Sēņu pīrādziņi Sastāvdaļas:

MīKLAI
500g miltu
30g rauga
250g piena
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls

PILDīJUMAM
200g sēņu
1 sīpols
100g sviesta


Kā pagatavot:
Pagatavot kārtainu rauga mīklu, izveltnē un sagriez taisnstūros 6x12cm. Pildījumam sviestā sakapātas sēnes un sīpols. Katrā mīklas gabaliņā vienu pusi pārklāj ar sēņu pildījumu, pārklāj ar otru pusīti un ar dakšiņu cieši saspiež.
Tad tos liek uz plīts, brīdi uzraudzē (10-15min.) un cep 200°C līdz pirādziņi paliek gaiši brūni. receptes
Sēņu plovs Sastāvdaļas:
1/2 sālītu sēņu
1 burkāns
1 sīpols
2 glāzes pusapvārītu rīsu
1 glāze asās tomātu mērces
1/2 glāzes augu eļļas
sāls, maltie pipari

Kā pagatavot:
Sālītas sēnes sagriež strēmelītēs (ja ļoti sālītas, iepriekš nomērcē ūdenī). Burkānu sarīvē skaidiņās, sīpolu sasmalcina un apcep eļļā, pievieno sēnes, rīsus, aso tomātu mērci, piparus, sāli, liek aizvākotā katlā (vai pannā) un cepeškrāsnī sautē 15-20 minūtes.
receptes
Ceptas sēnes ar sieru. Sastāvdaļas:
250 g sēnes
4 lieli tomāti
5 ml citronu sulas
40 g kazas sieru
melnie pipari
40 g sviests
sāls
sasmalcināti pētersīļi

Kā pagatavot:
Sēnes vāra 10 min aptuveni 200 grādu karstumā. Karstumizturīgs trauks jāiesmērē ar sviestu vai margarīnu. Sēnes saliek šajā traukā un aplej ar citronu sulu. Pievieno sēnēm sagrieztus tomātus. Sajauc ar sāli, pipariem un sieru Pievieno sviestu. Cep krāsnī 45 minūtes. receptes
Ar sēnēm pildīti tomāti Sastāvdaļas:
5 tomāti
Pildījumam:
½ glāzes sautētu sēņu
1 šķēle šķiņķa
1 sīpols
pētersīļa vai selerijas sakne
sāls, cukurs, maltie pipari

Kā pagatavot:
Tomātiem nogriež virsiņas un ar karoti izņem mīkstumu.
Šķiņķi un sīpolu smalki sagriež un atsevišķi apcep, selerijas sakni notīra un sasmalcina, no tomātiem izņemto mīkstumu saspaida biezenī un daļu no tā ar pārējiem produktiem pievieno katliņā izsautētām sēnēm. Pieliek sāli, cukuru, piparus un uz lēnas uguns 5 minūtes sautē. Masu pilda tomātos, virsū liek nogrieztās virsiņas, kārto dziļā pannā, pielej buljonu, kuram piejaukts atlikušais tomātu biezenis un liek cepeškrāsnī sautēties. receptes