Arbūza kokteilis
Sastāvdaļas:
1.) 100 g arbūza mīkstuma bez mizas un sēkliņām
2.) ēdamkarote saldas sulas
3.) ēdamkarote citronu sulas
4.) 150 ml minerālūdens
5.) piparmētru lapiņas
6.) daži ledus gabaliņi
Kā pagatavot:
Arbūzu sasmalcina un liek glāzē. Pāri lej sajauktas sulas un sasmalcinātu ledu. Pievieno minerālūdeni. Var rotāt ar melones un arbūza bumbiņām, piparmētru lapiņām.
receptes
B-52
Sastāvdaļas:
1 daļa Kalhua liķiera
1 daļa Beilleys liķiera
1 daļa Cointreau Liķiera
Kā pagatavot:
Pagatavo short drink glāzē, lejot komponentus pa nazi vai bāra karoti tā, lai nostājas viss kārtās, beigās aizdedzina un pasniedz degošu.
receptes
Asiņainā Mērija
Sastāvdaļas:
2 daļas degvīns.
5 daļas tomātu sulas.
1 daļa citronu sulas ( dabīgās )
Melnie pipari
Sāls
Tobasko mērce- 3 dach
Wuster mērce- 3 dach
Kā pagatavot:
Pagatavo šeikerī ar ledu pievienojot melnos piparus, sāli, Tobasko mērci- 3 dach, Wuster mērci- 3 dach. Pasniedz highboll glāzē ar vai bez ledus. Dekorē pārkaisot ar pipariem. Pasniedz ar salmiņu un maisāmo kociņu.
receptes
Kvass
Sastāvdaļas:
500g rudzu maizes (ar garozaam)
40g rauga
100g cukura
5 ed.k. silta uudens
upeņu lapas
50g rozīņu
citrona mizas
Kā pagatavot:
Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī kārīgi izkaltē (var, protams, lietot labi saziedējušu maizi). Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu, un atsāj pusi dienas ievilkties. Tad izlaiž visu caur smalku sietu.
Raugu, ūdeni un daļu cukura samaisa.Ļauj ierūgt 20 min. Tad pievieno šķidrumam. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt silā vietā. Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī. Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs. Kvass ir gatavs!
receptes
Skaistuma kokteilis
Sastāvdaļas:
citrona sula
200 g ābolu sulas,
1 ed.k. medus
Kā pagatavot:
Visu samaisīt un izdzert!
receptes
Saldējumam līdzīgs kokteilis
Sastāvdaļas: Varu ieteikt 25g šnabis, 50g sarkanais martini, 100g šampis un saldētas ogas iekšā.
Kā pagatavot:Sajauc visu kopā.
receptes
Kefīrs ar augļiem
Sastāvdaļas: 2 glāzes kefīra, 100 gr ķiršu bez kauliņiem, 100 gr zemeņu, deserta karote pūdercukura
Kā pagatavot:
Sakuļ blenderī ogas ar pūdercukuru un pievieno kefīru. Vēlreiz sajauc.
Piepilde: ogas varbūt arī saldētas, pirms lietošanas tās atkausē
receptes
mocha cafe
Sastāvdaļas:šokolādes pulveris, piens, putukrējums (piena un putukrējuma proporcija atkarīga no gaumes)
Kā pagatavot: uzvāra pienu un ielej tasītē, kur jau iepriekš ielikta 1,5 tējkarote šokolādes pulvera. Virsū uzmanīgi uzliek putukrējumu. To visu var pārkaisīt ar šokoādes pulveri, maltu šokolādi vai kanēli.
receptes
Tumšā ziemelblāzma
Sastāvdaļas:50 gr.mokka likieris,100 gr.šampānietis,ledus.
Kā pagatavot:Salej šito kopā glāzē un dzer ar salmiņju.
receptes
Pakājāmbliezējs
Sastāvdaļas:50 gr.šņabis,100 gr.martini,100 gr.toniks,citronšķēle,ledus.
Kā pagatavot:nu šito visu salej augstā glāzē un dzer ar salmiņju.Štimis piezogās klusi un konkreti.
receptes
Skrūve
Sastāvdaļas:100 gr.šņabis,200 gr.apelsinu sulas,ledus.
Kā pagatavot:100 šņjabi+200 sulas ielej glāzē un pievieno pāris gabaliņus ledu.Dzer ar salmiņju.
receptes
Merkūrijo
Sastāvdaļas:Brendijs "Merkūrs" un cocacola
Kā pagatavot:sajauc kopā abas sastāv daļas(adzesētas)un triec iekšās!
receptes
Olu liķieris
Sastāvdaļas:
7 olu dzeltenumi,
300g pūdercukura,
1 pac.vanilīncukura,
0,5l saldā krējuma,
60ml tumšā ruma vai spirta.
Kā pagatavot:
Olu dzeltenumus, pūdercukuru un vanilīncukuru liek traukā un ar putojamo slotiņu vai mikseri maisa, līdz masa veidojas vienmērīga un vijīga. Salso krējumu uzvāra un atdzesē un tad pievieno olu un cukura masai, turpina putot. Visbeidzot lēni pievieno un iemaisa spirtu vai rumu.
Šī recepte noteikti noderēs Ziemassvētkos. Gatavu to var uzglabāt pudelē vai karafē ledusskapī. lai labi garšo!:)
receptes
Ledustēja
Sastāvdaļas:
stipra atdzesēta tēja (melnā vai zaļā pēc izvēles);
ledusgabaliņos sasaldētas sulas (apelsīnu, ābolu, multivitamīnu, ananasu u.c.)
cukurs (pēc garšas)
Kā pagatavot:
kamēr tēja vēl karsta (ja nepieciešams) izšķīdina cukuru. Atdzesētai pievieno dažādu sulu ledus gabaliņus. Garša veidojas pamazām kūstot dažādajiem ledus gabaliņiem.
receptes