Cūkas galvas rulete Sastāvdaļas:
Cūkas pusgalva;
sāls;
pipari;
lauru lapas;
zupas saknes;
olas;
bietes;
burkāni;
pētersīļi

Kā pagatavot:
Cūkas pusgalvu novāra, pieliekot klāt sāli, piparus, lauru lapas un zupas saknes. Atdzisušai galvai nogriež ādu līdz ars centimetru biezu speķa kārtu. Pārējo gaļu atdala no kauliem un vai nu samaļ, vai sagriež šķēītēs. Ādu uzklāj uz saslapinātas drēbes ar speķa kāru uz augšu. Virsū liek sagriezto vai samalto gaļu, pārkaisa ar sāli un samaltiem pipariem. Vidū liek citi novārītas veselas olas, pa starpām - novārītas bietes un burkānu gabalus. Var iekaisīt smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, var arī nelikt. Pēc tam visu gareniski sarullē, ietin drānā, iešuj. Liek vārīties tajā pašā ūdenī un vāra pusstundu. Pēc tam izņem , starp dēlīšiem nospiež u ļauj atdzist. Galdā liekot, sagriež glītās šķēlītēs. receptes
Gašīgs maltās gaļas paēdiens Sastāvdaļas:
5 lielas kāpostlapas,
400g maltā gaļa,
2 griķu maisiņi
Zaļumus un garšvielas liekat cik jums vajag!

Kā pagatavot:
Kāpostlapas sagriež apmēram 2cm lielosgabaliņos un uzvāra mīkstus. Griķus arī uzvāra. Sacep malto gaļu un pie maltās gaļas pieliek uzvārītos kāpostus. Kad malto gaļu ar kāpostiem sacep, tad ieliek katlā kur vārījušies kāposti,suliņai tur jāpaliek! Tad kāposti ar malto gaļu jāsutina uz mazas uguns, kad gatavs, pieliek 3 ēdamkarotes krējuma. Griķi uzvārīti-liek uz šķīvja un pasniedz ar to maltās gaļas un kāpostu mērcīti!!!!!!!Zaļumus un garšvielas liekat pēc garšas,jo citiem patīk sāļāk citiem bez sāls!!!!!!!!! receptes
Pikantās cūku ribiņas Sastāvdaļas:
1 kg cūku ribiņu

Marinādei:
2 ēd.k. vīna etiķa
2 ēd.k. sojas mērces, 2 ēd.k. eļļas
1/4 tējk. smalko melno piparu
1/4 ingvera

Grila mērce:
2 ēd.k. kečupa
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. viina etiķa
1-2 ēd.k. sinepju
1/2-1 tējk. smalko sarkano piparu
2-4 sasmalcināta ķiploka

Kā pagatavot:
1.Samaisa marinādes sastāvdaļas. Tad marinādi ielej pārtikas polietilēna maisiņā un labi saskalo.Drošības labad var vismaz izmantot 2 maisiņus.

2.Gaļu liek marinādē un maisiņu aizsien.Atstāj vēsumā vismaz uz divām stundām.

3.Gaļu izņem no marinādes un pirms grilēšanas nosusina.
4.Ja ribiņas gatavo dārza grilā, tas ir jāiekurina 20-30 minūtes pirms cepšanas, jo tad ogles nebūs pietiekami sakarsētas.Liek grilēties, līdz gaļa ir gatava un iegūst skaisti zeltainu krāsu.

5.Katru pusi grilē apmēram 15 minūtes.Grilēšanas laiks ir atkarīgs no gaļas gabala biezuma.Kad līdz cepšanas beigām ir atlikušas 5-7 minūtes, gaļu pārziež ar sagatavoto grila mērci un turpina cept, līdz gaļa iegūst zeltainu krāsu.Viegli apsāla.

6.Pasniedz ar mērci un vārītiem kartupeļiem vai maizi un salātiem.

Padoms!
Gaļu var gatavot parastajā pannā vai cepeškrāsnī.Cepeškrāsnī gaļu cep 175 °C apm. 40 minūtes.Cepšanas laikā gaļas gabalus vairākas reizes pārziež ar grila mērci. receptes
Elementārgaļa siera mērcē Sastāvdaļas:
Jebkura gaļa - piemēram cūkas,
tradicionāli vegeta un 2 paciņas dzintara kausētā siera.


Kā pagatavot:
Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz lielas uguns apcepj panā, lai izveidotos nedaudz garoziņa. Tikmēr katliņā ir uzvārīts ūdens.Sagāž gaļu katlā un sautē vai vārā(saucat to kā gribat)Ūdenim jābūt ir par trešdaļu vairāk nekā gaļai. Precīzi nepateikšu bet apmēram 30 - 40 min laikā gaļa būs mīksta, tas protams atkarīgs no katra individuāli cik stingri zobi:))Sautēšanas laikā piegāž klāt vegetu peec garshas( ja nepatīk vegeta- varat cīnīties ar dažādu garšvielu dozēšanu paši)Pagaršojat - gaļa mīksta. Sagāžat iekšā abas kausētā siera paciņas katlā un izmaisat. Man patīk vēl pēc tam ieplūkāt iekšā kādus zaļumus, baziliku, pētersili un t.t. Ticiet man njam... njam... njam. Pasniedz ar tradicionālām piedevām:) receptes
Gaļas kotletes "Rudens" Sastāvdaļas:
1 kg gaļas mīkstuma
4 olas
4 ēdamkarotes kartupeļu miltu
1 liels ķiploks
250 gr majonēzes

Kā pagatavot:
Gaļa jāsagriež nelielos gabaliņos (ļoti nelielos - kā rasolam). Majonēze, olas, sagriezts ķiploks un milti jāsajauc un sagrieztā gaļa jaapievieno klāt. Mīkla jāsamaisa un jātur dienu. Tad var cept. Tādas pašas kotletes var taisīt arī no vistas filejas. receptes
Cūkgaļas kabatiņas ar pildījumu Sastāvdaļas:
Cūkgaļas karbonāde 1,5-2kg,
“Bonduelle” Honkongas salāti 1 burciņa, Holandes siers 200g,
žāvēts speķis 400g,
degvīns 100g,
garšvielas

Servēšanai:
“Bonduelle” Sombrero salāti 400g,
kartupeļu kroketes 300g,
ziedkāposti 300g,
zaļās pupiņu pākstis 200g,
burkāni 200g,
kartupeļu groziņi.

Kā pagatavot:
Ņem cūkgaļas karbonādes gabalu ar kauliņu. Sagriež šķēlēs un nedaudz atkaulo. Izgriežot izveido kabatiņas. Ierīvē garšvielas. Kabatiņās liek Honkongas salātus, kas sastrādāti ar sieru. Var pievienot žāvēta speķa šķēlīti. Kabatiņu aizsprauž ar koka irbulīti un cep sakarsētā cepeškrāsnī. Īsi pirms gatavības gaļu pārlej ar degvīnu un pārziež ar “Dekora Americano” maisījumu.
Sviestā izkarsē Sombrero salātus, izcep kroketes un pasniedz kartupeļu groziņos receptes
Raibais maltās gaļas cepetis/6 pers. Sastāvdaļas:
Cūkgaļa (cauraugusi) 360 g
Teļa gaļa 360 g
Ūdens vai piens 50 g
Mēle (cūkas vai teļa) 300 g
Burkāni 200 g
Sīpoli 150 g
Sviests 100 g
Olas 2 gb.
Sāls
Pipari
Garšviela "Vegeta"
Krējums 50 g
Saulespuķu sēkliņas 60 g

Piedevām - sautēti kāposti
Svaigi kāposti 1000 g
Pētersīļa sakne 100 g
Dzeltenā paprika 200 g
Sīpoli 100 g
Āboli "Antonovka" 200 g
Garšviela "Garšumiņš"
Piparmētru lapiņas 3 gb.
Olīveļļa 100 g
Saldais krējums 100 g
Sāls
Cukurs
Zaļumi


Kā pagatavot:
- Teļa un cauraugušu cūkas gaļu sagriež gabaliņos, samaļ gaļas malējā, tad pievieno apceptus sīpolus un vēlreiz samaļ.
- Gaļas masai pievieno olas, sāli, maltos piparus, "Vegetu" un nedaudz auksta ūdens vai piena, vai saldā krējuma, labi samaisa, saputo, līdz masa kļūst vijīga.
- Gaļas masu izklāj 1 cm biezā plāksnē uz samitrināta pergamenta papīra, virsū liek vārītu mēli, sagrieztu stienīšos, pamīšus ar burkānu stienīšiem un ar papīra palīdzību, ceļot vienu malu uz augšu, satin veltnī.
- Veltni liek uz ietaukotas cepešpannas ar šuvi uz leju, virsmu nogludina, pārziež ar krējumu, pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām, vairākās vietās veltni visā garumā sadursta ar dakšiņu (lai cepšanas laikā cepetis nesaplīstu) un liek cepeškrāsnī cepties pie 220 grādiem C. Kad cepetim ir izveidojusies brūna garoziņa, pazemina cepšanas temperatūru līdz 160 grādiem C, uz pannas uzlej nedaudz ūdens un turpina cepšanu, cepeti periodiski pārlaistot, līdz gatavībai. Cepetis gatavs, kad uz tā virsmas parādās sīki gaisa pūslīši.


Sautēti kāposti
- Svaigus kāpostus sagriež kvadrātiņos un uz pannas taukvielās apcep.
- Ābolus sagriež šķēlītēs vai daiviņās.
- Sīpolus, pētersīļu sakni, papriku sagriež salmiņos un kopā ar ābolu šķēlītēm apcep uz otras pannas.
- Apceptiem kāpostiem pievieno apceptas garšsaknes kopā ar āboliem, pieliek garšvielas, sāli, cukuru, samaisa. Uzliek pannai vāku un turpina karsēšanu.
- Sautēšanas beigās kāpostiem, ja vēlas, var pielikt saldo krējumu, samaisītu ar nedaudz miltiem.
- Ja vēlas iegūt skaistus, kraukšķīgus kāpostus piedevām, tad tos var likt uz cepešpannas un cepināt cepeškrāsnī ar garšsaknēm un garšvielām līdz pusgatavībai.


Raibo maltās gaļas cepeti pasniedz cepeša šķīvī, sagrieztu porciju šķēlēs, ar sautētiem kāpostiem vai citām dārzeņu piedevām. receptes
Marmorētā karbonāde paprikas mērcē/4 pers. Sastāvdaļas:
Cūkas muguras "karbonādes" gabals 400 g
Siers - "Holandes" vai "Ķimeņu" 400 g
Jodsāls
Rozmarīna zaļumi
Baltie pipari malti
Milti 80 g
Olas 2 gb.
Olīveļļa 80 g
Paprika, sarkanā 1 gb.
Krējums 100 g
Tomātu biezenis 40 g
Brokoļi 400 g
Zaļumi

Kā pagatavot:
- No cūkas muguras karbonādes gabala nogriež 1 cm biezas šķēles, pa divām uz porciju.
- Gaļas šķēles izdauza ar gaļas āmuriņu līdz 0,5 cm biezumam, pārkaisa ar jodsāli, pipariem.
- Sieru sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs, apmērcē sakultā olā un pārkaisa ar rozmarīna zaļumiem.
- Marmorēto karbonādi veido tā: ar garšvielām pārkaisīto gaļas šķēli apviļā miltos, apmērcē olā, tad tai virsū liek sagatavoto siera šķēli un virs siera atkal gaļas šķēli.
- Tā sagatavotu kārtojumu apmērcē olā un liek cepties uz pannas sakarsētās taukvielās, cep no abām pusēm.
- Kad karbonāde ir apgriezta uz otru pusi, uz pannas uzber kubiņos sagrieztu papriku, apcep, pieliek tomātu biezeni, apcep, pievieno krējumu, samaisa un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī vai pannai uzliek vāku un cep līdz gatavībai.
- Marmorēto karbonādi pasniedz ar dārzeņiem, šoreiz - ar tvaikotiem brokoļiem un paprikas mērci. receptes
Kokosriekstu cūkgaļas kebabs ar basmati rīsiem. Sastāvdaļas:

# Sagatavošana 50 min., Cepšana 10 min.

# 600 g cūkgaļas karbonāde (bez kauliem)

# 1 mazais sarkanais čilli

# 1 citronzāles stiebrs

# 1 liels gabals svaigs ingvers

# 1 mazs sīpols vai šalots

# 1 ķiploka daiviņa

# 5 cm citrona miziņa

# 200 ml kokosriekstu krēms

# 200 g basmati rīsi

# daži koriandra asniņi





Kā pagatavot:

Cūkgaļu sagriež kebaba gabaliņos. Ieliek bļodā. Sadala čili, izņem sēklas un rupji sagriež. Nomizo citronzāles ārējo miziņu, lai atbrīvotu mīksto serdīti un sagriez to šķēlēs. Nomizo ingveru un samal to. Nomizo sīpolu un ķiploku, sasmalcini. Samaisa visas šīs sastāvdaļas blenderī kopā ar kokosriekstu pienu. Sakuļ. Pārlej to pāri gaļai un labi samaisi. Atstāj uz 20 min., labāk paturēt ilgāk. Tad gaļu uzdur uz koka iesma, kas pirms tam pamērcēts aukstā ūdenī. Cep uz oglēm, ik pēc pāris minūtēm apgrozot. Uzvāra rīsus 400 ml ūdens. Ļauj uzvārīties, tad uzreiz samazina liesmu, uzliek vāku, tad cep vēl 15 min., pēc tam atstāj vēl uz 5 min. (nenoņemot vāku). Pasniedz kebabus un rīsus apkaisītus ar koriandriem. receptes
Cūkgaļas medaljoni ar graudu sinepju mērci/1 pers. Sastāvdaļas:

1 cūkgaļas fileja

4 bekona šķēles

1 ēd.k. graudu sinepju

100 ml krējuma (saldā)

150 g kartupeļu biezeņa

50 g pētersīļu

sāls, pipari, olīveļļa







Kā pagatavot:

- Cūkgaļas fileju ietin bekonā. Sagriež vidēji lielos medaljonos un grilē ar sāli un pipariem.

- Kad gaļa ir gatava, uz šķīvja liek pētersīļu - kartupeļu biezeni, cūkgaļas medaljonus un pāri pārlej mērci.

- Mērce. Uzsilda saldo krējumu un iemaisa graudu sinepes. receptes
"Sliņķu" kāpostu tīteņi Sastāvdaļas:
1 kg maltās gaļas
300 g vārītu rīsu
svaigi kāposti
sāls
pipari.

Kā pagatavot:
Kāpostus sarīvē un apcep uz pannas, katlā, vai dziļā pannā liek kārtām kāpostus, gaļu un rīsus, pārlej ar vārītu ūdeni, pievieno sāli vai buljona kubiņu un sautē - pēc uzvārīšanās uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes. receptes
Kāpostu tīteņi Nepieciešams - 1 kg maltās gaļas, 300 g vārītu rīsu, kāposta galva ~ 3 kg, sāls, pipari.

Pagatavošana - malto gaļu sajauc ar rīsiem, pievieno sāli un piparus. Kāpostu "izģērbj" - liek kāpostgalvu vārošā ūdenī un uzmanīgi atdala lapas. Sagatavoto maltās gaļas masu ietin kāposta lapās un tīteņus apcep brūnus uz pannas, pēc tam sakārto katlā vai šmorpannā, pārlej ar vārītu ūdeni ( var lietot arī kāposta "izģērbšanas" procesā izmantoto ūdeni ), pievieno sāli un sautē - pēc uzvārīšanās uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes. Labu apetīti :) receptes
Pelmeņi Tovera gaumē Sastāvdaļas:
1 kg maltas gaļas, vislabāk jauktu - liellopa un cūkas,
4 vistu olas,
1 litrs piena,
milti,
1 sīpols,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:
Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus. Sagatavo mīklu - ap 400 g miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno pienu, tā, lai iegūstam biezu masu, ko var mīcīt ar rokām. Mīklu izveltnē un var gatavot divējādi - izveltnēto liek uz speciālas formiņas vai ar neliela diametra glāzi izgriež aplīšus. Uz aplīšiem liek gaļu, pārloka un aizspiež maliņas. Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus. Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes, taču var pagatavot arī apcepot. receptes