olas dzeltenumu, sāli un pipariem.
Ar miltainām rokām veido nelielas bumbiņas, tās liek uz ietaukotas plāts.
Katrai bumbiņai vidū iespiež padziļinājumu ieliek sviesta piciņu, cep sakarsētā cepeškrāsnī.
Ja bumbi\'ņas vēlās dzeltenākus, tās var pārziest ar olas dzeltenumu.
Bumbiņas var pasniegt kā cepumus vaui kā piedevu buljonam. receptes
Kartupeļu plācenīši Sastāvdaļas:

Kartupeļu biezputra,

ola,

milti,

soda,

eļļa cepšanai.



Kā pagatavot:

Ņēm pāri palikušo kartupeļu biezputru, pievieno olu, miltus, nedaudz sodu, Visu samaisa. Cep ietaukotā pannā brūnas. Pasniedz siltas ar brūkleņu ievārījumu. Piedzer pienu vai tēju. Labu apetīti! receptes
Kartupeļu ligzdiņas Sastāvdaļas:kartupeļi - 1kg; sviests - 100g; krējums-100g; olas(dzeltenumi)-2gab.; sāls; pipari; muskatrieksts.



Kā pagatavot:Novārītus kartupeļus samīca biezputrā, pievieno krējumu, olas, sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas. Pagatavoto masu ielik konditorejas maisiņā ar uzgali un uz ieeļļotas pannas izveido putnu ligzdas formu.

Pildījums: vidū var salikt vairāku veidu maisījumus:

1)apceptu, smalki sagrieztus sīpolus, tomātus un ķiplokus;

2) RĪVĒTU SIERU;

3)CEPTUS, SMALKI SAGRIEZTUS DĀRZEŅUS. receptes
Kartupeļu kotletītes Sastāvdaļas:10kartupeļi,2olas,sāls ,rīvmaize.



Kā pagatavot:Novāra 10 vidēja lieluma nomizotus kartupeļus,samīca biezenī,pievieno 2 olas un sāli.Veido mazas kotletītes apviļā rīvmaizē un cep eļļā var arī sviestā. receptes
Kartupeļu gondolas Sastāvdaļas:Lieli kartupeļi, maltā gaļa, sīpoli, šampinjoni, ķiploki, svaigi zaļumi, siers. Variants: siera vieta var izmantot miltu un krējuma maisījumu. Šampinjonu vietā var izmantot papriku. Cepšanai vajag folliju un sviestu.

Kā pagatavot:Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un izgrebj vidus, atstājot vidēji plānas maliņas. Cepešpannu izklāj ar folliju un iesmērē ar sviestu. Liek virsū kartupeļu pusītes. Malto gaļu apcep ar sīpoliem, ķiploka kripucīti, šampinjoniem. Gatavam maisījumam piejauc sakapātus zaļumus. Pilda kartupeļu pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī apmēram 200 grādos. Kad kartupeļa maliņa jau gandrīz mīksta, pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep līdz gatavībai. Pasniedz uz salātu lapām un dekorē ar mazajiem tomātiņiem.

Variants ar krējuma un miltu maisījumu: Viss tāpat, tikai pirms cepeškrāsns gaļas sacepumu pārlej ar šo maisījumu un cep apmēram 220 grādos. receptes
Kartupeļu biezenis Sastāvdaļas:



kartupeļi,

piens,

sīpoli,

sāls.



Kā pagatavot:



Novārītus kartupeļus stampā ar stampu, pievieno sāli pēc garšas un labi daudz sasmalcinātus sīpolus ( pastāv variants arī sasmalcinātus sīpolus apcept kopā ar sīki sasmalcinātu, žāvētu cūkas krūtiņu un tad pievienot biezenim). Visu stampā kopā, pievieno nelielu sviesta pikuci un pienu tik daudz, lai biezenis nebūtu sauss.

Labu apetīti! receptes
Ceptu kartupeļu salāti Sastāvdaļas:



Kartupeļi;

Sīpoli;

Āboli;

Siļķite;

Pētersīļi;

Sāls, pipari





Kā pagatavot:



Sacep kartupeļus, sagriež sīpolus, ābolus (mizot, nemizot katra brīva izvēle), pētersīļus. Sagriež siļķīti (es parasti pērku VICI klasisko fileju). Visu saliek kopā, pieliek sāli, piparus. Neko īpaši klāt vairs nevajag, jo cepot kartupeļus drusku eļļa būs un siļķei arī. receptes
Kartupelu pankūkas Sastāvdaļas:kartupeļi, olas, sāls, piens,



Kā pagatavot:sarīvēt kartupeļus,pievienot pienu,sāli,olas, samaisīt un likt uz pannas cept. Kad ir gatavas paliek gaiīi brūnas pasniegt ar skābu krējumu un cukuru receptes
Free kartupeļi Sastāvdaļas:kartupeļi,sāls,eļļa,garšvielas.



Kā pagatavot:paņemiet nomizotus kartupeļus,sagrieziet mazās šaurās šķēlītēs!Paņemiet pannu un ielejiet eļļu,pagaidiet kamēr panna uzsilst.Cepot pevienot sāli un garšvielas pēc izjūtas. receptes
Kartupeļu pankūkas Sastāvdaļas:

Milti, olas,sarīvēti kartupeļi, piens, sāls.



Kā pagatavot:

Sarīvē kartupeļus, sakuļ olas (daudzums pēc paša izvēles, pielej nedaudz piena, pieber 2 ēdamkarotes sāls. Pēc tam to visu samaisa, un var likt lai cepas.

receptes
Vienkārši kartupeļi ar malto gaļu. Sastāvdaļas:

vārīti kartupeļi,

maltā gaļa,

krējums



Kā pagatavot:

Apcep malto gaļu ar garsvielām, sagriez kartupeļus visu kopā sacep un ēd ar krējumu!!! Ļoti garšīgi!!! receptes
Kartupeļu pusītes, pildītas ar sēnēm vai gaļu Sastāvdaļas:





20 vidēja lieluma kartupeļi;

300g sēņu;

100g sviesta vai speķa;

1 ēdamk. rīvmaizes;

2 ēdamk. skāba krējuma



300g vārītas gaļas;

3 karotes rīvmaizes;

1 karote skāba krējuma;

2 olas;

sāls, pipari pēc garšas





Kā pagatavot:





Kartupeļus novāra ar visu mizu, nomizo un ar asu, plānu tējkaroti izdobj vidiņus. Sālītas sēnes nomērcē, sakapā un sacep sviestā vai arī kopā ar gabaliņos sagrieztu apgrauzdētu speķi. Apseptām sēnēm pievieno krējumu, rīvmaizi, garšvielas un labi izjauc. Pilda kartupeļu pusītēs, tās kārto ar sviestu ieziestā pannā, liek cepeškrāsnī un apcep.

Gaļu samaļ, pievieno rīvmaizi, krējumu, garšvielas un sakultas olas. Visu labi samaisa un pilda kartupeļos ar krietnu kaudzīti. Sakārto ietaukotā pannā un cepeškrāsnī apcep brūnus. receptes